Over de boerderij

Kenmerken en beschrijving van het originele druivenras

Pin
Send
Share
Send
Send


Als je een huisje of een landhuis hebt, wordt het verbouwen van druiven eenvoudigweg verteld door het lot. Het is gezond en smakelijk. Bovendien vereist het geen complexe en zorgvuldige zorg. Vooral als het gaat om de originele variëteit. Het gaat over hem verder en praten.

Beschrijving van originele druivensoort

De oorspronkelijke variëteit werd verkregen door de druif Datier de Saint-Valle en de roos van Damascus te kruisen. Het behoort tot de categorie van middelmatig late rijpingstafels. Struiken groeien actief en geven een behoorlijk resultaat.

Als je optimale omstandigheden creëert voor de groei van druiven uit één struik, kun je tot honderd kilo gewas krijgen. Gemiddelde bos weegt ongeveer 500 gram. Terwijl individuele exemplaren de massa kunnen bereiken. 1,2 kg.

Druiven rijpen in 145 dagen.
Gemiddeld druivengewicht - 500 gram

Tot 80 procent van de scheuten draagt ​​het hele seizoen actief vruchten. Vanwege dit rendement wordt het origineel ook gekweekt in industriële volumes. Van een hectare land dat je kunt krijgen tot 100 kwintalen druiven, wat vooral voordelig is voor ondernemers.

Kenmerken van bessen

Geen wonder dat de druivensoort zijn naam heeft gekregen. De bessen zijn echt origineel. Ze hebben een specifieke vorm en kleur. De meeste zijn eivormig, terwijl de tepels ook worden gevonden, met een puntig uiteinde. Meestal weegt een middelgrote bes 5-7 gram.

onderscheiden Roze, wit en zwart Original. Van dit zal afhangen van de kleur van het fruit, van roze, wit en roze en de donkere huid van de bessen. Een aantrekkelijke en karakteristieke smaak geeft een hoog suikergehalte aan de variëteit - tot 20%.

De voor- en nadelen van de variëteit

Elke druivensoort heeft zijn positieve en negatieve eigenschappen. Bekijk ze verder in meer detail.

De voordelen van het origineel moeten zijn:

 • aantrekkelijk uiterlijk;
 • goede vormen, die het mogelijk maken om de opbrengst aanzienlijk te verhogen;
 • lange houdbaarheid vruchten;
 • hoge opbrengst;
 • de snelheid van ontwikkeling en groei van wijnstokken.
Originele variëteit heeft een hoge opbrengst

De nadelen van het origineel moeten zijn:

 • deze variëteit kan niet vorstbestendig worden genoemd;
 • als tijdens de bloei nadelige omstandigheden worden gecreëerd in de vorm van overmatig vocht, zijn de bessen vatbaar voor erwten;
 • op de stiefzonen zijn er zoveel vruchten die zelfs heb geen tijd om te rijpen;
 • tijdens het transport kunnen bessen afbrokkelen.

Plantvarianten Original

Originele druiven kunnen niet te grillig worden genoemd, maar er zijn enkele aanbevelingen voor het kiezen van een bepaalde landingsplaats.

Beveel ten zuiden of zuidwesten van uw gebouw aan, beschermd tegen harde wind. Plus, deze plaats zou moeten zijn zonlichtzodat de plant voldoende warmte krijgt.

Grond voor het planten van elk geschikt. Maar het beste van alles, als dat zo is vruchtbare en lichte grond. Als uw land alleen rijk is aan zand en klei, kan de situatie worden gecorrigeerd door gedurende 2-3 jaar kunstmest toe te passen.

Beste voor het planten van geschikte lichte en vruchtbare grond

Normale humus en compost zullen in dit geval doen. Het is niet nodig om kunstmest te kopen in gespecialiseerde winkels. Dit is niet nodig.

Besteed aandacht aan het voorkomen van grondwater. Hun diepte mag niet hoger zijn dan anderhalve meter. Anders wordt het mazelenstelsel beschadigd en is het onwaarschijnlijk dat u een goede oogst zult krijgen.

In het proces van het planten van stekken moet de afstand tussen hen verlaten. niet minder dan twee meter. Hoewel ideaal - 6 m. Omdat deze druif snel groeit en zich ontwikkelt. Als de struiken in de buurt van de kelder van het huis worden geplant, moet je een afstand van 1 m van het huis laten.

Originele druiven kunnen worden geplant in de herfst en de lente.

Elk seizoen heeft zijn voor- en nadelen. In de herfsttijd U kunt tijdens het kiezen van gezonde en mooie stekken op de markt kiezen in het voorjaar - de druiven zullen beter rooten en hebben de tijd om sterker te worden vóór de winterkou.

