Over de boerderij

Het gebruik van meststof kaliumsulfaat in de tuin

Pin
Send
Share
Send
Send


Het is mogelijk om het gebrek aan dit bestanddeel in de bodem te compenseren met behulp van organische meststoffen - mest of compost. Maar deze maatregel is niet altijd voldoende, om deze reden gebruiken veel tuinders additieven van chemische oorsprong. Kaliumpreparaten helpen om de planten voor te bereiden op het winterseizoen, het uitwisselingsproces in de cellen te versnellen, de samenstelling van de grond te veranderen. In dit artikel zullen we het hebben over bodemmeststof met kaliumsulfaat.

Wat is kaliumsulfaat

Het is een geelschaduwpoeder bestaande uit kleine kristallen. Korrels worden gemakkelijk opgelost in water. Naast kalium omvat het medicijn de volgende componenten:

 • zwavel en ijzeroxiden;
 • natrium;
 • calcium.

Alle elementen zijn in staat om de plantengroei en het opbrengstniveau te verhogen.

Meststof voor tuin en tuin - kaliumsulfaat

Kaliumsulfaat wordt als de beste meststof beschouwd. Breng het aan om die planten te ondersteunen die geen chloor verdragen. De samenstelling wordt zowel in de lente als in de herfst geïntroduceerd en kan tijdens de vegetatieve periode worden gebruikt.

Meststof wordt verkregen uit mineralen van natuurlijke oorsprong - cheniet en langbeiniet. Het kan worden gebruikt in kassen en open bedden, in droge vorm of in vloeibare vorm.

Wat is goed kaliumsulfaat als meststof?

Met behulp van deze compositie kun je veel vragen oplossen:

 • de hoeveelheid suiker en vitamine-componenten in planten neemt toe, hun weerstand tegen verschillende soorten ziekten neemt toe, het risico op infectie van fruit met een kern en grijs verval neemt af;
 • helpt de stof aanzienlijk bij vaste planten, omdat het hen de mogelijkheid biedt om tegen het einde van het winterseizoen levensvatbaar te blijven. De toplaagstructuur heeft tijdens het herfstseizoen een perfecte invloed op bomen en struiken. Zelfs strenge vorst zijn ze niet bang;
 • Kaliumsulfaat is uitstekend voor gewassen die het meest gevoelig zijn voor chloor. Het wordt aanbevolen om kunstmest te gebruiken voor kruisbloemige planten, omdat de chemische samenstelling in staat is om de opbrengstindex te verhogen. Naast kool en radijs, zal de samenstelling aardappelen, bonen, druivenstruiken en citrusplanten ondersteunen;
 • verbetert de circulatie van vocht in planten, zorgt voor een uniforme en snelle verdeling van voedingsstoffen. Het wortelsysteem ontwikkelt zich, de groene massa bouwt zich op;
 • vloeibare meststoffen Uitstekende hulp bij het verbouwen van gewassen, nieuwe scheuten vormen.
Meststof van tomatenzaailingen met kaliumsulfaat

Eigenschappen en voordelen van toepassing in de tuin

Het belangrijkste voordeel van een dergelijke samenstelling van kunstmest is dat met zijn hulp er een snelle beworteling en groei van jonge zaailingen is.

Maar er moet worden opgemerkt dat er nadelen zijn. In dit geval hebben we het over de compatibiliteit van afzonderlijke componenten waaruit de meststof bestaat. Men gelooft dat kalium verbannen voor gelijktijdig gebruik met krijt en ureum. De combinatie van bevruchtende verbindingen met preparaten die stikstof bevatten, wordt uitgevoerd onmiddellijk voor het maken van het mengsel.

Voor zure grond wordt kalimeststof het best gecombineerd met gewone kalk.

Er is nog een andere negatieve kant: het medicijn kan magnesium, calcium, mangaan en andere sporenelementen absorberen die nuttig zijn voor gewassen.

Een verscheidenheid aan soorten kaliumsulfaatmeststoffen voor elke portemonnee

Het gebruik van kaliumsulfaat op verschillende bodems

Bij de introductie van kunstmest in de bodem heeft een bodem samenstelling, planten gekweekt in tuinbedden, hun algemene toestand. Kaliumsulfaat lijkt meer bruikbaar te zijn in veengebieden, in mindere mate op lebes, omdat er moeilijkheden zullen optreden bij het binnendringen van het bestanddeel in de grond.

