Over de boerderij

6 druivegebieden van Rusland

Pin
Send
Share
Send
Send


Het wordt beschouwd als een druivenplant die uitsluitend in zuidelijke landen groeit. Deze mening is onjuist en niet relevant voor vandaag. Dankzij binnen- en buitenlandse veredelaars wordt het rassenassortiment periodiek bijgewerkt met nieuwe ontwikkelingen, aangepast aan verschillende klimatologische omstandigheden, informatie die hieronder wordt gepresenteerd.

Het kweken van druiven in verschillende regio's van Rusland

Het grondgebied van Rusland is enorm, dus het klimaat in de regio's kan aanzienlijk variëren. In veel delen van het land worden gewassen zoals druiven met succes gekweekt. Bovendien is de wijnstok niet pretentieus voor de bodem, met uitzondering van alleen zoute en wetlands. Voor het planten van de zaailingen bodem wordt bemest met organisch materiaal. Verrijk de bodem is genoeg 1 keer per jaar. Bij het kiezen van een plaats is het de moeite waard om te overwegen dat de levenscyclus van de plant ongeveer 25-30 jaar is, dus 1,5 m vanaf de muren van het hek en gebouwen moeten worden gedaan. De beste landingsperiode is de herfst, namelijk september. Maar de timing kan variëren afhankelijk van de klimaatkenmerken van de regio's.

Veel tuinders houden zich bezig met wijnbouw, zowel in het zuiden van Rusland als in regio's met barre klimatologische omstandigheden.

Om consequent een goede oogst van een wijnstok te oogsten, moet u in bepaalde omstandigheden rassen kiezen die worden aanbevolen voor de teelt.

Regio Krasnodar

De klimatologische omstandigheden in het Krasnodar-gebied voor druiven worden als ideaal beschouwd, dus de beste variëteiten worden in dit gebied geteeld. De verhouding warme dagen per jaar, gemiddelde regenval en zonlicht is een goede referentie voor stabiele vruchtbare wijngaarden.

De belangrijkste druivenproductie is geconcentreerd in de Anapo-Taman-zone. Het gewas wordt gedistribueerd naar andere industrieën voor verwerking en naar markten voor verse consumptie. De oogsttijd begint vanaf het derde decennium van juli en duurt tot half oktober.

In het Krasnodar-gebied worden druiven zowel op open wijze als onder beschutting gekweekt.

Het is onmogelijk om alle rassen te vermelden die op het grondgebied van het Krasnodar-gebied worden gekweekt, aangezien de wijngaarden constant worden aangevuld met nieuwe ontwikkelingen van fokkers. De meest populaire zijn de volgende soorten cultuur:

Madeleine Anguswin

Druiven Madeleine Anguswin

Een krachtige plant van vroege veroudering. De oogst begint midden augustus. Productiviteit is afhankelijk van de kwaliteit van de bestuiving, Shasla is de beste bestuiver, dus beide gewassen worden naast de deur geplant. Het gemiddelde gewicht van de tros bereikt 180-200 g. De bessen bevatten 15% suiker en 6,7% zuur.

Parels Saba

Vroege druivenparels Saba

Bessen rijpen eind juli - begin augustus. De productiviteit is hoog (meer dan 8 kg van een struik), de stiefkinderen dragen vruchtbaar fruit. Na het planten van de Chubukov plant bevrucht gedurende 2-3 jaar. De verhouding suikergehalte (16%) en zuurgraad (7,3%) ligt dicht bij de ideale waarde. Beschikt over een sterke immuniteit, is bestand tegen schimmelziekten. Vanwege het tekort aan plantmateriaal, wordt de voortplanting uitgevoerd door enten.

Shasla wit

Witte Shasla-druiven

Is een van de belangrijkste, die massaal wordt geteeld in de regio Krasnodar. De plant komt vroeg in de vruchtbare fase (al in het 2e jaar), de struik is gevormd van middelgrote, sterke immuniteit, die kan worden getraceerd in weerstand tegen schimmelziekten. Berry heeft een hoge smaak (suiker 15%, zuur 6,7%) en goede transporteerbaarheid.

Chaush

Druiven Chaush variëteit

Vroege rijpe variëteit, gevonden in de hele regio, maar in kleine hoeveelheden. De oogst is klaar voor de oogst in het derde decennium van augustus. Grote clusters worden overvloedig gevormd op hoge struiken, hun gewicht bereikt 420-500 gram. De productiviteit hangt af van de kwaliteit van de bestuiving, de beste bestuiver is Shasla, dus beide gewassen worden dicht bij elkaar geplant. Indicatoren van het suikergehalte - 14%, zuurgraad - 6%.

