Over de boerderij

Gedetailleerde beschrijving van een druivenras

Pin
Send
Share
Send
Send


De variëteit van kishmish stralend - hoogproductief, heeft de nodige eigenschappen voor de teelt in koude klimatologische omstandigheden. Veel mensen houden van de plant vanwege de zoete smaak en de grootte van mooie bessen. Verder zullen we meer in detail praten over de beschrijving en kenmerken.

Beschrijving van een druivenras met rozijnen

De periode van volledige rijping varieert van honderdtwintig tot honderddertig dagen. Het blad is groot, afgerond, vijflobbig. Bloemen biseksueel. De gemiddelde dichtheid van roze trossen weegt tussen de vijfhonderd en zeshonderdvijftig gram, soms groeien kilogram-exemplaren. De oogst kan in de eerste helft van augustus zijn en van elke hectare tot honderdvijftig centen bessen ontvangen.

Stralende kishmish onderscheidt zich door een gemiddelde weerstand tegen ziektes, in het voorjaar vereist dit speciale behandelingen.

Druif Kishmish stralende dichte omhooggaand op een struik

Kenmerken van bessen

De druif is roze of roodachtig, glinstert in de zon. Het ras behoort tot de tafel, niet erg waterig, de schil van de bessen is dicht, het vlees is sappig. Met een zuurgraad van zes tot zeven gram is het suikergehalte eenentwintig procent. Druiven stralen een delicate nootmuskaataroma uit dat de smaak perfect aanvult en benadrukt. Het grote voordeel is dat er geen botten in de vrucht zitten.

Bessen hebben een hoge mate van transporteerbaarheid, lange opslag. De variëteit kan worden gebruikt bij het maken van wijn, het maken van sappen en andere dranken.

De voor- en nadelen van de variëteit

Cultuur wordt beschouwd als een van de beste soorten sultanas, heeft zijn voordelen:

 • flexibiliteit en elasticiteit van de wijnstokken, kunt u vrij te leggen op het oppervlak van de aarde en bedekken voor het winterseizoen;
 • kan zelfs worden geteeld in gebieden met zware klimatologische omstandigheden;
 • bessen bevatten geen zaden;
 • goede rijping van scheuten, vruchtvorming - tot zeventig procent;
 • grote clusters, de opbrengst is hoog;
 • de dikke schil van de bessen helpt ze hun uiterlijke kwaliteiten te behouden, zelfs tijdens lange verzendingen;
 • is tegen grijsrot en oidium;
 • rijpe trossen kunnen lange tijd op de takken blijven.

Met zoveel positieve eigenschappen zijn er ook negatieve kanten:

 • van de zwaartekracht van de grootste trossen van de wijngaard kunnen takken breken;
 • voor het winterseizoen moet een betrouwbare schuilplaats worden gebouwd;
 • is slecht tegen meeldauw en rootphylloxera;
 • een hoog suikergehalte van de bessen trekt wespen aan;
 • op te lange clusters van bessen rijpen slecht;
 • vereist bekwame en juiste zorg.
Rijstaroma druifrozijn stralend

landing

De druiventeelt tijdens de groei heeft vrijheid nodig, kies daarom een ​​schema voor het planten van 2,5 bij 3 meter.

Het wortelsysteem van zaailingen moet worden gedrenkt in water of worden behandeld met een oplossing die de groei stimuleert. De landing pit is van tevoren voorbereid, de grootte is 80 tot 80 centimeter. Meststofformuleringen worden op de bodem gelegd.

De zaailing is geïnstalleerd in het gat, de wortels zijn gesprenkeld, water wordt uitgevoerd in de hoeveelheid van twintig liter water. De grond wordt geramd, gemout met zaagsel of droge bladeren. Het is noodzakelijk om het trellis onmiddellijk te installeren en de wijnstok vast te binden.

