Over de boerderij

De voordelen en schade van groene en zwarte druiven

Pin
Send
Share
Send
Send


De constante aanvulling van druivenrassen met nieuwe hybriden maakt het moeilijk om opties voor het tuinperceel te kiezen. Maar er zijn favorieten die in korte tijd grote populariteit verdienden. Onder hen is Kishmish.

De samenstelling van druiven van rozijnen

Het belangrijkste voordeel van druiven is het gebrek aan zaden in de bessen. De samenstelling bevat een grote hoeveelheid vitamines van de groepen: B, C, E, PP, A, etc. Daarnaast is de sappige pulp rijk aan mineralen die een gunstig effect hebben op het menselijk lichaam:

 • kalium;
 • ijzer;
 • magnesium;
 • calcium;
 • zink;
 • jodium;
 • selenium, etc.
Close-up van druiven van rozijnen op struik

Het eten van druiven heeft een cosmetisch en genezend effect. Flavonoïden vertragen het verouderingsproces van de huid en de vitaminesamenstelling heeft een antioxiderende en ontstekingsremmende werking. Daarom is het belangrijk om het lichaam aan te vullen met nuttige sporenelementen die het immuunsysteem versterken.

Kishmish-druif is een van de weinige producten die nuttige eigenschappen behoudt, niet alleen in verse vorm, maar ook na verwerking.

Calorie inhoud

De gemiddelde calorische waarde is ongeveer 230-280 Kcal, afhankelijk van het cijfer. De voedingswaarde is te wijten aan het hoge gehalte aan glucose, fructose en sucrose.. Het dagelijkse rantsoen van het volwassen dieet is ongeveer 1.800 calorieën en 100 gram bessen zijn niet genoeg om te eten, dus het is belangrijk om geen extra kilo's te verdienen terwijl je de geweldige geschenken van de natuur eet.

Voedingsdeskundigen beperken de dagelijkse hoeveelheid druiven tot 200 gram. en vervolgens onderworpen aan de correctie van de rest van het menu. Het wordt aanbevolen om 's ochtends druiven te eten, maar in geen geval' s nachts. Het avondgedeelte bevordert actieve gewichtstoename. Bovendien bevatten de bessen eenvoudige koolhydraten, die bijdragen aan de toename van de bloedsuikerspiegel.

Nuttige en schadelijke eigenschappen van groene en zwarte variëteiten

De voordelen van dit soort druiven zijn van onschatbare waarde. Sporenelementen en vitamines waaruit de bessen bestaan, hebben een gunstig effect op het lichaam:

 • versterk beschermende functies;
 • kalmeer het zenuwstelsel;
 • het cardiovasculaire systeem verbeteren;
 • het risico op cariës of ontsteking van het tandvlees verminderen.
Rijstdruiven die in een serre groeien

Experts raden aan om rozijnen op te nemen in het dieet van hypotone patiënten, patiënten met lever- en nierfunctiestoornissen.

Antioxidanten die druiven vormen beschermen cellen tegen de schadelijke effecten van radicalen, helpen bij het herstellen van metabole processen.

Naast het gebruik van het product in verse vorm, wordt wijn vaak geconsumeerd als een aanvullende behandeling (in kleine doses), bijvoorbeeld voor keelpijn, bronchitis en obstipatie. Rozijnen worden aangevuld met dieetmaaltijden of gebak.

Er zijn veel recepten in cosmetologie die zorgen voor het gebruik van zowel bessen (als een sap) en bladeren. Er is een hoog effect van maskers en crèmes die de druivencomponent bevatten.

Om een ​​gezond product niet schadelijk voor het lichaam te maken, is het belangrijk om enkele beperkingen te onthouden. Gebruik bijvoorbeeld niet altijd een groot aantal bessen tegelijk. Onwaarschijnlijk, u kunt de bloedsuikerspiegel verhogen, waardoor een aanval wordt veroorzaakt. De overvloed aan zoete stoffen in de vrucht heeft een verwoestend effect op het tandglazuur. Daarom, na het eten, spoel de mond met schoon water of een speciale lotion.

