Over de boerderij

Hoe voor altijd de woreminworm in de tuin kwijt te raken

Pin
Send
Share
Send
Send


Voor een goede verzorging van groenten die in de achtertuin worden geplant, moet speciale aandacht worden besteed aan preventieve maatregelen om de invasie van parasieten te voorkomen. Insecten van kleine omvang veroorzaken enorme schade aan planten, verminderen de opbrengst of beroven het volledig.De geleider is een van de plagen die moeilijk te verwijderen zijn. Hoe je moet vechten en hoe je de parasiet in je eigen tuin kwijt kunt raken, praat voor altijd verder.

Hoe ziet de draad er uit en is het mogelijk om er vanaf te komen

Een van de gevaarlijkste ongedierte in de tuin is de draadplooi. Hoe ziet hij eruit?Het ziet eruit als insectenwormen van 1 tot 4,5 cm lang. Op het bruine lichaam zijn er drie paar poten. Onderscheid van andere ondergrondse bewoners van de parasiet kan zijn op de dichte behuizing, die bestaat uit een stevige chitineuze schaal. De eigenaardigheid van de draadplooi is dat het geen onafhankelijk soort insect is, het is de larve van de klikkever.

Wireworm close-up
De draad is verplicht bij de naam tot fel bruine kleur met een roodachtige schaduw. Larven lijken in de verte op koperen draadtrimmen.

De larven veranderen in een kever voor een vrij lange periode - van 2 tot 5 jaar. Gedurende deze tijd veroorzaken parasieten aanzienlijke schade aan groentegewassen en eten ze de wortels van planten op. Winterriemdieren worden in de grond gestoken en steken 10-15 cm in. Insecten bevriezen zelfs bij hevige nachtvorst niet, hun vitaliteit wordt verklaard door het vermogen om tot 60 cm diep in de grond te gaan.

Klikkevers verschijnen al in april in moestuinen, zodra de dagtemperatuur 8-10 ° bereikt. Begin mei leggen ze eieren direct in de grond (onder brokken, struiken). Een nieuwe generatie draadwormen wordt 15-20 dagen later geboren. Tijdens het eerste levensjaar bereikt hun romp 5-7 mm.

Welke planten worden getroffen door een plaag in het land?

De vraatzucht van de draadworm is overduidelijk, die hij niet eet. Dit zijn granen, meloenen en groenten, evenals enkele sierplanten. Behandelingen kunnen gezwollen zaden, scheuten, jonge scheuten en tere stengels zijn. Het neemt zelfs de wortels van fruitbomen.

Van bijzonder belang zijn de larven voor dergelijke planten:

 • aardappelen;
 • maïs;
 • wortelen;
 • zonnebloem;
 • salade;
 • alfalfa;
 • tabak;
 • meloen;
 • watermeloen en anderen
Wirewrap in aardappel
De activiteit van de larven is afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij droog en heet weer gaan ze op zoek naar vocht en beginnen intensief aan de aardappelknollen te knagen. De relatieve traagheid van de parasieten wordt genoteerd in de regenperiode.

Wat is een gevaarlijke parasiet?

De draadboor knaagt aan de knollen van de wortels van groente- en graangewassen, waardoor de plant verzwakt. Versla pest kan worden opgemerkt voor de trage groei van toppen. Parasieten maken gaten in wortelgroenten, wat de kwaliteit van het gewas vermindert. Bovendien zijn de larven drager van schimmelinfecties en schadelijke bacteriën.

Beschadigde groenten verliezen niet alleen verhandelbare waarde, maar worden ook onbruikbaar door korte opslag (snel rotten).

Naast de oogst vormt de draadriem een ​​gevaar voor de mens, wat het gebruik van chemicaliën is. Giftige stoffen worden niet alleen in het fruit, maar ook in de grond afgezet, wat een negatieve invloed heeft op de volgende aanplant van het nieuwe seizoen. Dit komt door bodemverontreiniging, schending van de structuur en microflora door de dood van regenwormen en nuttige micro-organismen.

Hoe om te gaan met de parasiet in de tuin en in de kas?

De larven kunnen zowel in de open grond als in de kas leven, daarom is het de moeite waard de bedden te behandelen voor profylaxe met elke methode om groenten te kweken. Als actieve middelen op de parasiet worden speciale preparaten gebruikt, waaronder chemicaliën. Niet alle tuinders gebruiken radicale methoden voor het omgaan met draadboor, daarom worden, naast chemicaliën, populaire recepten gebruikt.

Wireworm op de grond

Het gebruik van speciale medicijnen om gewassen te beschermen

Het gebeurt zo dat de populaire gebruikte methoden geen positief resultaat opleveren, maar de parasiet blijft gewassen actief beschadigen.. Speciale chemicaliën komen ter bescherming, die alleen moeten worden gebruikt in overeenstemming met de instructies in de instructies. Bijzondere aandacht moet worden besteed aan het meten van de dosis, verhoging van de aanbevolen indicator is ten strengste verboden.

Een van de nieuwe ontwikkelingen in de agrochemie is het medicijn Nemabakt, dat wordt verkregen door het combineren van twee verschillende soorten organismen (roofwormen en bacteriën). Het principe van het middel is de penetratie van de nematode in de draadbaan. Daar laat het een bacterie vrij die de binnenkant van het plaag vernietigt. Ze voeden op hun beurt de nematode. Er is geen kans op overleven van de draadboor.

Om de larven te bestrijden, kan het land worden gekweekt:

 • prestige;
 • Provotoks;
 • Bazudin;
 • Grom-2;
 • Diazinon en anderen.

