Over de boerderij

Waarom vis onder de tomaten leggen tijdens het planten

Pin
Send
Share
Send
Send


Een vis in een tuin met tomaten is helemaal geen uitvinding of een grap van tuinders. Onder de vele trucjes die door de eigenaars van persoonlijke percelen worden ondernomen om een ​​grandioos gewas te krijgen, is er een. Laten we proberen uit te vissen of het de moeite waard is om vis op te slaan bij het planten van tomatenzaailingen op het tuinbed en, als het echt de moeite waard is, hoe het te doen met de grootste kans om te winnen.

Waarom vissen in het gat stoppen bij het planten van tomaten?

Er is een mening dat zelfs de Amerikaanse Indianen vis onder hun landingen plaatsten. Ogenschijnlijk weerspiegelt het zelfs rotsschilderingen. We verbinden ons niet om precies te vermelden, maar we laten deze optie ook toe. Momenteel, wanneer visproducten niet goedkoop zijn, doen ze dit in ons land op plaatsen waar ze in voldoende hoeveelheden beschikbaar zijn: in Primorye en in het Verre Oosten wordt visafval zelfs gebruikt voor de aardappelteelt, deze methode van tomatenteelt komt ook veel voor in de regio Astrachan . Het maakt gebruik van de goedkoopste soort.

Topdressing vis een tomaat bij het verplanten

Waarom vissen bij het planten van een tomaat? Het is duidelijk dat de vis, met zijn organische samenstelling, duidelijk enkele nuttige ingrediënten aan zijn ontbinding in de bodem zal toevoegen. Welke? Dit moet wat nader worden bepaald.

Planten voor groei en ontwikkeling moeten een voldoende aantal verschillende macro- en micronutriënten krijgen.

Onder de macro (= veel) zijn vooral nodig:

  • stikstof - noodzakelijk voor het proces van fotosynthese. De belangrijkste bronnen zijn mest, humus, ureum, enz. Als de plant het teveel krijgt, "vet", d.w.z. De plant heeft een grote groene massa en het gewas is minimaal.
  • kalium - helpt het fruit rijpen. De belangrijkste bron is kaliummeststoffen en houtas.
  • fosfor - bevordert bloei en vruchtdragende planten. De belangrijkste bron is superfosfaten en beendermeel.

Het is bekend dat tomaten bijzonder veeleisend zijn voor het fosforgehalte in de bodem. In het beginstadium stimuleert fosfor de ontwikkeling van het wortelsysteem van planten, versnelt later de vorming van bloemkwasten en verbetert in het stadium van rijping het gewas de smaak van tomaten.

Alleen om tomaten van voldoende fosfor te voorzien in een toegankelijke vorm, worden vissen toegevoegd onder de wortels van de zaailingen. Hetzelfde resultaat kan worden bereikt met behulp van superfosfaat. Maar als er zo'n traditie is, zullen we beslissen hoe we dit het best kunnen doen.

Topdressing van tomaten met vis bij het planten van zaailingen

Op het moment van planten gebruiken tomatenzaailingen vaak kleine vis als een visadditief: lodde, sprot en sprot. Kenners van biologische landbouw stellen dat het het beste is om eerder geoogste en ingevroren koppen te gebruiken als voer voor tomaten.

De lay-out van de vis in de putten voor het voederen van tomaten

Bij het planten moeten zaailingen de putjes van voldoende diepte (niet minder dan 60 cm diep) voorbereiden, in elke kop plaatsen, besprenkelen met aarde en de zaailingen planten. Als de bronnen minder diep zijn, bestaat er een reukgebrek dat huisdieren kan aantrekken. Aangetrokken door de visgeur, zijn katten en honden in staat om de landingen af ​​te breken en de geplante planten te beschadigen.

Het wordt ook aanbevolen om een ​​eierschaaltje aan de bron toe te voegen als extra calciumbron. Tegen de herfst zal er niets te vinden zijn op de site van deze additieven - het tomatenwortelsysteem zal alles verwerken tot bruikbare macronutriënten.

Visdressing tomaten het hele seizoen door

Als op het moment van planten de zaailingen van de vis niet bij de hand waren, dan kan dit later gedaan worden, diep genoeg gegraven in de buurt van de struik. Bovendien wordt aanbevolen deze wijze van voeren tijdens het hele groeiseizoen uit te voeren.. Dit is vooral gemakkelijk te doen als iemand in het gezin van vissen houdt. Visresten kunnen door een vleesmolen worden gevoerd, verdund met water en een dergelijke vloeibare meststof, niet wachten tot het als een onaangename geur ruikt, giet de aarde tussen de tomatenstruiken (niet aan de wortel!)

Er is ook een mening dat de vissen (zelfs eenvoudige schalen kunnen worden gebruikt) in de grond worden begraven om de beren weg te jagen, die jonge planten vernietigen, zich voeden met hun wortels, maar de geur van rotte vis niet verdragen. Insect omzeilt zulke plaatsen, en het helpt om planten te redden.

Andere manieren om groenteplanten te voeden met meststoffen op basis van visafval

In plaats van de vis zelf, kunt u vismeel en andere vormen van voeding op basis van afval gebruiken.

Vismeel

Maxim Zhmakin's boek All About Fertilizer biedt verschillende opties voor het voeren van tomaten op basis van visafval:

  • Botmeel - geproduceerd op een industriële manier. Stimuleert de snelle wortelvorming tijdens de transplantatie. Het is belangrijk om het goed te mengen met de grond in het gat bij het planten van zaailingen, omdat fosfor lost niet op en beweegt niet in de grond. Toepassingssnelheid - 1-2 st. lepel (of 40 g) / struik.
  • Vismeel - gemaakt op dezelfde manier als het meel uit de botten van vis. Bovendien wordt zacht afval gebruikt. Het bevat meer stikstof (tot 10%). Fosfor maakt meestal 3% uit. Introductie direct voor het planten van een struik in elk putje, 1-2 el. lepel (of 40 g) / struik.
  • Visemulsie - voornamelijk verkregen bij de verwerking van vis uit de haringfamilie - menheden, die zelfs de Amerikaanse Indianen als meststof gebruikten. Dit type vis is niet waardevol voor de voedingsmiddelenindustrie en wordt gebruikt voor veevoer en voor de productie van kunstmest. Het wordt aanbevolen om één keer per maand gedurende de gehele vegetatieve periode kleine doses in te brengen. Om dit te doen, wordt een kleine hoeveelheid van de emulsie opgelost in water en water de planten direct onder de wortel. Het nadeel is de karakteristieke visgeur die katten kan aantrekken.

Hier is een studie over het nut van het gebruik van vis en derivaten in een landbouwtechniek waarbij tomaten worden verbouwd. Er was bijna geen wetenschappelijke rechtvaardiging voor het verplichte gebruik ervan. Maar in de praktijk is deze methode wijdverspreid. Amateurgroentetelers schrijven vaak op forums over de resultaten die ze genieten. Daarom beslist iedereen hier zelf, veel vragen kunnen alleen door ervaring worden beantwoord. Tenminste binnen de grenzen van zijn eigen kas.

Bekijk de video: Plant vastzetten (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send