Over de boerderij

Beschrijving van de Lidiya-druivensoort, de voordelen en schade ervan

Pin
Send
Share
Send
Send


Druiven Lydia won de liefde van wijnbouwers met zijn eigenaardige smaak, gemakkelijke teelt en verzorging en veelzijdigheid van gebruik. De druiven van dit ras zijn uitstekende wijn met een voortreffelijke smaak, vers, geperst sap en gekookte vruchtenmoes en confituur. En naast Lidia kan wijn worden verkregen uit uitstekende variëteiten - Chardonnay en Cabernet Sauvignon.

Beschrijving en kenmerken van de rang lidiya

Laten we beginnen met een beschrijving van het formulier. Deze variëteit verscheen dankzij het werk van fokkers die op de wilde druivensoort Vitis labrusca plantten, bestand tegen schimmelziekten, de variëteit Vitis Vinifera. Als gevolg daarvan verscheen een nieuw druivenras, dat onmiddellijk populair werd in Europa, de Transkaukasus.

De druiven zijn bestand tegen temperaturen zo laag als -20 graden en hebben een sterke immuniteit tegen schimmelziekten. Heeft betrekking op halverwege het seizoen variëteiten. De duur van rijpend fruit is 155-158 dagen. De struik groeit dik, de wijnstok is lichtbruin van kleur. De bladeren zijn groen, zwak ontleed, aan de achterkant zijn bedekt met licht gevoeld naar beneden. De struik heeft 82% vruchtdragende scheuten, die elk 2 handen geven. Rijpe penselen van een klein formaat, elke borstel weegt 100 - 110 gram.

De vorm van de borstel is cilindrisch, de dichtheid is brokkelig. De bessen zijn roze-paars, ovaal-cirkelvormig van vorm. Het gewicht van elke bes is van 3 tot 4 gram. Bessen hebben een heerlijke aroma-eigenschap van deze variëteit. De smaak van zoete bessen met aardbeiensmaak. De huid is dicht. Bevat 18-19% suiker.

Bos van druiven lidia op de wijnstok

Voor- en nadelen

De voordelen van deze variëteit zijn:

 • hoge opbrengst - 120 kwintalen per hectare;
 • samoopylyaemost;
 • hoge immuniteit tegen ziekten;
 • vorstbestendig eigendom;
 • bessen zijn bestand tegen hoge luchtvochtigheid;
 • geschikt voor transport
 • voordelen voor het menselijk lichaam.

Tot de tekortkomingen van de variëteit behoren:

 • gebrek aan immuniteit tegen phylloxera laesie;
 • met een laag gehalte aan ijzer in de bodem ontwikkelt zich chlorose;
 • vereist stampen en intoetsen;
 • bij late oogst is het afbrokkelend
 • schade toebrengen aan het lichaam bij onjuist bereide wijn.
In Europa is de productie van wijn uit dit ras verboden. Als het verteringsproces niet wordt gevolgd, stoten de vruchten schadelijke stoffen uit, onder invloed waarvan multiple sclerose ontstaat!
De mogelijkheid om rode wijn van lidiya te maken

Kenmerken van groeien

Een plaats om deze druivensoort te laten groeien moet aan de zonzijde zijn, gelijkmatig verlicht door stralen van alle kanten. De wijngaard moet worden beschermd tegen de wind, omdat de hechting van de bessen aan de hand zwak is en sterke windvlagen de rijpe bessen kunnen afschudden. De grond voor groei moet lucht en vocht goed doorlaten. Het grondwater moet echter minstens 1,5 meter van het grondoppervlak verwijderd zijn. Groeit goed op zwarte en leemachtige bodems.

Ontschepen kan in het voor- en najaar. Herfst heeft de voorkeur, omdat de keuze van het plantmateriaal in de herfst uitgebreider is, maar zaailingen zijn kwetsbaarder tijdens overwintering. Voorjaarsplanten geven jonge boompjes voor overwintering om sterker te worden en sterker te worden.

Putjes voor het planten van druiven moeten van tevoren worden voorbereid, omdat ze een aantal weken moeten staan. Als de lente planten, kunnen de pits worden gekookt in de herfst. Het is noodzakelijk om een ​​gat te graven met een diameter van 90 cm en een diepte van 90 cm. Selecteer de grond uit het gat en giet klei in de bodem, waardoor een drainagelaag ontstaat. Om de bodem voor druiven erin te verbeteren, moet je toevoegen:

 • gezeefd rivierzand (indien nodig);
 • humus;
 • as;
 • kalium;
 • fosfor;
 • ijzer.

Alle componenten mengen zich goed met de grond, vallen in slaap in de kuilen en vertrekken tot de lente. Bij het planten heeft de grond de tijd om zich goed te vestigen.

Rijpende clusters van lidia op de wijnstok

De zaailing wordt begraven in de grond naar de wortelhals. Het moet op het oppervlak blijven. Het land wordt voorzichtig vertrapt, goed bewaterd en mulch. Stro, zaagsel of dennennaalden zijn goed voor mulchen.

Tijdens de eerste maanden is regelmatig water geven noodzakelijk. Lydia houdt van vocht, maar haar stagnatie zou dat niet moeten zijn. Na het water geven is het nodig om de grond goed los te maken.

