Over de boerderij

Hoe dille te planten in de volle grond om snel te stijgen

Pin
Send
Share
Send
Send


Dille is een zeer ongedwongen gewas dat overal in het open veld snel kan worden verbouwd. De omvang van de toepassing is zeer breed. De plant kan zowel in de keuken als in de geneeskunde worden gebruikt. Maar zelfs voor dergelijke niet-wispelturige groenten zijn er bepaalde regels voor het planten, waardoor je lang kunt genieten van de geurige smaakmaker. Verderop in het artikel zullen we het hebben over hoe je dille moet planten, water geven en uitspruiten.

Voorwaarden voor het planten van dille in de volle grond in de lente en de herfst

Dille is bestand tegen lichte vorst, omdat deze al in april kan worden geplant. Maar hoeveel tijd in dit geval om te wachten op de eerste shoots? De eerste scheuten beginnen te verschijnen wanneer de luchttemperatuur + 3 ° C bereikt. Lage temperaturen remmen de plant en dragen bij aan een langzamere groei. Het is het beste om te wachten tot de lucht opwarmt.

Dillebos op de lijst dicht omhoog

Voor de vroege oogst wordt zaaien met zaaigoed gedaan begin april, wanneer de sneeuw er net af komt. Om greens zo lang mogelijk te kunnen eten, zaai niet het hele bed tegelijk. Zaad geplant met een interval van een paar weken.

Volgens de maankalender zijn de beste dagen om te landen in 2018:

maart8-11, 20-24
april7-11, 22-23, 25-26
mei8-11, 20-25
juni5-9, 19-25

Welke bodem heeft liefde lief

Groenen groeien opvallend op vruchtbare gronden rijk aan organische meststoffen. Voor het planten wordt aanbevolen om een ​​kleine hoeveelheid humus toe te voegen of de grond te bemesten met een oplossing van toorts, vogelpoep. Van kunstmest is het goed om het volgende te doen:

  • nitraat;
  • superfosfaat;
  • kaliumgroep.
De plant verdraagt ​​geen zure grond, dus het is niet mogelijk om een ​​oogst te krijgen. Als er geen andere keuze is, dan is het noodzakelijk om alle maatregelen te nemen om de zuurgraad te verminderen.
Dillebedden in de tuin

Waar is het beter om greens te verbouwen? Ze houdt van zonnige bedden met veel zon. Een directe aanraking van de stralen is echter ongewenst, omdat de smakelijke groenten hun uiterlijk kunnen bederven met brandwonden.. Het is ook aan te raden om tocht te vermijden. Maar de plant is niet veeleisend in relatie tot zijn buren: hij kan heel goed leven naast alle culturen.

Inwoners van de zomer beweren dat veel van hen dille groeien op de bedden met aardappelen, uien en wortels. Zeker, in dit geval is het noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de landingen geen wildernis voor elkaar creëren.

Een goede voorbereiding van de bedden om zaden te planten

De voorbereiding van de bedden zou in de herfst moeten beginnen.. Dit geeft de mogelijkheid om in het vroege voorjaar zaden te zaaien en dienovereenkomstig - en een vroege oogst te krijgen. Het is noodzakelijk om de aarde op te graven tot een diepte van 20 cm. Tegelijkertijd moeten zowel humus als minerale meststoffen worden toegepast. Na deze procedures is het alleen nodig om de grond grondig te egaliseren, er groeven in te maken en de zaden te zaaien.

Moet ik de dille weken voordat ik plant?

Zaden hebben voorbereidende voorbereidingen alleen nodig als ze niet in de winter moeten worden ingezaaid. De voorbereidende activiteiten moeten een week voor het beoogde zaaien beginnen. De eerste stap is om de zaden in gaas te doen en goed te bevochtigen. Gaas mag niet uitdrogen, het moet constant worden bevochtigd. Zaden worden dus ongeveer een week bewaard.

Dille bloeiende close-up
Als u zaden doorweekt, moeten ze worden opgeslagen in een warme kamer met een temperatuur van niet minder dan 20 graden.

Direct voor het zaaien moet je de zaden een half uur laten drogen. Daarna kunt u ze op het tuinbed zaaien. Na een paar weken zouden scheuten moeten verschijnen.

Als het zaaien vóór de winter plaatsvindt, is het niet nodig om de zaden te weken. In het voorjaar hebben ze voldoende vocht in de grond en ze zullen perfect ontkiemen.

Regelingen voor snel zaaien en een goede ontkieming

Voor het zaaien moeten zaden de groefdiepte van een paar centimeter voorbereiden. De afstand tussen beide blijft op 20 centimeter. Tussen de zaadjes wordt aanbevolen om de intervallen gelijk te stellen aan 5 centimeter.

Je kunt greens gebruiken als een compactiecultuur en het onder andere planten in de tuinbedden planten. In dit geval is het nodig om voldoende afstand te voorzien voor de ontwikkeling van zowel de dille zelf als de naburige gewassen.

Dillezaden planten

Sommige bewoners van de zomer gebruiken een zigzagmethode om deze plant op de bedden te zaaien en beweren dat het veel handiger is om op deze manier voor de plant te zorgen. Het is vermeldenswaard dat dit een puur persoonlijke kwestie is, iedereen trekt conclusies alleen gebaseerd op persoonlijke ervaring en voorkeuren.

Zorg veroorzaakt niet veel problemen. Maar zelfs deze pretentieloze cultuur heeft zijn plagen. De belangrijkste is bladluis. Om het te bestrijden, is het goed om alcohol te gebruiken, met een oplossing waarvan het bed wordt besproeid. Bij 10 liter heeft u 2 eetlepels ruwe ethylalcohol nodig. Bovendien tolereert het ongedierte de groei nabij de tijmstruiken niet. Het kan in de buurt worden geplant en geen zorgen maken over het feit dat de groene vitaminen bladluizen zullen verbazen.

Na het verschijnen van scheuten moet de kleur van de bladeren van dille zorgvuldig worden gecontroleerd. Bij de eerste wijzigingen moet u van dichterbij kijken en maatregelen nemen om het defect te verhelpen.

Dit feit getuigt immers in de eerste plaats van het ontbreken van sporenelementen in de bodem. Vergeling kan worden geëlimineerd door salpeter bij de wortel te maken en rode bladeren worden geëlimineerd door de introductie van fosfaatmeststoffen.

Dille is het meest voorkomende en onpretentieuze kruid dat overal wordt gegroeid. De oogst kan bijna het hele jaar door worden geoogst (als ze groeien). De bladeren hebben echter de grootste smaak precies op het moment dat de bloeiwijzen zich beginnen te vormen.

Geoogste dille in een mand

Nu zijn er veel soorten dille op de markt, die niet alleen qua uiterlijk en smaak verschillen, maar ook qua landbouwtechnologie: sommige variëteiten zijn gemakkelijker te kweken, sommige moeten eerst weken voordat ze worden geplant, andere zullen gedurende een zeer lange tijd ontkiemen.Deze gewassen hebben verschillende rijpingsperioden.dat maakt het mogelijk om van tevoren de timing van de oogst te plannen en aan te passen aan uw behoeften.

Het is niet nodig om een ​​aparte tuin voor dille te nemen: er is de mogelijkheid om het te laten groeien met andere gewassen (bijvoorbeeld aardappelen, tomaten, wortels). Dit is erg belangrijk voor eigenaren van kleine zomerhuisjes die hun territorium maximaal willen benutten.

Bekijk de video: 2012 (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send