Over de boerderij

Een gedetailleerde beschrijving van de druivensoort Cardinal

Pin
Send
Share
Send
Send


Kardinale druiven zijn te vinden op bijna elk huishouden in Rusland. Tuinders respecteren deze plant vanwege de uitstekende combinatie van ongebruikelijke smaak, snelle rijping en goede stabiliteit. Druiven zijn populair vanwege hun smaak en opbrengst.

Wijnhoofdbeschrijving

Over de beschrijving gesproken, de cultuur rijpt behoorlijk snel. Het groeiseizoen duurt honderdvijfentwintig tot honderdtwintig dagen, de oogst kan in de tweede helft van augustus worden gestart. Er moet echter worden opgemerkt dat de oogst van druivenoogst van jaar tot jaar niet erg stabiel is.

Eén struik kan minstens zeventig fruitdragende wijnstokken vormen. Op elke shoot groeit een - twee clusters. Onder gunstige weersomstandigheden is de struik maximaal drie meter hoog. Rijpen schiet goed, bijna de hele lengte.

De dichtheid van verzadigd groen gebladerte is gemiddeld. Op elke folder ziet u vijf bladen. De bloemen hebben stampers en meeldraden, daarom hebben ze de mogelijkheid om alleen te stuiven.

Kardinaal van de druif

Druivenborstels zijn nogal omvangrijk en bereiken respectievelijk dertig en twintig centimeter in lengte en breedte. Maar hoewel hun gewicht niet erg groot is, omdat de bessen losjes worden geplaatst. Gemiddeld weegt een penseel vierhonderd - vijfhonderd gram.

Kenmerken van bessen

Ze onderscheiden zich door ovale vormen, met een gewicht van vijf tot zeven gram. Elke bes draagt ​​op zichzelf drie tot vijf rondachtige zonnebloempitten. De vrucht is een paarsrode tint, op de huid is een rokerige rokerige kleur zichtbaar. Het vlees is groenachtig wit, sappig, tijdens het kauwen produceert een crunch. De huid is vrij dicht.

Tijdens het eten creëren druiven een gevoel van frisheid en lichtheid met hun nootmuskaataroma.

Zuurgraad is zeven - acht gram per liter, het suikergehalte bereikt achttien procent.

De voor- en nadelen van de variëteit

Door deze druivensoort te kiezen voor de teelt op de site, besteden tuinders allereerst aandacht aan de voordelen ervan:

  • de oogst onderscheidt zich door zijn vermogen om drie maanden aan te houden;
  • smaak van bessen is uitstekend;
  • druiven worden goed over lange afstanden vervoerd, raken hun aantrekkelijkheid niet kwijt, ze worden niet beschadigd;
  • bessen produceren hoogwaardige conservering;
  • cultuur heeft geen speciale zorg nodig.

Maar met zulke deugden zijn er negatieve punten. Als je ze van te voren kent, zullen de moeilijkheden bij het telen van de druiven niet leiden tot:

De hoofdclose-up van de druif
  • de plant onderscheiden door middelmatige niveau van weerstand tegen echte meeldauw, meeldauw en bacteriële kanker. Heel vaak kunnen de bessen worden aangetast door grijze schimmel. Een van de vijanden van de wijnstok is een bosmotten;
  • De toekomstige oogst is volledig afhankelijk van de weersomstandigheden. Onder ongunstige weersomstandigheden vallen de bloeiwijzen en eierstokken weg, de bessen zijn klein van formaat, wat de presentatie van het bosje verergert;
  • de plant tolereert de winterperiode niethet kan worden beïnvloed door lentevorst, aangezien de bloei vrij vroeg begint;
  • gebeurt vaak ongelijkmatige rijping van bessen.

landing

Net als de rest van de druivenplanten, geeft de kardinaal de voorkeur aan warme en zonnige plaatsen. Het zou in de lente moeten worden geplant, kies hiervoor de zuidelijke richtingen, wat gepaard gaat met een lage tolerantie voor de variëteit van de winterperiode. Geplant in de herfst van een jonge plant kan gemakkelijk worden beschadigd door de kou.

