Over de boerderij

3 manieren om tomaten te telen: in emmers, volgens de methode van Kizima en onder het afdekmateriaal

Pin
Send
Share
Send
Send


Een tomaat wordt al heel lang erkend als een favoriete groente door tuinders, hij wordt verbouwd onder verschillende weersomstandigheden. De belofte van een goede oogst, zowel in het open veld als in de kas, is zaailingen, die niet iedereen graag groeit. De gemakkelijkste manier is om aangekochte struiken te planten, maar er kunnen veel verschillende nuances zijn. Je kunt immers niet altijd kwaliteitszaailingen kopen die volledig aan de gewenste criteria voldoen. Het is het beste om zelf tomaten te kweken voor zaailingen, dan weet u precies welke meststoffen worden toegepast en welke moeten worden toegevoegd.

Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende manieren en methoden om groenten te planten. Niet beroofd van aandacht en tomaat. Hij was vooral geliefd en de meeste experimenten werden op hem uitgevoerd. Ze zijn bezig met de teelt ervan, zowel in een emmer, als in een papier, en zelfs onder een film.

Populaire methoden voor het planten en telen van tomaten

Tomaten worden op verschillende manieren geteeld, ze kunnen simpelweg niet worden geteld. Elke tuinman kan zijn eigen tuin delen, en kent alleen de geheimen van het planten en telen van tomaten. We zullen de meest populaire en bekende methoden overwegen, waarvan de toepassing bij velen bekend is.

De meeste teeltmethoden zijn gebaseerd op ruimtebesparing, niet iedereen heeft een brede vensterbank voor het kweken van zaailingen, of de onwil om te rotzooien met zaden en zaailingen te plukken. Met deze influisteringen begonnen experimenten met zaden en kant-en-klare zaailingen:

Galina Kizima-methode

Misschien is de bekendste niet-standaard methode om tomatenzaailingen te kweken in een stadsappartement de Galina Kizima-methode. Het is gebaseerd op het minimaal mogelijke gebruik van de grond en de volledige ruimtebesparing tijdens het kiemen van tomatenzaden. De zogenaamde "inbakeren" is vrij effectief, deze methode kan andere groenten verbouwen.

Kiemend zaad kan zonder grond voorkomen, het proces verloopt perfect op toiletpapier.

Hiertoe worden verschillende lagen gewoon toiletpapier op polyethyleen uitgespreid en bevochtigd met een spuitfles. Leg er de eerder gedrenkte tomatenzaadjes op, de afstand tussen elk zaadje moet minimaal 1 cm zijn, vanaf de randstreep ongeveer 2 cm. Nadat de zaadjes zijn bedekt met verschillende lagen papier en ook worden bevochtigd.

Vervolgens verdraaide het resulterende lint met zaden dichte rollen en roerde in elke houder en stuurde naar een heldere en warme plaats. Nadat de scheuten verschijnen en de planten een beetje sterker worden, zullen ze moeten worden "getransplanteerd" in afzonderlijke luiers.

Hiervoor worden stukken vierkant polyethyleen met een zijde van 20 cm gebruikt, wordt de grond in het midden van het vierkant gegoten en wordt een zaailing erin geplaatst zodat alle bladeren boven het polyethyleen liggen. Na het draaien van de onderkant en vervolgens de zijkant om een ​​strakke rol te krijgen. De grond hiervoor wordt overvloedig bewaterd en vervolgens gedurende 10-14 dagen niet bevochtigd.

De zaailingen die met deze methode worden gekweekt, vereisen geen plukjes, de stengels zijn sterk met een groot aantal bladeren, maar de wortelstok ontwikkelt zich slecht. Na het verschijnen van het derde paar van deze bladeren worden tomatenzaailingen geplant in de kas.

Getransplanteerde planten volgens de methode van overslag, terwijl het gat in grootte moet zijn, zoals een aarden kluit rond de wortelstokken. Verdere cultivatie wordt volledig zonder vocht uitgevoerd.

Vóór het planten is het noodzakelijk om verschillende onderste bladeren af ​​te scheuren en de zaailingen met de toppen strikt naar het noorden te leggen. Daarvoor worden een glas houtas en een snufje kaliumpermanganaat in elke voorbereide put gedaan, iedereen wordt met een emmer (!) Water gegoten en pas als het water wordt opgenomen beginnen ze planten te planten.

Hoe tomaten onder een afdekmateriaal in een kas of op de grond te laten groeien

Tomaten onder het afdekmateriaal

Tomaatzaailingen worden op een zaadloze manier onder een afdekmateriaal of folie gekweekt. Zodra de aarde een beetje opwarmt, bereiden ze een bed voor. Maak de grond los, maak er meststoffen van, bevochtig. Bereide en bewerkte zaden worden gezaaid in ondiepe groeven, tot een maximum van 1 cm. Korrels worden besprenkeld met een laag aarde, bewaterd met warm water en bedekt. Agrofiber of polyethyleen kan als afdekmateriaal worden gebruikt. Op deze manier ontstaat er een broeikaseffect, waarbij de geweekte granen veel eerder ontkiemen.

Het zaaien wordt op voldoende afstand van elkaar uitgevoerd, omdat een transplantatie met deze methode niet wordt uitgevoerd.

De methode om te groeien onder bedekkingsmateriaal is ontworpen om tijd te besparen, het wordt meer gebruikt in de zuidelijke gebieden en de middelste rijstrook.

Groeimethode in emmers

Teelt van tomaten in emmers volgens beoordelingen tuiniers geeft significant hogere opbrengsten. Herhaalde herhaaldelijk experimenten in dit opzicht, wat dit feit bevestigde. De methode is geschikt voor de glastuinbouw, in de open ruimte, tomaten zijn niet zo overvloedig fruit.

Het is nu al onmogelijk om precies te bepalen wie deze methode van cultivatie heeft ingeleid. Hij begon te gebruiken vanwege het ontbreken van een zitplaats voor volwassen zaailingen. In een emmer verzamelen ze een mengsel van grond uit het perceel en compost, planten een tomatenpit en sproeien het overvloedig. Gedurende de gehele groeiperiode vóór het fruiten, tijdens het drogen, wordt de grond periodiek bewaterd, gedurende de periode van vorming van de eierstok-bewateringstoename. De methode maakt het mogelijk om de periode van vruchtvorming van elke variëteit aanzienlijk uit te breiden, terwijl het kweken van groenten niet alleen mogelijk is in de kas, maar ook op de balkons en loggia's.

Tomaten in emmers

Er is een officieel geregistreerde methode, voor het in eerste instantie bereide emmers met grondmengsel worden gebruikt. Het is vermeldenswaard dat de container op de aanbevelingen, het is beter om te graven in de grond met 25-30 cm.

Bij deze teelt van tomaten is het belangrijk om driemaal een uitgebreid bobvoer uit te voeren. Meststoffen in vloeibare vorm moeten direct onder de wortel worden gegoten, het is belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen vocht op de stengel en bladeren van de plant valt.

De beschreven methoden worden erkend als de meest voorkomende en effectieve voor het telen van tomaten in verschillende weersomstandigheden.. Hun effectiviteit wordt bevestigd door beginnende tuiniers en experts in dit geval.

Het planten en kweken van tomaten en andere groenten is mogelijk onder alle omstandigheden. Dit kan zelfs als er een catastrofaal gebrek aan ruimte op het perceel is of het is volledig afwezig. Om dit te doen, net genoeg om precies alle instructies en tips te volgen.

Bekijk de video: Teelttips voor tomaten (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send