Over de boerderij

Bij het planten van kool in de volle grond en is het bang voor vorst

Pin
Send
Share
Send
Send


Het is moeilijk om je een tuinperceel voor te stellen zonder een kooldame, waarschijnlijk net zo hard als onze eettafel zonder haar aanwezigheid. Als het weet de juiste timing van de landing op zaailingen en planten in de grondhet kan zelfs in de Oeral en in Siberië worden gekweekt. Maar wanneer u koolzaad plant in deze gebieden, is het dan bang voor vorst en we zullen in deze beoordeling praten.

Voorwaarden voor koolplanten in Siberië en de Oeral

In het ruwe klimaat van Siberië wordt kool in zaailingen gekweekt, zodat het in een korte zomer kan rijpen voordat de kou en vorst in Siberië beginnen.

Qua rijping is er verdeeld in vroeg, midden en laat. Natuurlijk is de timing van het zaaien van zaden voor zaailingen en het planten van volwassen en sterke zaailingen in de grond anders. Zaaden van vroege kool voor zaailingen moet in het voorjaar zijn begin april, midden en laat in de tweede helft van de maand.

Koolzaden planten voor zaailingen

Het overplanten van zaailingen in de volle grond gebeurt op de leeftijd van 40-45 dagen vanaf het moment van zaadontkieming. Vroege variëteiten worden ongeveer half mei geplant, midden en laat in eind mei. Aanvoer wordt gedaan wanneer de dreiging van mogelijke verlaging van de lentetemperatuur voorbij is.

Zoals het volk voorteken zegt, is het mogelijk om kool in de volle grond te planten, na het bloeien van vogelkers, zou er geen terugkeervorst moeten zijn.

Of zaailingen bang zijn voor vorst, welke temperatuur bestand is tegen vorst

Dit is een redelijk koudebestendige cultuur, en het is bestand tegen een afname van temperatuur en kleine vorst op korte termijn. Wat is de minimale temperatuur die zaailingen kunnen weerstaan? Geharde zaailingen verdragen korte temperaturen onder -3 ÷ -4 ° C.

Koolzaailingen in ijs
Over mogelijke vorst kan duiden op een daling van de avondtemperatuur tot + 1 ÷ + 2 ° C, een heldere wolkenloze sterrenhemel, de afwezigheid van wind.

Om de zaailingen van de lage temperatuur te redden, is het mogelijk om de strooimethode toe te passen, roken, maar dit is een hele nacht werk en het is niet altijd effectief. Om zaailingen te redden, kun je ze bedekken met petten gemaakt van kranten, houten kisten, maar veel gemakkelijker, handiger en veiliger om de dichtheid van het landingsbedekkingsmateriaal van 60 te dekkenwaaronder de planten bestand zijn tegen de buitentemperatuur tot -7 ° C vorst.

Kassen beschermen koolzaailingen tegen late nachtvorst

Lente aanplant in de volle grond

Planten in open grond kool zaailingen in Siberië verschilt praktisch niet van het planten in andere regio'sbehalve dat bij verplaatste termen en bij zware omstandigheden de planten goed moeten worden gehard.

Harde zaailingen moeten al een week na het duiken beginnen.

De eerste zaailingen van vroege rassen worden in de volle grond geplant, de volgende in de rij zijn kleur, Savooiekool, midden en laat wit.

Door transplantatie worden zaailingen met een vezelig wortelstelsel en 3-5 goed ontwikkelde bladeren als klaar beschouwd.

Bodemvoorbereiding: welke meststoffen moeten worden gemaakt

Plaats om te planten, kies voor open en goed verlicht, met losse en vochtdoorlatende grond. Land voor de teelt van groenten, is het wenselijk om te bereiden in de herfst. Het wordt vrijgemaakt van onkruid, gebracht onder graven compost of humus en minerale meststoffen. Organische stoffen dragen bij tot een snelheid van 3-4 kg per 1 m2, minerale meststoffen - 1 eetlepel nitrofoska of superfosfaat per 1 m2. Als het gebruik van minerale meststoffen voor u niet acceptabel genoeg is om per 1 m een ​​glas as te maken2.

