Over de boerderij

Is het mogelijk om tomaten, paprika's, aubergines en andere groenten in dezelfde kas te planten

Pin
Send
Share
Send
Send


Als de klimaatkenmerken van de regio het niet toestaan ​​om groenten in het open veld te planten en te kweken, is het mogelijk om te kweken in kasomstandigheden. Bepaal in een klein gebied vaak het algemene ontwerp in plaats van meerdere kleine. Veel beginnende tuinders hebben een vraag, is het mogelijk om verschillende soorten planten te planten en te laten groeien, bijvoorbeeld tomaten, aubergines en paprika's in één kas?

Waarom is het belangrijk om de juiste buurt in de tuin te kiezen

Bij het selecteren van buren in de tuin, zowel in de open grond als in het kassencomplex, is dit noodzakelijk observeer compatibiliteit planten.

Tomaten, paprika's en aubergines behoren tot dezelfde familie - Solanaceae culturen. Maar zo'n relatie betekent nietdat groenten dicht bij elkaar kunnen worden geplaatst. Metgezellen moeten de technologie van agrotechnologie aanpassen, omdat elke zorgtoestand die normale vegetatie biedt, zijn eigen is.

Meestal gaat het om aubergine, ze hebben veel lichte, droge hete lucht nodig. In een dergelijke omgeving beginnen tomaten de bloeiwijzen en eierstokken te laten vallen. Als tomaten en paprika's goed reageren op organische meststoffen, kan het blauw intensief groente ontwikkelen ten nadele van de vrucht-eierstokken.

Houd er rekening mee dat aubergines veel lichte en droge warme lucht nodig hebben.
Als u niet voldoende aandacht besteedt, zijn de planten kwetsbaar en is de oogst laag.

Meningsverschillen tussen planten ontstaan ​​meestal door het vocht en de voedingsstoffen die elke cultuur op zich probeert te trekken. En sommige culturen scheiden stoffen uit die hun buren vergiftigen.

Een van de belangrijke factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het selecteren van begeleidende partijen zijn:

 • de hoogte van planten die naast elkaar zijn geplant (ze mogen geen schaduw voor elkaar creëren);
 • waterfrequentie (naleving van het irrigatieregime zal de ontwikkeling van de schimmel voorkomen);
 • wat is de duur van een lichte dag in een kas;
 • groeiseizoen.

Wat zijn goede buren bij het telen en planten van aubergines

Komkommers en aubergines het is mogelijk om in een kas te planten en te groeien. Beide culturen houden van vocht, wat gelijktijdige irrigatie mogelijk maakt.

Aanbevolen voor bewatering uitzonderlijk warm wateranders stopt de ontwikkeling van jonge scheuten. Vergelijkbare temperatuuromstandigheden (binnen 22-28 graden) vereist geen de bouw van verdelingen en installatie van extra openingen in de serrekonstructie.

Het planten van komkommers plant in de middelste rijen, de locatie langs de muren zorgt voor schaduw, waardoor aubergine de toegang van licht blokkeert.

Het water geven van aubergine en komkommers gebeurt met extreem warm water.

Als u peper toevoegt aan uw begeleiders, ziet de lay-out er als volgt uit:

 • in het noordelijke deel van de kas, waar de lucht koeler is, plaats je komkommers;
 • midden geeft blauw;
 • zuidelijk, het warmste deel, om een ​​peper te geven.

Vaak zijn de bedden gescheiden door paden, waarvan de breedte voor de gemakkelijke verplaatsing van een persoon met een instrument is niet minder dan 60 cm. Dit is voldoende voor een comfortabele buurt. En de bedden met sla, dille en vroege kool, die de aanvoer van groen en blauw scheiden, zien er heel origineel en functioneel uit.

