Over de boerderij

Volledige beschrijving van de druivensoort Aleshenkin

Pin
Send
Share
Send
Send


Wat willen elke tuinman en een grote boer? Een goede oogst met een minimum aan tijd en moeite - de trend "luie zomervakantie". En fokkers werken in deze richting - het gemak van het verbouwen van gewassen, pretentieloosheid en tegelijkertijd overvloed en kwaliteit van het gewas. Zo'n gewas is de Aleshenkin-druivensoort - zelfs een beginner kan de teelt het hoofd bieden en genieten van de heerlijke smaak van rijpe bessen.

De geschiedenis van aleshenkin voor de druiven

De Aleshenkin-druif ("Alesha", "N 328") bracht in 1956 alle kenmerken van een verscheidenheid van Sovjetwetenschapper-fokker P.Ye. uit en beschreef ze. Tsehmistrenko. En nu, gedurende meer dan een halve eeuw, geniet het ras van onveranderde populariteit, en zijn distributiegebied is uitgebreid van de zuidelijke regio's naar de middelste gordel en zelfs de regio Moskou. De wetenschapper kruiste de tafel variëteit "Madeleine Anguswin" en een mengsel van stuifmeel van druiven van de Vostok variëteit. Vanwege zijn uitstekende smaak en uiterlijk is "Alesha" tafeldruif en kan het dienen als een model voor druivenselectie.

De verscheidenheidsdruiven van Aleshenkin op struik dichte omhooggaand

Beschrijving van het ras en bessen, hun kenmerken

Laten we het nu hebben over de beschrijving. Het werk van de wetenschapper was gericht op het creëren van een hoogproductieve hybride met een heldere, zoete smaak. Vandaar dat alle hoofdkenmerken van de variëteit Aleshenkin:

 1. Druivenstruiken krachtig, krachtig, mouwen dragen vruchten voor 5-6 jaar. "Alyosha" onderscheidt zich van andere variëteiten door de kleur en grootte van de bladeren: middelgrote, middelgrote ontleedde, vijfvingerige heldere smaragdgroene kleuren, die vaak worden gekarakteriseerd als ftalocyanine. De bloemen zijn biseksueel, twee bloeiwijzen ontwikkelen zich op de fotoshoot.
 2. Rijpingstermijn. Druiven zijn zeer vroege variëteiten.Het rijpen van de bessen gebeurt 110-118 dagen na het verschijnen van de eierstokken. De gemiddelde actieve temperatuur is vrij laag - 2000overC. Gewas begint meestal te verzamelen van eind juli tot eind augustus.
 3. Aleshenka's productiviteit is zeer hoog - tot 25 kg geselecteerde druiven worden per seizoen geoogst uit één struik. Elk jaar worden er vruchtknoppen gelegd, wat een garantie is voor stabiele opbrengsten - uiteraard met de verplichte naleving van de traditionele regels voor gewasverzorging.
 4. Clusters zijn zeer groot, vertakt, enigszins brokkelig, kegelvormig. Het gewicht van middelgrote monsters is 500-700 gmaar reuzen van 2 kg zijn niet ongewoon.
 5. De bessen verdienen speciale aandacht: een vrij grote maat - 25-30 mm, gewicht - tot 5 g, enigszins ovaal van vorm, van een prachtige bruine schaduw met een lichte, enigszins merkbare patina. In elke borstel is minstens 30-35% van de bessen pitloos en de rest bevat 1-2 kleine botten.
 6. Het vruchtvlees van de bessen is zeer sappig, knapperig en superzoet - suikergehalte bereikt 20% met een zuurgraad van slechts 5-7 g / l. De smaak is zeer aangenaam en gedenkwaardig - geen wonder dat experts op de degustatieschaal het op 8,8 punten beoordeelden.

De belangrijkste positieve kwaliteiten en nadelen

Laten we samenvatten en zien welke voordelen de Aleshenkin-druif heeft, Wat zijn de beste eigenschappen die hij van zijn ouderpaar heeft geërfd:

 • hoge opbrengsten, het vermogen om zeer overvloedige, vroege oogsten te krijgen;
 • geweldige smaak, knapperige textuur van de pulp;
 • klein gehalte aan zaden in de bessen;
 • uitstekend snijvermogen voor het rooten, en scheuten voor actieve rijping, dankzij welke cultivatie van het ras vrijwel overal in Rusland mogelijk is, met uitzondering van de noordelijke regio's;
 • oogstrijping, zelfs onder ongunstige weersomstandigheden.
Druiven Aleshenkin druiven close-up

Helaas is er in dit "vat met honing" ook zijn eigen "vlieg in de zalf":

 • lage vorstbestendigheid ondergrondse delen van planten; daarom is het aanbevolen om stekken in de onderstammen van vorstbestendige druivensoorten te enten en de planten voor de winter te bedekken;
 • borstels gevoelig voor erwten - om dit te voorkomen, wordt aanbevolen om de groeistimulator te verwerken of om de bestuivingen handmatig te bestuiven;
 • niet erg resistent tegen schimmelinfecties.

