Over de boerderij

Oaspiska en kenmerken van de verscheidenheid van druiven Merlot

Pin
Send
Share
Send
Send


Grape Merlot, de naam vertaalt uit het Frans als een merel. Het wordt voornamelijk gebruikt voor de productie van rode wijn. Het historische thuisland van deze variëteit is Bordeaux. Het beslaat momenteel meer dan de helft van alle wijngaarden. De beschrijving en kenmerken van deze variëteit worden hieronder weergegeven.

Beschrijving en kenmerken van Merlot-druiven

Deze variëteit heeft uitstekende druivenindicatoren en geeft altijd een rijke oogst. Laten we het dus opdelen in componenten:

Druivensoort Merlot
 1. struiken. De stengels in het groeiseizoen bereiken grote afmetingen ten opzichte van andere variëteiten. En tezelfdertijd, houd goede opbrengst. De wijnstok is bruin, de bladeren zijn groot, hebben vijf stralen van een donkergroene kleur en met de komst van de herfst worden ze brons.
 2. bloemen. Bestuiving van bloemen vindt plaats door insecten en zelfbestuiving is ook mogelijk, omdat ze heteroseksueel zijn.
 3. bessen. Tijdens het rijpen zijn de struiken bedekt met druiventrossen met een gemiddeld gewicht van 180 gram, een lengte van 16 cm, een breedte van 11 cm. De bessen zijn donkerblauw van kleur, met een patina erop, die als bescherming dient. De inhoud van de bessen heeft een waterig substraat. De dunne schil heeft een laag tanninegehalte, waardoor de wijn een milde smaak heeft.
 4. Smaak. Merlot-druiven behoren tot technische variëteiten en worden praktisch niet voor voedsel gebruikt. Berry wordt gekenmerkt door een suikergehalte van ongeveer twintig procent. Het hangt af van de duur van de rijping en de hoeveelheid geproduceerde zonne-energie. Ook in de vrucht bevat zuur in de hoeveelheid van 7 g / l. Deze druif onderscheidt de smaak van fruit, aroma van kruiden. Je kunt krenten, kersen, bosbessen, karamel, chocolade en zwarte peper voelen. In het proces van rijping en opslag van wijn verschijnen extra smaken. De aanwezigheid van bepaalde smaken wordt bepaald door de kwaliteit van de bodem, zandstenen introduceren zachtere aroma's en kalkhoudend maken de wijn sterk en scherp.

oogst

Afhankelijk van het soort wijn dat ze oogsten. dus voor tafelwijnen de rijpingstijd is honderdvierenveertig dagen, dessertwijn - honderdvijfenzestig dagen.

Weerstand tegen ziekte en milieu

Stengels weerstaan ​​goed meeldauw en zijn matig bestand tegen rot. Vruchten zijn over het algemeen niet aantrekkelijk voor vogels en insecten. Druiven groeien in een redelijk hoge temperatuurcorridor, bestand tegen temperaturen tot twintig graden. Het klimaat kan zowel droog als vochtig zijn.

Wijn maken

De vruchten van deze wijnstok worden gebruikt om hoogwaardige, goedkope en aangename wijnen te maken. Het proces van het telen en voorbereiden van wijnen vereist geen specifieke vaardigheden en is zelfs voor de beginner beschikbaar. Deze wijn is perfect als een gerecht van vlees en groenten. Het draagt ​​bij tot de normalisatie van de bloeddruk en het maag-darmkanaal. Dus, hoe maak je een droge rode wijn van Merlot-druiven:

 1. De container voor de pulp wordt binnen opgeslagenwaarin de temperatuur wordt gehandhaafd in het bereik van achttien tot drieëntwintig graden boven nul.
Druivenpulp
 1. Nadat wij jou geperst en gedecanteerd vruchtvlees, het bleek een schoon klatergoud, dat zal blijven nep.
 2. We hebben klatergoud gespannen en giet het in een glazen container.
 3. Dan deze tanks zet in een koele kamer, ontoegankelijk voor zonlicht, en het proces van rijping begint.
 4. Vóór het drinken moet deze wijn koel tot 16 graden en giet het in glazen transparant materiaal.
 5. Merlot-wijndruiven mogen niet worden geconsumeerd door mensen die allergisch zijn voor de componenten.. Je moet ook de ontvangst van patiënten met diabetes beperken, omdat het een grote hoeveelheid suiker bevat.