Insecticiden worden in verschillende stadia van de ontwikkeling van planten gebruikt, maar alle behandelingen worden 20-30 dagen vóór de oogst voltooid. Na de voltooiing van het oogsten, kunnen de voorbereidingen worden gebruikt voor grondbewerking.Alle parasieten zijn bang voor vergif, daarom is het niet moeilijk om ze te doden.

Met behulp van folk-methoden om kevers in de tuin te bestrijden

Het is buitengewoon ongewenst om insecticiden in het land te gebruiken en biobased producten kosten geld. Ja, en de tijd om ze te kopen, kan tuinders niet uitgraven vanwege de complexiteit van het verlaten van de buitenwijken van de stad in het centrum. Mensen helpen methoden die al jarenlang op effectiviteit worden getest.

 • In het vroege voorjaar en in juni moeten jonge scheuten van bijna elk gewas de grond wieden en losmaken. Deze regel van agrotechnologie wordt ook gebruikt als een maatregel om de draadworm te bestrijden. Eieren, larven en de kevers zelf, eenmaal op het oppervlak, worden voedsel voor vogels. Bovendien worden onder invloed van de zon eieren niet-levensvatbaar.
 • Als valstrik planten veel tuinders maïs of bladsla in het gangpad van groentegewassen, waarvan de wortels geliefd zijn bij ritnaalden. Het blijft alleen om de groeiende scheuten samen met de hordes ongedierte uit de grond te trekken.
 • Voor het planten is het nuttig om de grond water te geven met een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat (2 gram per emmer water). Naast het desinfecterende effect van de compositie zullen de parasieten bang worden.
 • De gemakkelijkste manier om met de draadplooi om te gaan is om de bedden en tussen de rijen met houtas af te stoffen. Gedrenkt in as wordt de bodem niet interessant voor insecten. Je kunt een beetje as in het gat gooien en het gewas tijdens de plantfase beschermen.
 • Minerale zouten, die op het oppervlak van de grond worden gestrooid, zullen dienen als een goede meststof voor groentegewassen en de woreminrichting doen schrikken.
 • De procedure die wordt gebruikt voor het neutraliseren van zure gronden - kalkbeperking vermindert de plaagpopulatie.
 • Het helpt ook om het gewas ammoniak, ammoniumnitraat en kalk te beschermen. Het behandelen van de bedden met deze middelen in de juiste doseringen zal helpen om de plaag te verslaan en de gewassen in de toekomst te redden.
 • Je kunt de draadplooi ook vernietigen met een eierdop en deze op de tuinbedden verspreiden.

Vooral populair is het recept, dat een reeks planten bevat die van nature insecticiden zijn:

 • paardebloem (200 g);
 • brandnetel (500 g);
 • stinkende gouwe (100 g);
 • klein hoefblad (200 g).
Wireworm die aardappels eet

Componenten moeten malen, giet warm water (10 l) en laat het 3-4 dagen brouwen. Het is noodzakelijk om de bedden 2-3 keer water te geven met pauzes van 1 week.

Preventieve methoden voor het verschijnen van de draadbaan op het aardappel- en aardappelveld in de lente en de herfst

Veel tuinders geloven dat het onmogelijk is om de draadplooi volledig te vernietigen. Daarom is het doel van preventieve maatregelen om het aantal parasieten te verminderen, wat resulteert in een verminderd aantal beschadigde gewassen.

De volgende acties zijn erkend als effectieve en acceptabele agrotechnische maatregelen die de larvenpopulatie kunnen verminderen.

 • Herfst schoonmaak bedden met een zorgvuldige selectie van plantenresten die door ongedierte kunnen worden gebruikt voor overwintering.
 • De grond graven vlak voor de vorst. Dicht bij de oppervlakte van de bodem zullen de larven bevriezen. Voor de effectiviteit van de methode mag de graafdiepte niet minder dan 25 cm zijn.
 • Tarwegras en gierst wortelstokken trekken larven aandaarom moeten planten worden weggegooid. Wortels van de grond moeten volledig worden verwijderd.
 • Agrotechnika groentegewassen zorgen voor de periodieke loslating van de grond. In mei en juni moet dit elke week worden gedaan, zodat de gelegde eieren van de kever zich in open zonlicht bevinden. Ze sterven aan oververhitting, wat betekent dat een toename van de bevolking wordt voorkomen.
 • Het regelen van vallen helpt ook het aantal parasieten te verminderen.. Om dit te doen, maak je op verschillende plaatsen in de tuin kleine holtes in de grond, doe wat vochtig gras of hooi erin, bevochtig ze en bedek ze met een plankje of stukjes leisteen. Om de paar dagen moet je in de valstrikken kijken en verwijderen, verzameld voor het eten van ritnaalden. Aardappelen worden vaak gebruikt als aas - een favoriete plaagbehandeling.
 • Een van de effectiefste methoden van worstelen is het respecteren van de vruchtwisseling. Landing op dezelfde plaats elk jaar moet niet worden gedaan, een goede oogst met deze methode wordt niet verwijderd, maar om meer insecten aan te trekken zal blijken. Vooral de draadboor houdt van aardappelen en wordt vaak aangetroffen in het aardappelveld. Tussen haakjes, het planten van een tomaat erna zal de situatie niet redden, omdat deze twee culturen in dezelfde groep zitten.

Systematische verwerking, tijdige onkruidbestrijding en grondige reiniging van de tuin na de oogst laten de larven van de klikkever niet over om te overleven. Zoals je kunt zien, is het gemakkelijk om ze eruit te krijgen.

Pin
Send
Share
Send
Send