Over de boerderij

Beschrijving van een druivenras van sultanarozijnen eeuw

Pin
Send
Share
Send
Send


De sultanarozijnen van de druivensoorten, alhoewel een korte distributietijd in ons land, hebben al een eeuw lang liefde en populariteit weten te winnen bij veel zomerreizigers. Deze variëteit wordt gebruikt om rozijnen van de hoogste kwaliteit te maken. Verder zullen we het hebben over de beschrijving en zullen we de belangrijkste kenmerken bekijken

Kenmerken en beschrijving van druiven eeuw

Het eeuwfeest werd in de jaren '80 door een groep Amerikaanse fokkers in de VS, Californië gefokt. Dit is het resultaat van het kruisen van variëteiten Gold en Q25-6. Experimenten met kweekvariëteiten duurden 14 jaar. Deze soort kwam pas in 2010 naar Rusland en werd onmiddellijk enorm populair.

Verwijst naar vroegrijpe variëteiten, de looptijd van rijpende bessen is 120 dagen. Bessen bevatten geen zaden. Het gewicht van elke borstel is van 700 tot 2000 gram. Ervaren wijnbouwers adviseren om tijdig te oogsten, zodat de clusters niet afbrokkelen. De vorm van de bessen is ovaal-langwerpig, de kleur wanneer ze rijp is, is goudgeel.

De massa van elke bes is van 5 tot 10 gram. De vrucht heeft een nootmuskaatsmaak en een vleugje theeroos. De smaak kan variëren afhankelijk van de grond waarop deze variëteit groeit. De schil is dun, heeft geen smaak, dus de vrucht kan met de schil worden gegeten.

Fruitpulp dichte, sappige smaak zoet. Grade vorst. Vrij getolereerd door de temperatuur tot -25 graden te verlagen. De periode van vruchtlening van half september tot het begin van koud weer. Gerijpte borstels worden geadviseerd om te vertrekken in de struik voordat het begin van de vorst, met het begin van de vorst, de bes krijgt de maximale hoeveelheid suiker.

Druivenbessen Eeuw aan de wijnstok

De verdiensten van de variëteit

De voordelen zijn:

 • uitstekende smaak;
 • gebrek aan zaden;
 • goede ziekteresistentie;
 • vroege rijping;
 • niet vatbaar voor verval en versplintering;
 • uitstekende presentatie;
 • vorst;
 • stabiliteit van hoge opbrengsten;
 • bessen zijn niet vatbaar voor kraken.

De nadelen zijn onder meer:

 • geen opslagtijd;
 • De behoefte aan dunner wordende penselen.

Een plaats kiezen om te landen

Ondanks het feit dat de variëteit vorstbestendig is, is de zuidelijkste plaats de gunstigste groeiplaats. Welnu, als de struiken naast het huis of bij het hek worden geplant. De gebouwen beschermen tegen harde wind en geven extra warmte.

Bij het planten van druiven in de buurt van het huis, is het noodzakelijk dat de afstand van de wijnstok tot de kelder van het huis minstens 1,5 meter bedraagt!
Tros druiven eeuw klaar om te oogsten

De site moet goed worden verlicht door zonlicht van alle kanten. De te planten grond moet van tevoren worden voorbereid, zodat ze de tijd heeft om zich goed te settelen en te worden gevoed met vocht en heilzame stoffen. Grond moet vocht en lucht goed doorlaten. Je kunt druiven planten in de herfst en de lente.

Selectie van zaailingen

De keuze van zaailingen moet serieus worden benaderd, omdat het afhangt van wat de wijnstok zal zijn en dienovereenkomstig zijn opbrengst. Jonge boompjes kunnen worden ingedeeld als:

 • elite;
 • 1 cijfer;
 • 2 cijfer;
 • nekonditsiya.

Elite zaailingen hebben vier of meer wortels met een uniforme opstelling, niet minder dan 2 mm dik en vanaf 25 cm lang.De dikte van de basis moet minimaal 5 mm zijn.

Jonge boompjes van de eerste graad moet vier of meer wortels hebben. Het verschil met de elite is dat de worteldikte van 2 mm minimaal 2 wortels moet zijn. De afstand van de wortels tot elkaar moet ook uniform zijn.

2 cijfer moet ten minste twee ontwikkelde wortels hebben.

Ongekwalificeerd jong boompje heeft een zwakke, niet veeleisende groei. Het is beter om deze zaailingen niet te planten.

Landingsfuncties

Als de beplanting gepland is om in het voorjaar te worden uitgevoerd, wordt de te planten grond in de herfst voorbereid.. De diepte van zaailingen is afhankelijk van het type grond. In lichte grond is het noodzakelijk om een ​​gat te graven met een diameter van 40 cm en een diepte van 60 cm. Op zwaardere grond zal het gebied van het gat 70x80 cm, diepte 70 cm zijn. "Gunstig bij het planten zal de aanwezigheid van grondwater worden weerspiegeld. De plot onder de wijngaard mag echter niet worden overspoeld met smeltwater. De grond moet voldoende vochtig, los, onkruidvrij zijn.

De juiste en hoogwaardige zaailing van de eeuw

Voor het planten moeten de wortels van zaailingen worden behandeld met een groeistimulator. Gekochte stekken worden een dag in deze oplossing gedrenkt, vervolgens gedesinfecteerd met een oplossing van mangaan en daarna snoeien ze de wortels.

