Over de boerderij

Tomaten planten en telen volgens de methode van IM Maslow

Pin
Send
Share
Send
Send


Het komt vaak voor dat de tuin klein is en de eigenaars een overvloedige oogst willen. of Tomaten worden geteeld voor verkoop en hebben maximaal rendement van elke struik nodig.. Wat te doen om de opbrengst te verhogen? Deze beoordeling beschrijft in detail de juiste methode om tomaten te laten groeien met behulp van de Maslov-methode.

De essentie van het telen van tomaten volgens de methode van Maslov

In 1985 publiceerde het tijdschrift Homestead een artikel waarin de wortels grond zoeken. De auteur, een amateur-tuinier uit I.M. Maslov beschreef in detail zijn methode om een ​​grote oogst tomaten te verkrijgen door wortelvorming te stimuleren.

Zelfs in de omstandigheden van Siberië, tomatenstruiken geplant volgens de methode van I. Maslov geven consistent hoge opbrengsten in open grond en in kassen.

Het was gebaseerd op het feit dat onder natuurlijke omstandigheden verspreidt de tomatenstruik zich op de gronddus het is gemakkelijker voor hem om de wortels te ontwikkelen en fruit in grote hoeveelheden te laten rijpen. En fokkers die plantruimte willen besparen, vertonen de neiging om grote variëteiten met groot fruit weer te geven. Als gevolg hiervan leeft de plant ten koste van een slecht ontwikkelde ondiepe wortel en breekt het gewas zijn takken.

Maslow's rationaliseringsvoorstel heeft een grote respons gevonden en is veilig gebruikt voor zover effectief.

Lang voor de publicatie van het artikel werd hier in het zuiden van Rusland vergelijkbare landbouwtechnologie gebruikt voor de teelt van droge grondtomaten in de steppe.

Zaailingen werden geplant in diepe gaten en slechts één keer bewaterd tijdens het planten. Daarna zouden ze zich alleen ophopen en met mulch bedekken. De plant onder invloed van agressieve wind en de zon verspreid over de grond en goed ontwikkelde wortels op zoek naar vocht. De oogst was altijd overvloedig, de tomaten waren middelgroot, zoet en met een dikke schil.
Maslov stelde twee nieuwe manieren van planten voor, waarbij de plant het wortelstelsel kan laten groeien in verhouding tot de rijping van fruit.

De eerste manier om de opbrengst te verhogen

Horizontaal planten lijkt gemakkelijk, zelfs voor een persoon met minimale ervaring in het kweken van planten:

Bij het telen van tomaten volgens de Maslov-methode, is het noodzakelijk om de zaailingen in de groeven te leggen, zodat het wortelsysteem naar het zuiden en de toppen van de struik naar het noorden wordt gericht
 • Tomaat zaailingen rechtop planten in een onverwarmde kasom een ​​langgerekte sterke stam te krijgen;
 • dan haar overgebracht naar open terreinwaar ze in een groef liggen zodat niet alleen de wortel, maar ook het eerste paar stelen bedekt zijn met aarde (de bladeren moeten eraf gehaald worden);
 • de locatie van de zaailing moet zijn strikt wortel naar het zuiden - dit wordt gedaan zodat de plant gemakkelijk naar het zonlicht kan stijgen;
 • het grootste deel van de zaailing is bedekt met aarde, des te groter het gebied voor beworteling.

Tegelijkertijd lost deze techniek het probleem op van dunne uitgerekte zaailingen die moeilijk verticaal kunnen worden geplant. Aldus gelegde, zwakke struiken winnen snel kracht en stijgen. Je kunt twee jonge boompjes tegelijk samen planten.

Bij het planten bemest het gat met humus en voeg superfosfaat toe om het wortelstelsel te stimuleren.
Tomaten-groeischema volgens de methode van I.M. Maslow

Trouwens, Maslov heeft aandacht besteed aan het feit dat tomaten houden van transplantatie. Hij raadde aan om ze twee keer te duiken in het huis-groeiende stadium, elke keer te verdiepen en de afstand tussen de zaailingen te vergroten om de wortel te versterken.

De tweede manier om te planten

Weigering tomaten te plakken ten gunste van wortelvorming:

 • het onderste paar stelen mag niet worden verwijderd, en laat haar opgroeien;
 • wanneer de hoofdstruik het eerste fruit geeft, verwijder de bladeren van de stiefzoon en, naar de grond bukken, vastmaken (je kunt het eenvoudig vastzetten met een draadhaak) en het over de grond strooien;
 • geen sterke schaduwen in het midden van de struik creëren, scheuten moeten buigen zo ver mogelijk van de kofferbak;
 • stiefkinderen gaan heel snel naar groei, de eerste vruchten verschijnen een paar weken later dan op de hoofdstam.
Het schema van het kweken van tomaten in 3 stelen volgens de methode van IM Maslow

Ze zullen elkaar echter niet onderdrukken - de tomaat zal een enkele plant blijven met een gemeenschappelijk wortelstelsel. De methode wordt genoemd - groeien in drie stelen.

