Over de boerderij

Gedetailleerde beschrijving van de Timur-druivensoort

Pin
Send
Share
Send
Send


Bij het kiezen van een druivenras wordt de voorkeur gegeven aan rassen met een hoge weerstand tegen slechte weersomstandigheden en ziektes. Onder de hybriden gefokt door fokkers uit verschillende landen zijn er veel opties die speciale aandacht verdienen. Een daarvan is de Timur-druif, waarvan de beschrijving en kenmerken hieronder worden weergegeven.

Beschrijving van de druivensoort Timur

De vroege rijpe rang heeft succes bij de zomerbewoners en wijnbouwers die gewassen verbouwen met hele plantages. De kwaliteit van bessen is uitstekend, evenals de kenmerken van de plant. Een onderscheidend kenmerk is de aanwezigheid van twee variëteiten: wit en roze.

Timur-druif behoort tot tafelhybriden en werd door fokkers verkregen als gevolg van kruisingsvariëteiten Vostorg en Albe.

wit

Witte timur-druiven
 • groeiseizoen - 110-115 dagen;
 • groeisnelheid - gemiddeld;
 • bessen ovaalvormig, kleur groen met een oranje schaduw;
 • jonge scheuten snel ontwikkelen, maar tegelijkertijd zorgvuldige zorg nodig hebben;
 • wanneer gekweekt op grond met een zware structuur de smaak wordt aangevuld met adstringentie;
 • de plant vorstbestendig (bestand tegen -25 °);
 • suikergehalte - ongeveer 17-22%.

roze

Druif Timur roze
 • groeiseizoen - 110-130 dagen;
 • bessen groter dan witte kerel, kleur roze-paars;
 • hoge calorie (ongeveer 70 Kcal) vanwege een hoger gehalte aan suiker in de pulp (22-25%);
 • smaak is niet uitgesproken nootmuskaat notities;
 • plant gemakkelijk verdraagt ​​vorst tot -25 °;
 • de weerstand tegen schimmelziekten is hoog, maar zwakte wordt beschouwd als een lage weerstand tegen tekenaanvallen.
Teelt is mogelijk in bijna alle regio's in het middengebied en in het zuiden. Oogstperiode begint in juli.

Kenmerken van bessen

Druiventrossen Timur heeft een mooie cilindrische of conische vorm, het gewicht van één gemiddeld 400-600 gram. Bessen, afhankelijk van de variëteit, zijn wit (geelgroen) of roze, met een gewicht van 6-8 gram., die de variëteit in de categorie grootbloemige planten crediteert. Langwerpige druiven in diameter 21 mm, lengte 29. De indicatoren worden gemiddeld, er zijn ook echte reuzen: lengte 34 mm, diameter 26 mm, gewicht meer dan 10 gram.

De clusters van Timur zijn groot en dicht.

Hoewel de huid dicht is, veroorzaakt het geen ongemak bij het eten van bessen, het vlees is zoet en sappig met een goed gevoelde nootmuskaatsmaak.

In veel opzichten is het witte type hybride vergelijkbaar met roze druiven, maar er zijn enkele verschillen:

 • de clusters zijn brokkelig, het gemiddelde gewicht is 700-800 gram;
 • de huid is iets dichter, meer voelbaar bij het eten van bessen;
 • roze-paarse vruchten zijn groter dan de witte verwant (bes lengte 35 mm, diameter 23 mm, gewicht 9-11 g.).
De opbrengst aan druiven van de variëteit Timur is gemiddeld 12-16 kg per struik.

Sterke en zwakke punten

Wijnbouwers die alleen een variëteit overwegen voor aanplant worden geadviseerd zich vertrouwd te maken met de voor- en nadelen ervan.

