Over de boerderij

Gedetailleerde beschrijving van de verrukking van het druivenras

Pin
Send
Share
Send
Send


Toonaangevende posities in de populariteitsclassificatie worden ingenomen door Grapes Delight voor grote vruchten, hoge vruchtbaarheid, goede smaakkarakteristieken en gemakkelijk onderhoud.

Beschrijving en kenmerken van druivenverrukking

Tegen de tijd dat de druiven rijpen, behoort Delight tot de categorie tafelvariaties van het vroege seizoen. Technische rijpheid van het fruit vindt plaats van 110 tot 120 dagen na het begin van het groeiseizoen. De oogst vindt plaats midden augustus.

Struiken vormen een krachtig wortelstelsel, dat verticaal groeit tot een diepte van 2 m. De plant is versierd met loof van gemiddelde grootte en lichtgroene kleur. Struiken met sterke vormeloze of conische clusters van gemiddelde dichtheid, die in gewicht ongeveer 500 g bereiken En met de juiste zorg en gunstig weer kan de massa van één bos 1,5-2 kg zijn.

Scheuten worden gekenmerkt door uitstekende rijping, waarvan vruchtdragend - 70-85%. Eén shoot heeft een gemiddelde van 1,6 clusters. Het snoeien van de wijnstok moet worden uitgevoerd op het niveau van 6-10 ogen. De belasting van één plant mag niet meer zijn dan 45 ogen, waardoor u clusters van recordgroottes kunt krijgen.

De bos van druiven verrukken dicht omhoog

Kenmerken van druivenbessen

Het belangrijkste kenmerk van het ras zijn barnsteen bessen, die de vorm van een ovaal hebben. In het stadium van technische rijpheid krijgen ze een witte tint met tan van de zon en onderscheiden zich door een mooie transparantie en aroma met een nootmuskaat afdronk. Sappige grote bessen begiftigd met knapperig zoet vlees en een gematigde huid. De gemiddelde grootte van de bessen is ongeveer 2,7 x 2,4 cm en het gewicht van één vrucht varieert van 6 tot 7 g.

Indicatoren van het suikergehalte van druiven zijn 17-26%, en de zuurgraad is 5-9 g / l. Tasters beoordeelden dit ras op 8,6 punten.
Maten van druiven in vergelijking met een luciferdoosje

De voor- en nadelen van de variëteit

De verscheidenheid aan druiven Delight heeft veel positieve eigenschappen, waaronder:

 • stabiele en hoge opbrengst, die 120 centers per hectare is;
 • een mooie vorm van trossen en uitstekende smaakkwaliteiten van de vrucht;
 • vermogen in de snelle groei van de vegetatieve massa;
 • goede beworteling en bescheidenheid in teelt en verzorging;
 • hoge immuniteit voor de belangrijkste ziekten die kenmerkend zijn voor de wijnstok;
 • vorstbestendigheid, het vermogen om een ​​afname in temperatuurindicatoren te verdragen tot -25 ° C;
 • langdurige bewaring van fruit op de struiken zonder verlies van smaak en presentatie;
 • met succes getransporteerd over lange afstanden;
 • de mogelijkheid om te groeien als een sierplant die geen extra beschutting vereist.

Naast belangrijke voordelen heeft het ras ook nadelen:

 • neiging tot overbelasting, dus u moet het struikgewas correct laden om het productiever te kunnen gebruiken;
 • gevoeligheid voor phylloxera-aanval.

Diversiteit van soorten

De meest populaire zijn 4 soorten van dit ras:

 1. Muscat. Deze superearly tafelhybride verkregen door het kruisen van variëteiten van Delight en Frumoas Albe. De plant komt binnen 2-3 jaar na het planten in vruchtzetting. De vegetatieperiode is 105 dagen. De oogst kan begin augustus worden uitgevoerd. Grote ronde bessen. Witte huid die barnsteen wordt als de foetus volledig volwassen is. Het vlees onderscheidt zich door zijn dichtheid, sappigheid met een uitgebalanceerde smaak en een licht muscat-aroma. Suikergehalte - tot 25%, zuurgraad 7 g / l.
 2. Red. De variëteit wordt gefokt door twee variëteiten te kruisen: Delight en Original. De rijpheid van de vrucht wordt waargenomen 110-120 dagen na de vorming van de nieren. Kenmerkend voor deze soort zijn grote langwerpige bessen, rood geverfd met een mengsel van roze kleur en een zoetzure smaak.
 3. White. Deze soort is een hoogproductieve, vroege druivensoort. De duur van het groeiseizoen is 115 dagen. Van augustus tot de laatste dagen van september kunt u actief genieten van de oogst van rijpe gewassen. Rond fruit met een dichte huid van witte of lichtgroene kleur met de aanwezigheid van was en goudbruin. Verzadigde smaak onderscheidt zich door harmonie en speciale zoetheid. Suikergehalte bereikt 25%, zuurgraad tot 9 g / l.
 4. Black. Dit is een hybride, verkregen met behulp van hybride vormen als Delight White, Cardinal of Moldova, Timurovets. Deze vroege hybride heeft een hoog opbrengstpercentage. Van de vorming van eierstokken tot het verwijderen van het gewas duurt 109-125 dagen. Grote bessen met zacht, sappig, zoet, licht scherp vlees en een donkerblauwe bijna zwarte dichte dunne schil. Suikergehalte 17-19%, zuurgraad - 6 g / l.

Stap voor stap cultiveren van cultuur

Druiven kunnen worden geplant in de lente en de herfst. Ervaren wijnbouwers raden aan om in het najaar te planten, omdat de variëteit koud en de maximale hoeveelheid neerslag verdraagt. Tijdens de winter, de planten wortel schieten, wortel schieten, en tegen de lente beginnen ze actief te groeien.

