Over de boerderij

Het gebruik van ureum voor zaailingen van tomaten in de kas en de volle grond

Pin
Send
Share
Send
Send


Veel tuinders hebben de technologie van het kweken van zaailingen thuis al onder de knie. Iedereen kan dat bevestigen Tomaatstruiken ontwikkelen zich beter van sterke en gezonde zaailingen. Daarom wordt in het stadium van het groeien van jonge scheuten speciale aandacht besteed aan kunstmest. In deze review bekijken we de populairste manieren om zaailingen met ureum, as en brandnetels te bemesten.

Hoe te begrijpen dat tomatenzaailingen moeten worden gevoerd?

Voor het bemesten van zaailingen van tomaten worden kant-en-klare gekochte meststoffen gebruikt en deze worden met de hand bereid volgens populaire recepten thuis. De samenstelling wordt gekozen afhankelijk van de doelstellingen: om de groei van scheuten te stimuleren, om ziekten te voorkomen, om de voedingsstoffen die bijdragen aan het normale groeiseizoen te verrijken. Om het tekort aan micro- of macro-elementen te bepalen, je hoeft alleen maar naar de plant te kijken, het geeft zelf een hint:

 • Indien gevoeld ijzertekort, dan worden de bladeren bleek, en de groene strepen zijn duidelijk uitgesproken.
 • Met langzame groeiwaarschijnlijk niet genoeg stikstofmeststoffen. Ze zullen helpen om verwelking en gedroogde scheuten te herstellen.
 • In het geval van uiterlijk van paarse tint, gebruik supplementen op basis van fosfor.
 • Bladeren worden wit en vervormen vaker als er calciumgebrek optreedt.
 • Als op fruit er verschijnen donkere vlekken, dan is waarschijnlijk het probleem gebrek aan calcium. Tegelijkertijd is het spotten op andere delen van de plant afwezig.
 • Wanneer je de groei van ontsnapping stopt Er is een tekort aan magnesium en kalium.
De eerste dressing wordt toegediend na de vorming van het eerste blad op de zaailing. Verder volgens het gecompileerde schema.

Nuttige voeding voor tomatenzaailingen in kassen en open veld

Tomaten voor volledige groei en overvloedige vruchtvorming vereisen een verscheidenheid aan voeding, met een specifieke set sporenelementen:

 • stikstof;
 • kalium;
 • fosfor.
Om een ​​goede oogsttomaat te krijgen, moet de plant worden gevoerd

Naast de belangrijkste componenten omvatten complexe tools: calcium, koper, ijzer, zink en andere stoffen.

Ureum: kunstmestplanten na het planten

Ureum (carbamide) is een witte korrels. Meststof levert de plant stikstof, bodembacteriën reageren met de stof en transformeren de hoofdcomponent in ammoniumcarbonaat. Het gevormde product verdampt gedeeltelijk, waardoor het effect van ophoping van de verbinding in de vrucht wordt geëlimineerd.

ureum

Hoe gebruik je ureum bij het planten van een tomaat? Een kenmerk van het gebruik van ureum is vochtige grond vóór het besprenkelen. Als dit niet mogelijk is, moet het toegevoegde supplement worden bedekt met een laagje aarde. Per vierkante meter verbruikt 10-15 gram. betekent. Bij het cultiveren van oplossingen op een emmer water voeg je 20-30 gr toe.

Ureum verzuurd de grond licht en groenteteeltes houden er niet van. Het effect wordt geneutraliseerd met gemalen kalksteen (0,8 kg kalksteen wordt voor 1 kg carbamide ingenomen).

Voordelen van ureum:

 • substantie volledig oplosbaar in water;
 • wanneer correct toegepast elimineren van de accumulatie van nitraten in aarde en fruit;
 • versnelde opbouw vegetatieve massa;
 • fungeert als een middel om te strijden en preventie van insecten en ziekten.
Topdressing van tomaten met ureum

Bij het werken met ureum moeten enkele nuances worden overwogen:

 • voor de voorbereiding van werkoplossing warm water wordt gebruikt (de reactie bij oplossen verlaagt de temperatuur van de vloeistof, de tomaten die onder water staan, zullen worden blootgesteld aan stress);
 • in grote hoeveelheden kunstmest kan planten verbranden (Om de scheuten niet te beschadigen, moet natriumsulfaat aan de oplossing worden toegevoegd).

Het gebruik van ureum voor bemesting na het planten van tomaten is nuttig omdat de zaailingen duurzamer zijn vanwege de versterking van het immuunsysteem. In een vroeg stadium worden zaailingen actief de groene massa groter en ontwikkelt het wortelsysteem zich goed.

Ureum wordt gebruikt voor alle soorten aarde.

Toepassing van houtas

Houtas wordt beschouwd als een van de meest betaalbare meststoffen, rijk aan mineralen. Gebruik het echter niet oncontroleerbaar. Om de dosering te bepalen, wordt rekening gehouden met het type gewas en het type grond.

De chemische samenstelling van de as omvat de volgende substanties die nuttig zijn voor tomaten: fosfor, magnesium, kalium, calcium, natrium, enz. Voedingsbestanddelen spelen een belangrijke rol bij fotosynthese, verhogen de weerstand van planten tegen ziekten en plagen, dragen bij tot de betere ontwikkeling van het wortelsysteem, verlengen de vruchtperiode.

Tomatenas
Houtas is een populair instrument in de tuinbouw en tuinieren. Een dergelijk waardevol en nuttig product kan echter niet als hoofdproduct worden gebruikt. Plantenvoeding moet in balans zijn, dus mineralen worden gebruikt in combinatie met organisch materiaal.

