Over de boerderij

Instructies voor het gebruik van calciumnitraat voor tomaten

Pin
Send
Share
Send
Send


Geen gecultiveerde plant kan normaal groeien zonder sporenelementen die betrokken zijn bij het proces van fotosynthese en bevruchting. En tomaten zijn geen uitzondering. Herders doen hun best door speciale meststofcomplexen te gebruiken om de meest overvloedige oogst te krijgen. Hier helpt calciumnitraat, het optimaliseren van de zuurgraad van de bodem. Het is goed als worteldressing in de lente van het jaar en tijdens het groeiseizoen. Het is een soort "bouwmateriaal" in het proces van stengelvorming en actieve bescherming tegen een veelvoud aan parasieten en ziekten. Over het gebruik ervan voor het bemesten van tomaten, komkommers en paprika's in de tuin, zullen we verder praten in ons artikel.

De samenstelling en het doel van het medicijn calciumnitraat

Calciumnitraat is een anorganisch zout van salpeterzuur, gepresenteerd in de vorm van korrels of kristallen, gemakkelijk oplosbaar in water. Wat kenmerkend is voor zout, is hygroscopisch. Dat is de reden waarom het voor de veiligheid van meststoffen wordt aanbevolen om de dichtheid van het verpakkingsmateriaal te waarborgen. Dit mengsel bestaat uit 19 procent calcium en 13 procent stikstof. Dit is een unieke voedingsstof, onmisbaar voor de normale voeding of voeding van gekweekte planten.

Calciumnitraatverpakking

De meeste tuiniers vergissen zich en denken dat calcium voor de bodem niet zo noodzakelijk is als fosfor of kalium. Ze houden er echter geen rekening mee dat dit onderdeel bijdraagt ​​aan de goede opname van stikstof, wat nodig is voor het vegetatieproces. Zelfs rekening houdend met het feit dat de meststof een enorme hoeveelheid stikstof bevat, heeft dit geen invloed op de zuurgraad van de bodem. Daarom is het mogelijk om een ​​dergelijk voedingscombinatie voor elke soort bodem te gebruiken. Tegelijkertijd zal het gebruik van calciumnitraat eenvoudigweg een noodzakelijke maatregel zijn voor het verbeteren van de samenstelling van een zware podzolic of sod-podzolic bodem met hoge zuurgraad.

Het belangrijkste voordeel van het gebruik van dit complex is calciumsuppletie. Dit maakt het versnellen van de rijping van tomaten mogelijk, wat een positieve invloed heeft op de ontwikkeling van het wortelstelsel.

Op zure plattegronden doet salpeter letterlijk tomaten herleven en absorbeert een overmaat aan magnesium en ijzer, die deprimerend werken op het vegetatieproces.

Voor- en nadelen van het voeren voor komkommers, tomaten en paprika's

Positieve kwaliteiten van kunstmest zijn als volgt:

  • versnelling van fotosynthese, actief van invloed op de algemene toestand van tomaten;
  • het bevorderen van de groei van groen en het versnellen van de ontwikkeling van de struik in het algemeen. Als u een dergelijk voedingscomplex toepast, verhoogt u de opbrengst van tomaten aanzienlijk;
  • als calciumnitraat de grond verrijkt, zullen de zaden veel eerder ontkiemen;
  • vanwege de actieve invloed op de wortels van de tomatenstruik, zal de plant sneller ontwikkelen;
  • het verhogen van de weerstand van tomaten tegen verschillende ziekten en parasieten;
  • de blootstelling van de gecultiveerde plant aan temperatuurverschillen vergroten;
  • de presentatie van fruit verbeteren en hun houdbaarheid verhogen;
  • verbetering van de smaak en het aroma van tomaten.
Zaailingentomaat met calciummeststof

Het grootste nadeel van het gebruik van calciumnitraat is het schadelijke effect van kunstmest direct op het wortelsysteem of de bladeren van de struik. Maar dit is alleen onder de voorwaarde van onjuist of niet tijdig gebruik van het voedingscomplex. Als u alle aanbevelingen voor gebruik opvolgt, zouden dergelijke problemen dat niet moeten zijn.

Instructies voor gebruik in de tuin

Volgens de instructies voor het gebruik van calciumnitraat, wordt aanbevolen om meststof in de lente te gebruiken bij het graven van het landperceel. In het najaar moet u de grond niet voeden, omdat na het smelten van de sneeuw de stikstof wordt weggespoeld, wat betekent dat calcium niet wordt opgenomen. Bovendien is in de lente meststof van vitaal belang voor tomaten. Indien nodig kan de samenstelling worden gebruikt voor bladbehandelingen in het eerste decennium van de vegetatieperiode.

Het is de moeite waard om er speciaal op te letten dat het strooien van tomaten uitsluitend gebeurt voordat ze bloeien. Daarom moet u het middel goed verdunnen. Voor tomaten is de optimale tijd de eerste week na het overplanten van struiken in de volle grond.

Als het land voor het planten van gewassen zuur is, kan de salpeter in de korrels direct in het gat worden gegoten voor het planten van zaailingen met een snelheid van één theelepel meststof voor één struik.

We hebben al gezegd dat het noodzakelijk is om de meststof op de juiste manier water te geven, anders kunt u de plant beschadigen. En in elk stadium van groei en ontwikkeling hebben tomaten hun eigen kenmerken en het gebruik van kunstmest. Verder zullen we er in meer detail over praten.