Plant- en zorgactiviteiten

Deze variëteit wordt gekweekt in zowel gespecialiseerde boerderijen als in de omstandigheden van het tuinperceel. Het groeit erg snel, neemt niet veel grondgebied in beslag en is niet wispelturig. Verzamel de vrucht kan beginnen al in het derde jaar na het rooten van de wijnstok. Het zal minstens tien jaar vrucht dragen. De voordelen van Merlot zijn onder meer:

 1. Makkelijk om te wennen en niet wispelturig voor de keuze van de bodem.
 2. goed verdraagt ​​koud.
 3. fruit volwassen voor vijf of zes maanden.
 4. Groeit zowel in nat als in droge grond.
 5. Geeft overvloedig de oogst.
 6. Niet onderhevig aan veel druivensoorten.
 7. Geweldig voor het maken van heerlijke en goedkope wijnen.
Merlot-variëteit behoort tot de wijnvariëteiten voor voedsel, het is niet geschikt

En laten we nu eens naar de nadelen kijken, ze hebben ook:

 1. Misschien merkbaar het verminderen van de grootte van bessen.
 2. sterk gevoelig voor schimmel.
 3. Geïnfecteerd door een ziekte zoals echte meeldauw.
 4. Tot op zekere hoogte hangt het van af weersomstandigheden.

Voorbereidende werkzaamheden

Voor het planten van druiven moeten de volgende punten in overweging worden genomen:

 • Kies het meest zonnige plaatsdan zal de oogst beter zijn.
 • Ook zou de site moeten zijn beschermd tegen de wind. Een aantrekkelijkere plaats zou de zuidkant van de gebouwen zijn.
 • Merlot houdt niet van zure grond.
 • bodem voorbereide, verwijderde de wortels van planten en onkruid.
 • Mag niet in de buurt van planten komen familie solanaceous.
 • Plantmateriaal uitplanten beste lente, maar je kunt in de herfst.

Hoe zaailingen planten?

Deze procedure bestaat uit verschillende stappen:

Wortelen van druivenstekken
 1. In het begin is het noodzakelijk maak een gat zeventig centimeter breed en dezelfde diepte.
 2. In de onderste laag leg het grind uit ongeveer twaalf centimeter.
 3. installeren afvoersysteem met behulp van plastic buizen die zijn geïnstalleerd op de randen van de put. Hun bovenste gat is twaalf centimeter boven het maaiveld.
 4. Op een laag grind zwarte grond leggen, humus, voeg een kleine hoeveelheid kunstmest toe en strooi alles met houtas, mix en egaal. Breng vervolgens een laag aarde aan.
 5. Herhaal deze procedure opnieuw en al het waternaar de bovenste laag van de put moet ongeveer dertig centimeter zijn.
 6. Daarna we leggen jonge boompjes vastdoor de knoppen naar het noorden en de basis van de wortel naar het zuiden te oriënteren.
 7. Val in slaapkuil over land.

Wanneer het koud is, worden de geplante processen bedekt met polyethyleen, terwijl ze zelf kunnen worden beschermd met plastic verpakkingen.

Als je veel zaailingen plant, een afstand van tweehonderd centimeter aanhoudt, van de ene rij naar de andere vierhonderd centimeter, dan kun je in dit geval een goede ventilatie bereiken.

Voor het planten kun je ook druivenstekken gebruiken, terwijl de plantprocedure niet bijzonder verschilt. Als je voor een wijngaard zorgt, moet je water geven, de aarde losmaken en ziekten bestrijden. Watergift kan het beste worden gedaan na zonsondergang, de grond om te verwerken als verdichting.

Het schema van het planten van druiven

Bij het vormen van een struik worden de zaailingen gesnoeid, waardoor de sterkste wijnstok overblijft, het moet aan de ondersteuning worden bevestigd. Tijdens de zomer is het goed om takken af ​​te knippen die de struiken verdikken, dit draagt ​​bij aan goede ventilatie en voorkomt schimmels en schimmels. Periodiek moet fungicide worden verwerkt, zodat u het verschijnen van echte meeldauw kunt voorkomen. Het is belangrijk om de wijngaard te beschermen tegen late vorst, omdat deze de vrucht kan vernietigen.

Momenteel zijn er verschillende druiven van Merlot, die zijn aangepast voor ontwikkeling in verschillende klimaatzones, terwijl de wijn verschillende smaken heeft, maar een uniek aroma heeft dat het onderscheidt van andere wijnen.

Pin
Send
Share
Send
Send