Over de boerderij

Een gedetailleerde beschrijving van de druivensoort Julian

Pin
Send
Share
Send
Send


Er zijn vele variëteiten van druiven, wat de keuze van opties voor planten op uw achtertuin bemoeilijkt. Als kennismaking met een van de waardige aanvragers, die universeel wordt gebruikt, wordt de variëteit Julian voorgesteld.

Beschrijving van een druivenklasse Julian

Laten we het hebben over de beschrijving. Plant van vroege rijpingstijd met een vegetatieperiode van 95-105 dagen is de winnaar van de wedstrijd "Golden Cluster" in 2011, vooruitlopend op andere kandidaten in twee nominaties tegelijk: "De beste vorm van private selectie" en "Het beste voorbeeld van tafeldruiven". Een hoge score werd heel terecht ontvangen, zoals bevestigd door tuinders die ervaring hebben opgedaan met het telen van dit gewas.

De druiven werden verkregen door de nationale fokker Kapelyushin Vasily Ulyanovich, die de variëteit Rizamat en Kesh gebruikte.

Julian combineert in zijn kwaliteiten de waardigheid van de ouders, aangevuld met een vroege periode van veroudering. Succesvol fokwerk is een echt geschenk voor de consument geworden, de cocktail van superieure eigenschappen maakt de variëteit ideaal voor de thuiskweek. De gemiddelde opbrengst is 30-60 kg per struik.

Eind juli kunt u genieten van rijpe bessen. Tegen die tijd hebben de druiven voldoende suiker (tot 28%) en worden ze roze. Struiken ontwikkelen zich intensief, wat verplichte jarretellen vereist. Het wortelsysteem is sterk vertakt, de geselecteerde bladstelen onderscheiden zich door een goede overleving. Een kenmerk van de hybride wordt beschouwd als de mogelijkheid van opnieuw oogsten van stiefkinderen, maar alleen onder de voorwaarde van het verbouwen van gewassen in warme gebieden van het land. De aandacht wordt ook aangetrokken door de vorstbestendigheid van de plant, de temperatuur tot minus 23 ° wordt normaal verdragen.

Rijpe druiven van Julian-druiven op een struik

De plant ontwikkelt zich goed en draagt ​​vrucht in de zuidelijke regio's van Rusland, maar sommige tuinders weten zoete bessen te telen in de regio Moskou en in centrale gebieden. Overwintering biedt in dit geval onderdak. Zonder dat zullen de wortels bevriezen.

Kenmerken van bessen

Op massieve takken van een struik worden losse trossen met grote bessen gevormd. De massa van één borstel bereikt 700-1000 gram, en soms met de juiste zorg neemt de indicator toe tot 2 kg. Op één zweep worden 20-40 clusters gebonden met vingervormige bessen van ongeveer 4 cm lang, met een gemiddelde gewicht van 20 gram. Kleur heterogeen: op een groene achtergrond als de volwassenheid roze kleur met verschillende intensiteit lijkt. De huid heeft een gemiddelde dichtheid, maar is eerder dun, praktisch niet waarneembaar in de mond.

De dichtheid van de huid draagt ​​bij aan langdurige opslag van het gewas en goede transporteerbaarheid.

Smaken verschillen in verschillende tinten, geleend van de variëteiten van de ouders. Het is goed gevoelde nootmuskaat, zoetheid en zelfs aardbei schaduw.

Rijpe en sappige bessen van een klasse Julian van dichtbij

De voor- en nadelen van de variëteit

Gezien alle kenmerken van de Juliaanse variëteit, kunnen de volgende voordelen worden onderscheiden:

 • vroege rijping van druiven;
 • sterke immuniteit, wat zich uit in resistentie tegen vele ziekten;
 • hoge commerciële kwaliteit;
 • saturatie van smaak met verschillende tonen, suikerniveau;
 • vorstbestendigheid van de plant;
 • goede opbrengst.

Het is belangrijk op te merken dat de hybride vrij eenvoudig is voor de buurt met andere variëteiten. De smaak- en vruchtcompagnon heeft geen negatieve impact. Agrotechnologie is helder en bevat geen ingewikkelde technologie, dus zelfs een onervaren tuinman zal op zijn land heerlijke bessen kunnen verbouwen.

Julian heeft geen significante tekortkomingen, behalve dat er een veeleisende houding is ten aanzien van de keuze van de landingsplaats. Het moet goed verlicht zijn zonder de wind te prikken. Deze factoren hebben een nadelige invloed op de ontwikkeling van struiken.

landing

Als het plantmateriaal gebruikte stekken of zaailingen. Stekjes worden het beste in de lente geplant, zodat er vóór het begin van de winter voldoende tijd is om het wortelstelsel te versterken. Jonge boompjes hebben al wortels gevormd, dus er zijn geen strikte tijdslimieten.

Voor het normale groeiseizoen van druiven is veel licht nodig, dus de plaats voor het planten moet weg van de gebouwen en de tuin worden gekozen. Het is beter als de geselecteerde zone niet wordt blootgesteld aan sterke tocht. Als bescherming tegen de wind, wordt het aanbevolen om filmschermen te installeren.

Teelt van Julian op industriële schaal

Land een paar dagen voor het planten moet graven (in twee lagen). Als de grondwaterstand hoog is, moet worden gezorgd voor drainage. Dit zal rotting van het wortelstelsel voorkomen. Cultuur ontwikkelt zich goed in een neutraal of licht zuur medium, dus als de grond is aangezuurd, moet er kalk in worden gebracht (glas per 1 m2). Niet slecht met de taak en de dolomiet-aanvallen. Om de bodem vruchtbaar te maken, is het aan te raden deze te verrijken met rottende mest, compost of minerale meststoffen. Het wordt aanbevolen om de kleigrond te verdunnen met zand om de doorlaatbaarheid van vocht en lucht te vergroten.

