Over de boerderij

Regels voor het kweken van basilicum uit zaden in de volle grond

Pin
Send
Share
Send
Send


Het gras heeft de naam gekregen van het Griekse woord dat "tsaar" betekent. Het heeft een bittere smaak en een pepermuntaroma. Dit is een populaire smaakmaker in de mediterrane keuken. Basilicum is gebaseerd op de beroemde Italiaanse pestosaus. In Frankrijk is de combinatie met tomaten een culinaire canon. Verderop in dit artikel zullen we het hebben over de juiste teelt van dit prachtige gras in het land of de tuin. We leren hoe en wanneer zaden in de volle grond worden geplant. Hoe de eerste scheuten te duiken, transplanteren of zaaien.

Oude geschiedenis van paars en rood basilicum

Mensen gebruiken al meer dan 5000 jaar basilicum. Zowel in koken als in medicijnen. Basil-thee kalmeert de zenuwen en geeft het lichaam een ​​kleur. Ze drinken het om koliek in de maag te verlichten. Het verbetert de werking van de lever en de galblaas.

Homeland grass - Afrika. In Rusland verscheen het in de achttiende eeuw. Vervolgens, op basis daarvan, maakten ze populaire tonica en cosmetische maskers, die nog steeds populair zijn.

Basilicum in een pot close-up

Beschrijving van de struik

Basilicum - een eenjarige plant, met langwerpige, korte tak. De stengel bereikt gemiddeld een lengte van 60 cm. De wortel is vertakkend, dicht bij het oppervlak. De bladeren, zoals de stengel, zijn bedekt met haren. De bloemen zijn wit, lichtroze. De vruchten zijn donker, vergelijkbaar met noten, rijpen in groepen van 4 en blijven 5 jaar houdbaar.

Hoeveel variëteiten kunnen er in het land worden geplant?

Er zijn veel soorten gras, meer dan honderd. Zoete basilicum - de meest populaire van hen. In Afrika groeit basilicum met blauwe bladeren, kamfer genoemd. In Mexico is het kaneel en in Zuidoost-Azië is het citroen. Er is een uitzicht met paarse bladeren. Het aroma is mild in vergelijking met groen, maar vanwege de rijke kleur wordt het vaak gebruikt voor het decoreren van gerechten.

Zaailingen thuis voorbereiden in het voorjaar

Zaden worden eind maart in zaailingen geplant. Ze worden kort doorweekt voor het planten. Genoeg gedurende twee uur in warm water of een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat. Voor zaailingen geschikt vermogen van 10 cm of meer in de diepte, potten of dozen voor bloemen. Op de bodem lag drainage, van bovenaf is het gesprenkeld met grondmengsel (verhouding 4: 2: 1) van:

 • veen
 • humus
 • zand

In de grond, maak groeven met een diepte van 1 cm, die de zaden zetten. Bestrooid met aarde en geïrrigeerd van de spuit, en dan bedekt met film of glas.

Capaciteiten met zaden reinigen op een warme plaats. In dit stadium is het belangrijk om goed voor de zaailingen te zorgen:

 • neem één keer per dag een film of een glas en laat het even in lucht (15 minuten is voldoende)
 • verwijder condensaat van binnenuit
 • gemakkelijk om de aarde te bevochtigen
Basilicumbloem
Binnen een week zullen de eerste scheuten ontkiemen. Dit is een teken dat het tijd is om zaailingen te openen. Wanneer spruiten het eerste volledige blad lijken, zitten ze op een afstand van 5 cm van elkaar.Wanneer het vijfde blad verschijnt, wordt de bovenkant van de spruiten geknepen. Dus de plant zal meer blad geven.

Eind mei worden in eigen land ontkiemde spruiten geplant. Het is belangrijk dat de planten 5 gevormde bladeren hebben. Totdat ze verschijnen, kun je een beetje wachten met de landing.

Voor het planten worden zaailingen uit de kamer gehaald en in de open lucht gelaten om uit te harden. Begin met 15 minuten en verhoog geleidelijk de tijd die u op straat doorbrengt tot enkele uren. Verharding begint een week voor de transplantatie.

Hoe zaden of zaailingen in de volle grond te planten

Basil sterft bij lage temperaturen. Daarom worden zaailingen geplant op een permanente plaats als er geen ochtendvorst is. Het is het beste om groentezaden in het voorjaar te planten in het midden van mei. Regeling voor gewassen, u kunt elk kiezen.

Grond voor gras heeft behoefte aan vruchtbare lucht en vocht. Grond voor het planten bemesten. Op 1 m2 maak 2 kg humus, turf en compost.

