Over de boerderij

De samenstelling en het gebruik van kunstmest diammofoska tuin

Pin
Send
Share
Send
Send


Minerale meststoffen zijn een belangrijk element van plantenvoeding. Het meest geschikte complexe complex, inclusief een reeks chemische elementen, die met elkaar worden gecombineerd. In deze review zullen we het hebben over diammofosk kunstmest, de samenstelling en toepassingsmethoden voor verschillende gewassen in de tuin en kamerplanten.

Diammofosk, samenstelling en doel van kunstmest

De belangrijkste componenten zijn stikstof, fosfor, kalium. Er zijn twee merken van deze kunstmest: diammofosk 10 26 26 en 9 25 25. Numerieke waarden bepalen de percentagesamenstelling van chemische elementen, in het eerste geval 10% stikstofverbindingen, 26% fosfor en 26% kaliumverbindingen. In het tweede geval respectievelijk 9, 25 en 25 procent van deze verbindingen.

Diammofoska - complexe minerale meststof

Naast de hoofdelementen zijn microadditieven inbegrepen:

  • Magnesium.
  • IJzer.
  • Calcium.
  • Zink.
  • Zwavel.

Het is een poeder van roze of rode korrels, met alle gespecificeerde ingrediënten in een specifieke verhouding. Dit maakt het mogelijk om precies te weten hoeveel en wat er onder de plant wordt gebracht, de juiste dosering wordt waargenomen. Het heeft een hoge concentratie aan voedingsstoffen.

Het kan onder alle tuin- en bessenplanten, bloemen en grasvelden worden gemaakt. Met deze samenstelling kunnen culturen uitgebalanceerde elementen krijgen, waardoor hun groei en juiste formatie worden versneld.

Gevolgen voor planten

Wanneer de meststof wordt vrijgegeven in de bodem, breekt deze af in individuele ionen. Fosfaten geven ammonium- en orthofosforzuur-ionen. Kaliumverbindingen - kaliumionen en sulfogroep. Ammonium vormt nitraten, die zonder resten door planten en bodembacteriën worden opgenomen. Een kleine hoeveelheid wordt met water uit de grond gewassen.

Diammofoska - meststof die snel begint te werken, bijna onmiddellijk na het maken

Een deel van het fosfaat wordt geabsorbeerd door planten en een deel blijft in de grond, waardoor de samenstelling wordt verrijkt. Kalium wordt goed geabsorbeerd door planten, maar blijft in de grond en verzuurt het.

Deze meststof kan voor verschillende grondsoorten worden gebruikt. Het maakt vruchtbare zanderige en leemachtige bodems. Het wordt onder graven gebracht in de lente of in de herfst, tijdens de groei van planten wordt het gebruikt in de vorm van een topdressing.

Hoe diammofosku te gebruiken

De hoeveelheid kunstmest bepaalt het gewas waaronder het zal worden toegepast. Voor groenten, aardappelen, bloemen en fruitgewassen moet je 1-1,5 eetlepels per 1 m2 ruimte onder het graven maken. Het is beter om dit in de lente in een vochtige grond te doen voor een betere oplossing.

Om de bomen te voeren, moeten 2 eetlepels van de korrels 8 cm in de grond worden begraven. Onder de struiken drijven we 1-2 eetlepels korrels.

Deze agrochemische stof wordt onder elke kweek gemaakt

Diamofoski kan aan de plantputten worden toegevoegd. Om dit te doen, wordt ½ theelepel van de samenstelling verdeeld over de uitsparing en is het goed om de grond te laten vallen.

Aardbeien en sierheesters worden tijdens het graven en grondbewerking in de veer bemest. Voor gecultiveerd land wordt aan elke vierkante meter ongeveer 20 g complexe kunstmest toegevoegd, ongeveer 30 g voor niet-gecultiveerde grond.

Een belangrijk voordeel van diammofoski in vergelijking met kalimeststoffen is de afwezigheid van chloor in de samenstelling.

Dit maakt het mogelijk om het te gebruiken voor het voeren van kool en andere kruisbloemige gewassen. Tezelfdertijd neemt de groei van groene massa toe, de dichte kolen vormen zich zonder te kraken.

