Over de boerderij

Kippenkeutels als meststof voor tomaten en komkommers

Pin
Send
Share
Send
Send


Tomaten zijn een veeleisend gewas en kunstmest, dus je moet speciale aandacht besteden aan dit probleem om een ​​rijke oogst te krijgen. Is het mogelijk om ze te bemesten met pluimvee (kip) uitwerpselen en in hoeverre deze voeding gerechtvaardigd is, laten we praten in het artikel van vandaag.

Zijn vogeluitwerpselen handig voor tomaten en komkommers?

Tomaten en komkommers voor een goede groei en ontwikkeling vereist een voldoende hoeveelheid stikstof in de bodem. Maar met zijn overaanbod wordt het omgekeerde proces waargenomen: de verschijning van vruchten vertraagt, de struiken groeien uit in een groene massa, de vruchten worden smakeloos en vervormd.

Een ander bekend feit is dat tomaten niet graag in verse mest planten, ze beginnen te "vetmesten", dat wil zeggen, de bladeren en stengels groeien actief, maar de vruchten zijn niet gebonden, geconcentreerde voedingsstoffen worden slecht opgenomen en de wortels "branden" hierdoor, planten worden vatbaar voor veel ziekten. Bovendien worden in dergelijke mest vaak pathogene micro-organismen, onkruidzaden en andere ongewenste componenten aangetroffen.

Gebruik voor het planten van tomaten alleen de mest, die zich minimaal een jaar heeft kunnen buigen. Deze natuurlijke meststof is ideaal voor het maken van "warme bedden". In de herfst wordt een laag grond in de kas verwijderd en de bodem bedekt met natuurlijke isolatie:

Kippenstrooisel close-up
 • Straw.
 • Zaagsel.
 • Vuren naalden.
 • Vuren takken.

De volgende laag wordt gelegd met verse mest van ongeveer 8-12 cm, en de gesneden laag kasaarde wordt erover gegoten, de hele kas wordt overgegoten en bedekt met plasticfolie. Dergelijke verwarmde ruggen zullen de planten helpen om de vorst van de lente het hoofd te bieden, dus het is mogelijk om tomaten eerder te planten.

Organische meststoffen met topdressing

Mest vermindert de zuurgraad van de bodem door het hoge gehalte aan calcium en magnesium, en kalium en magnesium zitten in de meest geschikte eenvoudige vorm voor tomaten. Uit mest komt een grote hoeveelheid koolstofdioxide vrij, wat nodig is in het proces van fotosynthese. Typen mest die worden gebruikt voor het voeren van een tomaat:

 1. Paard - het meest geschikt voor cultuur, ideaal voor het leggen in kassen en kassen;
 2. Koe - wordt gebruikt voor alle soorten grond, ontleedt gedurende lange tijd;
 3. Schapen en geiten - is in staat om de wortels van planten te verzadigen met voedingsstoffen voor een lange tijd, het meest effectief.
 4. Varkensvlees - meestal gebruikt in kassen, effectief bij het begin van de lente.
 5. Konijn is vergelijkbaar in actie met het paard, maar de moeilijkheid ontstaat bij het vinden van de juiste hoeveelheid kunstmest, omdat er maar weinig grote boerderijen en boerderijen zijn.
 6. Kippenmest is uiterst nuttig en verzadigd met kalium, magnesium, fosforzuur. Een keer bemesten van de grond, voor de komende jaren, is het niet nodig om supplementen te maken.
Kipuitwerpselen vermengd met stro
Het is de moeite waard eraan te denken dat oplossingen op basis van kippenmest alleen mogen worden gebruikt voor toepassing aan de wortel van planten.

Voorwaarden voor mest

Het begin van het voeden van de kweek is ongeveer 3 weken na transplantatie in een broeikas of een open rand. Gebruik voor dit doel toorts. 500 ml toorts wordt gecombineerd met een emmer water en 1 eetlepel nitrophoska. De resulterende oplossing wordt elke bus 500 ml elk bewaterd. De volgende voeding wordt gedaan wanneer een andere borstel met bloemen wordt gevormd, en de derde - tijdens de derde bloei.

