Over de boerderij

Een gedetailleerde beschrijving van de transfiguratie van het druivenras

Pin
Send
Share
Send
Send


Het is erg moeilijk onder de enorme variëteit aan druivensoorten om degene te kiezen die de deugden heeft die aan alle eisen van wijnbouwers voldoen. Fans van fokkers luisteren naar de behoeften van wijnbouwers en creëren unieke variëteiten. En hoewel ze niet zijn opgenomen in het rijksregister, neemt hun populariteit hier niet van af. Dat kan worden toegeschreven aan Transformatie.

Kenmerkende variëteit

Laten we beginnen met de beschrijving. Deze soort is een hybride verkregen door de fokker Krainova door twee soorten te kruisen - Talisman en Kishmish stralend. Behandelt vroege cijfers, verouderingsduur van 115-120 dagen. Zelfbestuivend, hoogrenderend, bestand tegen temperaturen zo laag als -23 graden.

Met één struik kun je 20 kg krijgen. fruit. De struik is krachtig, vormt vele scheuten, geeft twee oogsten per jaar. Het eerste gewas rijpt in de hoofdstruik in augustus. Tweede oogst geeft stiefkinderen. Verzamel het in oktober. Clusters zijn vrij groot. Het gewicht van elke borstel is van 750 tot 1500 gram.

Cilindrische clusters hebben een gemiddelde dichtheid. De vruchten zijn ovaal-langwerpig, sappig, lichtroze van kleur en rollen geel. Bessengewicht 15-20 gram. De smaak is zoet met een lichte zuurheid. De huid is niet strak. Het suikergehalte is 18-19%.

De transfiguratieclose-up van de druif op de wijnstok

De voordelen van de variëteit

De voordelen van de variëteit zijn:

 • de opbrengst is constant hoog;
 • smaken heerlijk;
 • zelfbestuivers;
 • geschiktheid voor het maken van wijn;
 • goede transporteerbaarheid;
 • vorstbestendigheid;
 • een hoog percentage bewortelingsstekken.

De nadelen zijn onder meer:

 • lage ziekteresistentie;
 • de behoefte aan beschutting voor de winter, ondanks de koude weerstand.
Bos van soorten transfiguratie in de hand

Selectie van land voor de landing

Land voor het planten van transfiguratie moet worden geplaatst op een goed verlichte plaats, bedekt door de wind. Dit kan de zuidkant van het huis of een ander gebouw zijn. Het gebouw beschermt de struiken tegen de wind en zal tijdens de periode van strenge vorst extra warmte leveren. Het is echter noodzakelijk om bij het planten rekening te houden met het feit dat het wortelstelsel van druiven krachtig genoeg is, zodat je geen druiven hoeft te planten in de buurt van bomen, want er zal een strijd zijn om voedingsstoffen tussen hen.

De grond moet vocht en lucht goed doorlaten. Het groeit goed op zwarte grond.

Deze variëteit verdraagt ​​geen gebrek aan vocht, maar er mag ook geen overaanbod in zitten, daarom moet water geven gematigd zijn. Na het drenken noodzakelijkerwijs het losmaken van de grond. Het verwijderen van grondwater op de aanlegplaats moet zich op minimaal 1,5 meter van de grond bevinden.

Landingsfuncties

De beste tijd voor het planten van een transfiguratie is de lente. Goede groeiprestaties en herfstplanting. In de lente, in de regel, zaailingen planten. Herfstaanplant is goed voor het enten van stekken naar de onderstam van andere variëteiten. In dit geval is het noodzakelijk om rekening te houden met de staat van het snijden op het moment van vaccinatie.

Geplant druiven transfiguratie op industriële schaal

zaailingen

Voor het planten in de lente moet je de juiste zaailingen kiezen. Houd bij het kiezen rekening met deze nuances:

 • zaailingen mogen niet worden ingevroren en niet worden gedroogd, anders zullen ze niet wortel schieten;
 • De snee in de zaailing moet groen zijn. Een verandering in de kleur van het segment geeft aan dat het niet geschikt is om te planten;
 • De wortel moet wit zijn.