Voordelen van druiven:

 • vroeg rijpingstijd;
 • begin van vruchtlichamen 2 jaar na de landing van de Chubuk;
 • sterke immuniteit en de vorstbestendigheid maakt het mogelijk bessen te kweken in bijna heel Rusland;
 • compacte plant, geen groot gebied op de site bezetten;
 • de vruchten grote maten en heel zoet naar de smaak;
 • gevormde conische clusters geven cultuur esthetische waarde;
 • weerstand van de variëteit tot meeldauw.
Het cijfer Timur heeft een uitstekende smaak en veroorzaakt geen problemen met opslag en transport

Het is belangrijk om nota te nemen van de hoge commerciële kwaliteit van bessen, goede transporteerbaarheid. Deze criteria moeten voldoen aan het ras dat te koop wordt aangeboden.

Druiven goed geweven, dus het wordt vaak gebruikt als een haag bij bestemmingsplaatsen op de site.

De tekortkomingen van Timur met betrekking tot de kwaliteit van de bessen en de landbouwtechnologie zijn afwezig, Het is echter de moeite waard om te overwegen dat groei op natte bodems of overvloedig water geven de smaak nadelig beïnvloedt, het wordt minder expressief, waterig. De schil van roze druiven is een beetje dichter dan wit, meer gevoeld in de mond wanneer het wordt geconsumeerd.

landing

Voor het planten worden geselecteerde zaailingen met een gevormd wortelstelsel geselecteerd. De diameter van het snijden moet minimaal 7 mm zijn. Te lange wortels moeten worden ingekort tot 15-20 cm.

Een druivenjong zaaien

Bij het kiezen van een plaats, moet de voorkeur worden gegeven aan een perceel op een heuvel met losse grond aan de zonnige kant. Je zou geen hoge planten in de buren moeten kiezen, ze zullen een schaduw creëren en de snelle rijping van bessen belemmeren. Bij de landing op het gebouw of hek moet je minstens 1,2-1,5 m laten inspringen.

Onder de wijngaard is het kiezen van een perceel aan de zuid- of zuidwestzijde. Voor een goede ontwikkeling van het snijwerk hebt u ruimte nodig, zodat u andere planten niet tegen elkaar hoeft aan te planten.

De variëteit Timur onderscheidt zich door de pretentie van het soort aarde, maar het is beter om de gunstigste omstandigheden te creëren voor het groeiseizoen van de druiven. Als het land dicht is, moet het worden verdund met groot rivierzand en een kleine hoeveelheid turf.

Het planten van zaailingen kan zowel in het voorjaar (in maart) als in het najaar (in oktober) worden gepland. Voorlopige bodem moet worden verrijkt met organische meststoffen. Voor deze doeleinden ideaal: compost, humus. Je kunt ook het mineralencomplex gebruiken, waaronder fosfor en kalium. De groei van gewassen op vruchtbare grond biedt goede opbrengsten en hoge verhandelbare kwaliteiten van de bessen.

De dag voor het planten wordt de zaailing in een bak met een kleine hoeveelheid water geplaatst. Direct voor onderdompeling wordt een wortel in een kleimengsel gedompeld. De minimumparameters van de put mogen niet minder zijn dan 80x80x80 cm. Een halve pit van compost (humus) en dezelfde vruchtbare grond wordt gegoten op de bodem van de verdieping, waarna een snijlijn strikt verticaal wordt geïnstalleerd. Geplant Chubuk moet royaal water gieten.

Regeling aanplant van druiven Timur
Tussen de struiken moet je een interval van minimaal 2 m aanhouden, terwijl je voor het gangetje genoeg hebt om 1,5 m te verlaten. Het zal dus gemakkelijker zijn om de struiken te vormen en hun zorg te verlenen.

Zorg voor een jonge en volwassen wijnstok

Zorg voor Timur-druiven is niet moeilijk te noemen, maar je moet bepaalde activiteiten strikt volgens het schema uitvoeren, vooral in de ontwikkelingsfase van het snijden.

