Over de boerderij

Gedetailleerde beschrijving van de Libische druivensoort

Pin
Send
Share
Send
Send


Een cultuur met zo'n sonore naam is niet bekend bij elke tuinman. Maar iedereen die de gelegenheid had om zich te laten smullen van de levendige bessen van Libië-druiven, beweert dat de trossen er erg aantrekkelijk uitzien en dat de vruchten ongebruikelijke smaakkenmerken hebben. De plant is een goede optie om hem in de tuin te laten groeien, dus je moet de kenmerken van de druivensoort in meer detail bekijken.

Beschrijving druivensoorten Libië

Libië behoort tot de variëteiten die vroegrijp zijn. Van de vorming van de eierstok tot volwassenheid vereist niet meer dan 100 dagen. Als de twijgen gelijkmatig worden geladen, rijpt het gewas op hetzelfde moment. Overbelaste wijnstokken kunnen slechts zeventig tot tachtig procent dragen.

De plant is afgeleid van Doorgangen bij Arkady en Flamingo. Boven de oprichting van een nieuwe cultuur werkte Oekraïense fokker. Een onderscheidend kenmerk van een druifplant zijn de grote clusters van cilindrische vormen. Hun gemiddelde lengte van de beschrijving is vijfendertig centimeter, het gewicht reikt tot 1 kilogram.

Bij het organiseren van goede zorg beginnen struiken hun vruchten af ​​te werpen in het derde groeiseizoen.

De cultuur groeit goed, valt op door de kracht van de stam en lichtbruine jonge scheuten. Bloeiwijzen zijn biseksueel, gebladerte is dicht, vijflobbig.

Kenmerken van bessen

Grote bessen, gemiddelde lengte 28 mm

De vruchten van een druivenplant zijn groot. De vorm van de bessen is ovaal of eivormig, de gemiddelde lengte is gelijk aan 28 mmbreedte reikt 2 cm. Het gemiddelde gewicht van één bes ligt tussen elf en dertien gram, wat voor deze plant als voldoende wordt beschouwd.

Roze schil huid, zeer zacht, met bijna niet gevoeld eten. Het vlees is vlezig, sappig, wat extra waarde geeft aan druiven.

Uitstekende smaak gecombineerd met de aangename druifzoetheid en subtiliteit van nootmuskaataroma. Smaakkenmerken veranderen praktisch niet, zelfs niet tijdens opslag, wat kan oplopen tot dertig dagen.

Hoog suikergehalte - van zeventien tot achttien gram, met een zuurgraad van vijf - negen gram per liter.

Elke bes bevat één - drie zadendie gemakkelijk van het vruchtvlees worden gescheiden, zonder het proces van het eten van fruit te compliceren.

De voor- en nadelen van de variëteit

Druiven hebben bepaalde voordelen, waaronder:

  • vroege rijping;
  • uitstekende smaak;
  • aantrekkelijk uiterlijk en verkoopbaarheid;
  • het vermogen om kwaliteit te behouden tijdens langdurig transport;
  • stabiele opbrengsten;
  • mogelijkheid tot lange opslag
Voordelen van Libië - vroege rijping en stabiele opbrengst

Tegelijkertijd zijn er ook negatieve punten:

  • veel hebben een tekort aan de kleuren van de bessen;
  • zwakke weerstand van planten tegen oidium en meeldauw;
  • het vermogen om vorst te verdragen tot -21 graden, de behoefte aan isolatie voor het winterseizoen.

landing

De landing wordt aanbevolen in het voorjaar.

Plaats moet goed verlicht zijn om zonlicht te leveren verticaal weven de planten. De zuidelijke richtingen van de binnenplaats zijn het meest geschikt. Elk object kan een betrouwbare ondersteuning worden en bescherming bieden tegen koude wind.

Druivensoort aan speciale eisen voor de samenstelling van de bodem houdt niet op. De schaarste van de grond kan worden gecompenseerd door de constante introductie van meststofformuleringen.