Het is niet voldoende om een ​​voedingsoplossing te bereiden uit een diammofoski, de fosfor is slecht oplosbaar. Daarom is het beter om een ​​droge samenstelling te gebruiken, constant de grond vochtig te houden. Het zal geleidelijk worden geabsorbeerd door planten die constante voeding zullen krijgen.

Het gebruik van kunstmest op plaatsen waar de grond niet voldoende bevochtigd is, wordt toegepast op de diepte van het graven. Op natte plekken wordt de compositie over het oppervlak verspreid en met een hark genivelleerd.

Het medicijn is goed om kamerplanten te voeden. We nemen 2 g stof, lossen op in een liter water. We waterbloemen met deze oplossing met een interval van 15 dagen.

Voor aardappelen en andere groenten, maar ook voor aardbeien en siergewassen, wordt de belangrijkste bemestingstoepassing gedaan tijdens het graven van de lente

Met deze samenstelling bemesten we het gazon. In de lente strooien we het over het hele oppervlak in de berekening van 4 kg per 10 m2. In de zomer herhaalt de topdressing zich met een snelheid van 4 kg per 100 m2. De topdressing in de herfst zal 2 kg per honderd zijn, aangezien het gazon in het najaar niet nodig is, wordt de samenstelling met een lagere inhoud gebruikt.

Bij het betreden van de bodem diammofoski andere minerale dressing is het niet nodig om te maken. De combinatie met organische meststoffen geeft een goed effect. kippenafval of toorts.

voordelen

Een van de belangrijkste voordelen van kunstmest is de balans van de samenstelling in elke korrel. Elk volume bevat een bepaalde, gespecificeerde hoeveelheid ingrediënten.

  • Dit is een universele meststof, geschikt voor elke bodem en verschillende planten, heeft een breed scala aan effecten op hen.
  • Verhoogt de productiviteit van tuinplanten, verbetert de kwaliteit van hun fruit en zaden, maakt ze bestand tegen droogte en ziekte.
  • Verhoogt de houdbaarheid en het behoud van fruit, vooral goed voor aardappelen.
  • Het is geen bijzonder schadelijke chemische stof, accumuleert niet in fruit en wortelgroenten.

Diammofoska high-speed kunstmest. Dit wordt verklaard door het feit dat stikstof de vorm van ammonium heeft. Het zuurstofgehalte breekt fosfor af, maakt het mogelijk om snel te worden geabsorbeerd en verdeeld in de grond.

Veiligheidsmaatregelen op het werk en eerste hulp bij vergiftiging

Bij het werken met diammofoska, zoals bij elke chemische samenstelling, Wees voorzichtig. Allereerst beschermen we de ademhalingsorganen met een gasmasker of gaasverband, we gebruiken handschoenen en dikke kleding om onze handen en lichaam te beschermen. Na het werken met kunstmest, wassen we onze handen grondig met een samenstelling van zeep.

Als er stof in de mond komt, spoel het dan af met keel. Bij inslikken veel water drinken en braken veroorzaken, om vergiftiging te voorkomen. Als u zich niet goed voelt, dient u een arts te raadplegen.

De houdbaarheid van diammofoski is 6 maanden.

Dit mengsel is niet van toepassing op ontvlambare en explosieve preparaten. Het moet worden bewaard in een verzegelde verpakking, op plaatsen waar kinderen of dieren ze niet kunnen bereiken. Opslagtemperatuur van 0 tot 30 graden, de kamer mag niet nat zijn. Houdbaarheid - 6 maanden vanaf de datum van afgifte.

Op de verpakking moet een markering staan ​​op de productiedatum van het geneesmiddel.

Als je een goede oogst wilt halen uit tuingewassen, moet je ze helpen. Toepassing voor het voeden van complexe chemische verbindingen die de hoofdbatterijen bevatten, zal bijdragen aan hun groei en ontwikkeling. Diammofoska is absoluut geschikt voor dit doel.

Bekijk de video: Spelling: gebruik koppelteken (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send