Over de boerderij

Instructies voor het gebruik van kaliumchloride in de tuin

Pin
Send
Share
Send
Send


Kaliumchloride is een meststofsamenstelling die veel kalium bevat. Het wordt gebruikt in landbouwtechnologie om voedingscomponenten aan te vullen en de ontwikkeling van gewassen te stabiliseren. Gebruikt in combinatie met andere vruchtbaarmakende verbindingen, in combinatie met stikstof- en fosfaatmeststoffen, of afzonderlijk. Tegenwoordig wordt dergelijke meststof beschouwd als de meest gevraagde onder tuinders.

Wat is kaliumchloride

Dit is een geconcentreerde kaliumsupplement. Op basis van de productiemethode en classificatie volgens de eisen van de normen, kan de meststof van tweeënvijftig tot negenennegentig procent kalium bevatten.

Ziet er uit in de vorm van korrels of kristallen van roze, witte, grijze en zelfs bruine tinten. Gevormd in de reactie van kaliumhydroxide met zoutzuur in het laboratorium. Bij de productie van de belangrijkste grondstof is zout, dat kalium bevat.

Onder de natuuromstandigheden bevindt de substantie zich in sylviniet en kan deze voorkomen in de vorm van sylviet en carnilit.

Kalium wordt beschouwd als het belangrijkste onderdeel in de voeding van gewassen.. Het verschilt van stikstof en fosfor doordat het wordt opgenomen in de organische samenstelling van de plant. Om deze reden moeten er bovendien meststoffen aan de bedden worden toegevoegd.

Kaliumchloride close-up in handen

Hoe goed is kaliumchloride als meststof?

Veel planten kunnen tekortkomingen in de micronutriënten overleven, waardoor de productiviteit vermindert of de vruchtzetting stopt., maar een onvoldoende hoeveelheid van een van de hoofdcomponenten veroorzaakt de dood van de cultuur. Dit betekent dat in de tuinpercelen het voeden van de belangrijkste voedingsstoffen continu moet worden uitgevoerd.

De eigenaardigheid van kaliumchloride is dat het bijna overal in minimale hoeveelheden aanwezig is en in staat is om uit natuurlijke bronnen te worden bijgevuld. Om eerlijk te zijn, tuiniers ontdekten deze meststof relatief recent. Maar het bleek dat het een uitstekende ondersteuning in de tuin betekent en een divers effect op planten heeft.

zij versnelt de groei en ontwikkeling van wortelsystemen, verhoogt de weerstand tegen vorst en droogte, activeert de vorming van scheuten, verhoogt de opbrengst, verbetert de kwaliteit van het fruit.

Eigenschappen en voordelen van de toepassing

Er wordt aangenomen dat kaliumchloride niet nodig is om te gebruiken op vruchtbare grond. Maar dit is niet het geval - in dergelijke gebieden is het toegestaan ​​om stikstof en fosfor helemaal te minimaliseren of niet te gebruiken, maar de kalimeststof zal zeker nodig zijn. Hiermee kunt u:

 • het immuunsysteem van planten verbeteren, veel ziekten voorkomen;
 • verhoging van vorstbestendigheid tegen vaste planten;
 • help planten om temperatuurdalingen te verdragen;
 • waarschijnlijk uitdroging verminderen;
 • een positief effect hebben op de vorming van gewassen, met name voor knolgewassen;
 • het uiterlijk van het product en de smaak ervan vergroten;
 • vergroot de veiligheid van het gewas.
Kaliumchloride close-up in korrels

Kaliumchloride kan vaak overvoedende planten creëren. Bij meerjarige gewassen komt dit tot uiting in de ziekte van het wortelstelsel, waarbij de nieren tijdens de winterperiode bevriezen. Eenjarige planten gaan meteen liggen en beginnen te rotten bij de wortelhals.

Langdurig gebruik van kunstmest zal de toestand van de bodem nadelig beïnvloeden - het wordt zuur. Bovendien, als gevolg van kalium chloor in de grond accumuleert een grote hoeveelheid zout.

Kunstmesttoepassing in de tuin

Kaliumchloride in de winter is niet gemaakt, wordt alleen in de zomer gebruikt. Het wordt gebruikt voor:

 • dringende bladvoeding;
 • zware bodemsamenstelling tijdens het in de lente graven van bedden;
 • het voorbereiden van meerjarige gewassen voor het winterseizoen;
 • seizoensgebonden voederplanten, goed assimileren van deze meststofsamenstelling;
 • planten van gewassen die overdreven kaliumchloride consumeren.
In de herfst, vóór het winterseizoen, kan kaliumchloride in de grond worden gevuld op kleiachtige en leemachtige plaatsen waar veel sneeuw valt.
Potzakken met kaliumchloride voor gebruik in de landbouw

Deze meststof wordt aanbevolen voor gebruik op zandige, podzolische, zanderige en veenachtige gebieden, waar goede opbrengsten alleen kunnen worden bereikt door toevoeging van voedingsstoffen.

Compatibiliteit met andere meststoffen

Gelijktijdig gebruik met kalk-, kalk- of dolomietmeel is verboden. Het is toegestaan ​​om kunstmest te combineren met ammoniumsulfaat, mest, ammophos, kippenmest, diammophos.

Direct voor gebruik wordt de stof gemengd met ureum, ammonium, calcium, natriumnitraat en superfosfaten.

Opslag en voorzorgsmaatregelen

Zoals uit de instructies blijkt, is kaliumchloride een matig gevaarlijke stof. Het heeft geen negatief effect op de integriteit van de huid, maar het voorkomt de genezing van wonden, irriteert en kan bijdragen aan ontstekingsprocessen.

Daarom wordt aanbevolen om beschermende kleding te gebruiken bij het werken met een dergelijke meststof. het afdekken van open wonden en schade. Gecombineerd met lucht vormt de stof geen giftige verbindingen die gevaarlijk zijn voor het lichaam. Het wordt niet als ontvlambaar en explosief beschouwd, vormt geen corrosieve processen.

Hoge hygroscopische samenstelling van de samenstelling die wordt voorgeschreven om het in een afgesloten ruimte met lage luchtvochtigheid op te slaan. Er is geen neerslag of overstroming door grondwater toegestaan. Op straat wordt meststof opgeslagen in goed gesloten containers of in plastic zakken. De site moet onder een luifel staan.

Potassium chloride grondmeststof
Volgens de vereisten van overheidsnormen mag de opslagtijd van het geneesmiddel de zes maanden niet overschrijden. Na deze tijd verliest de kunstmest de externe gegevens, vormt knobbels, maar behoudt de chemische indicatoren volledig.

Ervaren tuiniers merken op dat het gebruik van kaliumchloride mogelijk is, zelfs in noodsituaties. Tekenen van zijn gebrek in dit geval zijn gewikkeld gebladerte, bruine vlekken tussen de aderen, uitdroging.

Een juiste en tijdige bemesting zal de ontwikkeling van gewassen en de vorming van goede opbrengsten helpen ondersteunen.

Bekijk de video: PPBOXZorg - Instructies voor het gebruik van de PPBOX (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send