Over de boerderij

Kenmerken en beschrijving van druivenrassen Lelietje van dalen

Pin
Send
Share
Send
Send


De beste druivensoorten zijn die welke door specialisten zijn gekweekt in de selectie van de laatste, bijvoorbeeld, Lily of the Valley. Het feit is dat ze het maximale aantal fouten hebben verwijderd, er waren alleen verbeteringen die de cultuur dichter bij de ideale planten brengen. Dit verwijst vooral naar de telers, die zelf van druiven houden en selectiewerk voor persoonlijke doeleinden uitvoeren.

Beschrijving van de druivensoort Lily of the Valley

Cultuur gewaardeerd voor externe gegevens en smaak. Ze relateren het aan de tafel, omdat de bessen geschikt zijn om rauw te gebruiken.

Bossen volgens de beschrijving hebben ideale conische vormen, ze zien er aantrekkelijk uit. Eén borstel kan een gewicht van vijfhonderd of meer gram bereiken.

Een kwast kan een gewicht van 500 gram bereiken
Vroege middelste druivensoort wordt gekweekt in Oekraïne, voornamelijk geteeld in de zuidelijke regio's van het land.

Rijpende bessen goed voor het einde van de zomer - het begin van de herfst. De vegetatieperiode duurt honderdtwintig tot honderdvijfendertig dagen. Vanwege de grote struik en de uitstekende rijping van de scheuten, wordt de cultuur als tamelijk vruchtbaar beschouwd.

opbrengsten lang en stabiel, omdat de plant biseksuele bloeiwijzen vormt, wat een positief effect heeft op de bestuiving, zelfs in die gevallen waarin er geen andere druivenplanten in de directe omgeving zijn.

Kenmerken van bessen

Hun ovale vormen zijn enigszins langwerpig en wijzen naar de uiteinden. De grootte van de bessen is vrij groot - de gemiddelde lengte is 3,6 cm, de dikte - 2,2 cm vijftien gram.

De karakteristieke huidtint van de druiven is geel met citroentonen. De dichtheid van de schil op de gastronomische indicatoren heeft geen effect.

De druivensoort staat bekend om zijn smaak, de geur van pulp, die lijkt op de geuren van bloeiende planten - lelietje van dalen en witte acacia.

Lelietje-van-dalen bessen hebben een zoete nootmuskaatsmaak

De smaak is zoet, de geur van muscaat is aanwezig, waarop de plaatsen van cultivering van de cultuur geen effect hebben. De consistentie van de pulp is vlezig en eerder sappig. Suikerniveau is 17 - 19 procent, zuurgraad - van 5 tot 7 gram per liter.

De voor- en nadelen van de variëteit

De belangrijkste voordelen zijn:

 • vorstbestendigheid (tot - 21 graden);
 • rijpe bessen, die op de wijnstokken blijven, verliezen hun presentatie en smaak niet lang;
 • stabiliteit en hoge opbrengst;
 • eenvoud van de samenstelling van de grond;
 • gemakkelijke reproductie;
 • uitstekende houdbaarheid bessen tijdens opslag.

Er zijn ook negatieve punten:

 • de variëteit wordt gekenmerkt door matige resistentie tegen belangrijke ziekten, waarvan het niveau kan afnemen onder ongunstige weersomstandigheden. Dit leidt ertoe dat de plant regelmatig (minimaal drie keer per jaar) moet worden onderworpen aan preventief spuiten;
 • beperkte leefomgeving die de opbrengst ongunstig kan beïnvloeden;
 • onvoldoende kennis van het ras.

landing

Bepaalde termen voor het planten van deze cultuur zijn niet vastgesteld. Het evenement kan worden uitgevoerd met het begin van de lente hitte en tot het einde van de herfst seizoen.

Oktober is perfect.
Oktober is een ideale maand voor het planten van druiven.

Er zijn bepaalde punten en voorwaarden waarmee rekening moet worden gehouden tijdens het planten van zaailingen. De put moet voldoende ruim worden voorbereid (1 op 1 bij 0,8 m). De bodem is bekleed met meststoffen bestrooid met een laag grond. Voorbereiding van de landingsplaats op voorhand (meerdere weken).

