Over de boerderij

Volledige beschrijving van de Laura-druivensoort

Pin
Send
Share
Send
Send


Lora-druiven (flora) behoren tot de meest favoriete tafelvariëteiten. De plant staat bekend om goede opbrengst, uitstekende smaak. Deze verschillen zijn groot geworden, waardoor veel tuinders liever gewassen verbouwen.

Beschrijving van druivenrassen Laura

Laten we beginnen met de beschrijving. Van culturen afkomstige Oekraïense fokspecialisten. Scheuten verschillen in gemiddelde groeisnelheid, het aantal vruchtdragende deeltjes bereikt zestig - tachtig procent van de hele struik.

Clusters van conische vorm, het gemiddelde gewicht van elk meer dan één kilogram. Hun lengte bereikt veertig centimeter. Bestuiving van bloeiwijzen en de kracht van de wijnstokken hebben een aanzienlijke invloed op de dichtheid en massa van trossen. In de regel worden ze op dezelfde manier gevormd, verschillen ze in gewicht en afmeting zelden van elkaar.

Het blad is vijflobbig, met ontlede uiteinden, van donkergroene kleur.

Vroegrijp, het duurt honderdvijftien tot honderdtwintig dagen vanaf de dag dat de eierstok is gevormd. Eén volwassen struik kan maximaal veertig kilogram gewas produceren.

Laura is vorstbestendig en bestand tegen kou in - 23 C.

Wijnstok met rijpe druiven lora

Kenmerken van bessen

Ze zijn ovaal, enigszins langwerpig of licht cilindrisch van vorm. Het gewicht van een bes bereikt zeven - tien gram, lengte - van drie tot vier centimeter.

In de hoeveelheid bessen kan zelfs groter zijn als er een grote voorraad is. Maar tegelijkertijd neemt hun ouderdom toe en vermindert de smaakkwaliteit. Op de steel houdt de bes stevig vast, valt niet lang.

De schil is krachtig en krokant. De bessen zijn smakelijk, met tonen van nootmuskaat, de combinatie van zuurheid (van 6 tot 8 gram per liter) en suiker (van twintig procent) is met succes uitgebalanceerd.

De zoetheidsindex kan worden verlaagd vanwege de grote hoeveelheid vocht in de bodem en in de lucht. Dit geldt vooral bij koud weer. Zaden van bessen van grote omvang, vrij hard.
Lora druivenclose-up

De voor- en nadelen van de variëteit

De belangrijkste positieve tekenen van cultuur zijn:

 • hoge opbrengsten, grootte van bessen;
 • harmonieus niveau van suiker en zuur;
 • uitstekende smaak, het vermogen om de markt te behouden tijdens langdurig transport;
 • bessen stevig vastgehouden op trossen, zelfs tijdens grote oogsten;
 • de variëteit is bestand tegen schimmelziekten;
 • vocht heeft geen nadelige invloed op de uitwendige tekenen van de bessen;
 • cultuur heeft hoge bestuivingspercentages, verdraagt ​​wintervorst goed.

Opgemerkt moet worden dat Laura een aantal negatieve eigenschappen heeft:

 • de zoetheid van de bessen is direct afhankelijk van de duur van de koele periode;
 • bessen zijn vatbaar voor beschadiging door wespen;
 • het gewas wordt gekenmerkt door de instabiliteit van jaarlijkse oogsten;
 • als clusters verschillen in massaliteit, dan nemen de maten van bessen af, in hen lijkt meer een zurige smaak;
 • het ras is vatbaar voor meeldauw.
Maten van rijpe Laura-bessen

landing

Om druivenplanten goed te laten groeien en vrucht te dragen, moeten tijdens het planten bepaalde eisen in acht worden genomen. De samenstelling van de grond mag niet kleiig en buitengewoon zout zijn. Je moet niet een plaats kiezen die onder de cultuur valt, als het grondwater te dicht bij de oppervlakte is.