Op de bodem van het gat moet je een drainagelaag maken met de toevoeging van complexe kunstmest. De zaailing wordt in het gat geplant en bedekt met aarde, voorzichtig aangehaald. Bij afwezigheid van voor druiven geschikte aarde moet de put worden gevuld met aarde met toevoeging van humus. De afstand tussen de zaailingen moet minstens 3 meter zijn, omdat de wijnstok snel groeit. Tussen de rijen moet minimaal 2 meter zijn met een eenbaans landing en 3 meter met een tweebaansbaan.

Om minder hoge struiken te krijgen, moeten stekken worden geplant op kleine variëteiten.

Herfstaanplant kan het beste worden gedaan vanaf de laatste dagen van oktober tot half november. Het is noodzakelijk om de druiven in een goed bevochtigd land te planten.

Zorgregels

Na het planten moeten de druiven speciale aandacht besteden aan de toestand van de grond. De grond moet altijd los en zonder onkruid zijn. Op tubercles moet het losmaken voorzichtig worden uitgevoerd om de jonge scheuten niet te beschadigen. Naarmate de zaailingen groeien, wordt de hoogte van de tuberkel geleidelijk verminderd. In augustus gaan de zaailingen open voor de plaats van spikes geënte scheuten.

Eind juni is het noodzakelijk om de procedure voor het verwijderen van aan het oppervlak groeiende wortels uit te voeren. Dit wordt gedaan zodat de struik wortels diep in het groeit, omdat de wortels die dicht bij het oppervlak groeien de vorstbestendigheid en uithoudingsvermogen tijdens de droogteperiode verminderen. Het is noodzakelijk om op een bewolkte dag te snoeien. Hark hiervoor de grond rond de zaailing en maak een gat van 25 cm diep. Gebruik voor het verwijderen van de wortels een secateur. Na het trimmen valt het gat in slaap, waardoor alleen de groene massa van de struik op het oppervlak achterblijft.

Het tweede snoeien wordt uitgevoerd in augustus. Na het snoeien rond de zaailing laat je een gatdiepte van 15 cm.

Voor druiven die zijn gegroeid uit stekken is erg belangrijk voor het rooten van irrigatie. Na het planten is het noodzakelijk om de zaailing onmiddellijk water te geven. De tweede bewatering wordt in twee weken uitgevoerd. De derde bewatering moet 35 dagen na het planten plaatsvinden. Afhankelijk van de droogte van het grondwaterverbruik voor elke struik één of twee emmers. Voor irrigatie kunt u het beste water gebruiken dat in de zon is verwarmd. Bewegingsoefening in de avond.

Centennial Grape Vines op industriële schaal

Voeder van druiven in de zomer, gecombineerd met irrigatie. Voor het voeren kun je gefermenteerde toorts gebruiken. Voor de fermentatie wordt toorts verdund met water in een verhouding van 1: 2 en gedurende twee weken op een temperatuur van +22 graden gehouden. Vervolgens wordt de afgewerkte modder verdund met water 1: 4. Voeg toe aan deze oplossing:

 • superfosfaat 100 gram;
 • ammoniumsulfaat -75 gram;
 • nitre -45 gram.
Voer zaailingen niet over met kunstmest, want in dit geval zal het wortelstelsel slecht zijn ontwikkeld.

Om schade aan scheuten te voorkomen, worden ze vastgemaakt aan stokken in een staande positie. Met een overvloedige groei van stiefzonen, moet je knijpen. Deze procedure zal de vorming van struiken versnellen.

Voor de preventie van ziekten worden jonge zaailingen besproeid met een Bordeaux-mengsel.

Begin oktober wordt het land in de wijngaard opgegraven en eind oktober, wanneer het loof valt, zijn de zaailingen beschut voor de winter. Om dit te doen, graaf een groef, leg deze in de lengte van de wijnstok en bedekt met aarde.

In het voorjaar worden jonge jonge druiven ontdekt later dan een volwassen wijnstok, omdat jonge scheuten vatbaarder zijn voor vorst. In de daaropvolgende jaren is de groei van de zorg voor de wijnstok als volgt:

Druiven zaailing eeuw
 • snoeien;
 • pasynkovanie;
 • de grond losmaken;
 • verwijdering van onkruid;
 • meststof;
 • drenken;
 • ziektepreventie;
 • ongediertebestrijding.

Ziekten en plagen

Deze druif is bijna niet ziek. Het lijdt echter aan plaagaanvallen van phylloxera. Dit ongedierte beschadigt het wortelstelsel, plant snorharen en gebladerte. En in dit geval is geen struikverlies voltooid. In de door phylloxera aangetaste plek is het mogelijk om druivenstruiken niet eerder dan in 5 jaar te planten.

Ter voorkoming van profylaxe wordt tijdens het planten een plantbuis met een diameter van 15 cm op de wortels van het jonge plantje gelegd, de buis met zand bedekt en de zaailing op de grond laten vallen. De buis wordt vervolgens zorgvuldig verwijderd.

Als het hele seizoen door goede zorgactiviteiten zijn uitgevoerd en de wijnstok goed is voorbereid op overwintering, dan kunt u in het volgende seizoen rekenen op een goede oogst.

Bekijk de video: Wijntraining Online Preview H8 (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send