Over de boerderij

Kenmerken en beschrijving van de Amur-druivensoort

Pin
Send
Share
Send
Send


Tegenwoordig zijn Amur-druiven bijzonder populair. Omdat het praktisch in elke regio van het land kan worden geplant, van het zuiden tot het noorden. Het is niet bang voor vorst, het overleeft goed en herstelt van schade, geeft een goede oogst met een uitstekende smaak. En hoe we het precies kunnen planten en verzorgen, optimale omstandigheden creëren voor groei, we zullen verder praten in ons artikel.

Beschrijving van de Amur-druivensoort

Witte druiven hebben hun geweldige eigenschappen ontvangen door het verwijderen van A.I. Potapenko het van een wilde plant - Amur lianas.

Dit stelde ons in staat om een ​​variëteit te maken die zou kunnen weerstaan strenge vorst en kou, maar bleef toch zoet en smakelijk, het lijkt te zijn geplant in het zuiden, en niet in het noorden van het land. In de winter vroor een deel van zijn takken door, zonder dat verder gesnoeid moest worden.

Er zijn verschillende soorten Amur-druiven:

 • Amur doorbraak;
 • Amur Triumph;
 • gouden potapenko;
 • nieuwe vroege russian.
Afhankelijk van het ras, begint de rijping van eind juli tot augustus.

Ook varieert de massa druiven van 0,3 tot 0,8 kg. Gemiddeld bedraagt ​​het suikergehalte van bessen 20-22%. De eerste die begint vruchten af ​​te werpen is een nieuwe vroege Rus, en dan een doorbraak, een triomf en een gouden Potapenko.

Kenmerken van bessen

De bessen van de Amur-druif in zijn geheel zijn klein, maar clusters kunnen op gewicht komen. 1 kg. Het hangt allemaal af van het type plant.

Hetzelfde geldt voor de kleur van de vrucht:

 • Amur doorbraak en triomf - donkerroze;
 • goud Potapenko - geel.

De voor- en nadelen van de variëteit

De belangrijkste voordelen van de variëteit zijn:

 • verbazend vitaliteit de planten. Het herstelt goed na schade;
 • hoog vorstbestendigheid, toelaten om een ​​goede oogst te krijgen, zelfs in de noordelijke regio van het land;
 • uitstekende smaak;
 • goede weerstand tegen plantenziekten;
 • pretentieloze zorg.
Bessensoorten hebben een uitstekende smaak

De nadelen van de variëteit zijn:

 • met het oog op hoge planten te bereiken hoge opbrengst is bijna onmogelijk;
 • de behoefte aan constant snoeien van de plant, omdat de druiven een sierplant kunnen worden.

landing

Meestal plantten Amurets stekken in het midden van oktober. Om de plant goed te laten starten, is het beter om een ​​perceel te kiezen met losse en zure grond. Het moet erop letten dat de hoeveelheid minerale componenten voldoende was.

Hoewel de plant vorstbestendig is, is het de moeite waard om stek te planten op een zonnige plaats, beschermd tegen tocht.

Het is het beste om geen bomen in de buurt te hebben, omdat de wijnstok het kan "vangen" en daardoor zijn vruchtbaarheid verliest.

Geplant stekje staat op een afstand meer dan een meter uit elkaar. Bovendien is het belangrijk om aandacht te besteden aan het voorkomen van rioolwater. Om schade aan het wortelsysteem van de wijngaard te voorkomen, moet hun diepte meer dan 2,5 m zijn.

Amursky-boompjes

De put wordt diepgetrokken 60 * 60 cm. Puin, kunstmest en aarde worden op de bodem gegoten. Voor een zaailing nodig over een emmer compost.

Zorg voor een jonge en volwassen wijnstok

De behoefte aan regelmatig besproeien van struiken doet zich alleen voor bij jonge wijnstokken, terwijl de planten op volwassen leeftijd helemaal niet bang zijn voor droogte. Maar in de lente is het het beste om de druiven overvloedig water te geven om een ​​normaal groeiseizoen te garanderen.

Om de langdurige bewaring van vocht in de bodem te waarborgen, is de irrigatieplaats bedekt mulch. Om dit te doen, kunt u droog gras, stro, zaagsel of droog mos gebruiken.

Het is niet nodig struiken klaar te maken voor overwintering. Omdat ze vertonen uitstekende weerstand tegen lage temperaturen. Terwijl de jonge zaailingen nog steeds bezorgd kunnen zijn. Vooral als ze in de herfst werden afgezet.

Amuretten hebben de neiging snel te groeien. Dat is de reden waarom de struiken het is belangrijk om op tijd te snijden. Anders kunnen de druiven stoppen in een sierplant, de recente vrucht.

Amoer-druiven hebben de neiging snel te groeien en moeten worden gesnoeid

Het wordt aanbevolen om de druiven te voeren met minerale meststoffen. eenmaal per jaar. Dat is voldoende. Maar afhankelijk van de vruchtbaarheid van de grond waarop het groeit. Als de bodem in dit opzicht slecht is, is het noodzakelijk om het aantal kunstmestprocessen te vergroten.

Hoewel Amur-druiven een hoge weerstand tegen plantenziekten vertonen, is het noodzakelijk om profylactisch te spuiten met gespecialiseerde middelen.

Fokkerijmethoden

Je kunt druiven op verschillende manieren telen. De meest voorkomende zijn landing. zaden, stekken en zaailingen.

Amuretten kunnen worden verzegeld in een speciaalzaak. De houdbaarheid van zaden is niet meer dan vijf jaar. Als je ze plant in de herfst, aan het einde van de koude laag, verschijnen er scheuten in 30 dagen. niet meer dan 15 mm.

Reproductie van druivenstruiken kan plaatsvinden door stekken. Ze hoeven echter niet te worden behandeld met stimulerende middelen voor ontscheping. Om kwalitatief goede beworteling te laten plaatsvinden, is het beter om de stekken met niet-geweven materiaal te bedekken.

Druivenpitten Amur

De reproductie van Amur-druiven door zaailingen is praktisch niet anders dan gewone planten. Hier zijn de vereisten en aanbevelingen hetzelfde. Vruchtbare, losse en droogende grond, overvloedig zonlicht en bescherming tegen de noordenwind. Hoewel de praktijk laat zien dat groene zaailingen een geweldige winter ervaren, zonder schokken.

Ziekten en plagen

Amur druivenexposities hoge stabiliteit bij verschillende plantenziekten. Hij is niet praktisch aangetast door meeldauw en oidium.

Maar dit betekent niet dat u de struiken niet preventief moet behandelen. Om dit te doen, kunt u gespecialiseerde hulpmiddelen gebruiken voor ziekten en plagen, waarvan het bereik tegenwoordig buitengewoon breed is.

Het is ook belangrijk op te merken dat zelfs de zoetheid en het hoge suikergehalte van bessen veroorzaakt geen wespenschade. Dit insect graaft niet rond druiven.

Als je besluit om druiven te laten groeien, dan is Amurets een geweldige kans om een ​​goede oogst te krijgen. Het is onpretentieus, perfect wortel schieten, vorstbestendig en zeer smakelijk.

Deze variëteit wordt aanbevolen om te worden geplant, zelfs voor beginners, omdat er geen specifieke problemen zijn in deze materie. We hopen dat ons artikel u in staat stelt om over de reproductie, het planten en het verzorgen van Amur-druiven volledig te leren.

Bekijk de video: Barry Schuler: An introduction to genomics (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send