Over de boerderij

Een gedetailleerde beschrijving van de druivensoort Baikonur

Pin
Send
Share
Send
Send


Eerder, de teelt van druivengewassen betrokken in opdracht van de resulterende gewassen om goede wijn te produceren. Hiertoe werden de percelen beplant met technische druivensoorten die een grote hoeveelheid sap produceren. En vandaag proberen de meeste wijnbouwers gewassen te kiezen met een uitstekende smaak en uitstekende presentatie, om heerlijke bessen te proeven en de eettafels in prachtige trossen te versieren. Een van dergelijke voorbeelden wordt beschouwd als het Baikonur-druivengewas.

Beschrijving van de druivensoort Baikonur

De plant is erg populair, omdat het uitstekende opbrengsten produceert, gunstige eigenschappen heeft voor de menselijke gezondheid en een aangename smaak heeft.

De oorsprong van de druiven is te danken aan de inspanningen van de fokker Pavlovsky EG, die de variëteiten Talisman en Krasotka heeft verenigd. Baikonur nam van hen weerstand tegen onstabiele klimatologische omstandigheden, een uitstekend vermogen om zich aan te passen aan nieuwe plaatsen.

Vorstbestendige cultuur ontwikkelt zich goed en brengt de regio's van centraal Rusland binnen, die zelfs in de buitenwijken groeien.

Aantrekkelijke clusters onderscheiden "Baikonur" van andere druiventeelten. Kegelvormige bessen vormen grote clusters en bereiken hun gewicht vijfhonderd gram.

Hybride verwijst naar vroege rijping, de eerste bessen kunnen worden verwijderd met het begin van augustus. Vanaf het moment van vorming van folders tot volledige volwassenheid heeft cultuur niet meer dan honderdtien dagen nodig.

Kenmerken van bessen

De lengte van de bessen variëteit Baikonur bereikt 4 cm lang

Ze worden beschouwd als de belangrijkste indicator van het ras. Elke bes bereikt lengte 4 cmHet gemiddelde gewicht ligt tussen dertien en vijftien gram. De vorm is enigszins langwerpig, naar de punt gericht. Dankzij het uiterlijk van de bessen kan dit ras niet worden verward met anderen.

De tint van de bessen volgens de beschrijving varieert van donker-lila tot kers-lila. De donkere huid is bedekt met een wasachtige coating van bijna zwarte kleur.

De dikke pulp knarst een beetje bijtend, het heeft een unieke geur- en fruitsmaak, goed afgestemd op de scherpte van de druiven. De bessen zijn vrij sappig en zoet en bevatten ongeveer twintig procent suiker.

De voor- en nadelen van de variëteit

De belangrijkste voordelen van dit druivengewas zijn:

 • grootte van bessen en hun smaak, uiterlijke schoonheid;
 • de snelheid van veroudering;
 • mogelijkheid tot lange opslag en uitstekende portabiliteit van zendingen;
 • zelfbestuivend vermogen om fruit te vormen in alle weersomstandigheden;
 • dichte huid laat de bessen niet barsten van overmatig vocht;
 • de variëteit is bestand tegen schimmelziekten, wordt niet aangetast door echte meeldauw en rot, de wespen vliegen voorbij;
 • struiken verdrijf vorst tot -23 graden, maar toch moeten ze worden afgedekt voor de winterperiode;
 • een gewas kan niet alleen worden gekweekt voor persoonlijke consumptie, maar ook voor commerciële doeleinden.
De hybride is relatief nieuw, negatieve eigenschappen worden niet onthuld.

Tuiniers hebben nog steeds maar één wens - om zich te ontdoen van de zaden die in de bessen zitten.

Er zijn zaden in Baikonur-bessen waar fokkers zich van proberen te ontdoen.

landing

Cultuur groeit het best op plaatsen waar voldoende zonlicht en geen tocht. Daarom moet het in de zuidelijke richtingen worden geplant.

Aan de bodemsamenstelling van de plant worden geen speciale eisen gesteld. Maar de voorkeur gaat uit naar lichtzwarte bodems. Grondwater moet zich op een diepte van 2 - 2,5 meter van het aardoppervlak bevinden.

Bijzonder belang wordt gehecht aan het landingsplan. Om ervoor te zorgen dat de struiken elkaar niet overschaduwen, moeten ze een interval van drie meter hebben, waarbij ten minste vier rijen worden toegewezen voor tussenafstanden.