Zorg voor een jonge en volwassen wijnstok

Het is erg belangrijk om het origineel goed en tijdig te sproeien.

Verzorging van planten vereist de volgende aanbevelingen:

 1. Zeer belangrijk regelmatig water geven de planten. Hierdoor kan het goed groeien en het gewas rijpen. Bijzondere aandacht wordt besteed aan irrigatie in het bloeiproces en de vorming van het gewas. Moet weten hoe je de struiken water geeft. Water wordt niet bij de wortel gegoten, maar in het gat rond de druiven. Daarna wordt het begraven en is deze plaats bedekt met mulch (bosmos, stro of houten zaagsel). Het vocht zal dus nog lang in de grond achterblijven.
 2. Het wordt ook regelmatig aanbevolen. bevruchten de grond. Voor dit moet je aandacht besteden aan de complexen met kalium en fosfor. Hoewel biologisch ook geweldig is. Maar op dit moment is het belangrijk om het niet te overdrijven. Hoge concentratie kunstmest kan de plant beschadigen. Het voeren van de druiven is hetzelfde als water geven: niet bij de wortel, maar in de uitsparing rond de struiken.
 3. Omdat er tijdens het groeiproces van de struik Original veel scheuten verschijnen, deze moeten op tijd zijn uitdunnen. Een ongelijke verdeling van de belasting kan de opbrengst van de wijngaard aanzienlijk verminderen. Hiervoor adviseren experts het volgende:
  • met de komst van de zomer om het aantal stiefzonen en bladeren te verminderen. Wanneer het bos begint te rijpen, zal het aanzienlijk in omvang toenemen. Het is noodzakelijk om hier rekening mee te houden;
  • het is belangrijk om scheuten te snoeien. Om dit te doen, moet je ervoor zorgen dat de struik ten minste 50 knoppen heeft (10 knoppen bij elke opname).
 4. Voor profylactische doeleinden, periodiek sproeien van de struiken tegen schimmelziekten. De tijd en hoeveelheid behandeling zal afhangen van het gekozen specifieke medicijn. Dit staat op de verpakking vermeld.

Fokkerijmethoden

Vaccinatie op het oude aanbod - de meest effectieve manier van reproductie

Opgemerkt moet worden dat druivenstruiken op verschillende manieren kunnen worden vermeerderd:

 1. Het gebruik van zaailingen van stekken op ontkiemde wortelstok.
 2. Door op de voorraad te enten.
 3. Het kweken van zaailingen van zaad.
 4. Takken uit de bush met een enorm aantal scheuten.

Deskundigen zeggen dat vaccinatie op de oude voorraad - De beste kweekmogelijkheden voor planten. Omdat in dit geval een goed ontwikkelde wortelstok wordt gebruikt en het geënte snijden een unieke gelegenheid krijgt om voldoende bruikbare micro-elementen te eten, in plaats van zich te ontwikkelen.

Maar als de voorraad ontbreekt, het gebruik van stekken met wortels ook een goede optie. Als je alles goed doet, kun je na verloop van tijd een goede oogst krijgen.

De tweede twee fokopties kunnen niet minder effectief worden genoemd. Maar helaas zijn ze minder populair.

Ziekten en plagen

Sorteer originele shows uitstekende stabiliteit tot verschillende plantenziekten en insectenaanvallen. Hij is praktisch niet aangetast door meeldauw en oidium. Terwijl wespen soms kunnen aanvallen. Tegelijkertijd is er een zekere regelmaat: het witte origineel lijdt het vaakst aan deze insecten dan het zwarte exemplaar.

Anthracnol kan worden gebruikt om de druiven uit de schimmel te spuiten

Als preventieve maatregelen van de schimmel, wordt het aanbevolen om de struiken periodiek bespuit met gespecialiseerde middelen. Een geweldige optie zou zijn Anthracol en Chloroxide Koper.

Je kunt planten tegelijkertijd met water geven.

Originele variëteit is tegenwoordig erg populair. De bessen zijn smakelijk en geurig, de schil is vrij dicht, wat zorgt voor behoud op de lange termijn. Maar de opbrengst van druiven en het gemak van de verzorging verdienen speciale aandacht. Daarom wordt het ras meestal ook op industriële schaal geteeld.

En hoe de plant te planten en te verzorgen vanaf de landing van de zaailing, vertelden we in detail in het artikel. Als u alle aanbevelingen opvolgt, krijgt u zeker een prachtige oogst van de originele variëteit in uw landhuis.

Bekijk de video: Pontificis (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send