Over de boerderij

Volledige beschrijving van de laagland-druivensoort

Pin
Send
Share
Send
Send


De meesten van ons associëren druiven met de zomer. En voor elke tuinman en tuinman is het moeilijk om een ​​herenhuis zonder hem voor te stellen. Een speciale plaats tussen alle druivensoorten is Nizina. Het gaat over hem verder en zal worden besproken.

Nisin-druivenrasbeschrijving

Laten we beginnen met een beschrijving van de variëteit. De hybride verscheen dankzij de fokker N. V. Krainova en dergelijke druivensoorten als Talisman en Kishmish.

Als u alle aanbevelingen voor de mondverzorging opvolgt, kunt u een bosje van 0.7 kg krijgen. Hoewel het soms een gewicht van 3 kg kan bereiken.

Wat de rijping van de variëteit betreft, behoren de druiven tot de middelste. Je kunt een oogst krijgen in 125-145 dagen na het verschijnen van de eerste volwaardige ogen. Het hangt allemaal af van het gebied van groeiende druiven.

Hieruit volgt dat onder optimale omstandigheden de eerste oogst eind augustus kan worden geoogst. Als we dichter bij het noorden van het land komen, begin september.

Trossen druiven nisin op de wijnstok

Kenmerken van bessen

De bessen zijn ovaal van vorm, enigszins taps toelopend naar het einde. Ze hebben een rood-paarse kleur, een beetje glimmend in de zon. Het percentage suiker in de vrucht - 17-18%, zuurgraad - 8-9 g / l. Het gemiddelde gewicht van een bes varieert in de regio van 10-12 gram.

Het vlees is vlezig en sappig, de huid wordt bijna niet gevoeld.

Een opvallend kenmerk van de bessen is de vroege periode van kleuring. Twee weken voor de volle rijping krijgen de trossen een rijke kleur en lijken ze klaar om te oogsten.

Lowlands bessen close-up

Sterke en zwakke punten

Elke druivensoort heeft zijn positieve en negatieve kanten. Beschouw ze in meer detail.

De voordelen van rassen Nisin omvatten:

 • goede rijpingsperiodes, waardoor het mogelijk wordt om vrijwel overal in Rusland druiven te laten groeien;
 • fruit is niet vatbaar voor erwten;
 • geweldige smaak;
 • geweldige presentatie;
 • veiligheid van het ras tijdens langdurig transport;
 • hoge vorstbestendigheid;
 • goede weerstand tegen de meest voorkomende ziekten bijvoorbeeld grijsrot en oidium.
Nisin-druiven die beginnen te rijpen

De nadelen van druiven zijn:

 • als je druiven dicht bij elkaar plant, krijg je een slechte oogst. Hier is het noodzakelijk om ruimte te bieden voor voedsel;
 • verplichte druivenrantsoenering;
 • de aanwezigheid van 2-3 zaden voor enig nadeel. Omdat het het moeilijk maakt om van de smaak van druiven te genieten.

landing

Voor het planten van rassen Nizina zaailingen is uiterst belangrijk om de put goed voor te bereiden. Het is het beste om dit in de herfst te doen, zodat de compost die is ingevuld tijd heeft om de grond te verzadigen met voedingsstoffen. Als u van plan bent om struiken te planten in de herfsttijd, dan 2-3 weken daarvoor, is het raadzaam om een ​​put voor te bereiden zodat het land met meststoffen kan wegzakken.

Het graven van een gat is diep en niet minder dan 0,7 m breed, waardoor het kan worden gevuld met kaliumzout, superfosfaat, stikstof en compost in de juiste hoeveelheid. De praktijk leert dat je voor één struik ongeveer één bak kunstmest nodig hebt.

Het is de moeite waard om nauwkeurig naar een jonge boom te kijken. De wortels moeten licht en snijgroen zijn. Voor het planten wordt aanbevolen de wortel van de plant tijdelijk in de Humate-oplossing te plaatsen, wat de normale ontwikkeling stimuleert. Om een ​​jong boompje in een kuil te laten zakken, staat het niveau van zijn wortelkraag, en sprenkel alles met losse aarde.

Om de grond aan de wortels van de wijnstok te verdichten, stroomt er een emmer water in het midden van de put. Na het planten zelf wordt het snijden opnieuw bewaterd, maar in twee emmers.

Druivenstekken klaar om te planten

Omdat je voor de Nizin-hybride voldoende ruimte nodig hebt voor normale ontwikkeling, is het de moeite waard om een ​​afstand van ongeveer drie meter tussen individuele jonge boompjes en tussen de rijen van 4 m te laten.

In het stadium van in slaap vallen put, vestigen en ondersteunen van de zaailing. Dit bedekt en beschermt het in de winter zonder de jonge plant te beschadigen. Rondom het snijden moet er altijd mulch uit droog gras, zaaddoppen of stro worden gespreid. Zo verwarmen ze de wijnstok, beschermen ze tegen ongedierte en houden ze vocht binnen de aarde.

Zorg voor een jonge en volwassen wijnstok

 • Nisin heeft veel vocht nodig. Dat is de reden waarom het in droogtes extreem belangrijk is om de struik op tijd te besproeien;
 • voor het behoud van vocht in de bodem, na het drenken wordt deze plaats onmiddellijk bedekt met mulch;
 • Het is wenselijk om topverbindingsbussen te produceren. Als meststof kunt u nemen wat werd gebruikt tijdens het planten;
 • Laagland struiken worden aanbevolen om in de herfst te vormen door te snoeien. In dit geval, de beste optie - multi-fan fan molding;
 • als preventieve maatregel wordt aanbevolen om regelmatig middelen tegen plantenziekten te gebruiken.
Jonge bush lowland-druiven

Fokkerijmethoden

De gemakkelijkste manier om een ​​zaailing op de markt of via internet te kopen, maar u kunt deze zelf maken door deze van een buur te halen. Om dit te doen, kunt u op drie manieren gaan:

 • zaailingen wanneer alle kenmerken en waarde van de variëteit behouden blijven;
 • het entenwanneer het fruit volgend jaar te zien is. Hiermee kunt u het proces van het rijpen van druiven aanzienlijk versnellen. Maar het is beter om op een plant van hetzelfde ras te planten om de smaak en de kenmerken van de geënte scheut te behouden;
 • kranen, verminder het risico dat de ontsnapping geen wortel schiet. Voor opname wordt aanbevolen om een ​​ontsnapping voor te bereiden die het dichtst bij de grond ligt, prikadav het middengedeelte ervan. Na een tijdje zal hij wortel schieten en wortel schieten. Dan wordt prikopanny-ontsnapping afgehakt en kunt u het naar een andere plaats transplanteren.
Zomerinoculatie van laaglanddruiven

Ziekten en plagen

Ras Nisin verwijst naar een plant die het meest resistent is tegen alle voorkomende plantenziekten.

Moldavië, grijze rot, iodium - vijanden die niet bang zijn voor Nizin. Maar toch is het in preventieve zin noodzakelijk om te spuiten. Voor dit doel, moet u aandacht besteden aan de gespecialiseerde tool "Antrakol". Het wordt aanbevolen om te gebruiken in de lente en de herfst. In de winter is het nutteloos.

Bovendien vallen de bijen deze druivensoort niet aan. Van nature positieve kwaliteit.

Nu weet u wat de kenmerken zijn van het planten en verzorgen van Nizin-druiven. Moeilijkheden hier zouden niet mogen voorkomen. Het belangrijkste is om alle aanbevelingen van ons artikel te volgen.

Bekijk de video: Aanplant wijngaard Domein Laagland. (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send