Over de boerderij

Gedetailleerde beschrijving van de druivensoort Jupiter

Pin
Send
Share
Send
Send


Elke tuinman wil druiven telen op zijn perceel, die niet alleen verschillen in de aantrekkelijke vorm van de trossen, goede fruitsmaak, maar ook geen botten bevatten. Omdat een groot aantal grote zaden de algehele indruk van de druiven aanzienlijk kan bederven. Deze variëteiten omvatten de pitloze Jupiter-druiven die hieronder worden beschreven.

Biologische beschrijving van de druivensoort Jupiter

Jupiter-druif wordt gebruikt als tafelsoort en voor het maken van wijn.

Een van de populairste en beste pitloze tafeldruifrassen - Jupiter, die door vorstbestendigheid de onbetwiste favoriet is in gematigde streken. De grapemakers zijn fokkers John R. Clark en James N. Moore van de University of Arkansas, VS. Om een ​​hybride te verkrijgen, werden druiven zoals V. Vinifera en V. Labrusca gebruikt.

Fruiting de druiven begint in het derde jaar na het planten, en met de juiste zorg - in de tweede. De vegetatieperiode varieert van 105 tot 120 dagen. De oogst kan eind juli zijn.

Heesters van Jupiter met een goed ontwikkeld wortelstelsel worden gekenmerkt door een gemiddelde kracht van groei. De wijnstok is lichtbruin van kleur. De plant is versierd met groene driebladige, licht gedissecteerde bladeren. Biseksuele bloemen die geen extra bestuiving vereisen. Clusters met gemiddelde dichtheid hebben een vorm in de vorm van een cilinder of een kegel en een uniforme dichtheid. Het clustergewicht varieert van 200 tot 500 g. 3-5 scheuten kunnen op de scheuten worden vastgezet, dus er is geen behoefte aan rantsoenering, omdat de plant de juiste belasting kan opvangen met de juiste verzorging. Er moeten maximaal 40 gaten op de wijnstok overblijven.

Kenmerken van bessen

Ovaalvormige bessen zitten strak in een borstel tegen elkaar, dus het cluster is compact en nauwkeurig. Het gewicht van één vrucht is 4-5 g, wat wordt beschouwd als een hoge indicator voor een rozijn. De aandacht wordt gevestigd op het proces van rijpende bessen: in technische volwassenheid heeft hun huid een rode of roze kleur, die op het moment van biologische rijping donkerblauw wordt. Dit helpt om het tijdstip van de oogst correct te bepalen.

In de bessen van Jupiter bijna geen botten

De dichtheid van de huid geeft de espenfamilies niet de kans om de oogst van smakelijk fruit te vernietigen. De vrucht heeft geen putten, maar kan een kleine hoeveelheid aan eerste beginselen bevatten. Sappige pulp heeft een vlezige structuur, een zoete smaak met een exquise vleugje nootmuskaat en een medium isabel klank.

Indicatoren van het suikergehalte zijn niet hoger dan 21% en het volume van de sapzuurgraad is 6 g / l.

De sterke en zwakke punten van de rozijnen

De belangrijkste voordelen waarvoor het ras wordt aanbevolen voor de teelt zijn:

 • vroege termijn binnenkomst in vruchtlichamen;
 • hoog opbrengstindicatoren 200 - 250 centers kunnen per hectare worden verkregen;
 • het goede wortels stekken en veroudering van scheuten, zelfs in gebieden met een ruw klimaat;
 • behoud van smaak en presentatie tijdens transport over lange afstanden;
 • vorstbestendigheidhet vermogen om bestand te zijn tegen -26̊С, in verband waarmee geen extra onderdak nodig is;
 • excellent weerstand tegen krakende bessen met scherpe schommelingen in temperatuur en vochtigheid;
 • de veelzijdigheid van de bessen zowel vers als gebruikt voor de vervaardiging van zelfgemaakte wijn en hoogwaardige rozijnen, onderscheiden door zoetheid en lange houdbaarheid;
 • aantrekkelijk uiterlijke kenmerken van de wijnstok en bessen een mogelijkheid bieden om de wijngaard voor decoratieve doeleinden te gebruiken.
Variatie Jupiter heeft een zeer goede smaak - een combinatie van nootmuskaat, aardbei en zwarte bes

Naast de voordelen is het belangrijk om te identificeren en nadelen, namelijk:

 • afwerpen van vruchten bij het rijpen, daarom is het noodzakelijk om het groeiproces te volgen, het gewas te nemen zodra de bessen een helderblauwe kleur krijgen en worden gevuld met sap;
 • gemiddelde weerstand tegen meeldauw, Oedium en grijze rot, waarom struiken een regelmatige behandeling nodig hebben om het verlies aan gewasrisico te elimineren.

Landing-technologie

Jonge zaailingen beter geplant in de lente. Tijdens het zomerseizoen zal de plant wortel schieten in de grond en acclimatiseren aan de externe omgevingsomstandigheden. Het is mogelijk om in de herfst planten uit te voeren, alleen om alle maatregelen voor de bescherming van druivenstruiken tegen lage temperaturen uit te voeren.