Muscat Hongaarse

Druivensoort Muscat Hongaars

In de fase van vruchtdragende plant komt het derde jaar na het planten van zaailingen. Muscat struiken sredneroslye met actief ontwikkelende wijnstokken. De honingsmaak van bessen duidt op een hoog suikergehalte (meer dan 20%), met een relatief lage zuurgraad (6,5%). Een bos middelgrote krullen tot 160-170 gram. Het is bedoeld voor het gebruik van verse bessen en voor de verwerking tot sappen.

Senso

Druiven Senso

De plant komt oorspronkelijk uit Frankrijk en heeft een hoge opbrengst. Meer dan 7 kg bessen worden uit de struik verwijderd. Druiven bereiken rijpheid in de tweede helft van september. Bessen van grote afmetingen, donkerblauwe kleur met een karakteristieke waslaag. De smaak combineert op harmonieuze wijze het suikergehalte (18,3%) en het zuur (7%). De gemiddelde grootte van het cluster is 232 gram.

Krim

Niet minder gevarieerd menu van druiven geteeld op het schiereiland. Het totale aantal soorten is bijna honderd. Gunstige klimatologische omstandigheden en bodemvruchtbaarheid dragen bij aan hoge opbrengsten. Het gebrek aan neerslag wordt gecompenseerd door de plaatsing van wijngaarden met een druppelirrigatiesysteem. Bij het planten van planten het schema toepassen: 3x1.5 m. De grootste plantages bevinden zich in de uitlopers (Bakhchisaray district), steppe (in de buurt van Simferopol), evenals in de buitenwijken van Yalta, Alushta, Sudak.

Onder de gewassen zijn de volgende:

Agadai

Tafeldruiven Agadai

De tafel variëteit komt van Dagestan, verschilt in de late volwassenheid. Het oogsten begint niet eerder dan 20 september. De plant ontwikkelt zich normaal op gronden met een hoog zoutgehalte. Naast verse consumptie wordt het gewas gebruikt voor het inblikken en het maken van sappen.

Albilo Crimean

Albilo druif Krim

De plant is van gemiddelde volwassenheid afkomstig uit Spanje. Geteeld voor wijnmaken. Productiviteit maakt 7-9 kg uit een struik. Berry bevat suiker 14%, zuur 6,7%.

Italië

Druivenklasse Italië

Grote druiven verzameld in losse clusters, het gemiddelde gewicht bereikt 450 gram. Geel-barnsteen bessen hebben een aangename smaak met een uitgesproken noot nootmuskaat.

kardinaal

Kardinaal van de druif

Bessen rijpen tot het einde van augustus. Het bosje wordt losjes gevormd met veel druiven, gemiddeld gewicht is 250-350 gram. De smaak is niet kleverig, hoewel suiker minstens 16-17% bevat. Verschilt in resistentie tegen schimmelziekten en goede transporteerbaarheid.

Citron Magaracha

Druivensoort Citron Magaracha

Vroege wijnsoort. De kwaliteit van smaak en presentatie maakt de bes eetbaar en vers. Het gewicht van een borstel met een cilindrische vorm bereikt 400 gram. Het suikergehalte is hoog (23%) met een zuurgraad van 5-7%.

Sabbat

Druiven Sabbat

Cultuur wordt gekweekt voor verse consumptie en de productie van wijnmateriaal. Witte bessen rijpen eind september - begin oktober. Grote clusters gordijn tot 280 gram. Zelfs na 5 maanden in de koelkast bewaard te zijn, verliezen de druiven hun smaak- en warenkwaliteiten niet.

Astrachan regio

Een veelbelovend gebied voor het telen van druiven is de regio Astrachan. Dit draagt ​​bij aan het warme klimaat en de aanwezigheid van Baer heuvels. Diepe aanwezigheid van grondwater biedt meer kansen voor planten om wintervorst te verdragen.

Een belangrijke factor is de afwezigheid van insecten die gevaarlijk zijn voor wijngaarden.

Gedurende de hele periode van het bestaan ​​van een wijnbouw op industriële schaal zijn meer dan 300 variëteiten getest op Baer-fabrieken. De hoogste resultaten werden waargenomen tijdens de teelt van de volgende variëteiten.

Codrean (wit)

Witte druivenmost druif

De plant is halverwege de veroudering met een groeiseizoen van 130-140 dagen. De bessen zijn groenachtig geel in een ronde ovale vorm, het gewicht van één bereikt 10-12 gram. De gemiddelde grootte van de borstel is 600-800 g., maar er zijn ook reuzen van 1,2 kg. Struik verdraagt ​​gemakkelijk vorst tot -23 °. Codrius is bestand tegen meeldauw en grijsrot.

genot

Bunch of Grapes Delight

Vroeg, met een groeiseizoen van 110-120 dagen. Verschilt in de verhoogde weerstand tegen schimmelziekten en meeldauw. Koudebestendigheid (tot -25 °) maakt het mogelijk om strenge winters onder dekking te overbrengen. De opbrengst van druiven Delight is meer dan 9 kg per struik.

