Over de boerderij

Gedetailleerde beschrijving van de Anyuta-druivensoort

Pin
Send
Share
Send
Send


Wie houdt er niet van sappige, zoete, geurige druiven ?! Ja, als het nog zonder been is! Ja, bovendien, pretentieloos in de verzorging, eenvoudig aan te passen aan klimatologische omstandigheden! Elke tuinman droomt van zo'n druivensoort. Anyuta hybride variëteit is een van de meest geliefde en populaire tafeldruifrassen, omdat het voldoet aan de meest veeleisende eisen van wijnbouwers en consumenten. De beschrijving van deze variëteit wordt hieronder weergegeven.

Fokkerijgeschiedenis, beschrijving en kenmerken van de variëteit

Er zijn veel soorten en hybride vormen van druiven, maar fokkers stoppen niet met het maken van nieuwe en nieuwe rassen, omdat 'er geen grenzen zijn aan perfectie'. Door verschillende druivensoorten in verschillende combinaties te kruisen en te bestuiven, krijgen amateurwetenschappers en fokkers nieuwe vormen met gegeven parameters - weerstand tegen ziekten, hoge opbrengsten, uitstekende smaak, technische en externe gegevens.

Middelgrote druif Anyuta

De druiven van Anyuta werden gefokt dankzij de inspanningen van de beroemde amateur-fokker van moderniteit VN. Kra. De hybriden die door hem zijn gemaakt zijn altijd populair, maar de druiven met de zachte vrouwelijke naam "Annie" verdienen terecht een van de leidende posities. Hij nam de beste kwaliteiten van zijn ouderpaar - de populaire pitloze druif Kishmish Radiant en de meest beroemde selectie variëteit Talisman (Kesha). Het wordt vaak gebruikt door fokkers als een oudervorm, die als een donor van opbrengst en hoge weerstand tegen ongunstig klimaat dient.

Annie wordt geteeld in een zeer brede regio - Moldavië, Oekraïne, zuidelijke en middelste regio's van Rusland. De variëteit wortelt gemakkelijk en past zich aan de weersomstandigheden aan.

Annie - variëteit halverwege het seizoen, het gewas rijpt voor 140-145 dagen van het verschijnen van de eierstokken, d.w.z. De eerste oogsten kunnen worden geoogst van het begin tot het midden van september Afhankelijk van de natuurlijke en weersomstandigheden van de regio, variëren de datums + -1-2 weken. Heesters hoog, bereik een hoogte van 3m. Vruchtvorming begint 3-4 jaar na het planten van zaailingen. Hoge en stabiele opbrengst rassen verdienen speciale aandacht - op vruchtbare bodem in het stadium van rijpende vruchten van de wijnstok kan zo worden overladen met clusters dat het zelfs wordt aanbevolen om hun aantal te regelen om schade aan de struiken te voorkomen. Het gewicht van clusters varieert van 0,7 kg tot 1,2 kg, maar niet zelden, en tot 1,5 kg.

Beschrijving en kenmerken van bessen

Druiventrossen Anyuta hebben de vorm van een kegel en losse structuur, de bessen zijn vrij opgesteld en daarom verschijnen de zwaarste vruchten nog meer. Enorme druiventrossen hebben een geweldige presentatie en geven de struiken een aantrekkelijke en representatieve uitstraling. Het draait allemaal om zichzelf bessen - felle roze kleur, mooie ovale vorm en zeer grote maten - gemiddeld 35x25 mm en meer, hebben 4 botten. Berry gewicht bereikt 15-20 g de pulp vlezig, dicht en smakelijk, zeer sappig, met een lichte nootmuskaat nasmaak. schil ook dicht, maar samen met de pulp is gemakkelijk gegeten.

Anuta-druiven, ovaal of eivormig

Maar na het rijpen moet de bos niet op de struiken achterblijven, omdat het vlees vloeibaar wordt en de smaak aanzienlijk verslechtert. Tekenen van het effect van erwtenbessen ontbreken.

