Over de boerderij

Nuttige eigenschappen van druiven lady's vingers of Husayne wit

Pin
Send
Share
Send
Send


De smaak van druiven, Ladies Fingers genaamd, is overal bekend. De variëteit heeft zijn voordelen, evenals de subtiliteiten van het kweken en zorg voor hem.

Beschrijving druivensoorten Lady fingers

Zo'n gemeenschappelijke naam van de druif is eigenlijk alleen de nationale naam. Officieel heet het ras Husayne Bely. Zijn geboorteland is Centraal-Azië. Vandaaruit verspreidde het zich naar de Kaukasus, Oekraïne en Zuid-Rusland. De warmteminnende variëteit maakt het ongeschikt voor cultivatie in Centraal-Rusland.

Druiven Lady Fingers of Husayne White

De eigenaardigheid van de soort is de snelle groei van de stelen, maar niet elke scheut kan vruchten afwerpen. Om deze reden is tijdig snoeien een verplichte procedure.

Rijping vindt plaats na 140 dagen, wat kenmerkt deze soort als halverwege het seizoen.

Kenmerken van bessen

De reden waarom de plant een tweede naam kreeg, versterkt achter hem: de langwerpige vorm van de vrucht. Gevormde cluster reikt in lengte van achttien tot vijftig centimeter. De maximale grootte van de borstel groeit in landen met een gunstig klimaat voor hen: Oezbekistan, Tadzjikistan, Georgië. De huidskleur is behoorlijk karakteristiek: geelgroen of geel met een roze tint. De smaak van de vrucht is intens en uitgesproken.

De bessen van deze druif worden gekenmerkt door een grote zoetheid. Het suikergehalte van rijpe trossen overtreft de zuurindex.

Sterke en zwakke punten

Ondanks enkele problemen in de zorg, is de Lady Fingers-rang lang geliefd bij mensen. De reden hiervoor is:

 • hoog produktiviteit (meer dan veertig kilogram per hectare);
 • aangenaam de smaak bessen;
 • Gebruikt in productie rozijnen;
 • voordeel voor het menselijk lichaam;
 • Het heeft bloemen van beide geslachten.
Dame's druiven worden gekweekt voor verse consumptie, evenals grondstoffen voor de productie van eersteklas rozijnen.

Deze druif heeft een aantal nadelen:

 • Verscheidenheid niet te weerstaan lage temperaturen;
 • veeleisend verzorgen;
 • Niet bestand tegen ziekten en aanvallen van parasieten;
 • Niet geschikt voor kweken in regio's met koud klimaat;
 • Vruchtbaarheidscategorie begint alleen op vijfde seizoen.

Deze tekortkomingen worden een serieus obstakel voor sommige wijnbouwers, maar toch is het ras al meer dan een eeuw populair. In geschikte klimatologische omstandigheden geeft het een rijke oogst en wordt het naar vele landen geëxporteerd.

landing

Een warmte-liefhebbende plantgoed is het meest comfortabel om te groeien in een zonnig gebied, beschermd tegen de wind. Een hek of natuurlijke helling is geschikt als omheining. Grondwater moet zich op een diepte van ten minste tweeënhalve meter van het oppervlak bevinden.

Hitteminnende plant, druiven, geeft de voorkeur aan lichte, windstille en open gebieden

De landing wordt in verschillende fasen uitgevoerd:

 1. Bereid een landingsplaats voor (graaf een gat, pak een goed bemeste, niet-zure grond op).
 2. Zonder falen drainage is voltooid.
 3. De stekken worden geplant wanneer de bovengrond wordt verwarmd tot tien graden.. Als de plant is geënt, blijft de verbindingsplaats boven het maaiveld.
 4. De ondersteuning is van tevoren voorbereid. (wandtapijt, palen met draad). De afstand tussen de inzetten is 30 cm.
 5. Water geven.
 6. lopen mulching compost.

De ideale optie is lichte en vruchtbare grond. Landingsschema 3 bij 5 meter. De landing vindt plaats van de lente tot de late herfst. De exacte periode wordt bepaald op basis van de wijze van aanlanding. Jonge stekken worden geplant als het warm weer begint in de lente of de zomer. Aanplanting wordt aan het einde van mei aanbevolen. "Slapende" zaailingen waarvoor de vaccinatie is gepland, moeten vanaf de eerste helft van de lente of midden in de herfst op de site worden geplaatst.

Zorg voor een jonge en volwassen wijnstok

De variëteit is vrij grillig, dus beginnende hoveniers kunnen bepaalde moeilijkheden tegenkomen. De grootste moeilijkheid is het creëren van optimale omstandigheden en het tijdig, correct snoeien van de plant. De laatste actie wordt jaarlijks in de lente gehouden om een ​​struik te vormen, die comfort biedt voor een betere vruchtzetting.

Snoeien druiven Lady vingers moeten jaarlijks worden uitgevoerd in de lente

Het is noodzakelijk om de kweek periodiek te voeden, omdat het essentieel is voor een dergelijk sporenelement als magnesium. Geschikte meststoffen zijn minerale verbindingen, superfosfaten, kalium en een kleine hoeveelheid stikstof. De plant heeft veel vocht nodig, vooral in de droge zomer. Overtollig water wordt verwijderd met behulp van een afvoersysteem.

In de winter vereist de variëteitensoorten een verplichte huisvesting, omdat het zelfs bij lichte vorst nauwelijks kan overleven.

Een druif van Lady-vingers geënt op een stam begint veel sneller vrucht te dragen.

Methoden voor de vermeerdering van druiven Husayne wit

Husayne Bely heeft aanbevolen om te groeien van stekken. Gezonde, sterke twijgen worden gekozen niet te dicht bij de basis, worden gesneden en gestapeld voor de winter. In het voorjaar worden kiemplanten met wortels in potten met de grond geplaatst.

Kiemende stekken van druiven

Een andere effectieve methode: kweekkranen (laterale processen). Na het sproeien roesten ze snel genoeg, waarna ze worden geplant als een onafhankelijke struik.

Optie met het kweken van druiven uit granen langer en tijdrovend. Het resultaat is ook minder bevredigend, omdat dergelijke struikvruchten minder overvloedig zijn.

Over ziekten en plagen

De belangrijkste ziekten van deze soort zijn:

 • meeldauw;
 • Echte meeldauw;
 • meeldauw;
 • Valse echte meeldauw.

Als een preventieve maatregel, moet u de plant zorgvuldig inspecteren en verwijder verwende druiven en bladeren. Het verwerken van planten met preparaten wordt zelfs in de herfst uitgevoerd. Ook in de lente en de zomer worden de takken besproeid met een mengsel van colloïdale zwavel en Bordeaux-mengsel.

De belangrijkste plagen van druiven die de bessen en de struiken dreigen te vernietigen zijn:

 • Spint;
 • Bladmoersleutel;
 • cicade;
 • trips;
 • bladluizen;
 • Phylloxera.

ook het gewas moet worden beschermd tegen vogels, aankomen om zich te smullen op het sappige vlees van de vrucht.

Het luchten van de struiken wordt beschouwd als een goede preventie van verrotte ziekten, maar het uitvoeren van deze actie moet tocht en hypothermie voorkomen.

Hussein White of Lady Fingers is een van de beste tafeldruiven voor smaak en gunstige eigenschappen. En zelfs dat druiven zijn erg kieskeurig over klimaat en verzorging, doet niet af aan zijn populariteit bij ervaren telers.

Pin
Send
Share
Send
Send