Over de boerderij

Kenmerken en beschrijving van de variëteit kardinaaltomaat

Pin
Send
Share
Send
Send


Moderne zomerbewoners en tuinders zijn verloren als het gaat om het kiezen van tomatenrassen voor hun perceel. Iedereen probeert een goede oogst te krijgen, terwijl hij niet bijzonder verspilt. Tomato Cardinal is een van de eerste plaatsen onder de meest populaire variëteiten.

Kenmerken en beschrijving van een tomaten kardinaal

Beschrijving, die zal helpen om meer te weten te komen over de belangrijkste kenmerken van de plant

 1. Het ras is zelfbestuivend en daarom geschikt om te kweken. zowel in open grond als beschermd.
 2. De vruchten hebben een felroze en felrode kleur en een uitgesproken aroma en smaak. Fruit wordt gevormd op de borstel, die kan worden geplaatst tot 5-7 vruchten.
 3. Variatie kan vruchten afwerpen meerdere keren per seizoen. Het gewicht van de vruchten van de eerste vruchtzetting bereikt 850 gram, maar de daaropvolgende opbrengsten zijn veel minder. Voor het seizoen kan worden verzameld uit de bush tot 4,5 kg (met m² - 16 kg).
 4. Met de juiste planten en zorg krijgen de eerste vruchten echt begin juli. Tomaten verdragen het transport goed en worden lange tijd opgeslagen zonder de basiseigenschappen te verliezen.
 5. Tomaat is een hybride en wordt overwogen medium vroeg een cijfer (vanaf de eerste scheuten voor het uitkomen van vruchten passeert 110-120 dagen).
Op elke borstel kunnen variëteiten 5-7 vruchten worden geplaatst

De variëteit heeft vele voordelen die helpen om meer en meer liefhebbers van dergelijke tomaten te vinden.

De verdiensten van de variëteit

Wat trekken de kardinaal tuiniers aan?

 1. Het grote voordeel van het ras is het veelzijdigheid: het is ideaal voor gebruik zowel in zijn ruwe vorm als voor alle soorten blanco's. Ook is de kardinaal geschikt voor het kweken in kassen en open grond. De plantlocatie heeft alleen invloed op de hoogte van de struik zelf: in het open veld kunnen ze een maximale hoogte bereiken van 1,5 meter en in kassen - tot 2 meter.
 2. De vruchten zijn anders speciale smaak en sappigheid.
 3. De kardinaal wordt zeer zelden aangetast door ziekten en plagen.
 4. Na het zaaien ontkiemen de zaden snel. Er is een plantmateriaal van goede kwaliteit.
 5. Het ras is bestand tegen slechte weersomstandigheden.

Kardinale nadelen

Er zijn niet veel minnen en hun rol is niet essentieel voor de groei, maar eerder een aantal bijzonderheden.

 • Om high-yield bush te bereiken, is tijdige formatie vereist.
 • Omdat de hoogte van de struik 1,5 - 2 m kan bereiken, is het beter om hem vast te maken.
 • Vruchten van de eerste vruchten niet geschikt voor zouten in blikjes geheel vanwege zijn grote formaat.
De eerste vruchten van de struik zijn vanwege de grote omvang niet geschikt om te zouten

De keuze van de locatie en de bodem voor het planten

Het is het beste om te planten in een open en zonnig gebied.

Het is niet nodig om tomaten in de tuin te planten, waar aubergines, erwten, paprika's, tomaten en aardappelen vroeger werden verbouwd. Maar op de plaats van groei van uien, kool, bonen, moet je zelfs tomaten planten.

Tomaten Kardinaalliefde voedingsbodem. Als grond voor beplanting kunt u graszoden of tuingrond gebruiken die zijn gemengd met humus. Het toevoegen van superfosfaat of houtas heeft een positieve invloed op de groei en ontwikkeling.

Kenmerken van het planten van zaailingen

Tomatenzaden worden geplant in kleine containers, gedrenkt en bedekt met folie, waardoor een broeikaseffect ontstaat. De ideale temperatuur voor het kweken van zaailingen is 24-26 graden. De beste tijd om te landen zal zijn Maart-april.

Vóór het planten moeten de zaden worden ontsmet door ze gedurende 25-30 minuten in een lichte oplossing van kaliumpermanganaat te plaatsen. Spoel daarna af onder stromend water. Zaden worden tijdens het planten verdiept met 1,5 - 1,7 cm.