Hoe de plant met as te bemesten, hoe de infusie en het water op de juiste manier te verdunnen?

Verbruikscijfers:

 • om te koken los 200 gr. as in een emmer water en sta erop 1-2 dagen;
 • tijdens het spuiten 200 - 300 gram wordt op de grond aangebracht. op 1 m2;
 • voor de fokkerij oplossing op een emmer water neemt 100 gram.

De voordelen van houtas:

 • betaalbare en goedkope manier bemest de bedden;
 • wordt gebruikt als voedsel en de preventie van bepaalde ziekten en plagen;
 • je kunt solliciteren op verschillende manieren - afstoffen, sproeien, water geven bij de wortel;
 • veiligheid betekent.

Het nadeel is het kortetermijneffect van op houtschachten gebaseerde producten, daarom worden de procedures en behandelingen verschillende keren herhaald.

Nettle: hoe te dringen en water

Tuinders gebruiken brandnetel samen met houtas en ureum om voedingsreserves aan te vullen. Het belangrijkste voordeel is natuurlijkheid en veiligheid, wat belangrijk is voor het verkrijgen van een milieuvriendelijke oogst. De brandende plant is verzadigd met stikstofverbindingen. De samenstelling is ook rijk aan waardevolle mineralen en sporenelementen zoals: kalium, magnesium, ijzer, vitamine A, E, B, K, koolstofverbindingen, etc.

De voordelen van het gebruik van tomaten als meststof zijn als volgt:

 • stimuleert groei jonge scheuten;
 • heeft versterkend effect, verhoogt de weerstand tegen ziekten en plagen;
 • vernietigt bladluizen bij constant warm weer;
 • draagt ​​bij aan groene massa zaailingen.
Een goed voer voor tomaten is een infusie van brandnetel

Om een ​​goede oogst van tomaten en andere gewassen van de familie van legkomingen te verkrijgen, wordt het aanbevolen om brandnetelinfusies te combineren met het gebruik van minerale tukas. De afwisseling van dergelijke verbanden zal tomaten van alle noodzakelijke voedingsstoffen voorzien.

Verse neteltakken zijn waardevoller dan de tegenhanger van de apotheek. Daarom kun je een plant direct op de site laten groeien. Bij het verzamelen van gras in de natuur is het de moeite waard om plaatsen dichtbij de snelweg en industriële voorzieningen te vermijden.

Voordelen van op netels gebaseerde producten:

 • bodemherstel, verrijking met nutriënten van micronutriënten;
 • beschikbare grondstoffen;
 • veiligheid van gebruik;
 • complexe effecten op tomaten.

Er zijn vrijwel geen tekorten aan brandnetel, tenzij het nodig is om te sleutelen aan het verzamelen van kruiden en het bereiden van infusies.

Onder tuinders zijn meststoffen voor voer op basis van brandnetel erg populair. Van de meest eenvoudige maar effectieve recepten zijn de volgende infusiemogelijkheden gemarkeerd.

Recept nummer 1

Vul een grote container met vers geplukt gras en giet er koud water over totdat de vloeistof het geheel bedekt. Tara bedekt met een deksel en de inhoud enkele weken laten staan ​​(tot het moment waarop het fermentatieproces begint). Ten minste 2 keer per week moet je het drankje mengen.

Hoge temperaturen dragen bij aan snelle gisting, dus de tank moet in direct zonlicht worden geïnstalleerd. Ook voegen hoveniers fermentatiekatalysatoren (gist of kunstmest Baikal) toe aan het mengsel. Na het verschijnen van een aanhoudend ammoniakaroma en dik schuim kan de infusie worden aangevuld met een takje valeriaan en houtas. Het neutraliseert de stank.

Einde van de gisting komt tot uitdrukking in verminderde gasvorming en het verdwijnen van schuim. De resulterende vloeistof wordt gefilterd door gaas, gevouwen in 2-3 lagen. Groene meststof wordt verdund met water: voor bladdressing 1:20, voor water geven 1:10. Deze oplossing kan niet alleen tomatenstruiken voeden, maar ook komkommers, paprika's en aardbeien.

Recept nummer 2

Voorbereiding van kruideninfusie van netel voor het voeden van tomaten

Verpletterde brandnetelplanten, alsem, paardenbloem en duizendblad in een plastic bak, vul het met water en dek af met een deksel. Laat het 10 dagen in de zon staan. Voeg na het begin van de gisting ½ theelepel toe. gist en geef de infusie om te fermenteren tot de vorming van luchtbellen. De resulterende vloeistof wordt door een zeef of gaaslaag geleid, verdund met water in een verhouding van 1:10.

Recept nummer 3

Voeg gemalen gemalen groene brandnetel toe aan een niet-metalen bak, voeg gemalen brood en een zak droge bakkersgist toe. Bedek met water op kamertemperatuur en bedek de container met een deksel. Na 5 dagen is het drankje klaar. Na filtratie is het alleen nodig om de geconcentreerde meststof te verdunnen met water in een verhouding van 1:10 en de planten water te geven.

Kunstmestopties voor zaailingen zijn eigenlijk meer, in de artikelvoorbeelden van alleen de meest populaire en betaalbare voedingsformuleringen. Gedurende vele jaren oefenen met het telen van tomaten elke tuinman verwerft zijn eigen praktijken en recepten, aangepast aan bepaalde omstandigheden (voor kassen of open grond) en variëteiten.

Bekijk de video: Duurzame Melkveetip 44 Rantsoen en ureum (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send