Zorg voor druiven

Een van de activiteiten voor de verzorging van druiven is jagen. Deze procedure bestaat uit het verwijderen van het bovenste deel van de scheuten tot 30 cm, met de aanwezigheid op hen van 6-8 nog niet ontwikkelde blaadjes. Embossing is noodzakelijk voor:

 • zorgen voor een goede penetratie van licht en lucht naar de struiken, waardoor het risico op ziekte wordt verminderd;
 • herverdeling van voedingsstoffen van processen naar vruchten;
 • het versnellen van het rijpen van wijnstokken en bessen;
 • opbrengststijging;
 • Opschortingsgroei jonge scheuten.

Voor Lydia is de optimale timing voor het slaan van de maand augustus.

Het is belangrijk dat op het moment van het slaan een natuurlijk groeiproces in de scheuten plaatsvindt in de struik.
Rijpe trossen druiven klaar voor de oogst

Fouten gemaakt tijdens het munten

De meest voorkomende fouten bij het uitvoeren van het slaan:

 1. Chasing, eerder dan verwacht uitgevoerd, in het stadium van ontwikkeling van scheuten leidt tot het feit dat er een onjuiste verdeling van voedingsstoffen is. Begin met het verschijnen van nieuwe scheuten die moeten afbreken, omdat dit de belasting op de struik vergroot. De wingerd zal in dit geval niet voldoende versterkt zijn, wat de overwintering van de plant negatief zal beïnvloeden.

Een ander negatief gevolg van vroegtijdig slaan is het ontwaken van de fruitknoppen, bewaard tot de nieuwe oogst. In plaats van zich voor te bereiden op de winter, beginnen ze te bloeien.

 1. Jagen na de vereiste periode heeft geen effect., omdat de struik de taak aankan om voedingsstoffen alleen opnieuw te verdelen door het proces van rijping van nieuwe scheuten te stoppen.
 2. Niet volledig ingevulde embossing, wanneer niet verwijderd 30 cm Wijnstokken en bladeren leidt ertoe dat de bladeren blijven groeien en voedingsstoffen opnemen.
Het proces van het achtervolgen van druiven voor verdere ontwikkeling

Fokkerijmethoden

De eenvoudigste en meest gebruikte manier van planten is het planten van zaailingen. Als er echter een voorraad van een oude struik is, is het beter om te vaccineren. Om de inoculatie uit te voeren, is het noodzakelijk om in eerste instantie het snijden voor te bereiden en het uit de ontsnapping van een struik van deze variëteit te verwijderen, waarbij er 3 kijkgaten op staan.

Tot de lente wordt de stengel in het zand gehouden. De temperatuur op de opslaglocatie mag niet hoger zijn dan +12 graden. Snijd voor het inoculeren het onderste deel van het snijden. Het bovenste gedeelte moet worden afgedicht met paraffine, zodat de stengel minder vocht verliest en makkelijker weersveranderingen kan verdragen. De onderkant van de behoefte om in de wortelgroeistimulator te weken.

De bouillon wordt klaargemaakt door de oude struik te verwijderen, waarbij slechts een korte stomp van 5-8 cm overblijft.

Het splitsen van de stapel is alleen mogelijk nadat de snede is schoongemaakt en alle afval is verwijderd. Er wordt een incisie gemaakt in het midden en een snede wordt door een uitgesneden deel in de gleuf gestoken.De schacht wordt geklemd door de voorraad. De vaccinatieplaats moet worden samengebonden met materie, die binnen een jaar zal uiteenvallen. Om het vocht langer te houden, is het noodzakelijk om de plaats van de vaccinatie in te smeren met klei en overvloedig water te geven. Graaf de grond rond en vermaal.

Druivenbomen, klaar om op industriële schaal in de volle grond te worden geplant

Ziekten en plagen

Lydia-druiven die vatbaar zijn voor dergelijke ziekten:

 • anthracosis - Schimmelziekte, die op de bladeren verschijnt, wijnstok, scheuten van zwarte vlekken. Deze ziekte vernietigt de wijnstok. Infectie gebeurt door de grond en zaden. Om te voorkomen dat beschadigde gebieden worden verwijderd en verbrand. Wijnstok wordt behandeld met Bordeaux-mengsel;
 • grijze rot - Een schimmelziekte die de hele wijnstok aantast. Komt voor als gevolg van slechte toegang tot de lucht wanneer het planten verdikt, of wanneer er overvloedige vochtigheid is. Wanneer het wordt geïnfecteerd, wordt het aangeraden om de struik met Ronilan te behandelen.
Versla druivenraap en anthracnose

Lydia-plagen omvatten:

 • spint - beschadigt het blad en veroorzaakt de val. Het wordt aanbevolen om de struiken en de bodem met het medicijn "DNOC" te besproeien;
 • mot - een rups eet fruit en bladeren, waardoor de vruchten rotten bij nat weer. Wanneer gedetecteerd, worden de grond en struiken behandeld met het medicijn "DNOC";
 • fylloxera - een insect dat de wortel van een plant infecteert en soms verlaat. Om dit insect te bestrijden is medicatie Confidor noodzakelijk. De grond rond de struiken om in slaap fijn zand te vallen.
Phylloxera op een druiventak

De druivensoort Lydia is enorm populair in het zuiden van Oekraïne, Rusland en Moldavië. Hij was geliefd vanwege zijn bescheiden verzorging, uitstekende smaak en mooie decoratieve uitstraling. Probeer deze variëteit in uw omgeving te laten groeien, en u krijgt uitstekende wijn, heerlijke compotes, sap en jam. U kunt uw gasten ook trakteren op een geurige bos verse druiven.

Bekijk de video: De vier dochters Bennet 2 Pride and Prejudice, Dutch adaptation (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send