Over de boerderij

Een complete beschrijving van de druivenjubileumvariëteiten Novocherkassk

Pin
Send
Share
Send
Send


Cultuurjubileum Novocherkassk verdient vanwege zijn grote clusters en zijn uitstekende smaak veel aandacht. De druiven zijn ook interessant omdat ze niet door professionele fokkers worden gefokt, maar door een eenvoudige tuinman. Vruchten beschermen perfect het uiterlijk en de verkoopbaarheid, rijpen snel.

Beschrijving van het druivenras Novotsjerkassk

Novocherkassk jubileumdruiven in termen van veroudering behoren tot de vroege druiventeelten. Tot het moment van de oogst niet meer dan vier maanden verstrijken. Rijpe druiven beginnen in augustus te schieten, en voor de zuidelijke regio's begint deze periode zelfs eerder. Bloeiwijzen zijn biseksueel, perfect zelfbestoven met het begin van het zomerseizoen.

Het gemiddelde gewicht van een bos van conische vorm bereikt anderhalve kilo, er zijn gevallen waarin reuzen tot een teken van drie kilo groeiden.

Over de beschrijving gesproken, de struiken zijn krachtig, donkergroen blad is groot, de veroudering van de scheuten gebeurt gelijkmatig. Bij het planten wortelen zaailingen gemakkelijk, snel wortel schieten op een nieuwe plaats.

De hybride variëteit is hoogproductief. Bessen kunnen vers worden gegeten, gebruikt om wijn of sap te maken.

Opgemerkt moet worden dat de wijn van deze druivensoort wordt geproduceerd in kleine hoeveelheden, dus veel tuinders groeien het voor het doel van de verkoop en hun eigen consumptie.

Een bos van druiven verjaardag variëteiten Novocherkassk close-up

De vruchten zijn groot, ovaal, het gemiddelde gewicht is twintig gram. deOp het moment van rijping is de schaduw van de bessen roze met geel, wit-roze.

Bessenpulp is vlezig, sappig en heel zoet. De schil is vrij dicht, bijna niet gevoeld tijdens de maaltijd. Zonnebloempitten zijn klein, hun aantal is klein.

De lengte van een bes kan bijna vier centimeter, breedte - twee bereiken. Hun suikergehalte is 17 gram per honderd milliliter, de zuurgraad is zes gram per liter.

De voor- en nadelen van de variëteit

Net als de rest van de druiven, Deze variëteit onderscheidt zich door zijn voordelen, waaronder:

  • uitstekende smaakkarakteristieken;
  • presentabel uiterlijk;
  • stabiele opbrengsten;
  • uitstekende weerstand tegen oidium en meeldauw laesies;
  • bestand tegen vorst tot - 23 C;
  • mogelijkheid voor lange opslag en transport.

Maar er zijn ook negatieve punten:

  • de plant heeft constant en genormaliseerd snoeien nodig;
  • het is noodzakelijk om preventieve behandelingen voor schimmelziekten uit te voeren;
  • een hoog suikergehalte van de bessen trekt wespen aan.
Rijpe druiventrossen op de wijnstok, klaar om te oogsten

landing

Een plek voor druiven zaailingen moet goed worden verlicht door de zon, niet blootgesteld aan koude wind. Het is heel belangrijk dat de zaailingen goed zijn, van de kwekerij.

Als je een landingsplaats aanlegt, moet je zorgen voor de afvoer. Nadat de plant is geplant, moet deze overvloedig worden gedrenkt. Na enige tijd wordt de eerste trim uitgevoerd.

Het wortelstelsel van de plant is goed ontwikkeld en hiermee moet rekening worden gehouden bij het kiezen van een beplantingsschema.

Het grondwaterpeil op de aanlegplaats mag niet meer dan anderhalve meter naar het grondoppervlak lopen.

Novotsjerkassk-jubileumvariëteiten geselecteerd voor aanplant

Zorg voor een jonge en volwassen wijnstok

Heel overvloedig water geven wordt meerdere keren uitgevoerd. Ze moeten de ontbinding van de knoppen, de formatie van bloemen, naar de eierstok komen. KZodra de bessen beginnen te rijpen, moet de watergift worden gestopt, zodat de vruchten voldoende zoetheid krijgen.

Bij droog weer worden druivenplanten extra water gegeven, zodat de bessen niet klein worden.

De grond rond de planten wordt gemulkt, waarvoor het het beste is om organische meststoffen te gebruiken. In dit geval blijft de aarde langer gehydrateerd en verzadigd met voedingsstoffen.

Naast organische stoffen, heeft de plant formuleringen nodig die fosfor en kalium bevatten. Het is het beste om ze in de bloeifase te brengen.

Snoeien planten wordt aanbevolen in het vroege voorjaar of de herfst, wanneer de wijnstokken zijn in rust. Gesnoeide scheuten van acht tot tien knoppen, waarbij niet meer dan vierentwintig takken op een struik achterblijven. Snoeien, de struik moet de vorm van een ventilator hebben, zodat het handiger is om er voor te zorgen.

Rijpende soorten in zakken

Een andere verplichte procedure in deze klasse is rantsoenering van trossen. Op elke shoot mag er niet meer dan een stel zijn. Alleen in dit geval zullen de borstels groot zijn en zullen de bessen vrij sappig zijn.

De verjaardag van Novocherkassk vereist constante verwijdering van onkruid en het losmaken van de grond.

Voor regio's met barre klimatologische omstandigheden voor het winterseizoen zijn de wijnstokken voorzien van schuilplaatsen. Om dit te doen, kunt u hooi, droge bladeren, takken van naaldbomen gebruiken. Als strenge vorst wordt verwacht, zou de wijnstok op de grond moeten worden gelegd en met grond worden bestrooid.

Fokkerijmethoden

De beste optie is het planten van zaailingen. Maar omdat de plant een goede overlevingskans heeft, kan deze worden vermeerderd door te enten op een sterke voorraad en gelaagdheid. Hier zijn alleen de stiefzonen zwakkere opbrengsten.

Overigens heeft de stam een ​​aparte voorbereiding nodig, omdat het verwijderen van de struik nog niet aangeeft dat hij geschikt is voor enting. Ten eerste moet het goed worden schoongemaakt, verwijder hobbels en vuil. Pas daarna wordt met behulp van een kleine bijl en een hamer een spleet gemaakt.

Eén methode voor het vermeerderen van druiven is enten.

Ziekten en plagen

Druiventeelt, hoewel bekend om zijn complexe resistentie tegen vele ziekten, maar echte meeldauw en meeldauw gaan er niet omheen.

Om de plant te beschermen, is het noodzakelijk om meerdere keren per seizoen te verwerken. Een paar keer worden de planten voor de bloei besproeid, dan kun je extra bewerkingen doen als de bessen worden gevormd. Gebruik voor dergelijke procedures herbiciden die worden gebruikt voor de preventie van bepaalde ziekten.

Om het fruit van de insecten te behouden, moet men ze tijdig op de plek van hun nest vinden en ze met spoed verwijderen. Normale dichloorvos, plakband, inwikkeling van druivenborstels met een fijn gaas zullen helpen bij een dergelijke strijd.

De cultuur is echt in staat om niet alleen professionele hoveniers, maar ook amateurs tevreden te stellen. Bij het organiseren van goede zorg, die geen problemen veroorzaakt, wordt u voorzien van stabiele opbrengsten van heerlijke bessen.

Pin
Send
Share
Send
Send