De spruiten worden op een afstand van 40 cm van elkaar geplant, in de putten van 10 cm diep. Voor het planten van putten rijkelijk bewaterd.

Je kunt basilicum niet twee jaar op rij op dezelfde plek planten. Dit zal leiden tot bruine vlekken op de bladeren en verlies van planten. De reden hiervoor - de ziekte Fusarium. Het wordt veroorzaakt door schimmels die lange tijd in de grond leven. Tussen het planten van pittig gras "rust" de bodem 5 jaar.

Groeiende en zorgzame groene scheuten van basilicum in de tuin

Basilicum gegroeid in een vat

Basil moet water geven met warm, bezonken water. Ervaren tuiniers baren een groot plastic vat. Gedurende de dag zal het water in het vat opwarmen en staan. Tegen de avond is het geschikt om te drenken.

Het is belangrijk om de spruiten niet met water te vullen. De grond moet een beetje nat zijn. Met een teveel aan vocht slaan planten het zwarte been.

Gras groeit goed wanneer het wordt gevoed met stikstofhoudende meststoffen.. De eerste voeding vindt plaats twee weken na de landing.

Om de groene massa spruiten te vergroten, behalve de toppen knijpen, snijd je bloemen erop.

De grond rond de planten wordt losgemaakt en onkruid gewied. Voor het zomerseizoen is dat 6-7 keer genoeg. Na het wieden en losmaken worden de spruiten overvloedig gedrenkt.

Verzameling van gewassen in de tuin

Basilicumbladeren worden geoogst vóór de bloei. Daarna piekt de concentratie van essentiële oliën en vitaminen. Een onvolgroeide knop is een teken om bladeren te verzamelen.

Het gras bloeit tot de eerste herfstdagen. Vergeet niet dat dit een thermofiele plant is. Voor het begin van de eerste nachtvorst, wordt het in een broeikas of huis overgeplant. Gras groeit probleemloos in een pot voor kamerplanten. Ze decoreert het huis en vult de kamer met een pittige geur.

Correct drogen

Na de oogst wordt het gewas gedroogd:

 • In de open lucht. De bladeren worden gewassen, verwijder het puin en smeer het uit op een handdoek. Wanneer het water wordt gedraineerd, zetten ze op een bakplaat. Het is beter om een ​​groot gewas in trossen te binden en het aan een touw te hangen in een warme kamer zonder direct zonlicht.
 • In de oven. De gewassen en gedroogde bladeren worden op een bakplaat in een voorverwarmde oven op 400 ° C gelegd. Het drogen duurt 2 uur.
 • In de magnetron. Bij volledig vermogen duurt het drogen 3 minuten.

De gereedheid wordt handmatig bepaald. Gedroogde kruiden brokkelen gemakkelijk in de handen. Het wordt bewaard in droge glazen potten of papieren zakken.

Basil plant zorg

Bevroren hele bladeren

Ze worden gewassen en gedurende 3 seconden ondergedompeld in kokend water. Vervolgens afgekoeld in koud water. Een beetje gedroogd op een handdoek en in kleine porties in pakjes gelegd. Zet het dan in de vriezer.

Snel invriezen van gehakte bladeren

Ze worden gewassen, fijngehakt en gevuld met water. Water wordt in vormen gegoten en in een vriezer geplaatst. Als je in plaats van water olijfolie gebruikt, krijg je een uitstekende voorbereiding om in een pan te frituren.

Basil Seeds

Basilicum is al lang bekend bij de mens. Hij staat op de eerste plaats in de keuken van veel landen: Griekenland, Frankrijk, Italië en Thailand. In de Kaukasus kreeg hij zelfs zijn eigen naam - Regan.

Het heeft vitamines:

 • C (verlaagt het cholesterolgehalte in het bloed)
 • B (riboflavine, nuttig voor ogen)
 • PP (nicotinezuur voor een gezonde huid en maagwand)
Vanwege de aanwezigheid van kwikverbindingen in de basiliek is het gevaarlijk om het in grote hoeveelheden te consumeren. Tijdens zwangerschap, diabetes en hartziekten kan pittig gras schadelijk zijn voor de gezondheid. Alles is goed met mate, inclusief het gebruik van basilicum.

Het kweken van rode basilicum in het gebied is eenvoudig. De plant is pretentieloos en vereist weinig zorg en aandacht. Je kunt het bijna half mei zaaien. Een pluk een plant is lang niet altijd nodig. Bovendien groeit de plant snel en groeit snel. Oogsten en oogsten is eenvoudig. Om de tafel te diversifiëren en jezelf "king" tussen de kruiden te laten verwennen, kost het niet veel tijd en moeite.

Bekijk de video: Moestuinvlog #9 Mini sla en Kamille (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send