Plantkuilen gegraven om de 2 meter. De diepte van de put moet twee keer zo groot zijn als de wortels. Onderaan de put giet je een laag geëxpandeerde klei. Het zal dienen als een drainage. Giet de grond gemengd met humus op de drainagelaag. Van boven schenken we de gebruikelijke grond. De put blijkt voor de helft te zijn gevuld. We bereiden de zaailing de dag vóór het planten voor, laten deze in water weken en behandelen met een wortelgroeistimulator.

Geplant druif zaailingen transformatie op industriële schaal

In de put verdiept u de zaailing tot aan de wortel van de nek. Het moet op het oppervlak blijven. Alvorens te verdiepen, moeten de toppen van de wortels enigszins worden bijgesneden. In de grond zaailingen worden besprenkeld met aarde, zorgvuldig vertrapt en overvloedig gedrenkt. Waterverbruik voor elke zaailing - 3 emmers. Voorjaarsplanting wordt uitgevoerd op een moment dat de luchttemperatuur wordt verwarmd tot +15 graden en de temperatuur van de grond - tot +10 graden.

stekken

Stekken kunnen zowel in rust als in volle bloei worden geënt. Dezelfde situatie met de voorraad. Ongeacht de status van het hout en de stekken moeten ze van tevoren worden voorbereid. De stekken moeten 3 ogen hebben.

Knip de stekken vanaf de onderkant af en laat 2-3 mm in de vorm van een wig uit het onderste oog komen. Week de stekken in water gedurende 5-6 dagen voor het planten en dompel ze in de wortelgroeistimulator. Het bovenste gedeelte van het snijwerk moet worden afgedicht met paraffine. Dit is nodig om vocht in het handvat te houden en de vorstbestendigheid te verbeteren. Het bovenste deel van het snijden moet in kokend paraffine worden gedompeld en onder stromend koud water worden afgekoeld.

Het proces van het planten van druivenstekken met trellis

De stam wordt gesnoeid door de oude struik eraf te halen. Het oppervlak van de onderstam moet worden gereinigd om glad te zijn, verwijder het puin en zorgvuldig te splitsen, zodat u het snijden kunt invoegen. Als het oppervlak van de onderstam dit toelaat, dan kunt u meerdere stekken enten. Het is goed om de bouillon met katoenen doek uit te trekken, zodat de vulling van de stek voldoende dicht is en de stof het hele jaar door is gesmolten. Plaats het transplantaat met klei om het vochtig te houden. In de toekomst hebben de druiven alleen verzorging nodig.

Zorg voor druiven

De verdere verzorging van het merk vindt plaats bij evenementen zoals:

 • drenken;
 • meststof;
 • mulchen;
 • snoeien;
 • preventie van ziekten en plagen.
Rijpe rijpe transfiguratie klaar om te oogsten

watering

De eigenaardigheden van water geven zijn dat er voldoende vocht moet zijn, omdat de wortels van deze variëteit diep onder de grond gaan. Het belangrijkste is om het niet te overdrijven in de kwestie van water geven, omdat een overvloed aan vocht de plant zal vernietigen.

Na het planten worden zaailingen 1 keer in 7 dagen water gegeven. Waterverbruik voor elke struik - 2 emmers. Na 30 dagen wordt eenmaal in 21-28 dagen water gegeven. Het waterverbruik voor elke struik zal 4 emmers zijn.

Elke lente en herfst is het noodzakelijk om wateroplaadirrigatie uit te voeren!

Herfst water-opladen irrigatie wordt uitgevoerd nadat het loof is gevallen. Het wordt uitgevoerd om de grond te vullen met vocht. Droge grond bevriest meer en de wijnstok erin kan bevriezen. Vocht in de grond zou voldoende moeten zijn om de wortels diep in de bodem te verzadigen.