De landing kan beginnen vanaf eind maart en ga door voor het zomerseizoen. Alleen hier voor elk tijdsinterval moet plantgoed worden opgehaald.

Zaailingen geoogst van de herfst moeten in maart worden geplant, tijdens de lente kun je stekken maken. En voor het planten van groene zaailingen zal moeten wachten op het begin van duurzame warmte.

Jonge boompjes geoogst van het najaar, geplant in maart

Een druivenstruik wordt in verschillende fasen geplant:

 • gedurende een aantal weken de pit voorbereiden. De diepte moet voldoende zijn om een ​​groot aantal kunstmestsamenstellingen te maken - niet minder dan tachtig centimeter. Humus wordt erin gegoten, vermengd met vruchtbare grond. Het mengsel moet de tijd krijgen, zodat het goed uitzakt. Normale grond wordt op de meststoflaag gegoten;
 • zaailing wordt aanbevolen om te kopen. Als de struik "Baikonur" op uw site al beschikbaar is, kan het stek worden geplant in een gewone bloempot om het wortelstelsel te ontwikkelen. Voor het planten moeten de wortels een paar dagen in water worden gedrenkt;
 • bij het planten verdeelt het jonge boompje naar de kraag. De put wordt geleidelijk opgevuld zodat er geen luchtkussens in de grond achterblijven;
 • landing eindigt met overvloedige irrigatie - ten minste drie emmers. Dan moet de grond mulched zaagsel of mos zijn.

Zorg voor een jonge en volwassen wijnstok

Lente plant is bewaterd dagelijkstot de bloeiperiode. Bovendien moet de hoeveelheid water worden verhoogd op het moment dat de bessen worden gevormd. Zorg ervoor dat je de grond mulcht om het vocht langer te houden.

In het voorjaar van Baikonur moeten de druiven dagelijks worden bewaterd

Elk jaar worden minerale meststofverbindingen van die gebruikt tijdens het planten toegepast op elke struik.

Bij het uitvoeren van snoeien, is het noodzakelijk laat lange spikes achter. Van gesnoeide scheuten kun je stekken maken. Vóór het begin van de winterperiode is de plant noodzakelijk dekkenbeschermen tegen de kou.

Preventief spuiten van ziekten moet vóór de bloei worden uitgevoerd.

Fokkerijmethoden

Baikonur kan op drie manieren worden gepropageerd:

 • zaailingen. Deze eenvoudige optie is geschikt voor de eerste landing. Een gevestigd jong boompje draagt ​​vruchten na drie tot vier jaar;
 • graftage. Rassencultuur wordt geplant op stronken van oude struiken met gezond hout en een sterk wortelgestel. Het proces begint alle voedzame elementen van een oude plant te ontvangen, het krijgt snel kracht en groeit. Maar het is noodzakelijk om de basisbeginselen van fokken te begrijpen en variëteiten met succes te combineren, zodat ze het goed met elkaar kunnen vinden;
 • slips. Lange scheuten buigen naar het grondoppervlak, versterken met katapulten en sproeien op een gegeven moment met aarde. Het is noodzakelijk om deze plaats overvloedig water te geven, zodat de wortels beginnen te pikken. Vervolgens worden de stekken uit de volwassen plant gesneden en veranderd in een onafhankelijke struik. Hoewel het wortelsysteem niet veel heeft ontwikkeld, wordt de struik getransplanteerd naar een nieuwe plaats.
Voor vermeerdering door te snijden, is het noodzakelijk takken met sterk en gezond hout te kiezen.

Ziekten en plagen

Wijnstokken verzetten zich tegen ziekten, hun bessen worden beschermd tegen wespen. Maar als een preventieve maatregel in de beginfase van het groeiseizoen zou het niet overbodig zijn om de plant te behandelen.

Bij het beschermen voor het winterseizoen moeten knaagdieren onthouden worden en moeten de nodige maatregelen getroffen worden om ze weg te jagen.

Druiven hebben uitstekende consumentenkwaliteiten waar tuinders dol op zullen zijn. Er is slechts één niet erg prettig kenmerk van "Baikonur" - korte proefperiode. Maar onder alle zorgomstandigheden worden goede opbrengsten van bessen verkregen.

Bekijk de video: SetApp in bedrijf stellen. SolarEdge omvormer. Service by AliusEnergy (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send