Over de boerderij

Een gedetailleerde beschrijving van het druivenras Rochefort

Pin
Send
Share
Send
Send


Onder de variëteiten van druiven, vele variëteiten verkregen als gevolg van het werk van nationale fokkers. Afgeleide hybriden in smaak en weerstand tegen ziekten zijn niet inferieur aan de ontwikkeling van wetenschappers en specialisten. Een voorbeeld is de variëteit Rochefort. Laten we naar de beschrijving kijken.

Beschrijving van het druivenras Rochefort

De hybride werd gefokt door amateurkweker Pavlovsky EG, die een nieuwe soort ontving als gevolg van het kruisen van kardinaal en talisman bestoven met een mengsel van stuifmeel. De druiven rijpen vroeg met een groeiseizoen van 105-110 dagen.

De scheuten van de plant zijn krachtig, bereiken een hoogte van 120 - 135 cm, de takken zijn dichtbegroeid van bladeren, de bloeiwijzen zijn gevormd uit twee geslachten, wat zorgt voor een goede pollinability. De bloei begint begin juni en in juli kun je de eerste oogst oogsten. 12-22 trossen zijn gebonden op één struik.

Roshfort-druivenclose-up op de wijnstok. Bessen zijn zo groot als een munt van vijf roebel.
Mensenfokker Pavlovsky Evgeny Georgievich bracht meer dan 50 druivensoorten. Een van de meest populaire variëteiten: Pavlovsky Ayut, Super Extra, Kinglet.

De variëteit wordt aanbevolen voor de teelt in de zuidelijke regio's van het land. Ervaren tuinders krijgen echter een goede oogst in de regio Moskou en enkele centrale regio's van Rusland. En hoewel de plant vorstbestendig is, is hij ingepakt als voorbereiding op de winter.

Kenmerken van bessen

Volgens de kenmerken van de bessen en de hele tros kan worden gesteld dat het ras tot de elite behoort. Grote borstels van donkerpaarse kleur bereiken een massa van 400-1000 gram. Ovaalvormige bessenkrullen tot 13 gram. met een diameter van 21 mm. De schil heeft een gemiddelde dichtheid, maar dun, bijna niet voelbaar tijdens het eten. In een bes zitten slechts 3-4 grote zaden, waardoor ze zonder problemen kunnen worden gedetecteerd.

Productiviteit van een struik - 4-7 kg, met de juiste landbouwtechnologie en een gunstig klimaat, is het mogelijk om tot 10 kg te verwijderen. En hoewel Rochefort onmogelijk een hoogproductieve kan zijn, overtreffen de smaak en de warenkwaliteiten van de druiven de hoeveelheidindicator, waar de nationale fokker op heeft gewed.

De smaak van de bessen zit vol met verschillende tinten, waaronder een noot nootnotitie opvalt. De sappige en vlezige pulp bevat een goede combinatie van suikergehalte (14-18%) en zuurgraad (4-7%).
Tros druiven Rosoh

De voor- en nadelen van de variëteit

De tuiniers die ervaring hebben met het kweken van Rochefort-druiven onderscheiden de volgende primaire kwaliteiten van het ras:

 • vroege oogstrijping;
 • uitstekende beworteling en snelle vaststelling van stekken;
 • goede bestuiving door de aanwezigheid van heteroseksuele bloemen;
 • vorstbestendigheid van de plant (bestand tegen vorst tot -23 °);
 • tolerantie voor ziekten (meeldauw, oidium);
 • hoge evaluatie van product- en smaakkenmerken;
 • goede transporteerbaarheid en een lange periode van opslag van de gebroken trossen.

Om een ​​volledig beeld van de cultuur te vormen, is het vermeldenswaard de bestaande nadelen:

 • relatief lage opbrengst;
 • de snelle vorming van kleur is misleidend over de rijpheid van de bessen;
 • slechte resistentie tegen phylloxera.
Uitwendig volwassen bessen, te oordelen naar de rijke kleur, moet u wat meer tijd besteden aan de wijnstok om te worden gevuld met het suikergehalte van die concentratie, wat in het selectiekenmerk wordt vermeld.

landing

Agrotechnika-variëteiten bieden geen complexe en frequente evenementen. Bij het planten en kweken van planten voldoende om te voldoen aan de volgende regels:

Roshfort-druiven op de palmclose-up
 • de plaats voor een jonge boom wordt gekozen op een goed verlichte plaats zonder tocht (de zuidelijke of zuidwestelijke kant van het hoofdgebouw is ideaal);
 • als de landing buiten het gebouw gepland is, is het aan te bevelen om een ​​streepje van minstens 1 m vanaf de fundering te houden;
 • in het geval van hoog voorkomen van grondwater, zal het noodzakelijk zijn om drainage te regelen;
 • de landingsduur is gepland voor midden september (plus of minus 2 weken, afhankelijk van de klimatologische kenmerken van de regio), het is mogelijk om te landen in het voorjaar (de temperatuur mag niet lager zijn dan 10 °);
 • tussen struiken waargenomen interval van 2 m;
 • putparameters - diepte niet minder dan 80 cm, breedte - 65-80 cm;
 • op de bodem van de put is de toevoeging van een mengsel van vruchtbare grond en humus (compost);
 • de zaailing wordt ondergedompeld in het gat tot aan de wortel van de baarmoederhals en vervolgens zorgvuldig gevuld met aarde.

