Over de boerderij

Hoe en wanneer wilde druiven planten op het hek

Pin
Send
Share
Send
Send


Waarom wilde druiven planten als er nauwelijks genoeg ruimte op het perceel is voor variëteiten, cultureel? Deze vraag verdwijnt vanzelf wanneer een haag van primordiale wildheid en kracht, die genoeg strookjes land heeft nabij het hek, om de wortels te beschutten, voor het oog verschijnt. En niets meer - geen ruimte voor groei, geen vruchtbaarheid van de bodem.

Een groot stuk, de indeling in zones door pergola's en wanden van klimgewassen is echter nog meer noodzakelijk. En wilde druiven voor dit doel zijn van harte welkom.

Kenmerken en beschrijving van wilde druiven

In het wild overwint druiven op het eerste gezicht blad schoonheid. In de zomer zijn ze diepgroen, in de lente en in de herfst zijn ze allemaal roodachtig (van bleek en donkerroze tot kastanjebruin).

Klimmen scheuten: wijnstokken klampt zich vast aan het frame of klimt omhoog de takken op de bomen, klampt zich vast aan de zuigende ranken.

Ze zijn het belangrijkste instrument voor aanvallen op de toppen, omdat de wand van bladeren stevig vasthoudt aan alle significante massa, zelfs op een absoluut gladde verticale muur.

Verschillende soorten en variëteiten van wilde druiven worden gedurende het seizoen opgeklopt tot 5 meter of meerde totale lengte van de scheuten kan meer dan een tien meter bedragen. Tuinarchitecten worden veel gebruikt voor het verfraaien van de gevels van woongebouwen en andere gebouwen.

Meisjesachtige druiven als gazebo-decoratie

Het draperen van imitaties van kastelen, evenals pergola's, priëlen en andere landschapsarchitectuurconstructies is geen uitzondering.

Wilde druivensoorten om op het hek te planten

De cultuur is een bladverliezende liaan van liaan met alle kenmerkende en nuttige eigenschappen die kenmerkend zijn voor de Vinogradov-familie.

 • gebladerte quinata (maagdelijk) type maiden druiven zijn vinger-composiet, van vijf bladplaten met een leerachtig glanzend (maar niet glanzend) oppervlak en gekartelde rand. Elke bladplaat van een ovale vorm is in het midden verbonden met een gewone bladsteel. Daarom verdwijnt het blad in de periode van bladval geheel of segment-voor-segment uit de fotosessie.
 • in Triostrennogo (Klimop) type bladmessen geheel. Diepe sneden doorsnijden de plaat onvolledig, waardoor het lijkt op een drietenige voetafdruk van watervogels met smalle membranen.

De bloemen van beide soorten worden verzameld in losse borstel, klein, pyatilepestkovye, de kleur van thee met melk of lichter, niet van esthetische waarde. Maar tijdens de bloeiperiode cirkelen bijen continu rond de muur van meisjesachtige druiven, waardoor een atmosfeer van comfort en vrede om hen heen ontstaat.

Aan het einde van de zomer worden zwarte bessen vastgebonden met een blauwachtige "mistige" bloei - een losse borstel wordt gevormd. Zure smaakbessen, oneetbaar voor mensenmaar geliefd bij vogels.

Waarom planten

Soms verschijnen op het complot wilde druiven plotseling en uit het niets. Deze vogels zaaien de zaden rond. Maar vaker wordt het bewust geplant voor schoonheid en voordeel.

Elke vorm van schoonheid is geschikt voor schoonheid. Bijzonder decoratieve variëteit van meisjesachtige druiven "Star shovers"met een marmeren witte en groene kleur van bladeren, aan het einde van het seizoen veranderend in een mozaïek van verschillende tinten roze en rood.

Wat de voordelen betreft, zijn de wilde variëteiten onmisbaar voor het weven van hekken die met zwaar verkeer de straat opgaan.

Zo'n muur beschermt:

 • van stof en wind;
 • van lawaai;
 • van de vervelende nieuwsgierigheid van iemand anders.

En absoluut ongeacht welk land onder het hek ligt - Elke cultuur zal doen.

Vooral mooie Star Shawers

De druiven zitten vol primitieve wildheid, vitaliteit en kracht. waarom heeft een lage bemestingseisen: niet gevoed - zal zichzelf verschaffen. En wel zo dat zonder beperking van snoeien, verspreiden langs het oppervlak van de aarde en rooten, een enorme ruimte kan veroveren.

De groei van de kweek moet strikt worden beperkt, waardoor de scheuten exclusief groeien of vlechtwerk. Alles wat extra is, is onderhevig aan snoeien.

