Over de boerderij

Op welke afstand komkommers in de kas en het open veld planten

Pin
Send
Share
Send
Send


Geen tuinperceel kan zonder komkommerbedden. Komkommers houden ervan alles te eten, zowel vers als in conservering. Goede opbrengst is afhankelijk van de plantmethode. en de juiste locatie van de planten in de tuin. In deze review zullen we praten over landingspatronen, hoe u correct plant en op welke afstand.

Afstanden voor het planten van komkommers in de kas en de kas

Om overvloedige gewassen te verkrijgen, is het belangrijk om de timing van het planten van zaailingen of zaden in de kas te observeren. Een goede oogst vereist een competente benadering van het planten van komkommers, gezien de optimale afstand tussen zaailingen. Dit zal bijdragen aan hun comfortabele en volledige ontwikkeling.

Komkommerstruiken moeten worden geplant in niet minder dan 20-30 cm

De gevolgen van verdikte komkommerplanting zijn:

 • plantenextrusie vanwege onvoldoende verlichting, wat leidt tot lagere opbrengsten;
 • slechte luchten verdikte plantages leiden tot stagnatie van lucht en een overmaat aan verdampt vocht, hetgeen comfortabele omstandigheden schept voor de ontwikkeling van schimmelziekten en de reproductie van ongedierte;
 • overmatige luchtvochtigheid in de kassen, die dicht beplant zijn, leidt dit tot vochtverzakking op bloemen, hun rotting, de vorming van een groot aantal kale bloemen, zelfs op zelfbestoven soorten.

Bij het schikken van komkommers:

 • inefficiënt gebruik van de nuttige oppervlakte van kassen, wat leidt tot een tekort aan gewassen en oneconomisch.

Op welke afstand en hoeveel centimeters om komkommers te planten? De afstand tussen de struiken in de kas hangt af van de teeltperiode, het type vrucht (augurk of lang fruit), de mate van weven die inherent is aan deze variëteit. De beste positie is 1 m.2 serres van 3-4 komkommerplanten. De afstand in de rij tussen de gaten met komkommers moet 0,4-0,6 m zijn, de doorgang tussen de rijen van niet minder dan 0,9 m.

Het schema van het planten van komkommers in de kas

In kassen van polycarbonaat worden komkommers op verticale wijze gekweekt om de woonruimte te sparen en de opbrengst te verhogen (waardoor groeiende wimpers worden gekoppeld aan een verticale ondersteuning). de afstand tussen de struiken kan worden genomen het minimaal toelaatbare - 0,4 m.

De afstand van de kaswanden tot komkommerzaailingen moet ten minste 0,25 m bedragen om een ​​goede luchtcirculatie en voldoende warmte aan de planten te garanderen bij koud weer en vorst. De wanden van de broeikas warmt snel op en koelen even snel af. Daarom kan de nabijheid van komkommerplantages bij hen leiden tot oververhitting en verbranding van de zaailingen of hun bevriezing.

Landingspatroon

In kassen en kassen voor de teelt van komkommers werden drie schema's gebruikt:

 • twee regels (twee regels);
 • land in een schaakbordpatroon
 • enkele regel (enkele rij).
Een verscheidenheid aan schema's voor het planten van komkommers

De keuze voor een komkommerplantschema hangt af van de specifieke ontwikkeling van de geselecteerde variëteit, het vermogen ervan om de bladmassa te vergroten, de hoogte van de struik, het aantal en de grootte van zijscheuten.

Sterk groeiende hybriden hebben de voorkeur om te groeien in rijen met een rij, zwak vertakte en met lange vruchten gevulde rijen. Bij een gestapelde plant worden alle jonge bomen goed verlicht en interfereren ze niet met elkaar.

Twee-lijn

Tweedelige plantage van komkommers

Het twee-regelige beplantingsschema voorziet in de locatie van één brede rij van twee rijen planten. Met dit de afstand in de rij tussen komkommers mag niet groter zijn dan 0,4 m, tussen rijen tot 0.5m, loopbruggen tussen de lijnen 0.7-0.9 m.

