Over de boerderij

Gedetailleerde beschrijving van de zoete kersenvariëteit Bull Heart

Pin
Send
Share
Send
Send


Kersen zijn in elke tuin, dus elke eigenaar kiest de variëteiten die hij het leukst vindt. Als u geïnteresseerd bent in heerlijke, aromatische en grote bessen, het zoete hart van een zoete kers is een goede optie. Daarom is het de moeite waard om over dit ras zo gedetailleerd mogelijk te praten, waarvan de beschrijving en kenmerken hieronder worden gegeven.

Beschrijving van de zoete kersenvariëteit Bull Heart

Bomen sredneroslye, piramidale kroon, gecomprimeerd, gemiddelde dichtheid. Scheuten zijn recht en glad, lichtbruin van kleur. Bloeiwijze op twee of drie bloemen. De bladeren hebben een grote, verzadigde groene kleur.

Fruitrijping vindt plaats rond de eerste helft van juni. En tuiniers wordt geadviseerd om onmiddellijk te oogsten. Omdat de lange aanwezigheid van kersen aan de boom kan leiden tot scheuren in de bessen.

Sweet Cherry Bovine Heart

Onmiddellijk na het planten, ontwikkelt de boom zich snel en groeit hij. Op de leeftijd van 4-5 begint het vrucht te dragen en vertraagt ​​het enigszins zijn groei.

De variëteit is vorstbestendig. Het brengt normaal de winter over met een temperatuur - 20 graden Celsius. Tegelijkertijd zal er niets zijn voor de fruitknoppen en het hout zelf. Als de indicatoren op de thermometer aanzienlijk lager zijn - 20 graden, kan de boom gestrest raken en een jaar lang geen vrucht dragen. Dat is de reden waarom op plaatsen met strenge winters het niet nodig is om een ​​bullish heart zoete kers te planten.

Veel kersen, die in Rusland worden geteeld, hebben niet het vermogen tot zelfbestuiving. Onder hen is het Bull Heart. Om een ​​volledig gewas te krijgen, moet je dus verschillende bomen tegelijk planten, anders geeft de boom een ​​zeer klein percentage eierstokken, meestal niet meer dan 10%. Bestuivers voor elkaar kunnen verschillende soorten zijn, maar het is noodzakelijk dat de datums waarop ze bloeien samenvallen.

Vrucht kenmerken

De vruchten zijn groot en mooi. Het gewicht van een bes is gemiddeld 7-8 gram. In vorm, zoals de naam al aangeeft, zoete kers lijkt op het hart van een stier. De huid is glad en glanzend. Wanneer de bes rijpt, wordt hij paarsrood, bijna zwart.

De naam van het ras was te wijten aan de vorm van de bessen

Het vlees is donkerrood, dicht in textuur, sappig en rijk aan smaak. Als je de smaak van de bessen beoordeelt - zeker vijf pluspunten.

Sterke en zwakke punten

Elke variëteit heeft zijn voor- en nadelen. Beschouw ze later in het artikel in meer detail.

Positieve eigenschappen van zoete kersenhart:

 • hoog stabiliteit verschillende ziekten;
 • mooi smakelijkheid;
 • het vermogen om ook vers te eten ingeblikt als compote, sap, jam of jam;
 • hoge weerstand tegen lage temperaturen en vorst;
 • goede opbrengstvariëteiten.
De houdbaarheid van zoete kersen Bull Heart is erg kort en vereist onmiddellijke verwerking.

Negatieve kwaliteiten van de variëteit:

 • laag transporteerbaarheid;
 • na het oogsten van fruit snel bedervendaarom moeten ze onmiddellijk worden gerecycled;
 • onder bepaalde weersomstandigheden bessen kunnen barstenbijvoorbeeld als het langdurige natte weer wordt vervangen door droge en hete windstoten.

Omdat de vruchten zelf groot en sappig zijn, worden ze zelfs in de koelkast slecht opgeslagen. Voor dergelijke bessen moet je er constant voor zorgen dat ze niet verslechteren. En het is beter om kersen te plukken indien nodig en deze onmiddellijk te verwerken.

Planten en verzorgen

Kers heeft daarom een ​​hoge weerstand tegen lagere temperaturen het kan worden geplant in de lente en de herfst. Maar toch verdient de lente de voorkeur. Het zal de boom immers in staat stellen om zich goed te vestigen op een nieuwe plaats in gunstige omstandigheden.

Bij het kiezen van een plantplaats is het de moeite waard eraan te denken dat zoete kers houdt van licht en warmte, en geen tocht tolereert. Daarom is de zuidkant van het perceel de beste optie.