Tomaat zaailingen bevrucht met calciumnitraat

Hoe salpeter aan zaailingen toe te passen

Om goede zaailingen van tomaten te krijgen, moet de plant worden gevoed met calcium en stikstof. De eerste component is nodig voor de normale ontwikkeling van het wortelstelsel en de tweede - voor een betere ontkieming van zaden. En als deze stoffen niet voldoende zijn, zullen de planten erger worden.

Gezien het feit dat tomatenzaailingen uitgebreid gevoed moeten worden, is het het beste om een ​​oplossing als topdressing te gebruiken. Bovendien is nitraat gemakkelijk oplosbaar in water.

Calciumnitraat is noodzakelijk voor tomatenzaailingen. Bovendien wordt de eerste voeding uitgevoerd na het verschijnen van de eerste drie bladeren van de plant. In dit geval is het noodzakelijk om de volgende samenstelling te bereiden: 10 g calciumnitraat, 5 g ureum en 50 g houtas worden genomen voor 5 liter water. Maar deze oplossing moet voorzichtig bij de wortel worden uitgegoten, als deze op het oppervlak van de bladeren komt, kunnen ze worden verbrand.

Tomatenmeststof na het planten van zaailingen

Bij het planten van tomatenzaailingen in de kas, wordt de grond actief bevrucht met een oplossing door sproeien. Het is belangrijk om de gebruiksinstructies strikt te volgen, met respect voor de dosering, anders beschadigt u de zaailingen.

Om een ​​oplossing te creëren, moet u 50 g salpeter per 5 liter water gebruiken. Een dergelijke samenstelling zal planten beschermen tegen verschillende soorten ongedierte, bijvoorbeeld teken en naaktslakken, evenals ziekten in de vorm van toprot.

Als tomaten in broeikasomstandigheden worden gekweekt, wordt het gebruik van stikstofverbindingen aanbevolen vóór het bloeiproces.

De tot dan toe verzamelde substanties zullen een goede immuniteit voor de struik creëren, zelfs na het stoppen met voeden met calciumnitraat.

Meststof zaailingen van tomaat calciumnitraat transplantatie

De verdeling van de samenstelling wordt gelijkmatig door de gecultiveerde plant heen gemaakt. Deze methode van meststof wordt bladvoeding genoemd.

Het eerste gebruik van salpeter wordt uitgevoerd tien dagen na het planten van de zaailingen, en dan eens in de veertien dagen tot de eierstok verschijnt. Verder is de samenstelling niet de moeite waard, omdat nitraten zich in de vrucht kunnen ophopen. En het is zeer schadelijk voor mensen.

Beveiligingsmaatregelen bij het werken met de tool

Calciumnitraat is geen giftig medicijn. Het is absoluut veilig voor de menselijke gezondheid en het leven. Kunstmest veroorzaakt geen allergische reacties. Volgens de classificatie behoort het tot de groep 4 van kleine gevaarlijke stoffen.

Bij het werken met calciumnitraat Het wordt aanbevolen om algemeen geaccepteerde beveiligingsmaatregelen te gebruiken.. In dit geval zijn rubberen handschoenen om de huid te beschermen voldoende. Hoewel de speciale aanraking met blote handen met de korrels van het medicijn dat niet zal doen. Maar het is beter om veilig te zijn en de pellets in handschoenen te verdunnen.

Opslag van calciumnitraat moet worden uitgevoerd in een gesloten verpakking uit de buurt van licht ontvlambare materialen, alkalische middelen en verwarmingssystemen.

Compatibiliteit met andere geneesmiddelen (potas en ammoniumnitraat)

Het is strikt verboden salpeter met krijt, kalk, dolomiet, mest, fosfaten, zaagsel, stro te mengen. en andere componenten van organische oorsprong, omdat het mengsel zelfontbrandend kan zijn.

Gelijktijdig met de nitraatoplossing kunnen ureum en houtas worden gebruikt. Deze componenten zijn goed gecombineerd en zorgen voor het beste resultaat in de kwestie van tomatenbemesting. Kalium (potas) nitraat is beter om afzonderlijk te gebruiken.

Bespuitende Calciumnitraat Tomaat

Het wordt ook niet aanbevolen om het nitraat te combineren met eenvoudig superfosfaat, inclusief meststoffen die zwavel en fosfor bevatten.

De belangrijkste taak van elke tuinman is het verkrijgen van een goede en smakelijke oogst. Maar hiervoor is het de moeite waard om hard te werken, alleen dan zullen je inspanningen echt worden beloond. In dit geval hebben we het over de bemesting van de tuin met ammoniumnitraat, wat bijdraagt ​​aan de ontwikkeling van het wortelstelsel, de stengel van de plant en de struik beschermt tegen allerlei ziekten en plagen.

Maar hier is het noodzakelijk om alle aanbevelingen van de gebruiksaanwijzing strikt te volgen. Hoewel de stof niet giftig is, kan verkeerd of niet-tijdig gebruik de plant en de gezondheid van de mens schaden. Als u bijvoorbeeld salpeter gebruikt nadat de eierstok is verschenen, kunnen vruchten nitraten accumuleren die schadelijk zijn voor het menselijk lichaam. Niet-naleving van de dosering van het medicijn kan leiden tot brandwonden op het oppervlak van de bladeren. Wees voorzichtig en waakzaam om salpeter alleen voorgoed te gebruiken.

Bekijk de video: PPBOXZorg - Instructies voor het gebruik van de PPBOX (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send