Over de boerderij

3 manieren om gedroogde karper te maken voor liefhebbers van zout

Pin
Send
Share
Send
Send


Als je zoiets wilt eten, heeft het lichaam de nodige vitamines nodig, moet het worden gevuld met gezond voedsel of zelf koken. Bijvoorbeeld, gedroogde karper, speciaal geteeld in zijn eigen vijver, met zijn zachte, rijke, zelfs enigszins zoete vlees verrijkt het lichaam met vitamines B12, C, B1, B3, B6. Het gebruik ervan helpt om de tanden te versterken, karper is nuttig voor het zenuwstelsel en spijsverteringsstelsel, en voorkomt ook de vorming van kankercellen. Tegelijkertijd bevat gedroogde vis slechts 139 kcal per 100 g.

De details van het koken van gedroogde karper thuis

Het uiteindelijke resultaat hangt af van de selectie van vissen.

Vóór het belasten, moet je de vangst zorgvuldig onderzoeken op tekenen van stijfheid. Een bedorven product kan een onaangename, scherpe geur, schade aan de schubben en geelheid van de buik hebben. Bij het zouten en drogen moeten bepaalde regels worden gevolgd om de houdbaarheid op de juiste manier te verlengen.

Drogen verschilt van drogen door de volgende kenmerken:

  1. De aanwezigheid van de zon. Gedroogde vis blijft achter als hij in de zon wordt gekookt en op een donkere, koele plaats wordt gedroogd.
  2. De structuur van de vis. Drogen verandert de structuur en tijdens het drogen wordt alleen vocht verwijderd.
  3. Restvocht. Als in het gedroogde product is het 12 - 20%, dan in gedroogde - 35 - 45%.
Een voldoende hoeveelheid vitaminen en macronutriënten die nodig zijn voor het lichaam blijft in de gedroogde karper.

De eerste fase van het drogen is het product te zout. Eerst moet je de vangst wassen en het exemplaar langs de rand afsnijden. Dan darm, het hoofd verwijderen, als je andere gerechten nodig hebt, is het belangrijk om de galblaas niet aan te haken, omdat het product zal verslechteren. Pak de container en begin met zouten. Afhankelijk van de hoeveelheid zout toevoegen volgens het recept (ongeveer 1,5 kg zout per 10 kg karper), als je het eten pittiger wilt maken, kun je een theelepel chili-peper toevoegen aan het zout.

Dan de container gevuld met vis (moet zijwaarts worden gelegd, de staart een in de buurt van het hoofd van de tweede, en giet zout op de top van de karper) sluiten en onder een pers voor 8 dagen. Nadat ze elke vis hebben verwijderd en onder stromend water hebben gespoeld, wordt alle onnodige zout afgewassen, omdat de karper al is doorweekt en gezouten. In de laatste fase wordt de vis 3-4 uur op een droge handdoek gezet om het water te beglazen.

Manieren om karper te zouten en te genezenen

Los karper op drie manieren op.

De meest populaire methoden voor het drogen van karper zijn drogen in een elektrische droger of in de open lucht, als het weer het toelaat (regen mag niet op de producten vallen). Als het thuis kookt, is het het beste om een ​​oven te gebruiken. De eerste twee opties zijn goed omdat ze de vissen genoeg laten drinken en goed dragen, om overtollig vocht te verwijderen. In de open lucht met stralen die de karper raken, komt vet vrij, dat glanst en smaak toevoegt.

Hoe gedroogde vis in de oven te koken

Het is raadzaam om bij het recept te blijven.

Voor de bereiding van karper gebruikte de traditionele methode van zouten lagen. Plaats het product in een container en bedek het met een zwaar voorwerp voor een dag. Was de vis daarna en droog hem met droge handdoeken. Maak dunne sneden op de karper, zodat het blijkt te zijn gedroogd en niet gekookt of gestoomd.

Leg ze op een bakplaat, vooraf bedekt met bakpapier, vis en zet ze in de oven. Om vis te laten kwijnen met de deur open en een temperatuur van 40 graden gedurende 7-8 uur, afhankelijk van de grootte van de vis. Na het koken 'ventileert' de kar gedurende de dag in de open lucht.

De kooktijd is afhankelijk van de grootte van de vis

Door de lage temperatuur en de deur op een kier, gaat het vocht weg en wordt de vis gedroogd. Van de minnen van de methode ─ groot energieverbruik, onvoldoende verzadigde smaak. Met deze droogmethode kunt u uw favoriete gerecht thuis bereiden.

In de open lucht

Deze methode omvat twee fasen: de eerste is zouten, de tweede is loomheid in de open lucht. De eerste fase wordt uitgevoerd zoals bij andere methoden, maar 4-15 dagen worden toegewezen voor het zouten, afhankelijk van het gewicht van de vis.

Hang de vis bij voorkeur weg van de handen en klauwen

Na het drogen wordt de vis aan een dunne snaar of touw door de ooggaten geregen en in de open lucht aan het touw opgehangen. Door de wind en de zon gaat vocht weg en wordt de vis gedroogd. De beste tijd voor een dergelijke methode is maart-april of eind oktober, toen vliegen of insecten de producten niet bedierf - dit is een minpunt van de methode. Bedek de vis met gaas en laat gedurende 14 dagen.

In de elektrische droger

Het droogproces in de elektrische droger

Bereid de karper voor op drogen met de zoutmethode, snijd hem langs de rand. Zet vervolgens de elektrische droger aan, bijvoorbeeld VOLTERA 1000 Lux, en leg de vis uit en droog bij een temperatuur van 55-60 graden. Door de verwarming van de visluchtstroom van de hete TENA. Als de karper klaar is, hang hem dan in de open lucht. Met deze methode kunt u de vis snel en gemakkelijk klaarmaken, maar u moet erop voorbereid zijn dat de droger mogelijk niet geschikt is voor kracht en niet om de vis te drogen.

Nadat de vis gaar is, moet je hem markeren op een koele en donkere plaats. Karper wordt aan een touw opgehangen, in papier gewikkeld of in een blikje achtergelaten met een goed sluitend deksel. Het eindproduct wordt ongeveer 6-12 maanden bewaard. Het wordt gebruikt in salades, broodjes of als een apart gerecht. Karper geeft een speciale smaak aan het gerecht, waardoor het eten interessant en ongebruikelijk is.

Op de site kun je ook een artikel lezen over het drogen van tarani thuis.

Bekijk de video: Dood Peerd, Peter Effing 50 jaar (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send