Bij het kiezen van een plek om te planten, is het noodzakelijk om rekening te houden met zowel het esthetische uiterlijk van het tuinperceel als met de behoeften van de plant voor zijn normale groei, ontwikkeling en opbrengstvorming:

 • de zuidkant van de site, verlicht door zonlicht, beschermd tegen harde wind en tocht;
 • grondwaterdiepte van niet meer dan 2,5 m;
 • lichte leem of chernozem-diepte tot 70 cm
Het schema van het planten van druiven verrukking

Fasen van het landingsproces:

 1. Maak gaten onder de zaailingen, waarvan de grootte de vrije locatie van de plantenwortels moet garanderen De afstand tussen de landingseenheden moet niet minder zijn dan 4 m om interliniëring en schaduw te voorkomen.
 2. Giet de afvoer naar de bodem van de putjes., wat kan bestaan ​​uit grind, steenslag of gebroken baksteen.
 3. Drainage laag is gevuld met gegranuleerde minerale meststoffen of organische stoffen.
 4. Stel peg in die in het proces van het telen van wijnstokken van druiven zal zijn om als een betrouwbare ondersteuning te dienen.
 5. Naar de top strooi wat vruchtbare grond, om de kwetsbare jonge wortels van de plant te behoeden voor verbranding met meststoffen.
 6. Plant zaailingen uitdoor ze in de putjes te laten vallen, zodat het vertakkingspunt van de scheuten zich boven 3 cm boven de grond bevindt.
 7. Bedek met vruchtbare grond, stevig aanstampen om de vorming van lege ruimtes te voorkomen.
 8. Aan het einde van de landing goed waterGebruik water op kamertemperatuur en maal de grond rond de boomcirkel met turf of humus.
Vers geplant druivenras

Zorg voor een jonge en volwassen wijnstok

De implementatie van de nodige maatregelen voor de zorg stelt de plant in staat om in de kortste periode vrucht te gaan en lange tijd hoge kwaliteit opbrengsten te vormen.

Hiervoor moet de volgende reeks basisbewerkingen worden uitgevoerd:

 • observeer de condities van bodemvocht, systematisch de planten water geven voor en na de bloei, wanneer de vruchten beginnen te vullen, zich voorbereiden op rijping;
 • om een ​​struik te vormen die de plantengroei stimuleert om de opbrengst te verhogen.
 • scheur te dikke bladeren af ​​op de volwassen struik om voldoende licht naar de trossen te verzekeren;
 • tijd om de plant te verwerken tegen de invasie van ziekten en plagen, met behulp van bewezen beschermende middelen;
 • voor betere groei en vruchtbaarheid om voedingsstoffen te maken vóór de bloei, wanneer de vrucht werd gevormd en op het moment van actieve rijping;
 • zorg voor beschutting van jonge wijnstokken voor de winter om de planten te redden van strenge vorst en plotselinge veranderingen in temperatuur.
Met de juiste zorg zal de druivenplant op zorg reageren en bedankt voor de genereuze oogst van sappig en zoet fruit die iedereen zal verrassen.
Een jonge wijnstok water geven

Fokkerijmethoden

Het telen van druiven is op verschillende manieren mogelijk:

 1. Door een stuk te knippen op de stam van een oude struik, op een meerjarige houtvoorraad. Deze methode is goed omdat de stekken geen tijd nodig hebben om hulpmiddelen te verzamelen. Alles wat ze nodig hebben voor intensieve ontwikkeling is om op de aandelen te bouwen. De druiven die worden gekweekt door enten zullen sneller hun vruchten afwerpen.
 2. Voortplanting met zaailingen. Deze methode wordt als eenvoudig en efficiënt beschouwd. Van de stekken die in de herfst zijn geoogst, kunt u reeds geprepareerde zaailingen die alle kwaliteiten hebben die kenmerkend zijn voor de baarmoederplant opnieuw planten.
 3. Reproductie schiet van fruitende volwassen struik. Kies hiervoor sterke gezonde scheuten en prikopat ze in de buurt van de stam van een volwassen plant. Na een tijdje zullen ze wortel schieten en zich gaan ontwikkelen als onafhankelijke eenheden. Daarna kunnen ze worden gescheiden en overgeplaatst naar een vaste plaats.
 4. Teelt van een steen. Dit is een complexe methode, want hiervoor moet je alleen sterke en frisse botten gebruiken. En het vereist ook een vruchtbaar substraat, tijd voor het kiemproces en veel aandacht van de teler.
Klaar stekken voor het kweken van druiven

Ziekten en plagen

Volgens de beschrijving is Delight goed tegen veel voorkomende ziekten en gevaarlijke plagen. Zelfs met alle voordelen van cultuur, is het noodzakelijk om een ​​aantal preventieve maatregelen te implementeren om de plant te beschermen tegen infecties en schimmels. Om dit te doen, spray met speciale producten tijdens het vegetatieve seizoen.

De behandeling met chemicaliën moet 30 dagen vóór het oogsten stoppen. Als er tijdens deze periode tekenen van de ziekte zijn, stop ze dan met een waterige oplossing van frisdrank en zeep.

Ervaren en beginnende wijnbouwers telen met succes druiven van Delight, omdat het de naam volledig rechtvaardigt. De reden is de grootte van het fruit, hoge opbrengst van het gewas, vriendelijke vruchtvorming en koude weerstand. En mooie aantrekkelijke wijnstokken versieren tuin priëlen, hagen en andere elementen van de omgeving.

Bekijk de video: Oog-aura, zoals een patiënt 'm ziet 2'46 (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send