Kishmish is stralend

Kishmish is stralend

Roze druiven van de middelste vroege rijpingstijd (vegetatie 115-125 dagen). Voordelen: hoge smakelijkheid, commerciële waarde, lange houdbaarheid. Het gemiddelde clustergewicht bereikt 250 - 450 gram. Het suikergehalte - 17-21%, zuurgraad - 6-7%.

Moskou

Druiven Moskou variëteit

De plant met een vroege rijpingstijd verschilt in de ongewone smaakkwaliteiten gevuld met nootmuskaat en ananasaroma's. De cultuur is bestand tegen lage temperaturen, schimmelziekten. Het cluster is klein, het gewicht is niet groter dan 150 gram.

Regio Vologda

De klimatologische omstandigheden in deze regio kunnen niet ideaal worden genoemd, maar zelfs daar is het mogelijk om druiven te laten groeien. Industriëlen gebruiken vorstbestendige rassen. Bovendien zijn ze bedekt met speciaal materiaal voor overwintering. Prive-tuiniers prilovchilis planten stekken in de kas. Onder de aanbevolen voor de middelste band:

 • Laura - grote groene druiven hebben een aangename smaak, de struiken verdragen gemakkelijk de winter;
 • vlieden - grote, donkerroze vruchten rijpen tegen het einde van augustus, de plant is resistent tegen ziekten;
 • Nadezhda Aksayskaya - rijpt aan het einde van augustus, de smaak en het uiterlijk van de bes is vergelijkbaar met het soort Arkady;
 • Victoria - mooie grote trossen met zoete bessen, heeft een hoge opbrengst (minimaal 7 kg uit een struik);
 • verschijnsel - rijpt half augustus, middelgrote bessen smaken erg zoet;
 • gala - zeer grote vruchten, gevormd tot een losse cluster, worden getest in de regio;
 • kers - Een plant van vroege rijping, vruchten van de gemiddelde maten van roze kleur met een hoog suikergehalte.

Primorsky Krai

De weersomstandigheden in de regio laten het niet toe om druivensoorten te laten groeien, daarom worden er speciale selectie geselecteerd die vorstbestendig zijn. Onder andere dingen voor de winter zijn de struiken bedekt met een speciaal materiaal om bevriezing te voorkomen.

Adele

Adele-druiven

Ontworpen om onder dekking te groeien. Het gemiddelde gewicht van de borstel bereikt 600 gram. De bessen zijn middelgroot, donkerblauw. De bijzonderheid van het ras is in langdurige opslag, de druiven behouden hun presentatie tot het nieuwe jaar vakantie.

Far Eastern Novikova

Druiven Far East Novikov variëteit

Een verscheidenheid aan universeel doel van vroege rijping. Het is bestand tegen temperaturen tot -28 °, maar vereist beschutting voor de winterperiode vanwege de klimatologische kenmerken van de Primorsky-regio. Een klein cluster van maximaal 250 gr., Donkerblauwe bessen met een ongewone maar originele smaak.

satelliet

Grape Spoetnik

De plant is vroeg rijp met groenachtig gele druiven, waarvan het gewicht niet groter is dan 8 gram. Hoogtevoordeel - vorstbestendigheid (-30 °), er is echter beschutting vereist voor overwintering. Het fruit bevat 16% suikergehalte en 7-9% zuurgraad.

Roze bedekt niet

Druivensoort Roze zonder bedekking

Tabel variëteit van vroege veroudering. De bessen zijn erg lekker (suiker 20%), maar klein. Clustergewicht - 150-200 gr. Het gewas verliest zijn presentatie gedurende een lange periode niet, zelfs niet aan de wijnstok. Onder de juiste omstandigheden blijft het tot de jaarwisseling.

Regio Rostov

Het klimaat in de regio Rostov is ook geschikt voor het verbouwen van de beste druivensoorten. Er is voldoende licht, warmte en vocht. Om echter het type te selecteren (bedekken en niet bedekken), is het noodzakelijk om het gebied visueel te verdelen in twee delen, hoger dan Kamensk en lager. Ukryvnye soorten worden aanbevolen voor de landing in het zuiden.

Niet iedereen is zich bewust van het feit dat er in de regio wijnen worden geproduceerd die een echte concurrentie vormen voor Franse collectible dranken. Onder de populaire variëteiten:

 • Valentine;
 • Herfst zwart;
 • Talisman;
 • Arcadia;
 • Somerset Sidliss et al.

Elk jaar trainen de eigenaren van wijngaarden het assortiment van variëteiten met bewezen druivensoorten en de nieuwste ontwikkelingen. Nieuwe aanpak en toepassing van innovatieve technologieën stelt u in staat de winstgevendheid van landbouwbedrijven te verhogen en hun prestaties op wereldniveau te brengen.

Pin
Send
Share
Send
Send