Over de boerderij

Hoe meisjesachtige druiven voor de winter te bereiden

Pin
Send
Share
Send
Send


Een van de huidige trends in het landschapsontwerp van privépercelen zijn levende hagen. Het meest harmonieuze oogobject met de meisjesachtige druiven die langs de steunen sjorren. En hoewel de bessen niet waardevol zijn, wordt de zich intensief ontwikkelende zweep een echte versiering van de tuin. In deze review maakt u kennis met de beschrijving van de variëteiten van deze plant, hoe en waar u plant en de kenmerken van zorg.

Beschrijving van meisjesachtige druiven

De eerste druiven behoren tot de meerjarige gewassen van de druivenfamilie, de boomachtige liaan komt uit Noord-Amerika. Over de hele wereld wordt de plant gebruikt als decor bij het ontwerpen van het landschap van particuliere huishoudens, parken, speeltuinen, enz.

Tuinmeisjesdruiven

De stengel en takken ontwikkelen zich redelijk snel en bereiken een lengte van 20 of zelfs 30 m. Tijdens het eerste jaar na ontscheping neemt de jonge scheut in omvang toe tot 5 m.

De plant is vertaald uit het Latijn en betekent 'virgin ivy'. De naam van de druiven van het meisje was te wijten aan de eigenaardigheden van het vormen van fruit zonder bestuiving.

Korte karakteristieken van cultuur:

 • corymbose bloeiwijzen, kleine geelgroene kleur;
 • op de wijnstok zijn er antennes met 5-8 vertakkingenmet behulp van hen blijft de zweep hangen terwijl deze zich verticaal verspreidt;
 • palchatoslozhnye bladeren van 5 bladeren, kleur van rijke groene tot rode tinten;
 • vruchten 5-7 mm in de donkerblauwe kleur (niet-eetbaar voor mensen vanwege het gehalte aan oxaalzuur);
 • bloeitijd - het einde van de lente.
Vruchten van jonge druiven zijn oneetbaar voor mensen

De bessen van de plant worden gebruikt als voer voor vogels.

Verschillen met andere soorten

Dit type druif is anders dan de tafel en wijnsoorten van zijn decoratieve. Liana wordt voornamelijk gebruikt om het landschap, als privéhuishouden, en stadsparken te ontwerpen. Cultuur heeft zijn populariteit gewonnen vanwege de volgende overheersende kwaliteiten:

 • decoratieve kenmerken;
 • hoge weerstand tegen verschillende ziekten en insectenaanvallen;
 • pretentieloze zorg;
 • beschikbare fokmethoden;
 • intensieve ontwikkeling van de zweep;
 • hypoallergene struik;
 • fytoncidale eigenschappen van de plant.
Meisjesachtige druiven zijn niet bang voor vervuiling en rook

Bij gebruik als haag of als zonering de ruimte op de site zorgt voor bescherming tegen gassen en stof afkomstig van straatwegen.

Iedereen die in zijn complot meisjesachtige druiven wil laten groeien, moet rekening houden met de bijzonderheid van de plant. Het ligt in de intensieve ontwikkeling van takken, die regelmatige verzorging vereist: kousenbanden, trimmen, de vorming van de struik. In het tegenovergestelde geval zal een dweil van een ongewassen soort de gekweekte planten en alle gebouwen vlechten.

Meest populaire variëteiten

Een van de meest populaire variëteiten zijn twee variëteiten van meisjesachtige druiven, die meestal worden gebruikt voor landschapsontwerp.

Virginiaan (vijf blad)

Maagdelijke (vijf blad) druiven

De vijfbladige plant bereikt de lengte van takken tot 20 m, het wordt gekenmerkt door groen blad, krijgt een roodachtige tint dichter bij de herfst. Jonge scheuten in het eerste levensjaar groeien tot 2,5 m, klampt zich vast aan de verspreiding van alles wat mogelijk is met hun snorren en sukkels. Lakens zien eruit als kastanjegroen. In juli komt de overvloedige bloei van struiken, ze zijn dik bedekt met onopvallende kleine bloemen van geelgroene kleur. Reeds in het eerste decennium van augustus zijn kleine trossen met donkerblauwe bessen, die vaak een delicatesse van vogels worden, te zien op de takken van de wijnstokken.