De plantdichtheid hangt rechtstreeks af van de grootte van de kas. Hoe groter de grootte van de kas, hoe groter de afstand die u tussen de struiken kunt laten en hoe comfortabeler de komkommers zullen zijn. Het onderstaande diagram toont de optimale plaatsing van komkommers, met maximaal gebruik van het bruikbare gebied van de kas.

Het planten van komkommers in kassen 2-3 m breed

schaakspel

Bij het planten van komkommerzaailingen in twee rijen in een dambordpatroon de afstand tussen de struiken is 0,35 m. Omdat de planten worden geplant met een verplaatsing in de rijen tijdens het planten, elimineert dit het verweven van groeiende wimpers en daarom is er geen verdikking van de aanplant.

Schaakbord komkommer planten

Enkele regel

Regeling met één regel voor het planten van broeikaskomkommer accommodatie op een rij op een afstand van 0,2-0,4 men de afstand tussen de rijen is niet minder dan 0,7 m.

Enkele rij planten van komkommers

Elke manier van landen heeft zijn voordelen:

 • met dubbele rij Een groter aantal zaailingen wordt geplant, vandaar dat een grotere opbrengst wordt verkregen;
 • in schaakmodus Komkommerstruiken krijgen maximale verlichting, groeien goed - het resultaat is verhoogde productiviteit;
 • met één rij groeien komkommers voor planten is het handig om voor te zorgen, want er is gratis toegang tot elke plant.

De methode om haringkomkommers in de volle grond te kweken

Komkommers kunnen op een nogal originele manier in de vorm van een kerstboom worden gekweekt. Dit is een zeer handige methode om komkommerbedden te vormen op open grond, in staat om elk tuinperceel te versieren. Hoe komkommers visgraat te planten? De essentie van de methode is dat komkommers (zaden of zaailingen) Ze worden niet in rechte bedden geplant en de zaden worden in een cirkel gezaaid.

Komkommers in warme bedden in een cirkel planten

Aan de rand van de cirkel, met een diameter van 1,5 - 2 m, wordt een groef uitgegraven, op de bodem waarvan u gemaaid gras, humus, compost kunt leggen. Aan de bovenzijde wordt een laag grond gegoten, en zaaien of planten zaailingen op een afstand van 40 cm tussen planten.

Bij elke plant wordt een haak gehamerd, waaraan een touw zal worden vastgebonden. Een hoge steun wordt gehamerd in het midden van de cirkel - of het nu een metalen pijp of een houten pen is. Voor latere komkomonvormige kousenbanden worden haken aan het uiteinde van de steun opgehangen als een metalen buis wordt gebruikt of als een spijker wordt gehamerd in het geval van een houten pen.

Je kunt lange steunen voor elke plant installeren en ze aan de bovenkant verbinden om een ​​tent te vormen. Je kunt er een licht bedekkend materiaal op gooien dat de planten beschermt tegen zowel koele lucht als de brandende zon.

De voordelen van deze methode zijn onder meer:

 • gemak in de zorg voor komkommers;
 • rationeel landgebruikirrigatiewater en meststoffen, omdat irrigatie en bemesting in het midden van de cirkel worden uitgevoerd en zich niet over het bodemoppervlak verspreiden;
 • planten voelen zich op hun gemak niet verdiktVeel zon en goed geblazen door de wind.

Het nadeel kan worden overwogen kosten van materialen voor kousebandkomkommers, maar wanneer het verticaal groeien van planten een noodzakelijke voorwaarde is.

Voor de teelt van komkommers, kunt u de juiste methode kiezen voor uw tuinperceel. het belangrijkste is om de planten er op de juiste manier op te plaatsen. Dit zal bijdragen tot de normale ontwikkeling van komkommers, niet ten koste van de oogst.

Bekijk de video: Crush Or Crash: Fashion Evolution Of Kareena Kapoor Khan - Episode 37 - POPxo Fashion (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send