Het is goed als sideraraten op de site worden geplant voordat ze graven - rogge, haver, lupine, fatselia, erwten. Deze planten verbeteren de structuur van de grond en reinigen deze van dergelijke gevaarlijke koolziekte als kiel.

Het is onmogelijk het gebied te zaaien dat bestemd is voor de teelt van kool met mosterd, aangezien beide planten tot de kruisbloemigenfamilie behoren en veel voorkomende ziekten en plagen hebben.

Het beste voor het kweken van dit gewas zijn zwak zure of neutrale grond, daarom moeten zure bodems in de herfst worden geperst - om gebluste kalk, dolomietmeel of houtas toe te passen voor het graven. Een andere reden voor de noodzaak om de grond te deoxideren, is de strijd tegen de kiel van kool, die welig tiert op zure gronden.

Je kunt kool kweken na granen en peulvruchten, tomaten, uien, aardappelen, paprika's, komkommers en bieten.

Plantschema en groeimethodes

Elk type cultuur heeft zijn eigen landingspatroon:

  • vroeg wit en rood - 30 * 50 cm;
  • midden en laat - 50 * 70 cm;
  • Savoie - 70 * 30 cm;
  • kleur - 30-60 cm;
  • broccoli voor een goede ontwikkeling van scheuten - 40 * 60 cm;
  • Koolrabi - 30 * 40 cm.

Kool houdt daarom van licht en goede luchten U kunt zich houden aan een meer eenvoudige opstelling van planten op een rij en tussen rijen 50 * 50 cm.

Kan in enkele rijen worden geplant of worden gekoppeld.

Als dubbel roeien wordt gebruikt, dan, om verdikking te voorkomen, is het beter om de tweede rij op een verspringende manier te planten.

Bij het landen in enkele rijen kool is goed geventileerd en het is gratis zonder directe buren.

Koolplantages voor een beter gebruik van de vrije ruimte kunnen worden gecomprimeerd door andere gewassen. Deze plant is erg goed voor buren met een ondiep wortelgestel, zoals peterselie, peulvruchten (ze verrijken ook de grond met stikstof), uien, spinazie, salades, dille, wortels. De kool haalt voedsel uit de diepe lagen van de aarde en niemand stoort de buren van de top en in zo'n gemeenschap.

Het planten van zaailingen is wenselijk om te produceren bij bewolkt weer of 's avonds. Planten sterke en gezonde planten, als de zaailingen zelfs de minste tekenen van de ziekte hebben, wordt het afgewezen. Kom ook met zwakke planten die ofwel niet geplant zijn, of als laatste geplant in het resterende gebied.

Buren kunnen ophalen en volwassen worden. Dus naast de tuin met vroege kool kunnen tomaten en bieten worden geplant. Na het oogsten van gerijpte kool in juni zullen de resterende planten zich normaal verder ontwikkelen.

Om de ophoping van koolziektes in de bodem en plagen te elimineren, is het wenselijk om de teeltruimte jaarlijks te veranderen. Het kan na 3-4 jaar worden teruggebracht naar zijn oorspronkelijke plaats.

Wat te zetten in het gat in de lente en hoeveel

Als meststoffen niet zijn toegepast op een perceel dat is bedoeld voor het kweken van kool in de herfst, kan dit direct tijdens het planten worden gedaan. Wat toe te voegen aan het gat bij het planten van zaailingen en hoeveel?

In het gat met een diameter van 30-40 cm en een diepte van 15-20 cm moet 1 el worden gezet. een eetlepel as van hout, 1 theelepel ureum en superfosfaat, en natuurlijk om humus te zetten, de structuur van de bodem te verrijken en te verbeteren. Als op een stuk grond zwaar perliet. Alle componenten van de plantput mengen zich met de grond, giet een roze oplossing van kaliumpermanganaat of een oplossing van soda (een glas frisdrank in een emmer) en plant zaailingen. Zaailingen verdiepen de bladeren van het zaaibed en verdichten de grond lichtjes.

De teelt van kool hoeft geen speciale inspanningen te leveren als zich houden aan plantdata en voldoen aan landbouwpraktijken. En u krijgt het hele jaar door deze smakelijke en gezonde groente te bieden.

Bekijk de video: De Schotse Hooglanden ontdekken. . van A tot Z ;- (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send