Hoe en wanneer te planten - in de lente of de herfst

Het planten van wilde druiven is geschikt zowel lente als herfst. De kwestie van de verlichting is niet fundamenteel, maar op een zonnige plaats is het gebladerte dik en gekleurd helderder.

 • Liana zal de massa verhogen - en de oude steun zal eronder instorten. Daarom moet het een sterk frame creëren of een gedroogde boom gebruiken met dezelfde toverdrank. Liana doet geen pijn aan een levende boom, maar hij bereikt het dak langs de groeiende bij het huis en past eronder.
 • Het is belangrijk om meteen de rand goed te keuren waarbinnen de struiken groeien - een strook waarvoor de scheuten en wortels niet mogen worden toegestaan.
Voor planten is het het beste om stekken met 3-5 knoppen te gebruiken

Tijd besteden aan het planten van zaden is het niet waard. In de nieuwe plaats is het beter om te gebruiken 3-5 knoppen, als je de liaan verder wilt verlengen - maak een snede in de goede richting, prikopav wimpers en verlaat de top.

landing

Het snijden van de semi-houtachtige stekken of nakomelingen van de wortels, ze worden geplaatst in de groef voor planten of reproductie in de groef ongeveer 2 cm op een afstand van ongeveer 1 m; na het te hebben bedekt met aarde en het lichtjes te hebben gestempeld, gieten ze het royaal over. Pre-rooten in het water is niet nodig.

Voor 1-2 jaar oude zaailingen worden een laag drainage en een paar handvol as of superfosfaat op de bodem van de plantfossa gegoten. Dan - overvloedig water geven.

Verdere zorg is om:

 • voorkomen dat de grond uitdroogt;
 • wieden;
 • grond over ontkiemde wortels gieten;
 • snoeien.

Zelfs de eerste overwinterende maagd druiven verdragen goed, wanneer het glazuur gemakkelijk groeit.

Water geven aan ontwikkelde planten heeft eerder droogte nodig 10 liter per struik niet meer dan 3-4 keer per seizoen. Het is niet nodig om na het planten extra bemesting toe te passen, desgewenst kan het in de herfst in de bodem van de ovenas worden gemengd.

Tijdig snoeien is een van de belangrijkste elementen van de verzorging van wilde druiven.

Beide soorten schimmel en andere ziekten zijn niet vatbaar. In geval van een aantasting door bladluizen (een uiterst zeldzaam verschijnsel), wordt het uit de bladeren gespoeld met een krachtige straal van een slang of besproeid met groenen met een kant-en-klaar insecticide.

Vertrek na ontscheping

Vraag haircuts-trimmen - de belangrijkste zorg voor druiven-wilde. Bevrijd, hij zal een plaag zijn, niet alleen voor de eigenaars, maar ook voor de buren van de dacha, die geen idee hebben wat verboden zijn.

In het plantseizoen is "vermaning" noodzakelijk - patiënt naar logge loten met een nieuwsgierige snor in de goede richting: op het raster of frame. Alles dat naar beneden groeit, stijgt naar de koppige weigering om zich vast te klampen - vastgebonden.

Met geweld zullen de antennes die van de verkeerde plaats zijn afgescheurd niet meer kleven, daarom is het nuttiger om de foto te verwijderen of te gebruiken om te broeden.

Het algemene principe van vormen is doorschieten of doorschieten. Er wordt een nier geselecteerd waaruit de wimpergroei moet worden voortgezet en de snee wordt gemaakt op een hoogte van maximaal 5 mm.

Wanneer het terrein en het haaglichaam worden gevormd, blijven alleen het snoeien van overtollige takken en het snoeien van de lente gedurende het hele seizoen bestaan, dit is een kwestie van hygiëne van de struik.

Angst voor het ruïneren van druiven door een overdreven radicaal kapsel is ongegrond - zelfs de cut-off "op de stronk", het zal groeien dankzij de krachtige en talrijke waaier-spreidende wortels. Daarom is het starten van een cultuur veel gemakkelijker dan er vanaf te komen.

Het is noodzakelijk om de bessen te verwijderen voordat ze vallen - hun gekiemde zaden zullen de groei van de verdikkende plant veroorzaken.

Parthenocissus slaapt een lange tijd, en na de winter is het gewoon een raster van kale, dicht met elkaar verweven 'draden' naast de mooiere, al groene buren. Maar sinds eind april wordt het snel overwoekerd, met zorg en zorg getrimd, het is de beste decoratie voor de voorstelling, het plattelandsleven of vakantie in een plattelandsvilla.

Bekijk de video: Klimplanten vastmaken en begeleiden - (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send