Over de boerderij

Volledige beschrijving van de druivensoort

Pin
Send
Share
Send
Send


Druiven Kesha - een hybride in de vijfde generatie, afgeleid door binnenlandse fokkers. De variëteit is populair bij ervaren tuinders en amateurs. Keshi heeft voordelen en nadelen in vergelijking met andere druivensoorten, inclusief daarvan afgeleide hybriden (Kesha-1 en Kesha-2).

Kesha-druivensoort beschrijving

Zoals gebruikelijk, begin met een beschrijving van de variëteit. Kesha - vroeg rijpende tafeldruif (130 dagen). Scheuten rijpen vroeg en overvloedig (65-80% van de totale massa). Stek wortels goed. Struiken zijn sterk, lang, productief. De kam is groot, de vorm van trossen is conisch cilindrisch. De massa van clusters gemiddeld - 900 g

Bessen zijn groot (11-15 g) en hebben een dichte, ovale vorm. Als deze volledig rijp is, verandert de kleur van wit in ambergroen. De smaak van suiker (suikergehalte van fruit 20-24%). De zaden in de bessen een beetje, van één tot drie stukken. Vruchten barsten niet en behouden een uitstekende presentatie. De variëteit heeft een hoge transporteerbaarheid.

Kesha is bestand tegen meeldauw, de gevaarlijkste ziekte van Europese druivensoorten. Het is vorstbestendig (tot-23˚С), maar brengt de winter slecht over.

Zijn volger Kesh-1 is beter bestand tegen kou en ziekte dan Kesh. Maar Keshi-1 heeft vrouwelijke bloemen. En Kesha bloemen hebben zelfbestuiving, wat de hoge opbrengst verklaart. Bovendien zijn de smaakkwaliteiten van Keshi hoger dan die van zijn volgelingen (8 van de 10 volgens de proefevaluatie).

Deze variëteit wordt gebruikt om witte wijn te maken. Ze zijn versierd met een feestelijke tafel en bessen worden zowel in de bush gegeten als gekoeld.

De keshaclose-up van de druiventros

Het planten in de grond

Voor het kopen van zaailingen inspecteren. Gezonde zaailingen, zoals:

 • geen schade aan de wortels
 • met uniforme kleur
 • en groen vlees op de snede
Na de aankoop kunnen ze niet lang zonder water blijven, anders zullen ze verdorren.

Zaailingen worden geplant in de lente of de herfst. Het hangt af van de klimaatzone. Het is belangrijk dat de lucht wordt opgewarmd tot 15 ° C. De dag voor het planten worden de zaailingen gedrenkt in een groeistimulerende oplossing. De grond wordt vruchtbaar en los gekozen. Zwarte aarde is het meest geschikt. Druiven verwelken snel in de schaduw. De plaats in de tuin waar het groeit, moet zonnig zijn.

Regeling van het planten van druiven in de volle grond met trellis

Plaats voor de landing voorbereid van tevoren. Om dit te doen, worden putten gemaakt in de grond, op de bodem waarvan rot humus. De afstand tussen de putten is 1,5 m. Begraaf zaailingen zodanig dat de wortelhals zich 5 cm boven de grond bevindt. Na het planten worden de planten aan verticale steunen vastgemaakt en overvloedig met water gedrenkt.

Voorraad geënt op een oude struik

Cache is gemakkelijk te transplanteren op de stempels van de oude plant. Voor het enten wordt de rand van de stekken afgesneden en gedompeld in een voedingsoplossing met aanvullende voeding (bijvoorbeeld met Humate).

Shtamb bereidt voor: grondig reinigen en vervolgens hakken of snijden met een mes. De stekken worden in de split gestoken en met een doek vastgebonden. Verschillende stekken worden geënt op grote shtamby. Na het enten worden planten vastgebonden en overvloedig water gegeven.

Hybrid Cache 1

Zorgregels

Druiven hebben overvloedige watergift nodig:

 • in het vroege voorjaar
 • wanneer het bloeit
 • na de bloei

In de droge zomer worden de planten vaker water gegeven. Het is belangrijk om de druiven niet te schenken, omdat het vol zit met de ontwikkeling van schimmelziekten en verlies van aanplant. Om overlopen te voorkomen, maken tuinders een afwateringssysteem in de buurt van de wijngaard voor de uitstroom van water.

Wijnboerendruif cache met rijpe clusters

Bovendien zijn de planten gemout. Voor mulch is geschikte rotte mest of turf. Een laag mulch voor druiven - 3 cm. Dit is genoeg om de grond tegen bevriezing te beschermen en het in de juiste vochtigheid te houden.