Ideaal - lichte leem en zwarte aarde, het grondwaterpeil moet diep zijn.

Na het planten wordt Libië-boompje bewaterd met 30 liter water.

De landingspaal is van tevoren voorbereid. Met zijn diameter moet hij verschillende keren groter zijn dan de grootte van het wortelstelsel. In de put wordt humus gelegd, je kunt het mengen met vruchtbare grond.

De zaailing bevindt zich in het gat naar wortelkraag blijft boven de grond. Begraaf de bush zorgvuldig, installeer een sterke steunpaal vanuit de noordelijke richting. Het planten wordt voltooid door water geven, waarvoor dertig liter water nodig is.

Voor het planten kan het wortelstelsel van zaailingen worden behandeld met een medicijn dat hun verdere groei stimuleert.

Zorg voor een jonge en volwassen wijnstok

Cultuur houdt van genoeg vocht. Om deze reden is het het beste om de druivenstruiken tweemaal per seizoen water te geven - voor de bloei en na voltooiing. In het droge seizoen moet de hoeveelheid vocht die wordt aangebracht worden verhoogd.

Pas op voor overstromingen die ziekten kunnen veroorzaken.

De behoefte aan struiken in water kan worden beoordeeld aan de hand van de schaduw van de bladeren. Hun ruwheid zal zeggen dat de plant heet en vochtig is, maar de manifestaties van chlorose kunnen gepaard gaan met een donkergroene kleur van het gebladerte.

De grond rond de struiken noodzakelijkerwijs mulching. Dit zal helpen om vocht in de grond te houden, het te beschermen tegen de kou en een voedingsfunctie te vervullen als de procedure met humus is uitgevoerd.

Als voedingssamenstelling kunnen zowel organische als minerale supplementen worden gebruikt. Het meeste van alle druiven hebben fosfor en kalium nodig.

Meststof voor Libië moet overwegend fosfor en kalium zijn

Voor het winterseizoen hebben de planten nodig dekken. Ze worden gesneden, verlaagd naar het oppervlak van de aarde, verwijder droge bladeren en bessen, voer de behandeling uit met fungicide middelen, dek af. Folie, hooi en zelfs gewone aarde mogen als afdekmateriaal worden gebruikt.

Het belangrijkste kenmerk van verkering - snoeien. Het wordt uitgevoerd met als doel het verhogen van de vruchtzetting, het snijden van takken in twee tot zes ogen. Het vormen van een struik, is het aan te raden om drie - vier mouwen te laten, deze in de herfst in te korten.

Fokkerijmethoden

Er zijn er twee aanplant zaailingen en vaccinatie.

In het eerste geval kunt u uitstekende resultaten behalen in de groei van cultuur, de kwaliteit van de fruitsmaak verbeteren. Met de vaccinatie kunt u sneller vruchtdragen bereiken, is er een mogelijkheid om de opbrengsten te verhogen.

Ziekten en plagen

Oidium Nederlaag

echte meeldauw kan de plant volledig vernietigen. De belangrijkste tekenen zijn het verschijnen van een grijsachtige schaduw op het blad van de mal. Daarna gaat ze naar de scheuten, bloeiwijzen en vruchten. Als een preventieve maatregel moet het spuiten worden uitgevoerd met speciale preparaten of colloïdale zwavel.

van meeldauw druif struiken beschermen snoeien, pasynkovaniem, luchten. Het is toegestaan ​​om het Bordeaux-mengsel te gebruiken voor de bloei en daarna, voordat de oogst begint.

Een groot probleem is de wespen. Het is noodzakelijk om vallen te plaatsen met gif, om dunne netten en gaaszakken te gebruiken waarmee borstels zijn gewikkeld.

Druivensoort is geregistreerd in het rijksregister van Oekraïne. Naast de zuidelijke regio's begint het ook in andere regio's te groeien. Voor teelt in de tuin past de plant prima.

Bekijk de video: Oog-aura, zoals een patiënt 'm ziet 2'46 (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send