Voor- en nadelen

Het grote voordeel van "Anyuta" is de eenvoud van de teelt (wat vooral belangrijk is voor beginnende tuiniers), de eenvoud van de plant, stabiele en hoge opbrengsten met minimale zorg. Een aantal voordelen kan worden voortgezet:

 • excellent smaak en uiterlijk, biedt een geweldige presentatie van producten;
 • het goede behoud van bessen met transporteerbaarheid over lange afstanden (zelfs bij verhoogde temperaturen), wat belangrijk is voor de realisatie van rijke opbrengsten;
 • dankzij de dichte schil van de bes niet beschadigd door wespen;
 • hybride absoluut niet onderhevig aan erwt;
 • variëteit heeft biseksuele bloemendat zorgt voor een goede zelfbestuiving;
 • hoge vorstbestendigheid - tot 22-24overS, maar toch, ervaren kwekers raden onderdak aan voor de winter - het is beter om veilig te zijn dan om de plant te beschadigen;
 • hoog de stabiliteit van de struiken tegen schimmelinfecties, meeldauw, echte meeldauw;
 • 100% beworteling van stekkenwaarvoor aandelen geschikt zijn.
Deze variëteit is niet inherent aan het effect van erwtenbessen

Maar ondanks dit aantal voordelen zijn er enkele tekortkomingen variëteiten:

 • bot - hoewel vrij klein, maar toch, maakt hun aanwezigheid het moeilijk om ten volle te genieten van de ware smaak van bessen;
 • als je de oogst op de struiken overdrijft, dicht vlezig de pulp is vloeibaarwordt slijmerig;
 • vanwege de enorme hoeveelheid eierstokken de oogst kan slecht rijpendaarom is het noodzakelijk om hun aantal te regelen, onnodige clusters af te snijden;
 • bij hoge luchtvochtigheid de bessen barsten;
 • het mogelijke wortel bevriezen, beschutting nodig hebben voor de winter.

Agrotechnische kenmerken van Anyuta-druivensoort

Plantmateriaal geoogst in de herfst, tijdens het trimmen van de struiken vóór de winter. De stekken van eenjarige scheuten worden op een lengte van 30-40 cm gesneden, behandeld met 5% oplossing van ijzersulfaat, gewikkeld in een vochtige doek en cellofaan, bewaard bij t + 5overS.

Het planten kan worden uitgevoerd als een transplantaat op de onderstammen en zaailingen.

In het geval van vaccinatie krijgt de plant onmiddellijk een krachtig wortelstelsel, het ontwikkelt zich beter en sneller, maar het kan alle ziekten van de onderstam erven, die zich er uiteindelijk op zullen manifesteren. Een jong boompje zal deze problemen vermijden, maar het zal zich langzamer ontwikkelen en zal vruchten beginnen af ​​te werpen gedurende 4-5 jaar van groei.

Kiemkrachtstekken druiven Anyuta

Planten. In februari verspreidden de stekken zich in nat naaldzaagsel en wachtten op het verschijnen van wortels. Vervolgens geplant in dozen met turf en zand, op de vensterbanken zetten - jonge scheuten hebben een overvloed aan licht en warmte nodig. In de open grond overgedragen in mei. Ze graven de grond goed op, bemesten het, maken diepe gaten. Aan de onderkant wordt puin gestort, vervolgens lagen humus, minerale meststoffen (kalium, fosfor, ijzer), vruchtbare grond.

Location. Hoewel het ras niet als zeer veeleisend wordt beschouwd voor groei en zorgomstandigheden, is het beter om bepaalde regels en vereisten te volgen om de meest comfortabele omstandigheden te bereiken. Op de beste manier zullen druiven groeien en vrucht dragen op goed verlichte, zonnige plaatsen of aan de zuidkant van het huis. Omdat de struiken vrij krachtig, lang zijn, hebben ze veel ruimte nodig voor volledige groei en voeding. Daarom moet de afstand tussen aangrenzende planten minstens 1 m bedragen en tussen gebouw en struik - minimaal 70 cm.

Regeling die druiven plant Anyuta

Zorg voor jonge en volwassen planten

Verdere zorg is om de gebruikelijke activiteiten uit te voeren:

 • watering - zeldzaam, maar overvloedig (in het vroege voorjaar, voor en na de bloei);
 • bodemmulchen rond de romp zwart gezaagd zaagsel of organisch materiaal;
 • herfst snoeien mouwen en scheuten voor 6-8 ogen;
Druivenstruiken hebben behoefte aan het snoeien van onnodige scheuten en mouwen
 • hoewel de variëteit Anyuta resistent is tegen vele ziekten, preventieve behandeling fungicide antischimmelmiddelen zijn niet overbodig voor het begin van de bloei en de vorming van eierstokken;
 • bedek een hoge struik voor de winter Het is het gemakkelijkst om te filmen, maar het is noodzakelijk om de staat van vocht onder de schuilplaats te controleren, om luchtcirculatie te verzekeren.

Door eenvoudige zorgmethoden toe te passen voor Anyuta, wordt u beloond met een overvloedige oogst van uitstekende, geurige bessen.

Bekijk de video: Oog-aura, zoals een patiënt 'm ziet 2'46 (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send