De maagdelijke variëteit onderscheidt zich door zijn pretentieloze zorg, het vermogen om actief te ontwikkelen, zelfs in verwoeste bodems en in de schaduw.

Ivy (triostrenny)

Klimop (triostra) druiven

De rang kreeg de naam dankzij de gelijkenis van een blad met groen van een klimop. Cultuur wordt op grote schaal gebruikt als decor in Aziatische landen: Korea, China en Japan. De kleur van de bladeren is afhankelijk van de variëteit. De gouden liaan wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van gele vlekken op het groene oppervlak, de paarse ondersoort heeft een donkere kastanjebruine laag en de Vicha-druiven onderscheiden zich door kleine glanzende groene bladeren die in de herfst fel oranje worden. Dankzij de magische reïncarnatie en unieke schoonheid is Witch het meest in trek bij ontwerpers en tuiniers.

Planten in de volle grond in de lente en de herfst

Er zijn geen definitieve data voor het planten van meisjesachtige druiven, aangezien de plant zich goed aanpast onder alle omstandigheden behalve bij vorst. De meest gunstige periodes voor een goede overleving van scheuten worden beschouwd als herfst (september, oktober) en lente (april, mei). Het proces van het planten van klimplanten is beter om in de ochtend of de avond te plannen, wanneer de zonnestralen niet zo actief zijn.

Plaats onder de struik hoeft niet voor een lange tijd te kiezen, de cultuur is goed ontwikkeld, ongeacht de intensiteit van het zonlicht. Welnu, als de grond vruchtbaar is, maar ook op moeilijke bodems, waar een laag klei is, zal het wortelstelsel sterker en sterker worden.

Het planten van jonge druiven kan zowel in de lente als de herfst worden gedaan

Het is noodzakelijk om een ​​jonge boom met 60x60 cm parametervoorbereiding te maken. Aan de onderkant zijn gebroken stenen of steenslag voor drainage. De volgende laag is gevuld met zand (niet minder dan 20 cm) en vervolgens het grondmengsel van de volgende componenten:

 • een halve emmer vruchtbaar tuinland;
 • een halve bak compost of humus;
 • een halve emmer turf;
 • een glas houtas.
Als de grond een verschillende dichtheid heeft, kan deze worden verzacht met rivierzand.

Bij het bepalen van de locatie van de putten tussen de landing wordt aanbevolen een interval van minstens 80 cm tussen de planten en 1 m vanaf de fundering van het gebouw.

Na het vullen van het plantgoed met aarde, is het noodzakelijk om de struik overvloedig water te geven.

Kenmerken van zorg, voorbereiding op de winter

De eerste keer dat je jonge scheuten regelmatig moet drenken. Volwassen plant bevochtigt niet meer dan 3-4 keer per seizoen. Bescheidenheid tegen vocht door de diepe penetratie van wortelprocessen in de bodem, waar hij natuurlijke waterreserves opeet.

Regelmatige zorg is vereist voor de vorming van de struik. De plant moet worden gesnoeid, en moet ook worden gesnoeid, kousenbanden, installatie van steunen voor de richting van wevende takken. Het is echter de moeite waard om te overwegen dat alleen jonge jonge boompjes een kousenband nodig hebben als de antennes nog niet genoeg ontwikkeld zijn voor een sterke fixatie op de oppervlakken.

Het eerste levensjaar van de zaailing wordt gekenmerkt door beworteling en het begin van de groei van de zweep. Immuniteit is niet voldoende versterkt in zo'n korte tijd, dus voor de winter wordt jonge tuinders geadviseerd om de jonge cultuur te herbergen om bevriezing te voorkomen.