De beste tijd om te planten is lente - het zal gemakkelijker zijn voor de plant om zich aan te passen en te versterken tijdens de warme periode van het jaar.

De grond moet vruchtbaar en vochtdoorlatend zijn. Om het wortelsysteem van de zaailing niet te beschadigen, moet het afvalwater zich dieper dan 1,5 m van de grond bevinden. Voor deze variëteit is leem en zandgrond het meest geschikt. Als het land wordt overspoeld, is het niet de moeite waard om een ​​boom te planten.

Het wordt aanbevolen om zaailingen niet dichter dan drie meter van elkaar te planten. De afstand tussen de rijen moet ongeveer vijf meter zijn.

Tuinders raden aan om een ​​pit voor te bereiden voor het aanplanten van kersen. Om dit te doen, graaf het tot een diepte van ongeveer 60 cm en de bovenste laag grond gemengd met minerale en organische meststoffen. Voor één zaailing heb je ongeveer een emmer voedingsstoffen nodig.

Begraaf de zaailing geleidelijk en schud meerdere malen om de put goed te vullen met aarde. Zorg ervoor dat de wortelhals overblijft op het oppervlak. Tegelijkertijd wordt een kousebandinzet geïnstalleerd.

In de laatste fase van het planten van een boom, is het aan te raden om het overvloedig in te gieten met ten minste drie emmers water.

Groeiende omstandigheden

Het hart van Cherry Bull geeft de voorkeur aan een vochtige omgeving, dus er wordt speciale aandacht besteed aan het bewateren van hout. Het moet overvloedig zijn, maar niet frequent. Een keer per maand is voldoende. Voor een nieuw geplante plant zijn er drie emmers water, voor een volwassen plant zes.

Het is noodzakelijk om de hele groeiperiode van de groei van een boom water te geven, van het verschijnen van de eerste green en de val van het laatste blad. Tegelijkertijd wordt er speciale aandacht besteed aan het besproeien in de herfst, omdat de plant de hele winter vocht moet inslaan.

Bij het besproeien van een jonge boom worden niet meer dan 3 emmers water gebruikt, maar voor de irrigatie van een grote en fruitige kers zijn minstens 6 emmers nodig

Na het planten heeft de zaailing geen extra voeding nodig, hij heeft meteen meststof nodig. Terwijl het in de daaropvolgende jaren wordt aanbevolen om humus te gebruiken, eerder verdund in water.

Als de bodem van het land zuur is, kun je het niveau verlagen met kalk.

Als minerale meststoffen wordt het gebruik van superfosfaten en nitraat aanbevolen. Hun introductie moet worden uitgevoerd in extreem kleine doses en met aanzienlijke tijdsintervallen.

Fruitrijping komt gemiddeld voor: onder gunstige omstandigheden, het is half juni, in andere gevallen - midden juli. Zoete kersen hebben veel licht en warmte nodig om de vruchten goed te laten rijpen en hun aantrekkelijke uiterlijk en goede smaak te vinden.

Functies cijfer

Sweet Cherry Bull Heart is geweldig voor conservering
 • bessen verschillen hartvormig, waarom de naam van de variëteit ging;
 • Je kunt bessen vers eten. Ze zijn erg sappig en smakelijk. Maar inblikkende vruchten lenen zich ook goed. Na de warmtebehandeling krijgen kersen een donkerrode tint;
 • zoete kers kunt u grote bessen oogsten. En er is een bepaald patroon, hoe beter de grond - hoe groter de vrucht.

Ziekten en plagen

De kwaliteit van een stierenhart verschilt in hoge weerstand tegen verschillende ziekten. Om jonge zaailingen tegen knaagdieren te beschermen, is het aan te bevelen om zijn slurf met een plunjerdoek in te pakken. Bovendien verwarmt het de plant voor de winter. Het is mogelijk om op de volgende manieren te beschermen tegen knaagdieraanvallen:

 • rond het gif verspreiden van knaagdieren;
 • om te binden boomstam takken aten;
 • bind de stam van de zaailing met dakbedekking.
In de winter, om te beschermen tegen knaagdieren, is de kersenstam gebonden met niet-geweven stof

Cherry Bull Heart is erg populair. Omdat de vruchten groot, smakelijk en geurig zijn. Verzorging van zaailingen is niet moeilijk. Maar hier met het behoud van de bessen na hun afbraak is er een probleem ze moeten onmiddellijk worden verwerkt. Daarom is het de moeite waard alle voors en tegens te evalueren voordat dergelijke bomen worden gekweekt.

Pin
Send
Share
Send
Send