Het belangrijkste voordeel van de gezamenlijke teelt van aubergine en komkommer is dat de cultuur heb niet dezelfde ziekten en plagen, wat betekent dat de bedreiging voor het gewas veel minder wordt. De winnende vraag met betrekking tot de keuze van variëteiten, tussen beide culturen, er is praktisch geen indeling in kas- en gewone variëteiten.

Met alle voordelen vermeldenswaard dat de planten verschillen in landbouwtechnologiedat moet als beginnende tuinier worden beschouwd. Komkommers zijn bang voor tocht, terwijl hun buren de voorkeur geven aan een geventileerde ruimte. Om overeenstemming te bereiken in deze situatie zal het polyethyleen gordijn helpen, wat de toegang van tocht tot de groene bladeren beperkt.

Watermeloenen zijn ideale buren voor aubergines
Ideale buren voor aubergines worden ook overwogen: uien, meloenen, erwten, selderij, watermeloenen.

Is het mogelijk om paprika's en tomaten met aubergines in dezelfde kas te planten

Als de kwestie van de buurt van aubergines, paprika's en tomaten fundamenteel wordt beschouwd, dan groeien ze in dezelfde kas mogelijk als goede zorg wordt geboden. En om het in de praktijk te realiseren is het niet gemakkelijk, want blauw met tomaten moet ver van elkaar liggen.

Culturen zijn onderhevig aan dezelfde ziekten, ze worden aangevallen door hetzelfde ongedierte. De lichtdag is anders voor planten (er is meer licht nodig voor tomaten) en de relatie tot vocht kan niet worden vergeleken.

Tomaten hebben een matige watergift nodig, ze tolereren gemakkelijk droogte, terwijl aubergines letterlijk sterven als gevolg van een gebrek aan vocht (geel worden van de bladeren wordt opgemerkt, vlekken en vervormingen worden gevormd op fruit).

Met betrekking tot de verenigbaarheid van paprika's en aubergines heeft elke ervaren tuinman zijn eigen mening. Beide culturen worden als kieskeurig beschouwd, speciale voorwaarden voor detentie vereisen.

Ze vallen praktisch samen met het groeiseizoen, zaad zaaien wordt tegelijkertijd uitgevoerd. Veel van de zorgregels zijn vergelijkbaar, maar er zijn nuances die moeten worden overwogen bij het planten van gewassen in de nabijheid van elkaar:

 • de afstand tussen de bedden zou moeten zijn niet minder dan 50 cm, tussen planten op een rij - 35-45 cm;
 • bedden vormen in verschillende delen van de kas, deze in afzonderlijke zones breken;
 • plant geen bittere peperrassen, tijdens de bestuiving kunnen alle aangrenzende groenten verbitterd worden;
 • meststof voor dressings gebruik individueel.
De afstand tussen de bedden in de gezamenlijke kas moet minimaal 50 cm zijn

Om een ​​gunstig klimaat voor paprika en aubergine te creëren, wordt sommige tuinders geadviseerd om te maken zonering ruimte door te planten tussen de bedden van verschillende komkommerstruiken. Zelenets zal vrienden worden met zijn buren, het belangrijkste is om de afstand tussen rijen te behouden en geen schaduw te creëren voor thermofiele groenten.

Een meer radicale oplossing is om te installeren scheidingen met een deur. Mobiel polycarbonaat is bij uitstek geschikt als materiaal. In een structuur verdeeld in delen, is het mogelijk om optimale omstandigheden te creëren voor de teelt van een bepaald gewas.

Opgemerkt moet worden dat de buurt samen met paprika's en tomaten niet verboden is, maar voordat de aubergines van de buren worden opgepakt, is het de moeite waard de technische mogelijkheid te overwegen om goede landbouwmethoden voor elke plant te creëren.

Aubergines zijn ondeugende gewassen, dus het is noodzakelijk om buren met zorg te selecteren. Het is belangrijk dat alle geselecteerde planten worden voorzien van gunstige voorwaarden voor ontwikkeling en vruchtvorming.

Pin
Send
Share
Send
Send