Organisatie van het besproeien van de wijngaard

In het voorjaar wordt irrigatie uitgevoerd met waterladers om de nieren wakker te maken, dit is met name nodig in het geval van een beetje besneeuwde winter.

Gieter kan zowel ondergronds als oppervlak zijn. Wanneer oppervlakte-irrigatie rond de zaailing een gat tot 20 cm graven en vul het met water. Als het weer regenachtig is, is het nodig om de afwateringsgroeven te graven voor de uitstroom van water. Sta geen hoge luchtvochtigheid toe, omdat dit de smaak van het fruit beïnvloedt. Ze worden waterig en smaakloos.

Topdressing moet in het voorjaar worden aangebracht, voorafgaand aan het begin van de bloeiperiode. Topdressing wordt uitgevoerd met behulp van kaliumfosfaatmeststoffen.

mulching

De volgende fase van zorg is mulchen. Deze procedure wordt uitgevoerd om vocht vast te houden en de groei van onkruid te voorkomen. Laag mulch spread dikte van 4 cm. Als mulch, kunt u humus of turf gebruiken.

Voorafgaand aan het begin van de vorst moet mulchen worden uitgevoerd om te voorkomen dat de struik bevriest. Voor de zomer wordt de mulch verwijderd, anders kan het perepretwortel zijn.

Een struik vormen

Het snoeien van druiven moet worden uitgevoerd in de herfst of lente voor het ontwaken van de wijnstok. Het wordt uitgevoerd met het doel om een ​​struik te vormen en de oogst te regelen. Het meest succesvolle wordt beschouwd als het snoeien van de ventilator.

De essentie van dit snoeien is om de fruitstokken te verkorten tot 6 of 8 ogen, en het aantal scheuten te verminderen tot 25-26 stuks. Laat bij elke shoot één borstel achter, want deze variëteit behoort tot hoogproductieve variëteiten en clusters van zijn grote omvang. Dit kan leiden tot overbelasting van de wijnstok.

De rijpende variëteit hybride transformatie

Ziekten en plagen

Transformatieplagen omvatten:

 • druivenvlo. Ze eet bladeren. Aan de onderzijde van het blad liggen de larven en de geproduceerde nakomelingen eten de bladeren. De struik moet worden behandeld met insecticide en op de open knoppen worden gespoten;
 • druiven kussen eet druivensap. Leeft op de scheuten van de plant, produceert een beschermende witte film, waardoor het een beetje opvalt, en wordt beschermd tegen de effecten van insecticiden. Methoden van strijd - met de hand verzamelen;
 • mot druif legt de larven op de rug van het blad, en de uitgekomen nakomelingen knagen aan de bladeren en voeden zich met het sap. Beheersingsmethoden - behandeling met insecticiden, verwijdering van gevallen bladeren en losmaken van de grond;
 • druifmijt. Vecht tegen dit ongedierte met insecticiden.

Druiven zijn onderhevig aan de volgende ziekten:

 • echte meeldauw. Een schimmelziekte die zich manifesteert als witte bloei die bladeren bedekt. Om het te bestrijden, worden fungiciden zoals Topaz of Vitaros gebruikt;
 • bacteriële kanker. Infectie vindt plaats door de wijnstok te behandelen met een niet-steriel instrument. De ziekte wordt niet behandeld, de besmette wijnstok wordt uitgeknipt;
 • gevlekte necrose. Verschijnt na overwintering. Verschijnt aan het begin van het verschijnen van vlekken op de bladeren en droogt en verdorren weg van de wijnstok. Gespoten met preparaten die koper bevatten.

Volg de aanbevelingen van ervaren telers en de variëteit Transformatie met de juiste zorg zal de hoge opbrengst van vruchten met een uitstekende smaak verrukken.

Bekijk de video: SetApp in bedrijf stellen. SolarEdge omvormer. Service by AliusEnergy (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send