De gereedheid van de zaailing voor het planten wordt bepaald door de witheid van de wortelstok, de groene tint van de apicale snede. Het wordt aanbevolen om het pas verworven plantmateriaal een korte tijd in het water te houden en pas daarna te landen.

Het gecultiveerde gebied zou dat moeten doen goed zonneschijn en worden beschermd tegen wind. Zuid-bestemmingen zijn hier het meest geschikt voor. De grond moet licht en vruchtbaar zijn, dan zullen de planten snel rooten en goede opbrengsten produceren.

De nabije locatie van grondwater vereist een verplichte indeling van de afvoer van goede kwaliteit. De zaailing wordt begraven op de wortelhals, vastgemaakt aan een steunpaal. Minimaal landingspatroon - 3 bij 3 meter.

Om het resultaat van het planten van het wortelstelsel op zaailingen te verbeteren, wordt aangeraden om te worden behandeld met een groeistimulerend medicijn.

Zorg voor een jonge en volwassen wijnstok

Cultuur houdt van vocht, dus in de lente en tijdens het droge seizoen is het nodig om de druiven regelmatig water te geven, waarbij de grond wordt gemorst met zaagsel of mos.

Tijdens het droge seizoen moet het onderste deel van de stam van de druiven worden gemout
Topdressing wordt alleen aan het begin van vruchtvorming uitgevoerd. Tot deze periode gebruikt de plant meststoffen die in de plantkuil zijn ingebed.

Elk najaar wordt gehouden snoeienwaarbij de scheuten tot tien ogen verwijderden. Voor het winterseizoen zijn de struiken beschut, waarvoor gewone lege zakken worden gebruikt.

In preventieve maatregelen uitgevoerd sproeienom planten te beschermen tegen oidium en meeldauw. De verwerking moet worden gedaan vóór de bloei en tijdens de vorming van de eierstok.

Droog oud gebladerte en gevallen bessen moeten onmiddellijk worden verwijderd en vernietigd. De grond rond de wijnstokken is constant kruimelig.

Fokkerijmethoden

Plantmateriaal op de nieuwe site past zich gemakkelijk aan en wortelt gemakkelijk, zodat het op verschillende manieren kan worden gepropageerd:

 • zaailingen. Een populaire methode, maar de eerste oogst kan pas na drie jaar worden verkregen;
 • stekken. De methode is effectief, de struik ontwikkelt zich en rijpt vroeg. Helpt deze voorraad met een ontwikkeld wortelstelsel. Maar vergeet niet dat sommige eigenschappen van het snijden veranderingen kunnen ondergaan;
 • door gelaagdheid. Gebruikte scheuten van planten. Ze bukken en vallen in de grond. Als het weer warm is en de tijd rijp is om water te geven, vindt er vrij snel rooten plaats. Na enige tijd kan de uitlaat worden afgesneden en op een nieuwe locatie worden geland;
 • zaden. De methode om stenen te laten groeien is eenvoudig, maar de langste in tijd. De eerste oogsten kunnen niet eerder dan in vijf jaar worden verkregen.
De meest populaire kweekmethode - zaailingen

Eigenaardigheden van deze variëteit

Plant is anders langde markering van vier meter bereiken, zodat de struiken vanaf het begin moeten worden gevormd en de wijnstokken moeten snijden vanaf de eerste jaren van hun ontwikkeling.

Alleen slecht weer kan de rendementsdaling beïnvloeden.

Als de rijpe bessen nog lang op de plant blijven zitten, verliest hun vlees geleidelijk zijn elastische textuur en wordt het zachter.

Ziekten en plagen

De belangrijkste vijand voor cultuur is wespen. Ze omgaan met hen met de hulp van speciale vallen, lokaas, chemische behandelingen, vernietiging van nesten.

Ter bescherming tegen belangrijke ziekten worden met speciale preparaten besproeid.

De hybride plant geniet welverdiende populariteit, hij groeit actief, hij rijpt goed. Tuinders die deze variëteit al meer dan vijf jaar veredelen, verklaren de uitstekende smaakkarakteristieken, langdurige bewaring van het gewas, uitstekende externe gegevens.

Bekijk de video: Kenmerken van slecht gezelschap, Sheikh Sulaymaan al-Ruhaylee (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send