Chubuk-druiven Julian landden in de herfst of lente (oktober - maart). Als de klimatologische kenmerken van de regio worden gekenmerkt door lage temperaturen en lange winters, is het beter om de aanplant uit te stellen tot de lente, zodat de jonge stekken de tijd hebben om zich te vestigen voor de zomer en in de herfst sterker kunnen worden. Het belangrijkste kenmerk dat de planttijd bepaalt, is de temperatuur van de grond boven 10 ° C.

Houd bij het opstellen van de wijngaard rekening met het interval tussen de struiken, dat niet minder dan 80 cm mag zijn. turf, compost). De rest van de plaats wordt vereist door het wortelstelsel, dat snel zal beginnen te groeien. Ervaren tuinders hebben gemerkt dat de plant zich ontwikkelt en weinig vruchten draagt ​​wanneer hij stekken in een ondiep gat begraaft.

Na het uitstappen worden de steunen onmiddellijk geïnstalleerd, waarna de scheuten vervolgens worden uitgevoerd.
Juliaanse druiven geplant langs het hek

Zorg voor een jonge en volwassen wijnstok

Zoals bij elke andere plant, hebben druifzaailingen aandacht en zorg nodig. De eerste is om water te geven. Als het niet mogelijk is om de jonge scheuten regelmatig te irrigeren, is het raadzaam om het druppelsysteem of de ondergrondse uit te rusten met pijpen. Vóór de bloeiperiode wordt de grond 1 keer in 7-15 dagen bevochtigd. Wateractiviteiten stoppen tijdens het gieten van de bessen. Overmatig vocht kan scheurtjes in het fruit veroorzaken.

De grond moet vochtig zijn, maar zonder stilstaand water. Hoge luchtvochtigheid veroorzaakt de ontwikkeling van schimmelinfecties.

De laatste bewatering wordt een week vóór de druivenopvang voor de winter uitgevoerd.

Eenmaal per jaar wordt basale bemesting van organische stof geïntroduceerd. Compost en rotte mest worden gebruikt als meststof. Voor irrigatie (vóór de bloeiperiode) is het gebruik van as-oplossing toegestaan. Voeren met as struik kan ook in de herfst zijn na de oogst.

Geteelde druiven van Julian

Om overbelasting van struiken te voorkomen, wordt het snoeien van extra bloeiwijzen en trossen gedaan. Ongeveer 40-45 borstels zijn achtergebleven op één plant. Het snoeien van de wijnstok gebeurt op 8-10 ogen.

Om de grond te beschermen tegen uitdroging, wordt het gemulcht na het planten van zaailingen. Bij gebruik van organische materialen verdwijnt de behoefte aan verbanden. Omgekeerd hooi of zaagsel voedt de grond met nuttige sporenelementen.

Fokkerijmethoden

De druiven vermenigvuldigen zich op verschillende manieren: stekken, zaailingen, gebruik van gelaagdheid. Zaadvariant is niet geschikt, wanneer het kweken van zaailingen uit de steen, smaak en andere kwaliteiten van het ras verloren gaan.

De gelaagdheid omvat de toevoeging van een groei door een laag aarde om te rooten, maar met deze methode kun je een klein aantal scheuten laten groeien. Het meest voorkomende type reproductie is het gebruik van zaailingen, die worden verkregen als gevolg van beworteling stekken. Deze methode wordt gebruikt voor het planten van variëteiten Julian.

Het proces van het voorbereiden van druiven voor het planten van druiven

Ziekten en plagen

Juliaanse variëteit wordt gewaardeerd vanwege zijn sterke immuniteit, wat zich uit in de weerstand van de plant tegen verschillende ziekten. Dit betekent echter niet dat de cultuur niet in gevaar is. Het grootste gevaar van de variëteit zijn de volgende ziekten:

 • grijsrot;
 • meeldauw;
 • anthracnose;
 • meeldauw (valse meeldauw).

Wacht niet tot de ziekte zich manifesteert op het gebladerte of de stengel van de plant. Het is beter om preventieve maatregelen te nemen:

 • van oidium gebruik een oplossing van colloïdale zwavel;
 • van schimmelinfecties - Bordeaux-vloeistof.

Systematische onderzoeken van de struiken helpen bij het reguleren van drenken en preventieve behandeling. Als de cultuur nog steeds door een ziekte wordt getroffen, moet je het probleem lokaliseren door te spuiten met een van de geschikte medicijnen: Cuprikol, Abiga-pik, Topaz, Hom, etc. Van de krachtigere middelen (in samenstelling en effecten) worden gebruikt: Fundazol, Euparin, Sumileks.

De belangrijkste plaag van druiven zijn vogels. Om ze te beschermen tegen de oogst, volstaat het om een ​​polymeernetwerk met kleine cellen over de zweep te trekken.

Over het algemeen is de landbouwtechnologie van druiven Julian niet moeilijk. Pretentieloos zorg en een uitstekende smaak maakten de bes in korte tijd populair. Het is tijd om op je site een echt vruchtbare plant te krijgen met zoet fruit.

Bekijk de video: SetApp in bedrijf stellen. SolarEdge omvormer. Service by AliusEnergy (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send