De belangrijkste voorwaarde - om de locatie voor het planten van struiken planten correct te bepalen. Een site kiezen om de voorkeur te geven aan zonovergoten en beschermd tegen de wind.

Vóór het planten moet een Jupiter-druivensap meerdere dagen in water worden gehouden, zodat het de vereiste hoeveelheid vocht opneemt.

Fasen van het landingsproces:

 1. Bereid een plot voor alle wietvegetatie verwijderen en de grond diep graven.
 2. 2-3 weken nodig bereid de pits voor het observeren van de afstand tussen hen van 2 tot 4 m.
 3. Leg gemalen steen op de bodem van het gat tot 10 cm van boven giet de samenstelling van humus en vruchtbare grond en bedek met aarde, die de wortels van de zaailing van de bevruchte lagen zal scheiden.
 4. Plaats een pen aan de noordkant, dat in het groeiproces een betrouwbare ondersteuning zal zijn.
 5. Voor de landing zet de zaailingen in water of oplossing bevordering van snelle groei en wortelvorming.
 6. Stel jonge boom in zodat het punt van divergentie van de scheuten op de zaailing op het maaiveld blijft. Vul voorzichtig met aarde, voeg water toe voor een grotere bodemdichtheid.
 7. Waarna pour op fix pegs en mulch de grond bemest met voedingsstoffen.
Het telen van druiven in het eerste jaar is een belangrijke stap in de ontwikkeling van jonge planten. Daarom moet je vanaf het moment van planten voor de wijngaard zorgen, waardoor je er comfortabele omstandigheden voor hebt.

Zorg voor een jonge en volwassen wijnstok

De druivensoort Jupiter wordt in de zorg niet als grillig beschouwd, maar voor de vorming van een kwalitatief goede oogst van hoge kwaliteit is naleving van bepaalde zorgregels vereist:

 • zorg voor de plant met vocht op het moment van de knopbreuk, na de bloei en tijdens de groei van de vrucht, door middel van hoogwaardige irrigatie, waarbij water op kamertemperatuur wordt gebruikt;
Voor en na het oogsten moet deze druivensoort goed worden bewaterd.
 • duidelijk grondgebied plantengroei van onkruid;
 • mulch de aarde om de structuur van de bodem te behouden, de goede werking van zijn microflora, het vasthouden van vocht en het blokkeren van onkruidgewassen;
 • uitvoeren wortel- en bladvoeding essentiële voedingsstoffen;
 • snoei de wijnstokken, het inkorten van de scheuten door 6-8 knoppen, die de plantengroei zullen stimuleren om de opbrengst te verhogen;
 • verwijder zwakke scheuten in de lente, zodat ze de plantbron niet verwijderen;
 • groene operaties uitvoeren die puin, knelpunt en staving bevatten;
 • uitvoeren preventief spuiten om te voorkomen dat de wijngaard wordt geïnfecteerd met ziekten en plagen;
 • jonge bosjes beschermen tegen bevriezing in de winter, door ze te bedekken met speciale materialen die vocht en lucht binnenlaten, wat voor een normaal microklimaat zal zorgen.
Bevoegde zorg heeft een gunstig effect op de gewasgroei en de ontwikkeling van de wijngaard als geheel.

Fokkerijmethoden

De plant is goed geroot en wortelt. Jupiter kan worden vermenigvuldigd:

Wortelstekken of geënte zaailingen

Wortelen van druivenstekken

Deze fokmethode is goed omdat struiken erven volledig alle technische kenmerken van de variëteit. En de geënte exemplaren onderscheiden zich door de meest krachtige groeimacht.

Met entvoorraad

Volgens ervaren wijnbouwers, uitstekende compatibiliteit met Jupiter met onderstammen druiven Kober 5BB, C04 en Berlandieri XRiparia.

Gelaagd vanuit de moederstruik

Het leggen van druivenplak voor het fokken

In dit geval moet u fruiten gebruiken wijnstok met sterke, goed gerijpte wijnstokken, welke zal dienen als materiaal voor het kweken van druiven.

Ziekten en plagen

De gemiddelde weerstand van Jupiter tegen ziekte. Daarom moeten oidium en meeldauw constant worden bestreden, dat wil zeggen, regelmatig worden behandeld met speciale middelen van schimmelziekten. Preventie moet worden gestart in het vroege voorjaar, wanneer zich jonge bladeren zullen vormen, met een gemiddelde luchttemperatuur van 12̊C, en ga door tot het fruit rijpt.

De plant kan worden aangevallen door veel ongedierte, namelijk druifluis, kevers, teken, muggen. Om ervoor te zorgen dat de wijngaard niet het centrum van een cluster van gevaarlijke insecten wordt, moeten beschermende procedures op tijd worden uitgevoerd. In de lente en de herfst om de gevallen bladeren op te ruimen en te verbranden. Inspecteer ook de struiken en identificeer problemen om terug te grijpen naar mechanische en chemische methoden.

Grape Jupiter is van bijzonder belang voor wijnbouwers, vanwege de vroege rijpingstijd, aantrekkelijk uiterlijk van het fruit, hun harmonieuze smaak, en weerstand tegen ongunstige factoren en klimatologische omstandigheden.

Bekijk de video: Oog-aura, zoals een patiënt 'm ziet 2'46 (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send