Tomaten houden niet van:

 • Te bemest met organische mest.
 • Meer dan 3-4 voedingen.
 • Ureum is alleen geschikt voor sproeien en voegt nooit toe aan de wortel van de plant.

Is het mogelijk om groenten met humus te voeren?

Kippenmest is een aantal malen hoger dan koeienmest in het gehalte aan veel stoffen: stikstof, fosfor, magnesium, ondiepten, mangaan en zink. Gebruik alleen om te voeren na het drenken of regen, en het mengsel kan niet in de put worden gegoten.

Het strooisel heeft een gunstig effect op de bodem en is 3 jaar na het voederen een "langdurige" meststof.

Maar vergeet dat niet in zijn puur frisse vorm om het in ieder geval niet te maken! Vooral in zaailingen.

De voordelen van kip-humus voor tomaten en komkommers:

Infusie op kippenbakvulling
 • Geen giftige stoffen.
 • Lang gunstig effect op de grond.
 • Verbetert de kwalitatieve samenstelling van de bodem.
 • Versnelt het rijpen van fruit.
 • Vermindert de zuurgraad van de bodem.
 • Eenvoudig gebruik.
 • Verhoogt de plantresistentie tegen ziekten.

Gebruik kippenmest

 • Van verse kippenuitwerpselen kunt u een vloeibaar mengsel bereiden voor de voeding. Gebruik 1 deel droge stof of verse mest per 20 liter water, laat het mengsel in de open lucht staan ​​om het ureum te verdampen en gebruik het na 10 dagen voor het beoogde doel: de rijen water geven tussen de zaailingen.
 • Compostputten zijn een zeer handige manier om uitstekende meststoffen te krijgen voor het leggen van de volgende oogst. De mest wordt gemengd met de grond en op een grassubstraat geplaatst of op geoogste toppen. Het volgende jaar is compost vermengd met stro, zaagsel of turf nuttig voor het voederen van planten of als bladwijzer in de kas. De onaangename geur van de compostput kan worden verwijderd door deze te bedekken met een laag aarde of stro.
 • Infusies worden bereid in de volgende verhoudingen: verdun 1 liter water en 1 liter droge of verse uitwerpselen en bewaar 2-5 dagen op een warme plaats voor fermentatie. Hierna kunt u tomaten planten en ze meteen voeren. Vóór het voeden wordt de infusie verdund met water in een verhouding van 1:10. De infusie wordt lange tijd opgeslagen, dus het is mogelijk om een ​​dergelijk concentraat het hele seizoen te gebruiken.

Kippenkeutels worden gebruikt voor tomaten in alle stadia van de levenscyclus: vóór het planten, is het mogelijk om gegranuleerd en vloeibaar te gebruiken. Tijdens actieve groei van planten gebruikte infusies.

Infusie wordt twee keer per groeicyclus gebruikt:

 • De eerste keer dat het wordt gemaakt in 20 dagen na transplantatie in de kas.
 • Herhaal de procedure na 30-35 dagen.
Gietende tomateninfusie op kippendraagstoel

Droog strooisel wordt gemaakt in het najaar na het oogsten van alle gewassen. Het wordt bevochtigd met water, gelijkmatig verdeeld over het gehele oppervlak van de grond, en dan genivelleerd met een hark en gelaten tot de lente dooit. Tijdens de winter zal deze meststof goed perepret zijn en vanaf het begin van de lente kunt u beginnen met het graven van de site.

Nadat je de eerste dressing hebt gemaakt, moet je zeker het resultaat ervan bekijken. Tomatenbladeren - deze indicatoren. Als de planten te actief groeien, worden de bladeren en stelen dikker, is er geen noodzaak om meer kunstmest toe te voegen, het dreigt een weelderige groene struik zonder eierstokken en fruit te produceren.

Met zorg voor hun gezondheid kiezen steeds meer hoveniers en plantentelers voor natuurlijke, organische meststoffen. Door alle agrotechnische vereisten, normen en voorwaarden voor het voeren van de voeding in acht te nemen, kunt u elk jaar een uitstekende en smakelijke oogst krijgen!

Pin
Send
Share
Send
Send