Over de boerderij

Hoe maak je thuis een wijn van blauwe druiven

Pin
Send
Share
Send
Send


Wijn gemaakt van blauwe druiven thuis is een buitengewoon interessant proces, wat resulteert in een uitstekend smakende alcoholische drank. In tegenstelling tot gekochte, zelfbereide dranken bevat het geen conserveermiddelen en chemische additieven. De grondstof is de gebruikelijke blauwe druiven, zelfs beginners kunnen zonder problemen een goede wijn maken.

Hoe een druivenras voor wijn te kiezen

Om zelfgemaakte wijn te bereiden, hoef je geen dure grondstoffen in te slaan, het is voldoende om een ​​reguliere wijn te hebben kleine blauwe druiven. Typisch, rijpen de zomerbewoners in de herfst een rijk gewas, dat uitsluitend wordt gebruikt voor de bereiding van sap of wijn.

Je kunt elke variëteit gebruiken, maar de smaak en het aroma hangen ervan af. Om een ​​helder en rijk wijnboeket te krijgen, is het beter om blauwe variëteiten te gebruiken rijke smaak en aangename afdronk.

Populaire druivensoorten om op te letten:

 • Cabernet Sauvignon
 • Isabella blauw
 • regent
 • Pinot noir

Het meest bescheiden op zorg - een prieelvariëteit Isabella. Je kunt het kweken op het zomerhuisje van Chubukov of gekochte zaailingen. Deze druif geeft een goede oogst. De collectie wordt uitgevoerd in de late herfst.

Wat de variëteit Regent betreft, maakt het uitstekende vintage wijnen. Ervaren telers Pinot Noir wordt als extreem gevoelig beschouwd in termen van zorg en plantomstandigheden. Het blijkt echter soms onvoorspelbaar, licht, met een rijk fruitig aroma, drankjes.

Bij het kiezen van een grondstof moet je letten op de rijpheid ervan, de druiven moeten sappig en zoet zijn.

Kenmerken van de vintage

 • De beste tijd om grondstoffen te verzamelen is late herfstdit geldt voor late variëteiten, vroege soorten worden geoogst als ze volwassen worden.
 • De maximale suikerconcentratie wordt bereikt als de druiven door vorst worden "aangeraakt". Daarom verzamelen veel tuinders het na de eerste vorst.
 • Verzamel exclusief rijpe, onbeschadigde grondstoffenAls er tekenen van ziekte zijn, zal dit de smaak bederven.
 • Het wordt niet aanbevolen om te oogsten in de vroege ochtend, wanneer er dauw en na regen was, omdat vocht de wijngist zal wegspoelen.
Om de maximale suikerconcentratie te bereiken, oogsten de zomerbewoners druiven na de eerste nachtvorst.

Voor de rest zijn er geen speciale aanbevelingen, verzamel de clusters in dozen, waarna ze bezig zijn met de daaropvolgende verwerking.

Zelfgemaakte wijn maken

Geplukte clusters kan niet wassenhet water zal de bloei van de bessen wegwassen, ze zullen erger ronddwalen. Ervaren wijnmakers hebben dit proces goed ingeburgerd en beschikken over de nodige apparatuur.

Beginners zullen moeilijker zijn, maar je moet deze onderneming niet verlaten. Bedenk hoe onze voorouders wijn maakten, ze stampten gewoon met hun voeten op de druiven, waarna ze naar gisting werden gestuurd. De volgorde van het koken van zelfgemaakte drankjes:

 1. Als de oogst klein is, is het noodzakelijk traan bessen af. Als er veel druiven zijn, laten sommige wijnmakers het samen met clusters onder de pers.
 2. De volgende stap is om knijp sap uit de bessenJe kunt het doen met je handen, voeten of met een speciale pers.
 3. De resulterende massa wordt in vaten (roestvrij recipiënten) gegoten, zodat de pulp opstijgt. Tara bedekt, na 5-7 dagen zal de pulp opstaan, je moet hem storen.
 4. Binnen, via de "wijndop", ga je de slang in, waardoor het resulterende sap wordt afgetapt. Indien gewenst kan pulp voorzichtig worden verwijderd en het sap worden afgevoerd.
 5. Volgende sap giet op schone flessen met een capaciteit van 3, 5 of 10 liter. U kunt het door een zeef of kaasdoek laten passeren.
 6. Als je een sterk rood wilt maken, suiker toevoegen met een snelheid van 3-4 kg per 10 liter sap. In de droge suiker kan niet worden toegevoegd.
 7. We sturen de flessen naar een warme plaats voor gisting, bedekken ze met gewone medische handschoenen erop.
 8. Naarmate de handschoen groeit, zal de handschoen opstaan, want als de wijn terugkomt, valt hij weg.
 9. Door de glazen fles is te zien dat zich aan de onderkant een neerslag vormt en een heldere wijn er bovenop. Hoe meer de drank wordt ondersteund, des te prozaïscher zijn structuur.
 10. Volgende drink voorzichtig drain, filter en infuseren. Gedurende deze tijd wordt het sterker, het moment van volwassenheid komt na 3.5-5 maanden.
Gooi de druivenpulp niet weg nadat het gefermenteerde sap is gedraineerd, je kunt er tweede wijn of zelfgemaakte wijn van maken.

Schoonmaakdrankje

Na voltooiing van de gisting in de drank blijven - deeltjes van druivenmost, wijnsteen en gist. Soms biedt zelfs filteren hierdoor geen absolute transparantie.

Het probleem met modderig sediment oplossen helpt:

 • lange blootstelling van 1 tot 6 jaar;
 • gelatine reiniging;
 • eiwit;
 • koude opheldering.

Ongetwijfeld de natuurlijke methode om de drank te verduidelijken - lange blootstelling. Dit proces duurt echter lang en is geschikt voor de bereiding van dure oude wijnen.

Veel gemakkelijker om gezwollen gelatine te gebruiken, wordt het toegevoegd aan het tarief van 10-15 g per 100 liter drank. Ze worden 2-3 weken bewaard, waarna ze zorgvuldig worden afgetapt zonder dat zich een neerslag vormt.

De beste manier om wijn te reinigen - lange blootstelling

Ervaren wijnmakers vinden het zuiveren van een drankje met proteïne vrij effectief. nemen 100 liter wijn, 3 opgeklopt eiwit. Voeg eiwitschuim toe. Na 20-25 dagen zal het sediment onderaan zijn. Om de rode variëteiten lichter te maken, wordt het in de koelkast geplaatst of naar buiten vervoerd.

Luchttemperatuur mag niet lager zijn -2-3 gradenvoor versterkte dranken tot -5 graden.

Na de vorming van sediment produceren filteren en verzonden naar opslag. Het beste van alles is dat de wijn zijn smaak behoudt in houten vaten, ze worden gekurkt en op een koele plaats bewaard. Bij opslag in glazen recipiënten wordt de gerecirculeerde drank afgesloten.

zetten in een donkere kamer - het kan een kelder zijn. Hoe langer de sluitertijd, hoe sterker de drank en hoe rijker de smaak.

Als u het in kleine doses gebruikt, beïnvloedt dit de levensduur en versterkt het de bloedvaten.

De technologie van zelfgemaakte wijnproductie is onthuld, er zijn geen geheimen hier, het is genoeg om de aanbevelingen te volgen en de nodige deadlines te handhaven. De oogst van zelfs de kleinste blauwe druiven is eenvoudig te verwerken tot een gezonde drank.

Bekijk de video: Wijn maken: Rosé #5 Vinificatie! (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send