Over de boerderij

Koemest toepassen als meststof

Pin
Send
Share
Send
Send


Koemest is de meest voorkomende, milieuvriendelijke organische meststof. Vanwege de beschikbaarheid en veelzijdigheid van dit materiaal is de populariteit van het materiaal van belang. Het is belangrijk om te weten hoe het in het land of de tuin moet worden gebruikt.

De voordelen van koeienmest

Koeienmest aan de grond toevoegen vorming van de vruchtbare laag. In tegenstelling tot het gebruik van minerale meststoffen leidt het gebruik van organische stoffen tot de accumulatie van nuttige elementen door de aarde.

Periodiek voeden met toorts-gebaseerde meststoffen gunstig beïnvloedt groei en vruchtvorming tuinplanten. Bovendien verhoogt verrijkte grond het vermogen om te beluchten, wat de ontwikkeling van het wortelsysteem van planten gunstig beïnvloedt.

Het effect van bodemtoepassing kan 4-6 jaar duren.
De toegepaste mest kan de grond verrijken met nuttige stoffen gedurende 4-6 jaar.

Kunstmest samenstelling

Eén kilo toorts heeft de volgende biologische samenstelling:

  • Stikstof (3,5 g.)
  • Calciumoxide (2,9 gr.)
  • Fosforoxide (3 gr.)
  • Kaliumoxide (1,4 g.)

Indicatoren van nuttige chemicaliën variëren enigszins, afhankelijk van de leeftijd en de kwaliteit van het voedsel van het dier.

Bijna alle tuinbeplantingen - fruit, bessen, groentegewassen - reageer positief op aankleden gebruik van koeienmest. Elk gewas heeft echter zijn eigen vereisten voor de methode van bemestingstoepassing.

Bijna alle tuinbeplantingen reageren positief op de introductie van mest

In dit opzicht is het van toepassing:

  • vers
  • als een droog substraat
  • in vloeibare toestand
  • in korrels

Praktische toepassing

de frisse

Vers eten in zijn puurste vorm ongewenst. Dit komt door de hoge ammoniakconcentratie, een schadelijk effect op de toestand van het wortelstelsel van de plant. Daarom wordt op basis van vers materiaal voorbereid de oplossingbestaande uit mest en water in de verhoudingen van de plantencultuur.

Ook vers brengen de grond in de herfst, tijdens de voorbereiding van het perceel voor de winter.
Verse mest wordt als oplossing gebruikt.

In de lente, de zogenaamde "warme bedden". Opgericht met een hoogte van ongeveer een meter, kan het bed interne verwarming tot een temperatuur van 55 graden ontwikkelen. Deze eigenschap beïnvloedt de vroege beworteling en de gunstige ontwikkeling van de kweek in de omstandigheden van de voorjaarsvorst.

Droog substraat

De toestand van de humus is bereikt na 1,5 - 2 jaar opslag. De rotte toorts heeft een losse structuur, zonder de aanwezigheid van vocht en geur. Dit is de meest handige vorm van gebruik van koeienmest.

De waarde van de methode ligt in de mogelijkheid om de plant in de grond te planten onmiddellijk na bevruchting. Bovendien, als gevolg van de structuur van het materiaal aanzienlijk vermindert het verbruik.

Droge mest bevat geen water. Als tijdens het werken met humus de aanwezigheid van vocht wordt gedetecteerd, betekent dit dat het substraat niet de vereiste mate van rijpheid heeft bereikt.
Droog mest substraat

vloeistof

Vloeibare mest wordt gemaakt van verse uitwerpselen en water. De methode stelt u in staat zich te ontdoen van overmatige hoeveelheden ammoniak, evenals de eieren van parasieten waaruit het biologische materiaal bestaat.

Voeren wordt uitgevoerd radicale verdunde infusie toorts. Ook wordt een zwakke oplossing gebruikt bij het spuiten van verzwakte planten.

kristalsuiker

Mest in korrels is een materiaal dat wordt onderworpen aan biologische behandeling en persing. Door zijn structuur is het in staat om de grond in een bepaald tempo te verzadigen. het hele seizoen door.

Wanneer het in contact komt met water, zwelt het op en geeft het opgenomen vocht aan de grond weg, waardoor het gedurende het droge seizoen lange tijd vochtig blijft. Het wordt gebruikt als topdressing tijdens het planten in de lente van planten, evenals kunstmest die wordt toegepast voor het graven in de herfst.

Wanneer kunstmest niet kan worden toegepast

vers ongeschikt voor het bemesten van planten. De afbraak van de componenten van feces gaat gepaard met vele chemische reacties die een nadelig effect hebben op hun wortelstelsel. Bovendien vormen parasieteneieren in verse mest een groot gevaar voor de menselijke gezondheid.

Als het materiaal visueel zichtbare witte vlekken heeft, betekent dit de aanwezigheid van schimmelsporen. Een goede opslag van mest om humus te verkrijgen, zal uiteindelijk dit probleem vernietigen. Voor de constructie van "warme bedden" is dergelijk materiaal echter niet langer geschikt.

Witte plaque op de mest geeft de aanwezigheid van sporen aan

Sommige culturen hebben zo'n verband lijden slecht. Aan dergelijke planten kan worden toegeschreven radijs, wortels, selderij, bieten, peterselie. Het planten van deze rij planten in de grond die een jaar of twee geleden aan mest was blootgesteld, wordt als gunstig beschouwd.

Hoe zelfvoeding te maken

Gezien de beschikbaarheid van het bronmateriaal, is het niet moeilijk om kunstmest met je eigen handen te produceren.

humus

Om humus van hoge kwaliteit te verkrijgen, is het noodzakelijk om een ​​krat of een put te maken voor de juiste opslag van mest. De belangrijkste voorwaarde is bescherming bieden tegen regen en direct zonlicht.

De doos is bedekt met dakbedekkingsmateriaal of ander waterdicht materiaal. Om het productieproces van humus verschillende keren per seizoen te versnellen, worden de lagen met vorken omgedraaid. De rijpingstijd van humus is anderhalf - twee jaar.

De rijpingstijd van humus is 1,5-2 jaar

Vloeibare koningskaars

Snelle en efficiënte productiemethode - verse mestinfusie. Het wordt gemaakt door het materiaal met water te gieten in een verhouding van 1: 1.

De resulterende vloeistof wordt opgeslagen in een gesloten houder, bij voorkeur in de schaduw. Om het effect van fermentatie te verbeteren, kan de oplossing regelmatig worden geroerd. Fermentatie helpt de hoeveelheid ammoniak, de vernietiging van parasitaire eieren en sporen van de schimmel te verminderen. Meststof is na een week klaar voor gebruik.

De klaargemaakte infusie vóór toepassing op de bodem moet worden verdund met water in een verhouding van 1: 1.

In het licht van de toenemende vraag van consumenten naar biologisch voedsel, weigeren fabrikanten minerale meststoffen en kiezen ze voor organisch. Het gebruik van koeienmest bij het kweken van boerderijen en gezinspercelen is niet alleen effectief, maar ook een veilige methode om een ​​hoge opbrengst te behalen.

Bekijk de video: Verbeter je grond met Gedroogde Mestkorrels (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send