Over de boerderij

Beter om abrikoos te voeren in de herfst

Pin
Send
Share
Send
Send


Waarom abrikoos, de cultuur groeit snel genoeg, je moet voeden, en zelfs in de herfst, wanneer het met pensioen gaat?

Dan, dat brengt haar niet om de site te versieren - van haar wachten op de vrucht. En de hoogste kwaliteit en in toenemende hoeveelheden. En waar de stoffen te krijgen om ze te maken? Alleen vanaf de grond onder de boom.

Kenmerken van een groeiende abrikozentuin

Vruchten zijn de extractie van enkele tientallen kilogrammen voedingsstoffen uit de grond elk seizoen. De extractie is bijna onherroepelijk, met het onvermijdelijke bodemuitputting.

In het wild is de belangrijkste natuurlijke voedende abrikoos het vruchtvlees van zijn eigen rotte fruit en zijn eigen gevallen bladeren.

Onder de omstandigheden van de cultuur, neemt een persoon zichzelf als eerste en schept en brandt voorzichtig de tweede. Maar zelfs als overblijfsel als meststof compenseert bladafval voor de steeds toenemende behoeften van de boom. niet kunnen.

In de natuurlijke omgeving compenseren de gevallen bladeren en vruchten het gebrek aan voedingsstoffen.

Bij dezelfde boom, niet genoeg gevoerd, gaat alle kracht naar het opbouwen van de groene massa ten koste van de bloei. Bovendien is het vatbaarder voor moniliasis en andere schimmelinfecties. Daarom moet aan zijn behoeften kunstmatig worden voldaan.

Waarom je in de herfst moet voeden

Alle onder de winter aangebrachte meststoffen, opgelost in de lente sappen, zullen onmiddellijk worden geassimileerd, waardoor de boom niet alleen voedsel is, maar ook bescherming biedt tegen plagen, ziekten en late vorst.

En er is een medicijn - ureum (carbamide) - biedt beide acties, maar op verschillende tijdstippen. Gevangen in de scheuren van de schors tijdens het spuiten in de herfst, het:

 • de lente zal geven voedingswaarde;
 • in de herfst zal het snel het ongedierte vernietigen dat zich erin heeft gevestigd en de schors verdichten, waardoor de boom tegen vorst wordt beschermd.

De nuances van de voeding

Deze omvatten de aanwezigheid van verbindingen van kalium, fosfor, calcium en de minimale hoeveelheid stikstofhoudende stoffen - stikstof is alleen nodig voor abrikozen tijdens het groeiseizoen van scheuten en bladeren. Maar het moet al lang voor de start van het seizoen in de bodem worden ingebed.

De enige aanvaardbare stikstofhoudende meststof voor overwintering is ammoniumnitraataangebracht op een diepte van niet minder dan 10 cm.

Ammoniumnitraat - de meest aanvaardbare stikstofhoudende meststof

De grond bij het maken van composities onder de wortels zou moeten zijn los, nat en warm - het is niet nodig om reeds bevroren grond aan te raken.

Tijd voor najaarsvoeden is tijd kort na bladval. Want als je ureum over de bladeren strooit en de korst die geen tijd had om op dunne takken te condenseren, zal dit leiden tot hun verbranding, wat de kwaliteit van de overwintering beïnvloedt.

Voor de herfst kan kunstmest worden toegepast stam whitening-methode en skeletachtige takken van de samenstelling verkregen door kneden van:

 • koeienmest (1 kg);
 • klei (1 kg);
 • kalk (2 kg);
 • kopersulfaat (400 g);
 • water (10 l).
Voor de herfstmest kan abrikoos gebruikt worden om de stam wit te wassen.

De bladtoepassing omvat de verstrooiing van droge stoffen op het grondoppervlak (kant-en-klare meststoffen) of de lay-out van organisch materiaal.

