Over de boerderij

Volledige beschrijving van de Augustinus-druivensoort

Pin
Send
Share
Send
Send


Druiven ... Flexibele wijnstokken, weelderig groen, geven een dikke schaduw en zware clusters van sappige, geurige, heerlijke zoete bessen. In de zomerse hitte is het aangenaam om onder de kruin van brede druivenbladeren te zitten en te genieten van de smaak van rijpe grote bessen. Natuurlijk niet alle variëteiten zijn zo veelzijdig maar Augustinus is gewoon zo'n druif, die hieronder wordt beschreven.

Om dit gewas zelf te laten groeien en een goede oogst te krijgen, Het is noodzakelijk om rekening te houden met veel verschillende subtiliteiten: rijpheidsdata van het ras, gunstige groeicondities en overeenstemming van uw regio met deze voorwaarden, vorstbestendigheid en typische ziekten.

Een gedetailleerde beschrijving van de druivensoort Augustine

Augustinus is de algemene naam van deze variëteit, maar het is vaak mogelijk om andere namen voor dezelfde druif te vinden: Pleven Sustainable, The Phenomenon, V25 / 20. Deze variëteit werd verkregen door het werk van Bulgaarse fokkers door twee druivensoorten te kruisen (het zogenaamde "ouderpaar" - Pleven X Vilar Blanc). Wetenschappers hebben veel geprobeerd om de kwaliteit van Pleven-druiven te verbeteren, ondersteund door hun hoge ziekteresistentie Vilar Blanc.

Druiven Augustinus of Pleven

De druiven van Augustine zijn vroegrijp, rijpingstijd 117 dagen, het gewas wordt halverwege augustus geoogst. Verwijst naar tabelvariëteiten, d.w.z. Het heeft de voorkeur om het vers te gebruiken, zonder verwerking. Struiken krachtig, krachtig, je kunt veilig gebruiken om de bogen en priëlen te bedekken. De plant heeft bloemen van beide geslachten, het is perfect bestoven, zelfs onder ongunstige weersomstandigheden, en is ook in staat om nabijgelegen soorten met vrouwelijke bloemen actief te bestuiven.

De bladeren zijn groot, donkergroen, licht ontleed, bijna rond. De wijnstok in de rijpingstijd krijgt een roodbruine kleur (caulk), jonge scheuten groeien heel snel en dicht.

Groeioregio's van de variëteit Augustin zijn vrij uitgebreid, omdat het lage temperaturen goed verdraagt ​​- het is in de winter vorstbestendig, de bessen rijpen zelfs in de koude regenachtige zomer. Geeft de voorkeur aan goed bemeste en gehydrateerde bodems, geeft met goede verzorging super hoge opbrengsten - van een struik kan tot 60 kg (!) bessen verzamelen, maar zelfs zonder veel zorg, zal het nog steeds een goede en, nog belangrijker, stabiele oogst voor vele jaren produceren.

Karakteristieke bessen

Bossen van Augustine medium-large - 500-800g (soms, op bogen en priemassen met vrije groei bereiken ze 1000-1200 g), van conische vorm, vaak met een vleugel. bessen ze zijn niet strak, maar ze zijn vrij groot in formaat - 27x18 mm, gewicht 5-8 g, iets langwerpig ovaal.

De druiven van Augustine zijn geschikt voor zowel zakelijke als gezinsconsumptie.

kleur druiven - helder barnsteen, met een lichte witte bloei. In het prisma van zonlicht zijn prachtige langwerpige bessen verlicht, waardoor de presentatie van de trossen aanzienlijk wordt verbeterd. schil dicht, maar het heeft geen invloed op de smaak, zoals de pulp de bessen zijn ook dicht, vlezig - over het algemeen is de smaak zeer harmonieus en rijk, de geur is traditioneel.

Variatie Augustin heeft bij voorkeur een hoog gehalte aan suikers, waarvan de accumulatie niet afneemt, zelfs bij zeer frequente en overvloedige irrigatie en neerslag: suikergehalte - 17 g / 100 ml, zuurgraad - 7 g / 1 l sap.