Op het moment van planten moet de grond opwarmen tot tien graden warmte. Het is erg belangrijk dat leemachtige en zanderige-leemachtige bodems de overhand hebben op de site. Chernozem-plaatsen bieden de mogelijkheid om de beste opbrengsten te behalen.

In een of twee weken wordt het perceel uitgegraven, worden meststoffen gebruikt in de vorm van compost of mest.

Om de opbrengst te verhogen, gebruiken veel tuinders biologische meststoffen, Biogrow, die twee tot drie keer per jaar op de grond worden aangebracht.
Kardinaal Grape Vine

Een landingsplaats wordt voorbereid, waarvan de afmetingen 80 bij 80 bij 80 centimeter moeten zijn. Organische stof wordt op de bodem gelegd, bedekt met een laag aarde. Het jonge boompje is gevestigd, gepoederd met aarde, het wordt bewaterd. Het landingspatroon wordt 2,5 bij 3 meter genomen.

Zorg voor een jonge en volwassen wijnstok

De druivenplant is zeer grillig en vereist zorgvuldig onderhoud.. Alleen in dit geval kunt u goede opbrengsten behalen. Heesters moeten matig worden bewaterd vóór de bloei en na de vorming van bessen. Onder elke plant giet tot tien liter water.

Overmatig water geven leidt tot het kraken van bessen, vermindert de weerstand van de plant tegen schimmelziekten.

Om het vocht lange tijd in de grond te houden, wordt mulchen gebruikt, met gebruik voor dit doel humus, gemaaid gras, zaagsel.

Moerbeiboom met hoofddruiven met zwarte film

Het is noodzakelijk om de planten te voeden met minerale meststofverbindingen, waarbij drie tot vier procedures worden uitgevoerd in een seizoen: voordat het gebladerte oplost, vóór het begin van de bloei, nadat de bloeiwijzen zijn gevallen en nadat de oogst is voltooid.

Voor profylactische doeleinden worden planten behandeld met fungicidale formuleringen. Het preparaat wordt toegevoegd aan water, sproeien van groene massa wordt uitgevoerd.

Voor het winterseizoen hebben de wijnstokken beschermende schuilplaatsen nodig.

Fokkerijmethoden

Dit kan worden gedaan door zaailingen en enten te planten. Goed transplantatiemateriaal moet een paar ogen hebben. De onderkant is afgesneden om een ​​wig te krijgen. De knipzijde wordt enkele uren in water gehouden zodat het wortelsysteem beter wordt. De juiste oplossing is het gebruik van groeistimulerende middelen zoals "Gumat".

Kardinaal wijn

Het ras wordt actief geteeld door Italianen, Fransen, Grieken en Joegoslaven. Het wordt vaak gebruikt als het belangrijkste onderdeel voor de productie van wijnen en tincturen in vele landen over de hele wereld.

Ziekten en plagen

Preventieve verwerking van druivenplanten gebeurt op een verplichte basis, het uiterlijk van de eerste ziekteverschijnselen wordt niet aanbevolen voor hoveniers.
Kardinaal-druiven oogsten

De beste oplossing is om fungiciden te gebruiken voor de bloei van struiken en na deze periode. Als ziekten worden gedetecteerd, moeten de planten opnieuw worden behandeld. De preparaten moeten universeel worden gekozen, niet schadelijk voor planten.

De wespen worden op twee manieren beschermd - wikkel clusters in met gaas of plaats aas met vergiften.

"Kardinaal" wordt als een heerlijke druivensoort beschouwd, het kan op de site van een zomervolgast worden geteeld. Maar om hoge opbrengsten te krijgen, is het raadzaam om de zorgregels te bestuderen en ze strikt in acht te nemen.

Bekijk de video: SetApp in bedrijf stellen. SolarEdge omvormer. Service by AliusEnergy (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send