Plaats voor de landing moet goed worden verlicht door de zon, hebben een goede bescherming tegen tocht. Voor de noordelijke regio's wordt het aanbevolen om druivenplanten langs de muren van gebouwen of in de buurt van hekken te planten.

Laura-druiven op industriële schaal planten

Voor het planten wordt een fossa bereid waarin kalium-, stikstof- en fosfaatmeststoffen worden geïntroduceerd. Het landingsschema is 1,5 bij 1,5 meter gekozen, ten minste een halve meter moet van de barrière (muur of omheining) worden teruggetrokken.

Meststoffen worden op de put aangebracht, zodat ze beter worden opgenomen, het is nodig om periodiek te spoelen en na een paar weken kunt u een plant planten. De steunpalen of trellis worden van tevoren geïnstalleerd.

Zorg voor een jonge en volwassen wijnstok

Na het planten van wijnstokken of enten, moet je een permanente watergift creëren voor de jonge wijngaard. Voor een jonge struik is het nodig om drie emmers vocht mee te nemen, en voor oudere planten wordt dit percentage verdubbeld.

Irrigatie wordt uitgevoerd in de aanwezigheid van speciale drainage-uitsparingen.

Om vocht in de grond te behouden en de groei van onkruid te voorkomen, wordt de grond rond de wijnstokken gemolesteerd met organisch materiaal.

De introductie van kunstmestformuleringen is een andere vereiste. Hun aantal en samenstelling worden bepaald door de toestand van de bodem en klimatologische omstandigheden. Veel tuinlieden beschouwen mest als de meest universele remedie.

Geoogste druiven lora en klaar voor transport

Periodiek moeten druivenstruiken worden gesnoeid. Vóór de eerste vruchtzetting, de verzwakte en gedroogde takken, worden de overtollige processen verwijderd.

Sterk snoeien geeft het volgende oogstseizoen niet.

Wijngaard verdraagt ​​perfect vorst. Maar als de plant wordt gekweekt in gebieden waar constante temperatuursdalingen worden waargenomen, dan is de beste oplossing om schuilplaatsen te bouwen voor de struiken.

Fokkerijmethoden

Dit kan worden gedaan door zaailingen of stekken over te planten. In de eerste variant worden wortels vooraf ontkiemd op de wijnstok, waarna de stekken twintig centimeter in de grond worden begraven.

Bij het fokken van stekken van jonge scheuten gesnoeide scheuten, bewaar ze op een koude plaats, dan voor een uur, vul met warm water. Inoculatie wordt uitgevoerd op een oude plant, nadat de shoot eerder is behandeld met "Humate".

Reproductie van druiven scheuten

Ziekten en plagen

Het grootste gevaar voor de plant is oidium. Om de wijnstokken te beschermen tegen deze ziekte, worden ze behandeld met een zwavelpreparaat, mangaanoplossing, koningskoekenextract, speciale chemicaliën. Tegelijkertijd met dergelijke behandelingen kunt u preventieve maatregelen voor meeldauw uitvoeren, met behulp van Borde-vloeistof, nitrafen of ijzersulfaat.

Het suikergehalte van bessen trekt sterk de wespen aan. Planten kunnen worden beschermd tegen aanvallen van deze insecten door fijnmazige mazen die clusters wikkelen. De tweede manier is om aas in de buurt van de struiken te leggen.

Het is noodzakelijk voor muizen om verbrande stukjes vilt of wol rond de wijnstokken te leggen om knaagdieren met onaangename geuren af ​​te schrikken.

Veel tuiniers wijzen op de flexibele houding van de cultuur tegenover de zorg. Als u goed voor de druivenstruiken zorgt, kunt u een smakelijke oogst krijgen, zelfs in ongunstige omstandigheden.

Bekijk de video: DINO. 2016 - FC Kip - Uiterlijk - Seizoen 7 (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send