Direct na het planten is de grond beter te mulchen. In een vochtige omgeving zal het veel gemakkelijker zijn om wortel te schieten.

Vóór het begin van het planten, is het noodzakelijk om de grond op te graven en plantenresten eruit te verwijderen. Ze kunnen plaaglarven of sporen verbergen. De dichte structuur van het kleigebied moet worden verdund met grof rivierzand. Als de bodemomgeving wordt aangezuurd, wordt het aanbevolen om het te neutraliseren met kalk- of dolomietmeel.

Besteed aandacht aan de keuze van zaailingen. Het moet een krachtige shoot zijn met een wortellengte van minimaal 15-25 cm met een steeldikte van 7-9 mm. Te lang wortelstelsel is gesnoeid. Deze procedure stimuleert de snelle ontwikkeling van de wijnstok.

Zorg voor een jonge en volwassen wijnstok

Een kenmerk van het ras Rochefort is pretentieloze aan landbouwtechnologie, maar elementaire zorg moet nog steeds worden uitgevoerd. Water moet worden uitgevoerd als de grond droogt. Irrigatie stopt tijdens de vorming van bessen, omdat een teveel aan vocht de huid kan doen scheuren. Na het oogsten worden de struiken water gegeven voordat de plant wordt voorbereid op de winter (2 weken voordat de scheuten worden ingepakt, stopt het water).

Om te voorkomen dat de bodem uitdroogt in de droge zomer, is het aan te raden vaker te bevochtigen en los te maken. Het behandelde gebied kan worden bedekt met een laag mulch, het helpt om vocht in de grond te behouden. Zaagsel of mos wordt gebruikt als mulch.

Clusters van Roshfort-druiven op de wijnstok

De grond wordt eenmaal per jaar bemest met organische stof (humus, compost). Tijdens het groeiseizoen is het voldoende om topdressing te gebruiken in de vorm van een oplossing van houtgeur of kruidentincturen. Het is ook aangewezen om 1-2 keer per seizoen te drinken met tinctuur van vogelpoep.

Bijzondere aandacht vereist de vorming van een struik. Wanneer u snoeit, moet u rekening houden met het aanbevolen aantal ogen op de foto, het beeld mag niet groter zijn dan 30-35 ogen, anders raakt de plant overbelast. Laat op een wijnstok 6-8 ogen achter.

Naarmate de wijnstokken zich ontwikkelen, moet je groeiende scheuten vastmaken zodat ze niet op de grond of andere planten gaan liggen. Bij het voorbereiden van druiven voor de winter, moet u de takken van onder de steun bevrijden om in te pakken met vuren takken, geotextiel of andere natuurlijke isolatie. Gewikkelde wijnstok is voorzien van grond. Het is beter om de aarde weg te nemen van de struik, om niet de wortelzone te openen, anders zal het wortelstelsel vergaan tijdens strenge vorst.

Fokkerijmethoden

De reproductie van Rochefort-druiven wordt uitgevoerd met behulp van zaailingen en stekken die op de stam zijn geënt.

Regels voor het planten van zaailingen:

 • 2 weken voor het planten een gat graven (diepte 80-100 cm);
 • giet eerst een emmer vruchtbare grond in de uitsparing, dan 2 emmers humus / compost, dan weer een emmer grond;
 • laat het beddengoed 2 weken staan ​​en begraaf de zaailing;
 • in de gatensteun plaatsen om te ontsnappen;
 • pour;
 • mopperend over het oppervlak van de grond rond de struik.
Geoogste Roshfort-druiven in een doos

Regels voor het enten van stekken naar voorraad:

 • snijd een oude struik af, zodat een stronk van ongeveer 10 cm boven het grondoppervlak blijft;
 • maak het snijvlak schoon van vuil;
 • centreer de hennep om een ​​kruisvormige spleet te maken, waarin het voorbereide snijden wordt geplaatst;
 • trek de kolf strak aan met een strook stof of touw;
 • bedekken met natte klei.

Ziekten en plagen

Het ras onderscheidt zich door zijn tolerantie voor meeldauw en oidium. Immuniteit voor phylloxera is niet ontwikkeld, daarom wordt aanbevolen om periodiek preventief te werken. Als het ongedierte niet wordt geneutraliseerd, kan het de wijnstok vernietigen. Tekenen van insectenaanvallen - achterwaartse ontwikkeling, gele verkleuring van het blad.

Bladdruifphyloxera die behandeling vereist

Het is niet altijd mogelijk om de aangetaste plant te genezen, daarom is het beter af te zien van preventieve behandelingen. Bij het identificeren van parasieten moeten fumigators met langdurige werking worden gebruikt, evenals geneesmiddelen: Astellik, Fustak, Fozalon.

De belangrijkste preventieve maatregelen tegen ziekten en plagen zijn de juiste keuze van plantplaats en bodem. Het is noodzakelijk om steenachtige gebieden, kleigronden te vermijden, aangezien de druiven geschikter zijn zand en zandig land.

Rochefort-druivensoort zal de intensieve ontwikkeling, vroege oogst en zeer smakelijk fruit waarderen. Mooie paarse trossen zijn ook van esthetische waarde, daarom planten tuinders chubuks vaak bij prieeltjes of in een recreatiegebied.

Bekijk de video: SetApp in bedrijf stellen. SolarEdge omvormer. Service by AliusEnergy (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send