Na het rijpen kunnen er clusters van maximaal 2 weken op de wijnstokken blijven, zonder de presentatie en kwaliteit te verliezen, worden de bessen niet gedoucht. Augustine vormt geen kleine bessen (erwten), verdraagt ​​het transport perfect, bessen kunnen alleen barsten als ze te zware regen vallen.

Belangrijkste voor- en nadelen

Augustijnedruiven die inherent zijn aan alle kwaliteiten van de tafelvariëteit. Het is praktisch niet onderworpen aan technische verwerking, omdat het perfect is voor verse consumptie. Van de voordelen moet worden benadrukt:

  • groot zoete smaak elastische sappige bessen;
  • vroege rijping van fruit de mogelijkheid van langdurige opslag in de bush;
  • goede vorstbestendigheid - maximaal 24over C, resistentie tegen gewone schimmelinfecties;
  • het goede transporteerbaarheid;
  • de vruchten niet beschadigd door wespen;
  • stabiliteit gewassen;
  • mogelijkheid van gebruik in de decoratie van bogen en priëlen.
Druiven Augustine kan worden gebruikt om priëlen te versieren

Maar ondanks de vele positieve eigenschappen, zijn er enkele tekortkomingen die moeten worden voorbereid, groeiende Augustinus in de tuin:

  • het grootste nadeel van specialisten is - meerdere botten vrij groot;
  • in geval van langdurige regenval rijpe bessen kunnen barsten, rot en verkruimel;
  • niet opgehaald rijp bessen beginnen af ​​te brokkelen.

Methoden van voortplanting, planten, zorg voor de wijnstok

Zoals alle druiven, Augustinus fokt stekken of zaailingen, zowel in het voor- als najaar. Zaadvoortplanting wordt niet aanbevolen omdat nieuwe planten hun genetische eigenschappen verliezen.

Ondanks het feit dat deze variëteit onpretentieus is, is het beter om de algemeen aanvaarde regels te volgen als u stabiele, hoge opbrengsten wilt verzamelen. Jonge boompjes met wortels moeten worden geplant in mei, wanneer de positieve temperatuur is vastgesteld, om in de pennen te stappen voor elke ondersteuning in de buurt van elke plant. Zorg ervoor dat je water geeft voordat je volledig roeit. Tijdens de zomer is de plant volledig aanpasbaar en kan de winterkou gemakkelijk verdragen. Plaats voor de landing kies zonnig, open. De afstand tussen de struiken - 1,5 m, tussen de rijen - 3 m.

De druiven van Augustinus worden goed gepropageerd door gelaagdheid.

Een plaats voor de plant moet van tevoren worden voorbereid: graaf een diep gat - minstens 0,8 m, giet er 2 emmers compost vermengd met de aarde in, strooi het met een laag aarde, die de wortels beschermt tegen mogelijke brandwonden. Verlaat de put dan enige tijd, zodat de grond daarin afnam, en de zaailing vóór het planten gedurende 2-3 dagen ondergedompeld in water om te verzadigen met vocht. Bij het planten moet je ervoor zorgen dat de wortelhals niet onder de grond zit.

In aanvulling op de gebruikelijke manier, Augustine perfect vermeerderd door stekken of takken.

Volwassen struiken hebben geen speciale zorg nodig, het is voldoende om in droge tijd water te geven. In de herfst wordt aanbevolen om complexe meststoffen aan te brengen, rotte mest en as zijn uitstekend. Elk jaar moet je jonge scheuten snoeien, waarbij je 10-12 of 12-16 ogen achterlaat.

Veel voorkomende ziekten, methoden van strijd

Verscheidenheid Augustine is resistent tegen alle soorten schimmelziekten en heeft geen preventieve behandeling nodig.

Pretentieloos, hoge opbrengst, uitstekende smaak - in alle opzichten zullen de druiven Augustine - een van de beste vertegenwoordigers van tafelvariëteiten, de voortreffelijke oogsten en boeren tevreden stellen, en de gebruikelijke tuinman die in de zomer verblijft.

Bekijk de video: 'De wolkentrein en ander verdriet' volledige tijdelijke versie. Zie beschrijving hieronder. (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send