Verscheidenheid van Kish Misha

Kishmish-druif verscheen als gevolg van natuurlijke mutatie tijdens vegetatieve voortplanting. Iets later werden de variëteiten van variëteiten gefokt in verschillende variëteiten, verschillend van kleur (van lichtgroen tot donkerblauw) en de rijpingstijd. Alle soorten worden ingedeeld in klassen (er zijn er 4). De eerste en tweede zijn de bessen zonder stenen, en 3 en 4 zijn binnen de korrel van verschillende grootte. Zo'n factor is soms misleidend voor consumenten die geloven dat Kishmish geen zaden in zijn pulp kan hebben.

Het assortiment variëteiten stelt u in staat om de technologie voor het verwerken van druiven uit te breiden, naast rozijnen en wijn hebben ze geleerd hoe ze even smakelijke en gezonde jam, jam, fruitdrank, enz. Kunnen maken.

De beste variëteiten omvatten de volgende rozijnenvariëteiten:

 • stralend;
 • Een droom;
 • Aksay;
 • Rode roos;
 • Rode vlam;
 • Jupiter en anderen

Speciale aandacht wordt geschonken aan Far Eastern Kimmish, dat vaak wordt verward met actinidia. - een plant die geen relatie heeft met de druiven. Waar groeit deze soort? Kwekers speciaal voor gebieden met een ruw klimaat brachten een verscheidenheid aan nieuwe (Taiga), die bestand waren tegen strenge vorst (-30 °). Druiven rijpen midden augustus - begin september. Het gemiddelde gewicht van de borstel is 500 - 600 gram. De productiviteit is laag, maar stabiel. Maar de weerstand tegen schimmelziekten is zwak.

Niet minder interessant en smakelijk is Kishmish zwart. Berry's ideale smaakeigenschappen en commerciële waarde worden gecompenseerd door een nieuwe weegschaal met hoge eisen aan de landbouwtechnologie. Om een ​​consistent hoge opbrengst te schieten, is het noodzakelijk om aandacht te besteden aan bevruchting, water geven en preventieve behandelingen, omdat de plant zwak is tegen ziekten en aanvallen van plagen.

Meer resistente immuniteit tegen ziekten in Neptunus, die groenachtig gele bessen heeft, zeer zoet naar de smaak. Middelgrote vruchten worden gevormd tot een dichte bos, hangend tot 400 gram. De cultuur is pretentieloos bij het verlaten, groeit praktisch op elke bodem. Behoudt vorst tot -25 °.

Er zijn veel variëteiten van Kishmish, maar het exacte aantal is niet aangegeven in naslagwerken.

Contra-indicaties voor gebruik

De gunstige eigenschappen van zoete bessen toepassen is niet toegestaan ​​voor iedereen. Het wordt niet aanbevolen om het product te gebruiken voor mensen met de volgende gezondheidsproblemen:

 • maagzweer;
 • diabetes;
 • obesitas.

Degenen die op dieet zijn voor gewichtsverlies, kunnen ook geen druiven in het dieet opnemen vanwege hun hoge caloriegehalte.

Wijnstokken rozijnen oogsten

toepassing

Druiven Kish Mish vond toepassing in verschillende gebieden van de nationale economie. Het belangrijkste doel blijft om te koken:

 • voor het verse gebruik;
 • rozijnen;
 • wijn;
 • conserven en jam;
 • dranken.

In volks- en traditionele geneeskunde wordt het gedroogde product gebruikt om verschillende tincturen te bereiden. Verse bessen worden aanbevolen voor de behandeling van hart- en vaatziekten, wat in strijd is met het werk van de lever van de nieren.

Druiven van rozijnen van verschillende rassen in manden

In cosmetica zijn er veel recepten voor maskers en andere producten, waarvan de werking gericht is op het hydrateren van de huid en het verwijderen van fijne rimpels. De bovenste laag van de opperhuid, verrijkt met vitamines, wordt visueel strakker en de bloedstroom door de haarvaten wordt verbeterd.

Niet minder effectief zijn fondsen op basis van druiven voor nagels en haar.

Agrotechniek van duurzame druivensapimis-druiven bevat geen gecompliceerde maatregelen en plantenzaailingen komen in vrijwel alle regio's tot wortel, zelfs bij instabiele klimatologische omstandigheden. Dit geeft u de mogelijkheid om een ​​van de meest geschikte soorten Kishmish op uw site te kopen.

Bekijk de video: 5 redenen om rode druiven te eten (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send