Om de ontwikkeling van vertakte delen en gebladerte te stimuleren, wordt periodiek (2-3 keer per seizoen) geadviseerd om kunstmest op de grond aan te brengen. De eenvoudigste optie wordt beschouwd als het besproeien van een oplossing van houtas. Je kunt ook Kalimagneziya, nitroammofosku, Aquamarine gebruiken.

De meisjesachtige druif is gevoelig voor een geleidelijke verhoging van de grond en de blootstelling van de wortelstok. Als u merkt dat de wortels van de plant boven de grond beginnen te steken, zorg er dan voor dat u op verse grond strooit en de wijnstruik licht plukt. Meestal wordt deze procedure uitgevoerd in het najaar, als onderdeel van het voorbereiden van de tuin voor de winter.

Fokregels voor sierdruiven

Decoratieve druiven worden op de volgende manieren gepropageerd:

 • zaden;
 • gebruik van gelaagdheid;
 • stekken.

zaden

Scheuten van maiden druiven uit zaad

Het proces van het laten groeien van scheuten uit zaad duurt lang. In het voorjaar of in de herfst (in oktober) worden korrels, die voorverhard en geweekt zijn, ondergedompeld in een bak met losse aarde. De dompeldiepte is 1 cm. Een folie wordt bedekt op de container en een temperatuurregime van niet meer dan 5 ° wordt waargenomen voordat de scheuten worden gekiemd. Na ongeveer een maand verschijnen de eerste scheuten, en wanneer ze een hoogte van 10 cm bereiken, moeten de scheuten worden overgeplant in de open grond, als het transplantaat in het voorjaar valt of in een aparte pot voor verdere overwintering.

door gelaagdheid

Vermenigvuldig meisjesachtige druiven veroorzaakt geen moeilijkheden

Gelaagdheid vermenigvuldigt zich zeer gewillig en actief. Selecteer hiervoor de takken waarvan de leeftijd ongeveer 2-3 jaar is. Nadat ze op de grond zijn gedrukt, is het noodzakelijk om de grond te verpulveren op de plaats waar het rooten van de scheut is gepland. Bevestig de bovenkant met een kousenband of steun verticaal. De eerste dagen is belangrijk drenken en gebrek aan tocht. De wortels vormen zeer snel, na een maand kun je een goed ontwikkeld wortelstelsel observeren. Na het rooten van de stekken, moet de kruising van de struiken worden afgesneden met een schaar (met een scherp mes).

stekken

Girl grape cuttings

De bladstelen worden geoogst in de herfst en de lente tot het sap beweegt. De lengte van het werkstuk moet ongeveer 23-30 cm zijn. Het is ook belangrijk voor het verdere groeiseizoen de aanwezigheid van knoppen (4-5 st.). Het planten wordt gemaakt in losse grond met een duik erin met de helft of een derde, zodat er 2-3 knoppen bovenop blijven. Voor het rooten van een spruit is regelmatig water geven en beschermen (beschaduwing) tegen de brandende zon belangrijk.

Ziekten en plagen

Decoratieve cultuur heeft een sterke immuniteit, dus zelden aangetast aanvallen plagen of ziekten. Soms op de bladeren kun je de bladluizen zien, om daar vanaf te komen zal niet moeilijk zijn. Het volstaat om eerst de insecten met water te verpletteren en vervolgens de struik te behandelen met een zeepoplossing met alcohol (verhouding 3: 1).

Hoge esthetische waarde, onpretentieuze zorg en weerstand tegen verschillende ziekten hebben meisjesachtige druiven populair gemaakt bij tuinders en ontwerpers die betrokken zijn bij het ontwerpen van landschappen. Het dichte gebladerte zal de werf versieren, schaduw in het recreatiegebied creëren, de onooglijke muren van de bijgebouwen verbergen. Een haag zal zich terugtrekken in elke hoek van de site en de penetratie van straatstof van de rijbaan voorkomen.

Bekijk de video: Звезда Мишлен. André Gerrits. Салат из фенхеля. Голландская кухня. Специальный ГОСТЬ. (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send