Over de boerderij

Kenmerken en beschrijving van Super Extra druiven

Pin
Send
Share
Send
Send


Voor sommigen is het planten van druiven een zaak en voor sommigen is het een kans om je familie en geliefden te behagen met smakelijke en geurige bessen, voorbereidingen te treffen voor de winter en op koude avonden om de warme zomer te onthouden. Maar in ieder geval probeert iedereen zo'n variëteit te planten dat het mogelijk zou zijn al zijn verlangens te realiseren. En Super Extra is geen uitzondering.

Het is pretentieloos, bestand tegen vorst, verschillende ziekten en heeft ook heerlijke vruchten. Daarom zullen we u vandaag vertellen hoe u Super Extra druiven goed plant en verzorgt voor een goede oogst.

Super Extra cijferbeschrijving

Deze druivensoort kan worden gekweekt in vrij koude gebieden. Super extra rijpt heel vroeg. Letterlijk in de tweede helft van juli kunt u de eerste vruchten plukken. Als de zomer koel is, moet u wachten tot begin augustus.

De variëteit werd gefokt door amateur-druifveredeling Pavlovsky E.G. door de Kardinaal en Talisman te kruisen. Voor sommige telers is dit ras bekend onder de andere naam Citrien.

Gemiddeld weegt een tros druiven ongeveer 0,6-0,8 kg. Terwijl het bij het creëren van optimale omstandigheden de massa kan bereiken 1,5 kg.

Het gemiddelde gewicht van een cluster van 600-800 gram

Kenmerken van bessen

Bessen Super Extras heel goed met de variëteit bij ons bekend Arkadia. Volgens de beschrijving zijn ze zeer groot, wit van kleur, enigszins uitgesproken eivormig. Wanneer ze volledig volgroeid zijn, krijgen de trossen een zachtgele tint. Het gewicht van een bes is middelgroot 7-10 g.

Berry omhult een vrij dichte, maar eetbare schil. Hierdoor kunnen de druiven hun uiterlijk behouden tijdens langdurig transport.

Pulp is anders vlezig en sappig. Wanneer de druiven volledig rijp zijn, wordt het zo zoet en smakelijk dat je in je vingers bijt.

De smaak voor de meeste mensen is heel eenvoudig. Maar zoals ze zeggen, is alle vernuft eenvoudig.

De voor- en nadelen van de variëteit

Zoals elke druivensoort heeft Super Extra zijn positieve en negatieve kanten. We zullen er later meer over praten.

De voordelen zijn onder meer:

 • extreem vroege rijping van fruit;
 • hoge weerstand tegen koud klimaat en vorstbestendigheid. De variëteit is bestand tegen temperaturen zo laag als 25 graden Celsius onder nul;
 • hoge stabiliteit tegen verschillende plantenziekten en schimmels;
 • aangename smaken en aantrekkelijk uiterlijk;
 • het vermogen om druiven over lange afstanden te vervoeren met behoud van het oorspronkelijke uiterlijk.
Vanwege de dichte huid is Super Extra bestand tegen langdurig transport

De nadelen zijn onder meer:

 • het cluster zit vol met bessen van verschillende groottes;
 • een of andere druivenschil lijkt hard;
 • Phylloxera - een groot gevaar voor de variëteit. Het is moeilijk om met haar te vechten.

landing

Voor het planten van druiven van deze variëteit wordt aangeraden om te plukken de zonnigste plaats, niet verdoezeld door gebouwen, constructies of andere planten. Hoewel in de schaduw de struiken zullen groeien, maar u zou geen goede oogst moeten verwachten. De beste optie ligt ten zuidwesten of ten zuiden van uw landgoed, beschermd tegen harde wind.

Voor de normale groei van struiken hebben ze voldoende ruimte nodig. Daarom zou de afstand tussen individuele zaailingen moeten zijn niet minder dan 1,5 - 2 m. Als er druiven in de buurt van je huis groeien, is het raadzaam om terug te trekken uit de bouw. niet minder dan een meter.

Het planten van druiven kan beginnen in het vroege voorjaar of in de herfst. Het is het beste om de voorkeur te geven aan de lente, tijdens de zomer hebben de stekken de tijd om zich te vestigen en goed genoeg te worden.
Voor het planten van rassen, moet u de meest verlichte plaats selecteren.

Om een ​​goede oogst te laten groeien, is het belangrijk om de juiste plaats te kiezen, ook in de kwestie van de bodem. In dit geval, nodig vruchtbare grondin staat om vocht vast te houden. Zand - een slechte optie, omdat het niet de juiste hoeveelheid micronutriënten geeft.

Als het land niet zo vruchtbaar is als u zou willen, moet u het van tevoren bemesten. Bereid van tevoren pit 60*60 en gevuld met humus verdund met water. Eén emmer zou genoeg moeten zijn. Het is beter om een ​​paar weken voor de landing te maken, om geen overaanbod aan meststoffen te krijgen. Het doet alleen maar pijn.

Zorg voor een jonge en volwassen wijnstok

 • regelmaat en kwaliteit van water geven - een belofte om een ​​goede oogst te krijgen, vooral voor de bloeiperiode Super Extras;
 • om de veiligheid van vocht na het besproeien te waarborgen, moet deze plaats aan de wortel worden bedekt met mos of zaagsel;
 • Meststoffen van biologische oorsprong zijn goed geschikt voor topdressing;
 • in de herfst is het belangrijk om de scheuten in te korten, tot wel acht ogen;
 • hoewel de struiken vorstbestendig zijn, zijn ze de winter de moeite waard schuilplaats;
 • hoewel de plant resistent is tegen verschillende ziekten en schimmels, maar spuiten voor preventieve doeleinden is niet geannuleerd.

Fokkerijmethoden

Er zijn verschillende opties voor het kweken van druiven:

 • kranenwanneer het fokken zo snel en betrouwbaar mogelijk gebeurt;
 • stekkenwanneer je hard moet werken en moet wachten. Maar deze methode wordt als de meest voorkomende beschouwd;
 • het entenwanneer de oogst al volgend jaar kan worden verkregen. Dat is gewoon de moeite waard om op dezelfde struik te planten, om de smaak van het gewas niet te veranderen.
De meest effectieve methode van reproductie - gelaagdheid

Ziekten en plagen

Heesters van deze druivensoort zijn zeer goed bestand tegen oidium en meeldauw. Verschillende plagen in de vorm van teken of bladluizen in dit geval zijn absoluut niet verschrikkelijk. En zelfs als de groeiomstandigheden ongunstig zijn, zullen de bessen barsten, maar ze zullen niet rotten.

Om rijpe bessen te beschermen tegen het eten door vliegen en wespen, is het mogelijk om de trossen te bedekken met een fijn net.

Als preventieve maatregelen in het stadium van de eierstok, na een week aan het einde van de bloei, is het de moeite waard de planten te behandelen met Gibberellin en Forchlorfenuron.

Deze hybride wordt aanbevolen voor de teelt van verhandelbare bessen. Aangezien de duur van de rijping zal zorgen voor hoge kosten van verkochte goederen. Deze variëteit is pretentieloos en is zeer goed bestand tegen weersveranderingen en lagere luchttemperaturen. Maar het kan moeilijk zijn om te bestuiven bij ongunstige weersomstandigheden. Hoewel een ervaren teler dit ook aankan.

Bekijk de video: 7 Tips om een Droge Huid te Voorkomen! (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send