Op zandige, overstromingsvlakte, veenachtige en rood-aarde locaties is het mogelijk om de opbrengst te verhogen, de groei van gewassen en de vorming van hun hoofdsystemen te versnellen.

Als kalium wordt gebruikt op zwarte aarde en leemachtige gebieden met een goede luchtvochtigheid, is het mogelijk een gunstig effect op de plantengroei te hebben. Maar tegelijkertijd is het nodig om zorgvuldig de verhoudingen te berekenen en een schema op te stellen voor de toediening van kunstmest.

Kalium voor solonetzgrond is in de regel niet van toepassing, omdat er voldoende zout in een dergelijke bodem aanwezig is.

Kalklocaties zijn het meest dringend toe aan een dergelijke agrotechnische chemische stof.

Verhoogde opbrengst van tomaten bevrucht met kaliumsulfaat

Vaak moeten kaliumsulfaatreserves worden aangevuld in bedden met podzol en veengrond, omdat het in deze voedingsstoffen een groot tekort is.

kaliumsulfaat wordt toegevoegd aan de zwarte aarde in die bedden waar planten worden gezaaid, die grote hoeveelheden natrium en kalium verbruiken tijdens het groeiproces.

Kalk wordt toegevoegd aan zure plaatsen samen met kaliumsulfaat.

Compatibiliteit met andere meststoffen

Omdat kaliumsulfaat geen chloor bevat, kan het een gunstig effect hebben op planten. Maar het is noodzakelijk om dit medicijn correct toe te passen.

Het werk houdt rekening met de volgende kenmerken:

 • kalium wordt niet gebruikt in combinatie met ureum en krijt;
 • als het nodig is om een ​​complexe samenstelling van de meststof te maken, dan is het noodzakelijk om vooraf kalium en stikstofpreparaten te mengen voordat de meststof zich over de bodemlaag verspreidt;
 • bemestende zure grond, is het noodzakelijk om kaliumsulfaat te combineren met kalk.
Kaliumsulfaat wordt gecombineerd met vele andere meststoffen en wordt ook vaak opgenomen in de complexe meststof.

De beste indicatoren van het gebruik van kali-middelen worden bereikt op carbonaatgronden waar druiven worden verbouwd.

De laatste keer dat de meststof wordt toegediend, moet ten minste twee weken vóór de oogst zijn.

Een andere succesvolle combinatie is kaliumsulfaat en fosfor. Deze combinatie geeft u de mogelijkheid om maximale opbrengsten te krijgen.

Tabel meststofverbruik afhankelijk van de cultuur:

cultuurVerbruik, g / m sq.
Tomaten, komkommers, kamerplanten, bloemen op de site15-20
aardbeien15-20
Buiten gewassen30-40
Kool, aardappelen, wortels, bieten25-30
Fruitbomen150-200 g per landingsplaats

Opslag en voorzorgsmaatregelen

Het is mogelijk om deze kunstmestsamenstelling niet alleen in kleine persoonlijke percelen, maar ook in de velden te gebruiken. Het transport van het medicijn veroorzaakt geen problemen, omdat het niet als explosief wordt beschouwd. Er moet ook worden opgemerkt dat het gereedschap niet van toepassing is op ontvlambaar, zelfs ondanks het feit dat het een bepaalde hoeveelheid zwavel bevat.

Opslag van het medicijn moet in een goed gesloten container zijn.

De belangrijkste eis in de organisatie van opslag - bescherming tegen hoge niveaus van vochtigheid, stof, water en andere natuurlijke factoren.

Als het poeder in water is opgelost, is het het beste om het meteen te gebruiken. Lange opslag is gecontra-indiceerd, zelfs als de verpakking goed gesloten is.

Zuiver poeder kan niet langer dan drie jaar worden bewaard, als het temperatuurregime niet hoger is dan twintig graden.

Voor kleine tuinen wordt het aangeraden om packs te gebruiken met meststoffen met een gewicht van vijfhonderd gram tot vijf kilogram. Moderne fabrikanten bieden kaliumsulfaat zowel in zuivere vorm als met toevoeging van andere minerale componenten. Dergelijke combinaties zijn een grote hulp om goede opbrengsten te behalen.

Pin
Send
Share
Send
Send