Om het wortelsysteem beter te ontwikkelen, kan een tomaat tijdens het losmaken van de struiken lichtjes piepen, zoals aardappelen, het zal ze goed doen.

Houd er rekening mee dat deze twee technieken elkaar niet uitsluiten. Je kunt een struik horizontaal planten en later de stiefkinderen rooten.

Voor- en nadelen van het planten van een tomaat met deze methode

De Maslov-techniek is geschikt voor het kweken van zowel onvolgroeide (determinant) en lange variëteiten. Na de horizontale aanplant tomaten hebben geen speciale aanpak nodig, Je kunt ze zoals gewoonlijk verzorgen.

De technologie maakt het gebruik van minder plantmateriaal mogelijk. Het is voordelig om op deze manier dure variëteiten te kweken die slechts een paar zaden in een zak worden verkocht.

De methode maakt het mogelijk om met een minimum aan zaailingen te doen

Met het onbetwistbare voordeel van de landing in drie stelen, moet je op sommige punten letten:

 • vruchten van ondermaatse tomaten met een dergelijke beplanting liggen dicht bij de grond, ze kunnen rotten; om dit te voorkomen, is de gemakkelijkste manier om vers gras te maken, dat tegelijkertijd vocht in de grond houdt;
 • speciale aandacht moet worden besteed aan water geven - zorg dat er voldoende water is, maar de aarde blijft niet altijd nat. Het is het beste om druppelbevloeiing op te stellen of op een aryk manier te irrigeren.
 • ook ondermaatse tomaten kleiner worden fruit door hun aantal te verhogen.
 • sommige tuinders geloven dat Deze techniek lost het probleem van de ruimte niet op: met een toename van de opbrengst van een struik verandert het volume tomaten dat van de hele site wordt genomen niet. Maar ze hebben veel tegenstanders, dus is het logisch om kennis te maken met de ervaring van andere tuiniers.

Onbepaalde - hoge tomaten, die gedurende het hele groeiseizoen een oogst geven - om in drie stengels te groeien, is bijzonder gunstig. Deze variëteiten worden meestal in de kas gekweekt. Ze groeien tot twee meter, dus hebben ze extra ondersteuning nodig. Na het verdiepen van het eerste paar stiefzonen, begint de rest ook de eierstok te vormen. Het zal mogelijk zijn om de vervelende pasynkovka helemaal te weigeren en het fenomenale te oogsten.

Het kweken van tomaten in Maslov sluit pasynkovanie planten uit

De struik met fruit in drie stengels zal de werking van de kas efficiënter maken, omdat de vruchten op de volledige hoogte van de plant worden gevormd en rijpen.

Er moet speciale aandacht worden besteed aan de zachte ribbel van dergelijke tomaten. De gemakkelijkste manier om een ​​lus van nylon strips van het plafond van de kas te trekken, is voor elke shoot apart.

De meest geschikte variëteiten van tomaten

Hoge tomaten van de glastuinbouw, vroege en middellange rijpingsperioden - geplant volgens de beschreven methode, zullen ze een hoge opbrengst geven. Als de kas wordt verwarmd, kan deze met succes worden geoogst bij late variëteiten van tomaten voor een lange tijd. Voor cultivatie volgens de Maslov-methode zijn de volgende variëteiten perfect:

Russische reus

Tomatensoort Russische reus

Verschillende rijping op middellange termijn. Er zijn variëteiten van variëteiten met geel en rood fruit. De vruchten zijn erg groot, geschikt voor langdurige opslag. Het ras is resistent tegen ziekten, heeft een krachtige stam.

Oekraïense reus

Tomatenras Oekraïense reus

Verschillende middelgrote rijpingstijden. De vruchten zijn bleek rood, vlezig, groot, goed onderhevig aan conservering.

reus

Tomaat Giant

Een verscheidenheid van middelgrote rijping met een sterke steel, zeer vruchtbaar. Tomaten zijn vlezig, plat afgerond, licht geribbeld, felrood van kleur. Zijn ook goed in conservering en voor fris gebruik.

De vruchten van al deze variëteiten met een gewicht van 600 tot 650 gram. Om ze groot te laten groeien, behalve de kousenband van de struik, kun je nog steeds voor de gehuchten voor fruit zorgen - netzakken, die de tomaat op gewicht houden terwijl het wordt gegoten en rijpt.

Oordelen over de effectiviteit van de teelttechnologie volgens Maslov is het beste op basis van uw ervaring met uw favoriete variëteiten. omdat om resultaten te bereiken is niet genoeg om kennis te maken met de theorie, men moet ook in staat zijn om de planten te observeren en conclusies te trekken.

Bekijk de video: Tomaten planten in een pot (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send