Het ras wordt meerdere keren per seizoen (de eerste keer in het voorjaar) bemest met organische meststoffen of kunstmeststoffen met fosfor en kalium. Meststoffen met stikstof voor druiven zijn niet wenselijk. Hun overmaat zal de kwaliteit van het gewas verminderen, maar zal de hoeveelheid groene massa vergroten.

In de herfst worden de scheuten van druiven gesnoeid. De struik mag niet groeien, hij is compact gemaakt. Onnodige, beschadigde en gedroogde stelen worden vernietigd, maar daarvoor worden ze onderzocht op de aanwezigheid van ziekten en plagen.

Dat de wijnstok niet uitgeput is, laat bij één scheut één eierstok, de grootste. Dit zal de struik redden van de lading, omdat Kesha veel vruchten voortbrengt en de eierstok zal helpen rijpen en vullen met sap. Als de kroon te langwerpig is, wordt hij geknepen om de bessen te laten rijpen.

Cache Grade Maten

In het eerste jaar komt de zorg voor Kesha neer op:

 • watering
 • garneersel
 • ziektepreventie
 • losmaken van grond en mulchen
De eerste oogst van Keshi wordt in 5 jaar geoogst. Als u de zaailingen plant op de oude shtamb, zal de wachttijd worden verkort. Met de juiste zorg kan het ras elk jaar zijn vruchten afwerpen.

In de winter is de grond onder de druiven bedekt met stro, en scheuten buigen neer op de grond en worden bedekt met folie.

Ziekten en plagen

In het najaar is het belangrijk om de planten te inspecteren. Met de verkoudheid van de ziekte vertragen de ontwikkeling en plagen zijn op zoek naar een plek om te overwinteren. En in de lente, in plaats van bloeiende scheuten, bestaat het risico geïnfecteerd te raken.

Meelachtige dauw

Dit is een schimmel die de groene massa van planten aantast. Het verspreidt zich erg snel. Zijn teken is geelachtige bobbelige bloei op de bladeren. Ze bestrijden de schimmel met een oplossing van ferrosulfaat (300 g per emmer water). Naast hem zullen fungiciden helpen in de strijd tegen de schimmel: Mikal en Strobe.

De behandeling van planten wordt uitgevoerd op een windstille dag, in ademhalings- en oogbescherming. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat medicijnen niet op de huid komen.

Poederachtig meeldauwblad

Grijze rot

Een schimmel die zich snel verspreidt in vocht. Ontwikkeld in donkere en slecht geventileerde ruimtes. Het beïnvloedt alle delen van planten. Het onderscheidende kenmerk is bruine vlekken met een grijze bloei. Aangetaste gebieden en gevallen delen van planten worden uit de bedden verwijderd en vernietigd. Het blijven actieve sporen van de schimmel.

Om de ontwikkeling van grijze rot te voorkomen, worden de planten besproeid met een oplossing van Folpan, een contactfungicide. En voor geïnfecteerde planten geschikte medicijnen Topsin M en Rorval Flo.

Grijze rotting die bessen op de wijnstok beïnvloedt

tang

Ze zijn gemakkelijk te detecteren door naar de binnenkant van het vel te kijken.

 • Bruine vlekken, bedekt met dons is een teken van een viltje.
 • Lichte vlekken met een gele bloei laat een spint achter.
 • Gele vlekken rond de gaten in de bladeren wijzen op de aanwezigheid van bladmijten.

Bij massale besmetting met teken gebruiken tuinders insecticiden: Aktara en Vermitek. Als u met hen werkt, is het belangrijk om voorzorgsmaatregelen in acht te nemen, omdat ze giftig zijn voor mensen. Een minder agressieve ongediertebestrijding is Karbofos, evenals afkooksels en infusies van alsem, tabak en aardappelbovenkanten.

Om de wijnstok gezond te laten groeien, is het belangrijk om de eenvoudige regels van de landbouwtechnologie te volgen:

 • Zaailingen op een open en zonnig gebied planten zonder schaduwen.
 • Dun de planten uit en verwijder onnodige greens.
 • Voor overvloedige oogst is water nodig, maar het overschot zal de druiven vernietigen.
 • Wees voorzichtig met ongediertebestrijding. Schadelijke stoffen, eenmaal in de vrucht, veranderen hun smaak en verminderen hun nut.
 • Breng zo nodig topdressing aan, hun overmaat stimuleert de groei van groene massa en niet de eierstokken.

Druiven Kesh vereist geen speciale aandacht. Integendeel, in de zorg voor hem is het belangrijk om de maatregel te onthouden en tijdig maatregelen te nemen. Alleen dan zullen de verwachtingen vruchten afwerpen met smakelijke en gezonde bessen die u en uw geliefden zullen verrassen.

Bekijk de video: Gevulde spaghettipompoen met zuiderse kip en paprika Colruyt (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send