Landingsregels

Sort Aleshenkin, beschouwd als een bescheiden cultuur, heeft nog steeds zijn voorkeuren. Om vele jaren lang genereuze opbrengsten van smakelijke, zoete bessen te krijgen, moet je de regels van het planten en telen van druiven volgen.

Alesha houdt van veel licht, verdraagt ​​geen verdonkering en overmatig vocht van de grond.

Deze soort groeit heel goed onder filmhoezen zonder extra verwarming. Plant de beste zaailingen of geroote stekken. Plaats moet je kiezen voor een open, zonnige, struiken op een afstand van 1 m van elkaar hebben. Het planten moet in het voorjaar worden gedaan, zodat het jonge boompje ruim voor het begin van koud weer kan rooten en bevriezing van een jonge plant voorkomen. Het is noodzakelijk om ze samen met de grond waarin het zich begon te ontwikkelen naar de grond te brengen, in een voorbereid gat van 80 cm diep en 70 cm in diameter.

5 cm steenslag wordt op de bodem van de put gegoten, vervolgens 20 cm van het mengsel (gemalen, humus, zand in gelijke hoeveelheden, 50 g superfosfaat en nitrophoska, een beetje houtas), 10-15 cm humus erboven, waterbron met warm water om te krimpen. Vervolgens wordt de put gevuld met aarde op 1/3, in het midden rijden ze in een pen waaraan de zaailing is bevestigd. Het gat is bedekt met aarde, enigszins verdicht en overvloedig gedrenkt gedurende de eerste 2-3 dagen, daarna verminderd tot matig water geven. De grond rond wordt gemulleerd met turf.

Aleshenkin-druiven in hun zomerhuisje
Voor het planten moet het wortelsysteem verzadigd zijn met een wortelgroeistimulator - zirkoon (minimaal 15 uur in oplossing). Landingsdata: na 15 mei in de zuidelijke regio's, in de meer noordelijke gebieden - begin juni.

Zorg voor rijpe wijnstokken en jonge zaailingen

De belangrijkste zorg is het snoeien van de wijnstok, het voeden van de struiken en het rantsoeneren van het gewas. Snoeien geproduceerd in het vroege voorjaar (april), vóór de zwelling van de nieren. Verwijder beschadigde en zieke takken van planten, zwakke scheuten. De wijnstok wordt in 8-10 ogen of 6 ogen gesneden. Omdat de variëteit hoogproductief is om te voorkomen dat de wijnstokken overbelast raken, wordt het gerantsoeneerd door het verwijderen van overtollige en dubbele scheuten.

"Aleshenkin" reageert op vloeibare verbanden, wortel- en bladbemesting (voornamelijk superfosfaat, potaszouten), organisch (humus, compost, as), die 2-3 keer per jaar worden aangebracht: in de herfst vóór de winter, in de lente voor de bloei en tijdens de vorming van eierstokken.

Ziekten en plagen

Helaas is deze hybride niet bestand tegen typische plagen en ziekten: spint, marmeren korst, bladworm, schimmelziekten, meeldauw, oidium. Daarom is het twee keer per jaar nodig om de druiven te spuiten met de juiste voorbereidingen: Topaz, Ridomil Gold, Fufaron en Stroviy. De behandeling wordt begin juni uitgevoerd en wordt begin juli herhaald. Voor profylaxe, kan de wijnstok worden behandeld aan het einde van oktober bij het voorbereiden van struiken voor de winter.

Zorg voor een jonge wijnstok druiven Aleshenkin

Hybrid Aleshenkin wordt beschouwd als een van de niet veeleisende, kunstmatig gekweekte variëteiten. Met eenvoudige zorg, zelfs in niet de meest gunstige omstandigheden, zal hij blij zijn met een voortreffelijke smaak, een rijke oogst.

Bekijk de video: 'De wolkentrein en ander verdriet' volledige tijdelijke versie. Zie beschrijving hieronder. (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send