Belangrijk voor de installatiefasen waarin watergift eenvoudigweg noodzakelijk is, zijn:

 • periode vóór bloeiende struiken;
 • na het vruchtlichamen.
U kunt de druiven irrigeren met behulp van druppelirrigatie of handmatig

Geen extra irrigatie werkt niet bij droog weer. Het is belangrijk tijdens de irrigatie om te voldoen aan de maatregel, de overvloed aan vocht veroorzaakt de val van bloemen en krakende bessen. Om de grond langer vochtig te houden, is het aan te raden het na irrigatie met mulch te bedekken. Voor dit doel geschikt: turf, zaagsel, mos. De vloerlaag moet minimaal 3 cm zijn.

2 weken voor het oogsten stopt de watergift. Je kunt het hervatten na het volledig trimmen van clusters. 2-3 weken vóór de voorbereiding van de plant voor overwintering, stopt de irrigatie volledig.

Bijna alle lange culturen moeten snoeien. Deze procedure draagt ​​bij aan een betere ontwikkeling van de scheut en overvloedige vruchtvorming. Grape Timur is geen uitzondering.

Het snoeien wordt uitgevoerd in het najaar en laat 30 knoppen op elke struik achter. Voor het verkrijgen van gigantische trossen wordt het aantal ogen verminderd tot 20-25 st. Om overbelasting van de wijnstok te voorkomen, wordt aanbevolen om niet meer dan 10-12 ogen te laten.

Intensieve groei vereist regelmatig bemesten. Om de bodem te verrijken met voedingsstoffen met behulp van organische en minerale complexen. Je moet het echter niet overdrijven met stikstofmeststoffen, hun overvloed verergert de smaak van bessen.

Het cijfer Timur verschilt qua vorstbestendigheid, maar het is onmogelijk om weersomstandigheden te voorspellen. daarom in de middelste rijstrook besteden in verpakkende struiken. Als afdekmateriaal met canvas, polyethyleen, agrofibre.

Fokkerijmethoden

Voor reproductie van druiven gebruikte vegetatieve methoden:

 • gebruik van stekken;
 • gelaagdheid;
 • vaccinaties.

Uit zaad worden spruiten niet ontkiemd, omdat de kwaliteit van bessen aanzienlijk verslechtert.

stekken

Druiven van druiven doorweken

Stekken geoogst vaker in de herfst. Na het weken en verwerken van de snede, wordt de arduin opgeslagen op een koele plaats of in een zandkuil, gewikkeld in een vochtige doek. Met dit om te voorkomen dat de droogdoeken niet kunnen evenals het verlagen van de temperatuur onder nul.

door gelaagdheid

Druivenreproductie door gelaagdheid

Reproductie door gelaagdheid biedt poeder vruchtbare takken met een laag grond om te rooten. Na de vorming van een individueel wortelsysteem wordt een scheut op een ruime plaats getransplanteerd.

vaccinatie

Druif enten

vaccinatie uitgevoerd met gesneden stekken op druiven van een andere variëteit. De regels voor het uitvoeren van de procedure verschillen niet van een vergelijkbare bewerking op fruitbomen.

Ziekten en plagen

Om de druiven te beschermen tegen schimmelziekten, in het bijzonder rot, Het is noodzakelijk om twee keer per seizoen een preventieve bespuiting van de wijnstok uit te voeren. De procedure kan worden gecombineerd met water geven. Gepland werk vóór de bloei en na voltooiing.

Tekenen van druivemijtenplaag

De roze bessenvariëteit wordt aangevallen door een viltstek. Wanneer de eerste tekenen van een plaagaanval worden gedetecteerd, is het noodzakelijk om met insecticiden te behandelen: Karbofos, Fufanon, Tiovit-jet en andere drugs.

Het is beter om zaailingen in kwekerijen te kopen, waar het risico op het kopen van een geïnfecteerde shoot erg laag is. Als u besluit om uit handen te kopen, moet u de doos zorgvuldig inspecteren.

Variatie Timur verdient de aandacht van ervaren fokkers en beginnende telers. Berry zal niet onverschillig laten degenen die het ooit hebben geproefd, ze nam alleen de beste kwaliteiten van haar ouders.

Bekijk de video: Oog-aura, zoals een patiënt 'm ziet 2'46 (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send