Tomatenzaad kardinaal

Voorwaarden voor de verzorging van gewassen

 1. Locatie en verlichting. Nadat de eerste spruiten verschijnen, worden de dozen naar de plaats gebracht waar het zonlicht voor de spruiten beschikbaar zal zijn. Ze mogen niet worden blootgesteld aan direct zonlicht. Als er geen plaats is voor zaailingen in de kamer, kunt u extra verlichting gebruiken.
 2. Hoe water te geven. Voor irrigatie en bevochtiging van de lucht is het beter om een ​​spray te gebruiken in plaats van een gieter. Overvloed aan vocht is niet toegestaan, het veroorzaakt rotting van de wortels. Water geven is beter aan het begin of aan het einde van de dag. Nadat de zaailingen eerst zijn geraspt, kan deze worden gemout. Plant in dezelfde periode elke scheut in een afzonderlijke turfbeker, waarmee het mogelijk is planten in de loop van de tijd rechtstreeks in de grond te planten.
 3. Is het de moeite waard om te bemesten. Topdressing is een van de belangrijke processen waarvan de kwaliteit van het gewas en de gezondheid van de plant afhangen. Ze zijn vooral relevant in het stadium van de vorming van zaailingen. Gebruik hiervoor complexe voeding.
 4. Verhardende zaailingen. Het acclimatiseren van de zaailingen tot nieuwe temperatuursomstandigheden is noodzakelijk voordat u in de grond plant. Al een tijdje worden jonge zaailingen op een koele plaats uitgenomen, waar geen direct zonlicht en tocht is.
In de 15-16e eeuw mochten tomaten niet worden gegeten, omdat ze als giftig werden beschouwd.

Hoe en wanneer tomaten in de volle grond worden getransplanteerd

Het planten van zaailingen in de volle grond wordt uitgevoerd nadat de dreiging van vorst voorbij is (eind mei - begin juni). De grond waarin de jonge zaailingen worden getransplanteerd, moet voldoen aan de volgende kenmerken: altijd bevrucht met een aards mengsel met turf en humus, het heeft de voorkeur om een ​​gebied met diffuse verlichting te kiezen.

Het planten van zaailingen in de grond wordt gemaakt eind mei-begin juni

Om de planten een volwaardig gewas te laten produceren, moet men zich bij het planten aan de afstand tussen de planten houden. Beter niet planten dichterbij dan 70 bij 70 cm. Zodat ze beter geworteld zijn in de nieuwe plaats, ze na het planten alleen met warm water uitgieten en zich bedekken met een film om een ​​broeikaseffect te creëren voor een tijdje.

Zorg na verplanten

Zorg voor tomaten. Kardinaal is niet moeilijk, maar je moet absoluut aan alle voorwaarden voldoen.

 1. Water geven vereist matiging. Wateroverlast zal de plant vernietigen. Voor water geven (het is aan te raden om het alleen onder de struik te doen) om te gebruiken warm en zacht water. Vooral in de eerste keer na de transplantatie.
 2. Tomatoma Cardinal zal niet tussenbeide komen 2-3 eenmalige voeding per seizoen complexe meststoffen.
 3. Grondbehandeling. Verplicht zijn tijdig wieden en losmaken bodem (minstens 2 keer per maand). Dit bespaart niet alleen het gebied van onkruid, maar regelt ook het niveau van warmte en vocht in de bodem. In de periode van actieve groei van de struik en doe hilling. De eerste keer dat een dergelijke procedure wordt uitgevoerd in 3 weken na het planten, en de volgende - in 3 weken.
 4. Mulchen is geen verplichte procedure, maar het kan tuinders van verschillende problemen tegelijk ontlasten: geen noodzaak voor frequent losmaken en wieden, het risico op ziekten en plagen wordt verminderd, extra bescherming voor de wortels. De procedure helpt om de opbrengst te verhogen, verzadigt de grond met de nodige micro-elementen. Meestal wordt droge mulch gebruikt voor mulchen.
 5. Kouseband is verplicht voor deze variëteit.Dit wordt vereist door de hoogte van de plant. Twijn, boomkruiper, paal of zelfgebouwde staven zijn geschikt voor de kousenband.
 6. Hoe vorm je een struik? Het is belangrijk om de variëteit Cardinal tijdig te stoven. Alleen lagere bladeren of zijscheuten worden gesnoeid. De hoogste planten moeten het groeipunt dichtknijpen.
Bij de hoogste struiken moet je het groeipunt dichtknijpen.

De meest voorkomende ziekten en plagen

De belangrijkste reden voor het verslaan van kardinale ziekten en plagen is ongepaste zorg voor tomaten. Sommige fouten kunnen leiden tot de dood van de plant. Als gevolg hiervan verschijnen schimmels. Om de plant tegen beschadiging te beschermen, hebt u jonge zaailingen nodig die behandeld zijn met fungiciden.

Onder het ongedierte bevinden zich de gevaarlijkste schimmel, spint, bladluis. Bij de eerste aanvallen van plagen worden tomaten behandeld met hoogwaardige insecticiden.

Tijdens de vorming van het fruit (minstens 2-3 weken vóór de oogst) is het verboden om chemische of giftige preparaten te gebruiken voor de behandeling van de kardinaal.

Kardinaalsklasse - een cultuur die onder tuinders populair is geworden vanwege de hoge opbrengst en weerstand van de plant. Naleving van elementaire regels zal het mogelijk maken om smakelijke en sappige vruchten te ontvangen.

Pin
Send
Share
Send
Send