Maar het belangrijkste en meest effectieve is wortelvoedingsmethode - met de introductie van een voedingsoplossing in de grond direct onder de wortels (met de infusie van een vloeibare samenstelling in de groef in de stengelzone). Root top dressing wordt gecombineerd met overvloedige pre-winter irrigatie van abrikozenbomen.

Soorten kunstmest en introductie voorwaarden

Het is mogelijk om zowel kant-en-klare minerale complexen als meststoffen van eigen productie te gebruiken: rijk aan kalium en fosfor. hout ascalcium in de samenstelling krijt-.

Niet minder belangrijk is de organische, imiterende dressingbladafval met zijn natuurlijke balans van sporenelementen.

Het is rationeler en gemakkelijker om de gelijktijdige toepassing van organische meststoffen te combineren met minerale meststoffen, waarvan het volume wordt berekend aan de hand van de capaciteit van de boom (afhankelijk van de leeftijd).

De organische stoffen (in de vorm van het opgraven van de oude mest of compost) zijn nodig voor de bomen:

 • 2-3 jaar oud rond de 15;
 • 4-5 jaar tot 30;
 • 6-8 jaar oud ongeveer 40-50;
 • 9 jaar oud en bovendien tot 80 kg.

Voor abrikozen van nog meer respectabele leeftijd, wordt het volume individueel berekend, afhankelijk van de situatie beoordeeld door de staat van de bladeren.

De hoeveelheid kunstmest hangt af van de leeftijd van de boom.

Dienovereenkomstig zal de minerale uitkering in de herfst (in de vorm van een oplossing of verstrooiing aan de bovenkant) voor de boom zijn:

 • 2-3 jaar: fosfor in termen van superfosfaat 130, kalium bij herberekening voor kaliumchloride 40, ammoniumnitraat 60 g;
 • 4-5 jaar: superfosfaat 200, kaliumchloride 60, ammoniumnitraat 100 g;
 • leeftijd van 6-8 jaar: superfosfaat 310, kaliumchloride ongeveer 140 g, ammoniumnitraat 210 g;
 • 9 jaar en ouder: superfosfaat 880, kaliumchloride 250, ammoniumnitraat 370 g.

Geef een goed effect korrelvormige voedingsmiddelsamenstellingengeïntroduceerd in de buurt van de kofferbakzones en geleidelijk oplost in de herfstregens (of pre-winter irrigatie), waardoor een depot van sporenelementen wordt gecreëerd in afwachting van het nieuwe seizoen.

Folkmethoden

Afhankelijk van de aard van de bodem, kan de toepassing worden toegepast:

 • eierschaalrijk aan silicium, magnesium, fosfor, calcium (in de vorm van zuurdesem of verbrand) - om de zuurgraad van de grond te verminderen;
 • zaagsel met zand - voor kleigronden voor grotere losheid en lagere luchtvochtigheid;
 • veen - op zandige bodems;
 • gist of brooddesem - om toekomstige gewasgroei te verbeteren en toekomstige opbrengsten te verhogen. De gedurende de dag gefermenteerde gist (1 kg / emmer water) wordt gebruikt door verdunning met water in een verhouding van 1: 5 en de bomen water te geven.
Turf - een van de folk remedies voor het voeren van abrikoos

Hoe gebalanceerde natuurlijke meststof kan worden toegepast combinaties van compost met zee- of rivieralgen, evenals kippenbakvulling en verschillende soorten mest:

 • paard;
 • koeien;
 • schapen;
 • zwijnen.
Om in het komende seizoen een hoge opbrengst aan fruit uit de abrikozenboom te verkrijgen, is het noodzakelijk de bomen vóór de winter in een gunstige tijd voor hen te voeren en met exact de doseringen van de gebruikte kant en klare meststoffen in acht te nemen.

Bij het samenstellen van een meststofsamenstelling moet rekening worden gehouden met de dynamiek van de culturele ontwikkeling in het afgelopen seizoen, de ouderdom ervan, evenals de aard van de bodem en het klimaat.

Bekijk de video: Gezond tussendoortje: TRAIL MIX. HealthFie (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send