Druivenstekken kunnen worden geplant in de lente en de herfst. De radijs groeit langzaam op de Viney Rum, een jaar later groeien twee vijf centimeter grote scheuten.

De samenstelling van de grond moet zanderig of vruchtbaar zijn. Als de aarde alkalisch is, heeft de pot niet genoeg kalium, in de meer zure gebieden moet hij natrium en fosfor toevoegen.

Op alkalische grond kan worden gebruikt als een additieve houtas, die kalium bevat.

Zorg voor een jonge en volwassen wijnstok

De variëteit onderscheidt zich door de zwaartekracht van de trossen, heeft de neiging om over te groeien. Het beste van alles is, als het aantal scheuten op een struik oploopt tot tweeëntwintig. De vorming van de bush-fan, multi-sleeve, snoeien presteren haaks. Op een volwassen struik is het nodig drie tot vier wijnstokken over te laten, waarvan de lengte niet meer dan drie meter bedraagt.

Vine Care Grape Kishmish Radiant

Op de shoot mogen er niet meer dan twee clusters zijn, anders beginnen de bessen te krimpen van overbelasting, hun smaak verslechtert, het volgende seizoen dreigt er geen oogst te worden. In de teelt van planten voor industriële doeleinden gebruikt gibberelline, het vergroten van de grootte van de bessen.

Tijdens de groeiperiode reageert de plant goed op de introductie van stikstofhoudende meststoffen. Het is noodzakelijk om de struiken elke drie dagen water te geven, waardoor de hoeveelheid vocht tijdens de bloeiperiode en een paar weken voordat de oogst begint te worden beperkt. Van het overtollige vocht en voedingscomponenten kan verdwijnen in de smaak van nootmuskaat bessen.

Het land tussen de struiken wordt losgemaakt, onkruidvegetatie wordt verwijderd. In de hete zomer moet de grond van de wijnstokken worden gemulkt om de wortels te beschermen tegen uitdroging en om extra meststoffen te maken.

In het voorjaar, voordat de plant de nieren heeft opgelost, is het noodzakelijk om preventief te sproeien tegen ziekten en schadelijke parasieten.

Tegen het winterseizoen wordt de druivenplant op de grond gelegd, de oude wijnstokken zijn bedekt met stro.

Fokkerijmethoden

Naast het planten van klaar zaailingen, kan een druivenplant worden vermeerderd door gelaagdheid en geënt op onderstammen.

Het reproductieproces van druivenlagen

Ziekten en plagen

De druivenplant heeft geen hoge weerstand tegen ziekten, maar het immuunsysteem kan worden versterkt met tijdige behandelingen met speciale chemische verbindingen. Introductie van minerale meststoffen. Tegelijkertijd preventief spuiten tegen ziekten.

Het is verboden om tijdens de bloeiperiode te verwerken.

Van bacteriële ziekten, wordt het aanbevolen om een ​​drie procent oplossing van koperoxychloride of mangaan te gebruiken.

Nitrafen en ferro-sulfaat helpen om poedervormige meeldauw en plagen tegen te gaan; colloïde zwavel beschermt tegen oidium.

De gevaarlijkste vijand van het ras zijn de wespen

Phylloxera beïnvloedt niet alleen de wijnstok. Maar ook wortels. Als preventieve maatregel moet de plant in het vroege voorjaar worden behandeld met een olie-emulsie met toevoeging van lindaan.

Een van de belangrijkste plagen van bessen - wespen. Het wordt aanbevolen om het aas met het gif te regelen, de trossen met gaas te bedekken, het gewas selectief te oogsten en niet te laten rijpen.

De druiven zijn echt lekker, hun kwaliteit overtreft vele andere culturen. Voor beginners lijkt het misschien moeilijk om te groeien, maar als je goede zorg organiseert, dankt de plant je voor zijn uitstekende oogst.

Bekijk de video: Kun je witte wijn maken van rode druiven? Gorts Wijnkwartier (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send